O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Wadim
- Nowy(a)
autor: Wadim » 12 paź (ndz) 2008, 20:46:02
Agfu pisze:
Jak już jest animowany, to diabelnie duży (nawet 10 razy większy niż miał być) i animacja się nie powtarza...
Spróbuj z programem "Gif Movie Gear". Przy swojej architekturze (instalka coś ok. 1 MB

jest to na tyle wyspecjalizowane narzędzie do składania przygotowanych wcześniej klatek, bo zapewniające optymalizacje przez wykluczenie powtarzających się danych - następne klatki przyodzieją się w taką jakby przezroczystosć, no i jest możliwość skustomizowania czasu wyświetlania.
No i niema co się denerwować - szkoła jak to szkoła to tylko drogowskaz - niestety trzeba dopowiadać samemu sobie drogę - poprzez szukanie środków do realizacji zadań

Pozdrawiam.
-
Agfu
- Bywalec

autor: Agfu » 12 paź (ndz) 2008, 20:57:46
DOBRY CZŁOWIEKU!!!
Gdzie Ty byłeś wcześniej??
Działa, jest piękne i proste w obsłudze
DZIĘKUJĘ!!!!!!
-
Agfu
- Bywalec

autor: Agfu » 12 paź (ndz) 2008, 21:10:12
Ten program jest najlepszy!!!
Aaa!!!
-
anna_maria
- Czasami coś napisze

autor: anna_maria » 12 paź (ndz) 2008, 22:00:13
wkurza mnie to, ze przyszlam do tej szkoly myslac ze bede sie uczyc fotografii reklamowej a tak nie jest!
a w dodatku musze robic cos co mnie doprowadza do szalu, czyli zaliczenie warsztatow internetowych!
-
Paziu
- Ekspert

autor: Paziu » 12 paź (ndz) 2008, 22:13:03
czym (poza tematem) różni się fotografia od fotografii reklamowej?
-
anna_maria
- Czasami coś napisze

autor: anna_maria » 12 paź (ndz) 2008, 22:17:53
wydaje mi sie, że fotografia to fotografia a fotografia reklamowa to dziedzina fotografii.
-
Paziu
- Ekspert

autor: Paziu » 12 paź (ndz) 2008, 22:24:20
... O_o ... czyli de facto fotografia = wszystkie tematy ... a fotografia reklamowa = tylko konkretne tematy / przeznaczenie robionych zdjęć ...
jak można sie uczyć reklamowej bez ... jakiejkolwiek O_o
-
anna_maria
- Czasami coś napisze

autor: anna_maria » 12 paź (ndz) 2008, 22:28:15
czyli szkola nie uczy fotografii reklamowej tylko po prostu fotografii?
-
anna_maria
- Czasami coś napisze

autor: anna_maria » 12 paź (ndz) 2008, 22:34:26
tak w ogole to ta rozmowa jest bez sensu.
chcialam tylko napisac sobie co mnie wnerwia i wyrazic swoje uczucia. po prostu po roku nauki nie czuje zeby sie dowiedziala badz robila cos w zakresie fotografii co ma wspolnego z reklama a przyszlam tu z takim zamiarem. i raczej nie jestes osoba z ktora moge na ten temat rozmawiac bo byles na innej specjalizacji.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 paź (ndz) 2008, 23:16:15
anna_maria pisze:czyli szkola nie uczy fotografii reklamowej tylko po prostu fotografii?
Hmm może trochę się wtrącę - poniekąd żadna nowość

- ale tu natomiast przyznam rację Paziowi.
Jeśli przyszłaś do szkoły z myślą o nauczeniu się fotografii reklamowej to siłą rzeczy chyba trzeba się też pouczyć o fotografii samej w sobie. Nie można przecież np. uczyć się o konkretnym zakresie matematyki bez poznawania jej prawideł samej w sobie. Fotograf reklamowy dalej jest przecież fotografem a nie księgowym czy kimś innym. Gdy ktoś przychodzi np. pouczyć się o filmach reklamowych to bez całej kuchni filmowej niewiele będzie wiedział o tym co ma poznać i czym ma władać w zawodzie.
Swoją drogą to ja choć byłem na strategii - a było to gdy inny był jeszcze system nauczania - na pierwszym roku uczyłem się przedmiotów ze wszystkich specjalizacji - drugi rok był dopiero profilowany. To nie był naprawdę czas stracony a wręcz przeciwnie pozwalający na lepsze zrozumienie różnych rzeczy bez wchodzenia w większe ['specjalizacyjnie zbędne'] szczegóły i tajniki .
-
anna_maria
- Czasami coś napisze

autor: anna_maria » 12 paź (ndz) 2008, 23:29:26
ok ale co z tymi ktorzy maja jakas wiedze fotograficzna? przyszlam tu zeby sie dalej rozwijac a nie stac w miejscu. ja nie mam nic przeciwko temu czego nas ucza, po prostu chcialabym czegos wiecej, np zajec zwiazanych tylko z fotografia reklamowa albo cokolwiek co bedzie szlo w tym kierunku. nie oczekuje ze wszystkie przedmioty beda tylko o foto. rekl. ale fajnie by bylo jakby uczyli czego kolwiek w tym kierunku, skoro tak to nazwali. tylko o to mi chodzi.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 12 paź (ndz) 2008, 23:45:45
Dlatego przecież m.in: masz przedmioty z puli obowiązkowej, gdzie dowiadujesz się o rzeczach ważnych a tyczących się np. przekazów reklamowych a których ucząc się fotografii sensu stricte się nie dowiadujesz zbytnio

Skrótowo ja bym to ujął tak : całość to wiązanie łańcuchowe; tj. na jednym przedmiocie uczysz się co jest ważne w ujęciu przekazu reklamowego a na drugim jak osiągać różne rzeczy na polu technicznym [tj. robienia zdjęć] - wiadomości z jednego zsumowane z wiadomościami z drugiego przedmiotu są jak puzzle

-
anna_maria
- Czasami coś napisze

autor: anna_maria » 13 paź (pn) 2008, 00:04:20
wiem o tym.
nie zmienia to jednak faktu ze chcialabym zajecia o fotografii reklamowej a nie o fotografii i oreklamie oddzielnie, bo to sa dwie rozne sprawy.
ale nie wazne, naprawde nie chcialam powodowac dyskusji tylko napisac co mnie denerwuje. nie potrzebuje o tym tyle sie rozpisywac bo to nie ma sensu.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 13 paź (pn) 2008, 00:57:25
Acha czyli jak rozumiem wszystko jest oki jak jest tyle, że np chodzi o to by było dodakowo coś takiego jak np.: 'historia fotografii reklamowej' ?
anna_maria pisze:nie potrzebuje o tym tyle sie rozpisywac bo to nie ma sensu.
Jak nie ma sensu to po co sie tym wkurzać
BTW:
Niedawno było :
asiaS w temacie 'Kontrowersje WSR' pisze:Dzisiaj przeczytałam wszystkie posty i jestem w szoku. Dotyczy to zarzutów i roszczeń do szkoły jakie stawiają absolwenci. Dokładnie moje zdziwienie w jaki sposób stawiają swoje zarzuty.
Z tego co przeczytałam to są ataki na szkołę i wykładowców, a nie chęć rozwiązywania problemów.
Ech.. widać i tak źle i tak nie dobrze

-
magdawwa
- Zaczyna działać

autor: magdawwa » 13 paź (pn) 2008, 09:31:16
Wkurza mnie, że po tym jak już zadzwoni budzik, każde następne 5 minut mija jak 5 sekund