O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 01 paź (ndz) 2006, 14:10:28
Nie czulem sie wywolany do tablicy. Musze zreszta powiedziec ze obecnie polityka coraz bardziej mnie meczy (sam nie wierze ze to mowie). Wystarczy mi ze politycy ze wszystkich opcji coraz wyrazniej odstawiaja teatrzyk. Wydaje mi sie ze nie musimy ich kopiowac. Jezeli mam cos tu do powiedzenia to pisze jesli nie to po prostu nie. Nie mam zamiaru tutaj uprawiac erystyki czy dialektyki dla samego sportu i na nowo mierzyc ile naprawde wynosi predkosc swiatla. Nie bede bronic tu na sile i jak niepodleglosci politykow PO, innej partii, bezpartyjnych czy urzednikow panstwowych tylko dlatego ze z jakas partia sympatyzuje. Jezeli ktokolwiek z nich zawinil i mu sie to udowodni niech ponosi konsekwencje.
Przed ponad rokiem bylem goracym zwolennikiem koalicji PO-PIS. Bo choc na PiS nawet wtedy bym nie glosowal to jednak widzialem w ich programie wiele pozytywow i planow naprawienia panstwa. Dzis juz mam bardzo duze watpliwosci bo widze jak rzadzi i jak na nowo centralizuje panstwo. Do tego jeszcze porownywanie 21 punktow Platformy do negocjacji z Beger. Przeciez tam 1 albo 2 punkty dotyczyly podzialu stanowisk a reszta reform, podatkow, deficytu. Podczas gdy Beger (i zalozmy nawet jej kola poselskiego) oprocz stanowiska dla siebie mowila o rodzinie, sprawach sadowych. Nie wspominajac o wekslach. Zdaje sobie sprawe ze fiasko negocjacji z PO to nie jest tylko wina PiSu ale jezeli wiec PiS woli negocjowac z Beger i z nia zmieniac Polske to krzyzyk na droge. To jest zenujace i od tego mi sie rzygac chce
Irytuje mnie takze ze obie partie w sumie dosc bliskie sobie programowo, co widac po dzialaniach rzadu w gospodarce i glosowaniach PO np w sprawie CBA, na sile probuja sie roznicowac na scenie politycznej. Tak jakby od roku wybory mialyby byc zaraz a nie za 3 lata. I zamiast wykorzystac ten czas faktycznie dla Polski bawia sie w jakies wojenki podjazdowe. W istocie na przeszkodzie tej koalicji stanely personalia i urazy z polaczonych 2 kampanii wyborczych i ostatniego roku.
Smieszy (i przestrasza) mnie pomysl ordynacji z bonusem bo wychodzi typowa u naszych politykow droga na skroty i lenistwo. Ze nie wspomne o ograniczaniu demokracji. Bo co bedzie jak wygra partia ktora dostanie 10% glosow przy frekwencji 40%. Czy bedzie miala faktycznie mandat aby samodzielnie rzadzic? Nie wiem czy niektorzy politycy zapomieli jak to jest w Polsce jak rzadzi jedna partia? Ale jak slysze teraz okrzyki ludu w Stoczni to mi sie zdaje ze jednak nie zapomieli

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 02 paź (pn) 2006, 19:45:09
zaszufladkowanie całej opozycji czyli tych co "stoją tam gdzie kiedys stało ZOMO" jest z kolei bledem semantyczny popelnionym przez nowe wcielenie Gierka* :>
jego przemowienie w stoczni bylo zerzniete jesli chodzi o wydzwiek ze slawnych propagandowek Gierka szczegolnie oklepane juz stwierdzenie " prosimy nei przeszkadzac lub "warcholstwo". Wiec ja sie teraz pytam komu tu jest blizej do okreslenia postkomunisci. Czerwonym z SLD czy jawnym kontynuatorom tradycji Pewexów, ZOMO i propagandy PiSowiakom?
Podyskutujmy jest poniedzialek wieczor wiec dobra pora zeby sie wyzyc po pierwszym dniu w robocie

