CZAD

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 01 sie (wt) 2006, 22:05:26

Kali pisze: (...) i to ja proszę litości bo to nie ja próbuję kogoś przekonać (...)
Pragne zauważyć iż jest to zwyczajna dyskusja gdzie przyznam szczerze chyba nikt nikogo nie zmienia tylko konfrontujemy swoje zdania, informacje itp. czy też po prostu reagujemy wzajemnie na generalizowanie czy też inne bzdury w postach.

Ja swoim przykładem o Pasterce starałem się wskazac, że takie generalizowanie w oparciu o rożne informacje potrafi naprawde wykrzywcić prawdziwy obraz czy też istote sprawy - co niejednokrotnie jest tylko i wyłącznie krzywdzące.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 01 sie (wt) 2006, 22:24:26

Kali pisze:zaraz to ja będę niemiły, ja nie piszę nic o piegrzymkach i proszę się odczepić od tematów politycznych zaraz będzie znowu, że to ja zaczynam. Pielgrzymki to inna sprawa i też w wydaniu jakim sporo istnieje nie popieram, również alkohol, seks wśród nastoletniej młodzierzy zamiast kontemplacji. .
ale to podczas pielgrzymek o 300% wzrasta w czestochowe sprzedaż prezerwatyw! (wiem, bo słyszałam od znajomego!)
ha...
Kali, nie chce mi sie wierzyc ze młody człowiek, wychowany w normalnej rodzinie, w naszym nienormalnym kraju ma takie poglady jak siedemdziesiaciolatka....

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 01 sie (wt) 2006, 23:08:02

nie wiem o co ci chodzi z tymi prezerwatywami :?: :?:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 01 sie (wt) 2006, 23:13:17

o to co slyszalam od zn ajomych na temat pielgrzymek. tam wszyscy sie pieprza na prawo i lewo ! tak mi mowil znajomy !!! naprawdę !!
(cos na wzor tego co ty pisales o woodstocku...)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 01 sie (wt) 2006, 23:19:16

fajna jesteś :lol: tak fajna że nie chce mi się już z tobą gadać. I powiem ci że jestem pewien że to co pisałem nie są tylko moimi poglądami tylko jeszcze trochę osób tak mysli na tym forum tylko szkoda im poprostu bezsensownie się produkować i to nie tylko w tym temacie a ja znowu się dałem wciągnąć ale już koniec z tym.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 01 sie (wt) 2006, 23:27:07

po pierwsze mow za siebie
a po drugie to nie ma sprawy. ja przuznałam ze sa i tacy co sie schleja, sa i tacy co sie nacpaja, ja nie mowie ze nie, ale sa i tacy co sie bawia normalnie i w granicahc przyzwoitosci, wiec obraza mnie twoje i Happy uogolnianie i "wiekszosc to costam". Wy tez moglibyscie sie wykazac elastycznoscia i pewne rzecyz potraktowac z przymruzeniem oka a nie wszystko na serio ze powaga az zabija... stad trudnosc w dyskusji z Twojej strony. idziesz w zaparte i tyle. to nie jest wyrzut ani atak, poptostu stwierdzam fakt. ciezko prowadzic jakakolwiek dysskujsję, skoro ktos jest zamkniety na pogladfy innych.
pozatym poruszana tu kwrstia woodstocku jest dla mnie b.istotna bo od 3lat tam jezdze, a od wielu wiecej sie nim interesuje i czuje sie jego czescia, stad moje oburzenie takim a nie inycm pisaniem o woodzie. tyle tego...

