Lubię Korwina-Mikke i nawet cenię oraz akceptuję zdecydowaną większośc jego poglądów w kwestiach politycznych i społecznych (w gospodarczych może ciut mniej). Jednak trudno nie dostrzec jak bardzo nieudolny z niego polityk: głosząc ciekawe rozwiązania (przejmowane później przez inne partie) kompletnie nie potrafi do nich przekonać więcej niż 1,5% Polaków. Podejrzewam, że jego skuteczność jako polityka będzie w wyborach na prezydenta Warszawy taka sama jak zwykle, czyli ZEROWA (bowiem dokładnie tyle, czyli ZERO swoich idei i pomysłów politycznych udało mu się do tej pory wprowadzić w czyn).sinar pisze:PS. Podobno Korwin Mikke bedzie kandydowal na prezydenta W-wy. Jak zapowiedzial tylko na jedna kadencje.
Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Kilka słów o Korwinie
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Mnie sie wydaje ze do tej pory to tylko jeszcze ci antyeurosyjonisci i antyklerykofaszysci. Moze im warto dac szanse

Mnie ostatnio jako sympatyka Platformy strasznie razi juz nawet nie brak dynamiki ale bezwlad PO. Niestety brak im inicjatywy i tylko statystuja Lepperowi, Giertychowi nawet Pawlakowi. Gdyby chcieli mogli przeprowadzic konstruktywne wotum nieufnosci. Niestety w realizacji celow czyli w tym o co chodzi partiom w polityce bardzo im daleko do PiS. Szkoda tylko ze zazwyczaj sa to cele partyjne ale i tak PO powinna sie uczyc skutecznosi od PiSu.

Mnie ostatnio jako sympatyka Platformy strasznie razi juz nawet nie brak dynamiki ale bezwlad PO. Niestety brak im inicjatywy i tylko statystuja Lepperowi, Giertychowi nawet Pawlakowi. Gdyby chcieli mogli przeprowadzic konstruktywne wotum nieufnosci. Niestety w realizacji celow czyli w tym o co chodzi partiom w polityce bardzo im daleko do PiS. Szkoda tylko ze zazwyczaj sa to cele partyjne ale i tak PO powinna sie uczyc skutecznosi od PiSu.
-
- Loża WSR
Aluzja nie była do żadnej partii - była to chęć wykazania pewnej zaległości z cyklu "panie ci juz rzadzili" itp.
A co do tej "literówki" w "... a także liberałom z PO i SLD" - dziś widzialem plakat z taką treścią więc to raczej nie literówka. Ale kto wie.
Hehe widze Si że też to przykuło Twoją uwage

A co do tej "literówki" w "... a także liberałom z PO i SLD" - dziś widzialem plakat z taką treścią więc to raczej nie literówka. Ale kto wie.
Hehe widze Si że też to przykuło Twoją uwage

-
- Loża WSR
"Chcemy telewizji, która respektowałaby wartości narodowe i chrześcijaństwo" - Wicepremier na dzisiejszej manifestacji LPR
Ja też płace abonament RTV a rzeczy które mi odpowiadają znikają z radia czy tez telewizji. Ja na przykład chcialbym telewizji i radia, które respektowałoby dla przykładu warości religijne dużo dłużej obecne w naszej historii narodowej

Ja też płace abonament RTV a rzeczy które mi odpowiadają znikają z radia czy tez telewizji. Ja na przykład chcialbym telewizji i radia, które respektowałoby dla przykładu warości religijne dużo dłużej obecne w naszej historii narodowej

-
- Loża WSR
Rekoczynow nie bylo ale pewna dawka kultury takze politycznej niektorym by sie przydala. Bo chyba norma nie jest mowienie nawet o swoich konkurentach per pokemony. A juz tym bardziej jezeli sie pare minut wczesniej po chrzescijansku mowi: kochamy ich, bo kochamy Polske. Taka milosc blizniego traci gruba hipokryzja ale jakos w ustach Kaminskiego juz mnie nie dziwi bo przypomina katolicyzm rodem z Radia Maryja.
-
- Loża WSR
Gwoli ścisłości dokładnie to było "wyjątkowo wściekły Pokemon".sinar pisze:per pokemony
Przypomina Ci "katolicyzm rodem z Radia Maryja" ? Yyy czy chodzi tu o to, że ta osoba o której wspominasz, po przemówieniu Premiera - po prośbie o 'sto lat', "żegnaniu przywódcy" itd - powiedziała : "Szczęść Boże Panie Premierze. Pan Premier udziela teraz wypowiedzi dla Telewizji Trwam. Pozdrawiamy Telewizję Trwam"