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 02 paź (pn) 2006, 22:07:31
No wczoraj powialo zgroza. Choc do pewnego stopnia bylo i smieszno i straszno. Bo jak slyszalem komunistyczna retoryke i bardzo zblizone hasla na masowce wojujacych antykomunistow to czulem sie jakos dziwnie.
Ich bin ein Zomo mozna by powiedziec. Bo tak wczoraj uslyszalem ze jestem ZOMO. W sumie to wszyscy (prawie) jestesmy Zomo bo przeciez kto nie jest z nami jest przeciw nam. Przyznam ze nigdy nie myslalem ze w wolnej Polsce ktos bedzie dzielil Polakow na lepszych i gorszych. I mowil ze znow bedziemy MY i ONI.
Ale mysle ze na takim polaryzowaniu spoleczenstwa to Kaczynski sie przejedzie. Moze zewrze swoje szeregi ale jeszcze wiecej osob obroci przeciw sobie. Irytujace jest to ciagle szukanie wroga. To napietnowanie ludzi niczym w poprzedniej epoce prywaciarzy, obszarnikow i kulakow. Jak mamy biznesmenow to na pewno wszyscy to sa zlodzieje i wzbogacili sie na lewo i cudzym kosztem. Jak sa prywatne media i dziennikarze to na pewno na uslugach dawnych sluzb specjalnych. Jak sedziowie wszelkich sadow wydaja niekorzystne wyroki to na pewno sa z ukladu albo z poprzedniego rozdania. I tak kolejne nieposluszne grupy sa oczerniane. Zamiast scigac konkretne przypadki tworzy sie atmosfere zagrozenia, nieufnosci, ksenofobii. Widac to na przykladzie chociazby raportu o WSI. Ktory jest straszny i porazajacy. Jezeli faktycznie zagraza panstwu to niech go odtajnia i oczyszcza te srodowiska. Bo tak jak to sie wszystko wezmie do kupy to mamy syndrom oblezonej twierdzy. Dziwnie zaczyna mi to przypominac czasy sprzed lat kilkunastu.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 04 paź (śr) 2006, 11:16:23
Zreszta [cenzura] nie będzie zadnego "zamykania sobie ust". Byłem na wyborach, urodziłem się i żyje w Polsce więc jeżeli mam ochote to mam prawo krytykować sobie bądz chwalić co będe chciał. Tobie się podoba ten stan (także kultury) w polityce Sławku jaki mamy, to się ciesz i raduj, a jeżeli mi nie to mam prawo krytykować - chyba mamy demokracje a nie reżim gdzie jakakolwiek krytyka jest elementem zabronionym i działalnością wywrotową.
I jeżeli slucham np. słów że są w kraju ludzie którzy popierają ten rząd i są ci którzy nie popieraja a to dlatego że stanowią "szarą sieć", część układu, są niczym zomo czy też po prostu (post)komunistami - czyli tego całego rozkładania że wszystko jest tylko albo czarne albo białe - to mam prawo krytykować, oburzać się itd.
Sądzę, że nie po to moj nieodżałowanej pamięci Ojciec pokazywał mi czołgi na ulicy, zabrał pewnej nocy listopadowej do kościoła św. Stanisława Kostki, nie po to ...
... nie po to bym teraz słuchał, że nie mam prawa do krytyki, że mam tylko dwa wyjśca albo jestem "za" albo jestem "zły" ... i nie po to by na podstawie tego czego nie powiedziałem ktoś przylepiał mi metki, albo dlatego że lepiej wie co i ile pomyślałem...
...
-
dF
- Czasami coś napisze

