Depresja...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Wylatywać? Ja mam ukryty lęk wysokości - ostatnio przypomnialem sobie o tym stojąc na szerokokątnym balkonie. Czy to wirował świat czy ja? Tego nie wiem.
" (...) Proste zapalanie świecy przy wiejącym wietrze. Wiatr zawsze jest silniejszy. Wygina tor słów w takcie na trzy. (...)" - SLS : V - "Kurtyna ... "
" (...) Proste zapalanie świecy przy wiejącym wietrze. Wiatr zawsze jest silniejszy. Wygina tor słów w takcie na trzy. (...)" - SLS : V - "Kurtyna ... "
-
- Loża WSR
"Nadzieja nie prowadzi do niczego; jest prostym elementem do własnego ukamienowania siebie każdej nocy, z twarzą wklejoną w poduszkę. Punkty, cele.. pusta droga. Słowa jak kamienie wrzucone do jeziora płyną na dno, by w cichej otchłani spocząć nierobiąc żadnych większych fal."
(22-04-2006 14:45)
"Pogania się chwile, które pragną gdzieś w tle rozwinąć się, gdy milczą usta.
Zakrywa się pejzaże, atrakcji nie stanowią już, przed oczami zamkniętymi.
Niechaj dmie, przelewając się przez bordowe zasłony świata, wiatr ten.
Wiatr ten, zabierając niepotrzebne ludziom kwiaty zeszłego lata, niechaj dmie.
Bo ... Zamknięte milczą dłonie ... i spojrzenia oczu nikną w tle ...
Bo ... Atrakcje chwil i pejzaże nowe ... pogania wiatr co z południa dmie."
(29-04-2006 00:03)
(22-04-2006 14:45)
"Pogania się chwile, które pragną gdzieś w tle rozwinąć się, gdy milczą usta.
Zakrywa się pejzaże, atrakcji nie stanowią już, przed oczami zamkniętymi.
Niechaj dmie, przelewając się przez bordowe zasłony świata, wiatr ten.
Wiatr ten, zabierając niepotrzebne ludziom kwiaty zeszłego lata, niechaj dmie.
Bo ... Zamknięte milczą dłonie ... i spojrzenia oczu nikną w tle ...
Bo ... Atrakcje chwil i pejzaże nowe ... pogania wiatr co z południa dmie."
(29-04-2006 00:03)
-
- Loża WSR
Osobisty komentarz : Niniejszy temat nie stanowi w zadnej postaci wątku popierającego czy też gloryfikującego ten typ "rozwiązań" ! W moich oczach stanowi on swoisty (czasem w pewnym zakresie twórczy) "wentyl bezpieczeństwa"; jest elementem majacym zwracać uwagę na fakt, że czasem powinno się rozejrzeć dookoła i wystawić nos po za czubek egoistycznych przyjemności, gierek, fanaberii czy też zachcianek - czyli nie zadawać sobie wyłącznie pytań z cyklu 'co ktoś może zrobić dla mojego humoru, samopoczucia' ale przynajmniej rownożędnie pomyśleć 'czy ja moge zrobić coś dla czyjegoś humoru, samopoczucia' i co zdaje się najtrudniejsze : bezinteresownie - zwłaszcza w sytuacjach gdy zdarza nam się rzucac stwierdzenie : 'Boszz a on/ona znowu ma doła' przez co np.: wskazuje się własny brak akceptacji takiego stanu rzeczy.
-
- Loża WSR
Gdzieś po środku a jednak w wielkiej oddali. Enigmatyczny, transowy rytm odstrasza przybyłych gości; z jakże niewysublimowaną listą zakupów. Pochwalne dźwięki okazują się dobre tylko gdy na żądaną nutę grają. Jednoosobowa krucjata by odkryć to co widniało przed oczami od dawna; iż istotę spraw tworzy wręcz machinalna pustka; o prostym schemacie i funkcjach działania. Konstrukcja uproszczonego zegarka; tylko funkcja podstawowa – tylko liczyć. Zliczyć do pełnego tylko po to by znieść ponownie do zera. Prosta melodia niewzruszonego tykania wypełnia przestrzeń biegnącej gdzieś sinusoidy.
02:30 28.05.06
02:30 28.05.06
-
- Wyrocznia WSR
A ja sobie właśnie czytam o neurastenii, depresji dwubiegunowej, dysocjacyjnych zaburzeniach osobowości, borderline i innych takich ciekawostkach. I tak sobie myślę, czy by tak nie wrócić na studia i nie dorobić klinicznej... Toż to bardzo wciągające jest. Zwłaszcza, że coraz częściej występujące w przyrodzie...

-
- Wyrocznia WSR
-
- Wyrocznia WSR
............. intensywność i niestabilność relacji z innymi ludźmi.................... duże huśtawki nastroju zmieniające się w cyklach godzinnych, zmierzające zwykle ku uczuciom negatywnym (smutek, przygnębienie, niepokój, złość); przesadna złość i agresja, skłonność do krytykowania i atakowania werbalnego innych.................