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 sie (wt) 2006, 23:41:38

Daj spokoj Magdusia jakie prezerwatywy co ty opowiadasz :!: Przeciez kazdego katolika obowiazuje 10 przykazan co nie ;) :D W tym szoste: nie cudzołóż. Takze tym bardziej jakies kondomy, hormony czy spiralki inne nie wchodza w gre. Boze uchowaj! Az chce sie zanucic przeboj Monty Pythona: "Every sperm is sacred every sperm is great if a sperm is wasted God gets quite irate" Prokreacja, prokreacja to podstawa przeciez wiadomo. Cytujac klasyka alleluja i do przodu

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 01 sie (wt) 2006, 23:50:35

Zaraz zamknę ten temat bo mnie już denerwuje to!
Podsumowując:
Gdynia jest za Woodstokiem
Happy przeciw!

I koniec tematu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: Bo już nudny się robi i irytujący... I jakies obrażanki i inne! Koniec!!!!!!!!!!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 01 sie (wt) 2006, 23:55:04

Odpowiem Ci cytatem z watku o castingu :
Happy pisze:Nikt nie musi tu nas czytać. Wolny wybór.
Napisalem wczesniej ze mozna go wydzielic - bedzie wtedy pewnie latwiej niektorym 8)

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 01 sie (wt) 2006, 23:56:15

no okej, z tym ze ja dalej bede uwazac ze forum jest po to aby dyskutowac, a nie zeby ktos napisal co mysli, drugi napisal co mysli i koniec. to jest wypowiedz a nie dysksusja. przynajmniej tak mnie mama uczyła. wiec jesli ktos cos pisze a nie chce o tym dysutowac dalej to niech zaznaczy to w swojej wypowiedzi, bo forum sensu stricte jest miejscem do dyskusji a nie jałowych postów co do których bron boze nie mozna sie odnieść..

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 01 sie (wt) 2006, 23:59:33

Happy pisze:Zaraz zamknę ten temat bo mnie już denerwuje to!
Zaraz a co to za policyjne metody co? ;) Ja Ci zaraz zamkne Twoj prestizowy Lav ;) :D Jak to mowia nie podoba sie topik to mozesz nie czytac :lol:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 02 sie (śr) 2006, 00:07:57

Si to pobawmy się w zamykanie i otwieranie drzwi... :P Jak mogę czadu nie czytać jak sama często tu piszę? 8O A poza tym chciałam skończyć i złagodzić dyskusję, która mogła się przerodzić w jakąś emocjonalną kłótnię... ale skoro macie inne zdanie to weźcie się w sprawie Woodstoku za łby. Według mnie jest tego wart! :mrgreen: :twisted: Ja już na ten temat się nie wypowiadam... choć sama go zaczęłam! :P

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 02 sie (śr) 2006, 00:11:38

Happy pisze:Si to pobawmy się w zamykanie i otwieranie drzwi... :P
No byloby fajnie :) Troche bysmy sie poganiali po forum i przy okazji pozamykali malolaty w ich pokojach ;) :D

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 02 sie (śr) 2006, 00:13:33

Dobra spadam spać. Jutro job a zresztą Zygmunt właśnie jest u Kuby na Polsacie. Idę się pomuńkować!
Dobranoc WSR! :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 sie (śr) 2006, 00:19:40

Wytłumaczenie : to jest wypowiedz ogólna odnosząca sie do wielu dyskusji na tym forum.
Happy pisze:A poza tym chciałam skończyć i złagodzić dyskusję, która mogła się przerodzić w jakąś emocjonalną kłótnię... (...)
Widzisz bo cale sedno sprawy lezy w tym że ludziom najtrudniej jest słuchać siebie nawzajem, a zwłaszcza słuchać tych co mają inne zdanie. Najtrudniej jest sprobować zrozumiec że ktos może myśleć inaczej niż my sami i że być może sami przesadzamy i generalizujemy i że być może wbrew temu co nam sie wydaje, wcale nie mamy racji.

Ja sam np. wiem że nieraz nie mam racji ale wcale nie oznacza to ze mam przyjąć równie wątpliwe lub jeszcze bardziej poronione tezy tylko ot tak po prostu bo trzeba, bo ktos tak chce - zwlaszcza jak ich wdażanie następuje wręcz wyłącznie w trybie ad persona.

ODPOWIEDZ