"prawicowo narodowy"????? Przeca PiS to partia lewicowa, moze i narodowa, ale w mysl taka jak narodowy był Moczar. W polsce niema teraz parti stricte prawicowych... Zreszta jak to kazik spiewal.
"Biurokracja od czasu upadku komuny rozrosła się trzykrotnie
Z tą różnicą, że zamiast jednej stanowiska obsadzają cztery partie
Pieniądze zasadniczo to samo w ramach jednego modelu, tak
Władza, korupcja i kłamstwa prowadzą najlepiej do celu
A różnica, że jedni mówią, że PRL była "cool" - a drudzy, że nie
I że jedni mówią, że pewno Boga nie ma - a drudzy mówią, że jest
Ale zasadniczo to jest jedna formacja nad wyraz pasożytnicza
Takie dwie strony jednej chorągiewki tak tutaj zazwyczaj naliczam"
Przewidywanie? U nas w kraju nie trudno byc prorokiem :>, rok temu jak mowilem przed wyborami ze koalicji nie bedzie, nikt mi nie chcial wierzyc.
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 05 paź (czw) 2006, 15:09:43
Dzisiaj bylem swiadkiem jak PiS zdywersyfikowal mi Firefoxa ktory po tej reklamie mi padl w biurze ;D Cos w tym musi byc jako zwolennik bardziej liberalnej partii czuje ze to zemsta za "teraz my"
http://***SPAM***.pl/bannery/p/pis/10 ... 100_02.swf
-
s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

autor: s_wojtkowski » 05 paź (czw) 2006, 15:37:48
Havoc pisze:jako zwolennik bardziej liberalnej partii
A jakiej?
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 05 paź (czw) 2006, 16:06:02
No to dla mnie proste że nie PiSu, SLD, SDPL i jego hybryd, Samoobrony, LPR, PO i PSLu

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 05 paź (czw) 2006, 16:08:42
czuje ze to zemsta za "teraz my"
Tam napisalem w poscie z jaka partia sie opowiadam. Teraz My jak mur beto z buta mialoby 12% poparcie tak nawet politycy doradzal iSekielskiemu i Morozoskiemu zeby olali dziennikarstwo i zajeli sie polityka ^^
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 05 paź (czw) 2006, 16:11:21
Havoc pisze:No to dla mnie proste że nie PiSu, SLD, SDPL i jego hybryd, Samoobrony, LPR, PO i PSLu

Aaa to ja już wiem w której Ty "manifestacji" wezmiesz udział w sobote

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 05 paź (czw) 2006, 16:25:49
Zapewne w tej najwiekszej tych ktorzy nie pojda na zadna. Ja tak z ta reklama i FF zadnych problemow nie mialem. Obejrzalem filmik. Byly male problemy ze sciagnieciem 3 materialow propagandowych PiSu do mojego folderu marketingu politycznego ale sobie poradzilem. No ale skoro tak to moze powinienem sprawdzic dysk na okolicznosc wirusow i trojanow?
PS. Podobno Korwin Mikke bedzie kandydowal na prezydenta W-wy. Jak zapowiedzial tylko na jedna kadencje.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 05 paź (czw) 2006, 16:38:06
Hehe nie no akurat mialem na mysli tutaj bardziej tą która z tego co przeczytalem ma byc "przeciwko obecnemu rządowi, a także liberałom z PO i SLD"

Nie pytać się mnie o co chodzi bo sam niezbyt rozumiem, czasem chyba lepiej informować za czym jest a nie przciw czemu (bo jak człowiek zacznie odliczac wymienione partie to sam może nie wiedziec co mu zostało) no ale to wiadomo różnie
Ja z ta reklama tez nie mialem problemu, z filmikem tez - znaczy jezeli chodzi o kwestie techniczne; bo przyznam ze po obejrzeniu 4min 44s dalem sobie spokój przede wszystkim iż akcja i montaż były monotnonne. A przyznam że liczylem, że może coś fajnego to będzie. No ale coż, zgadzam się, na dysku sobie polezec wszak może w archiwum

-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 05 paź (czw) 2006, 20:17:42
zbadalem problem glebiej to jakas literowa wielka z tym "przeciwko obecnemu rządowi, a także liberałom z PO i SLD"
Normalnei to brzmi "przeciwko obecnemu rządowi, a także liberałom z SLD"
nei wiem kto tam dorzucil PO. Ale widzialem to w 3 roznych mediach i faktycznei jest tylko o liberalach z SLD, ale swoja droga gdyby powolali taka partie Teraz My to czemu by nie

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 05 paź (czw) 2006, 23:50:17
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 06 paź (pt) 2006, 07:51:06
Jak widac manifestacje sa ostatnio bardzo zarazliwe. Strach pomyslec co bedzie przed wyborami (jakiekolwiek by jeszcze byly). Cale szczescie powoli idzie zima i o manifestacje bedzie ciut trudniej