-
- Loża WSR
Chodzi mi o takich chrzescijan co modla sie za figura a diabla maja pod skora. Tacy co mienia sie katolikami czasem nawet duszpasterzami a kipia nienawiscia. Pamietam Radio Maryja jeszcze 7 moze 10 lat temu i pamietam ze byly tam tez ciekawe nowatorskie programy. To radio moglo pojsc w ciekawym kierunku niestety stalo sie inaczej bo skupilo sie na polityce.
Tak i bylo cos ze macha raczkami ten pokemon (Rokita). I wg mnie nie byl to jakis przypadek, emocje ze Kaminskiemu sie wymsklo tylko wiedzial co robi. Jest specem od mediow w PiSie. Mieli jak sam mowil ten telewizorek z tylu. Wiedzial ze sa na zywo. Zreszta zaraz kilkanascie minut pozniej pochwalil sie publice ze pokemony mu zrobia proces.seize pisze:Gwoli ścisłości dokładnie to było "wyjątkowo wściekły Pokemon".sinar pisze:per pokemony
-
- Loża WSR
A moze te przyrownanie do wscieklego pokemona to nei obelga, moze ten kto to mowil kocha pokemony i ogladal ich kazdy odcinek ^^ Ciekawe czy hentaie tez tak chetnie oglada ale nie slyszalem zeby padlo takowe okreslenie. Tak czy inaczej faktycznie bylo zbyt dretwo
Poczekamy na gornikow, ci to potrafia dopiero zrobic zadyme nei takei pro partiowe rzadziaki

-
- Loża WSR
Z cyklu : Informacja pozbawiona komentarza
"Kominek z Prezydentem" [?]
Pierwotnie chciałem tu wrzucic link do krótkiego news'a w WirtualneMedia.pl : Lech Kaczyński z własnym radiowym programem ale w Interia.pl odnalazłem troche dłuższy tekst o tym samym : Prezydencki program w radiowej "jedynce"?
Pierwotnie chciałem tu wrzucic link do krótkiego news'a w WirtualneMedia.pl : Lech Kaczyński z własnym radiowym programem ale w Interia.pl odnalazłem troche dłuższy tekst o tym samym : Prezydencki program w radiowej "jedynce"?
-
- Loża WSR
Kurde czy Polska to jest jakis prywatny folwark braci Kaczysnkich?
"Jak stwierdził prezydent, ewentualne zwycięstwo PO (w wyborach parlamentarnych - PAP) będzie oznaczało, że przyszły rząd będzie rządził wyłącznie przy pomocy rozporządzeń. Tłumacząc to na język polski, pan prezydent Lech Kaczyński zapowiedział, że w przypadku, kiedy nie będzie rządził jego brat Jarosław Kaczyński, on - jako prezydent - nie będzie akceptował żadnych rozstrzygnięć ustawowych Sejmu" - podkreślił Tusk.

"Jak stwierdził prezydent, ewentualne zwycięstwo PO (w wyborach parlamentarnych - PAP) będzie oznaczało, że przyszły rząd będzie rządził wyłącznie przy pomocy rozporządzeń. Tłumacząc to na język polski, pan prezydent Lech Kaczyński zapowiedział, że w przypadku, kiedy nie będzie rządził jego brat Jarosław Kaczyński, on - jako prezydent - nie będzie akceptował żadnych rozstrzygnięć ustawowych Sejmu" - podkreślił Tusk.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
To jest bardzo proste!
Prezydent wybrany legalną drogą demokratycznych wyborow i przestrzegający prawa, odpowiedzialny jest tylko przed Bogiem i historią. Wybrał go Naród na 5 lat i jeśli nie będzie podstaw prawnych do impeachmentu (a wchodzą tu w grę wyłącznie poważne naruszenia Konstytucji) nikt nie ma prawa go odwołać. Nawet Donald Tusk. I nawet wtedy, kiedy Lech Kaczyński będzie "przeszkadzał" mu w rządzeniu. Proste.
-
- Loża WSR
Re: To jest bardzo proste!
Zapomniałeś właśnie też dodać że i przed Narodem.wojtkowski pisze:Prezydent wybrany legalną drogą demokratycznych wyborow i przestrzegający prawa, odpowiedzialny jest tylko przed Bogiem i historią.
-
- Loża WSR
Re: To jest bardzo proste!
To nie jest bardzo proste Slawku bo to oznacza paraliz panstwa. Prywata i interes partyjny nie jest wazniejszy od Polski.
Cytujesz konstytucje sprzed 70 lat. Moze od razu przywrocic Konstytucje 3 maja. Wg niej krol rzadzil dozywotnio. I od razu byl w niej wyznaczony nastepca.wojtkowski pisze:odpowiedzialny jest tylko przed Bogiem i historią