Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- WSR Guru
jak najgłośniej powiem ci tak Ziobro w telewizji w ciągu ostatniego miesiąca pojawił się pewnie dosłownie kilka razy i nic kontrowersyjnego nie mówił także nie wiem skąd masz takie wiadomości to jest właśnie jeden z tych który coś robi a nie miele jęzorem na okrągło. Bo na takie gnidy przyjdzie czas przecież to nie jest priorytet najważniejsze jest to aby można było czuć iż wymiar sprawiedliwości pracuje dla obywateli a nie dla siebie. Zresztą Andrew sam się wkońcu pogrąży to po co nim sobie zawracać głowę i tracić na niego czasu i właśnie tworzyć ten medialny szum którego właśnie teraz nie ma.
-
- Ekspert
no to inteligencie niespodzianka - bo na SLD nie glosowalamKali pisze:inteligencją nie trzeba błyszczeć żeby to stwierdzić. Po czym po twoich wypowiedziach, pisałaś że wróciłaś do kraju bo myślałaś że będzie już dobrze a primo, bo nawet zwolennicy SLD tak nie psioczą PiS.

i mam prosbe o nie kontunuowanie juz tego tematu - tzn nie ze mna - bo jezeli maja dalej sie toczyc na takim poziomie, to ja sie wycofuje, bo cos mi sie wydaje,ze malo wiesz - duzo gadasz....ja nikogo nie faworyzuje, ani nie potepiam, ale widze ze jezeli chodzi o Ciebie , to Twoje wypowiedzi sa bardzo rydzykowskie.....good luck wolny strzelcu
-
- WSR Guru
Martha pisze:no to inteligencie niespodzianka - bo na SLD nie glosowalami mam prosbe o nie kontunuowanie juz tego tematu - tzn nie ze mna - bo jezeli maja dalej sie toczyc na takim poziomie, to ja sie wycofuje, bo cos mi sie wydaje,ze malo wiesz - duzo gadasz....ja nikogo nie faworyzuje, ani nie potepiam, ale widze ze jezeli chodzi o Ciebie , to Twoje wypowiedzi sa bardzo rydzykowskie.....good luck wolny strzelcu
no to czytaj ze zrozumieniem jak również się uważasz za osobę inteligentną bo nie wiadomo jakich zdań nie piszę a z moich wniosków na kogo głosowałaś trochę na co innego wskazują. Czytasz wybrane dla siebie słowa(to tak jak dziennikarze którzy szukają też jakiejś prowokacji i używają czyiś słów wyodrębnionych z całej wypowiedzi, które zupełnie zmieniają jej wartość) może dlatego caly czas krytykujesz też obecny rząd.
-
- Loża WSR
Wyłącznie komentarz ...
... i wlasnie dlatego ja już sobie ten temat dawno odpuściłem ...Martha pisze:(...) czyli, ze nie umiesz rozmawiac o polityce , to dla mnie topic uwazam za zamkniety...
i mala rada :
dopusc do siebie mysl, ze mozesz sie mylic....
Ps: brawo za treść rady ...
-
- Loża WSR
Ja to w ogole nie mialem zamiaru sie tu odzywac. 2 razy ugryzlem sie w jezyk (a potem w klawiature) zeby nie odpowiedziec Kaliemu na jego teksty. I dalej nie odpowiem. Wiadomo ze co jak co ale czcze o polityce sluza tylko zanieczyszczaniu atmosfery
Ale kurza twarz dzis mnie po prostu juz nosi. Jak to jest ze prezes Jarek mial sfalszowana teczke tak ze musial ja najpierw odczyscic zanim pokazal ja publicznie. A tymczasem z powodu teczki Zyte z rzadu wykopano a jak juz przestala byc w rzadzie to ja lustracja nie dotyczy. Fajnie. PiS bawi sie w swojej piaskownicy i jak ktos mu sie nie spodoba to obrzuca go blotem. Meller, Gilowska... teraz chyba czas na Relige. Bo trzeba wymienic zderzaki na pisowskie. Jak ktos jest fachowcem do tego niepartyjnym to sie nie nadaje. Mierny bierny ale wierny. To juz kiedys bylo. Trudno sie oprzec wrazeniu ze PIS najwieksi antykomunisci funduja nam PRL-bis.
Ale kurza twarz dzis mnie po prostu juz nosi. Jak to jest ze prezes Jarek mial sfalszowana teczke tak ze musial ja najpierw odczyscic zanim pokazal ja publicznie. A tymczasem z powodu teczki Zyte z rzadu wykopano a jak juz przestala byc w rzadzie to ja lustracja nie dotyczy. Fajnie. PiS bawi sie w swojej piaskownicy i jak ktos mu sie nie spodoba to obrzuca go blotem. Meller, Gilowska... teraz chyba czas na Relige. Bo trzeba wymienic zderzaki na pisowskie. Jak ktos jest fachowcem do tego niepartyjnym to sie nie nadaje. Mierny bierny ale wierny. To juz kiedys bylo. Trudno sie oprzec wrazeniu ze PIS najwieksi antykomunisci funduja nam PRL-bis.
-
- Bywalec
Nie wiem, ale pewnie słyszeliście o nowym pomyśle aby wszystkich 19-latków bez wyjątku brać do wojska (niezależnie czy idą na studia czy nie, czy są jedynymi żywicielami rodziny czy nie itd). Nie uważacie że to zniszczy wielu ludziom możliwość na wyższe wykształcenie? Osobiście (z własnego odczucia) nie wyobrażam sobie zdawania teraz zdawania egzaminu wstępnego np. z matematyki. Nic już nie pamiętam, a przypomnienie sobie tego wszystkiego będzie strasznie męczące po, przerwie jaką trzeba będzie zrobić w przypadku wojska. Co innego jak zdawałem zaraz po maturze. Owszem nowy system opiera się teoretycznie tylko na nowych maturach i punktach, ale i tak wiele uczelni dalej ma swoje wewnętrzne egzaminy.
-
- Bywalec
-
- Loża WSR
Myslę że naczelne kartofle kraju i ich banda buraków nei mają co robić to i gcoraz to nowsze absurdalne pomysły rzucają. Myślę że w ten sposób chcą zlikwidować braki w chłopakach w wojsku którzy to zaraz po szkole zwiewają za granicę i nie ma komu iść w kamasze. Notabene wczoraj sobie pogawędziłem ze znajomym Niemcem, on też uważa że mamy zrytego prezydenta i popieprzonych buraków w rządzie
On w przeciwieństwie do mnei sam wyskoczył z określeniem:
"I think your funny lil' leprechuan president is a bit introvertic 'couse of his napoleonic sized ego"
mysle ze to nei wymaga komentarza skoro jzu za granica zwykli szarzy obywatele smieja sie z naszego kartofla
No coz maja racje i powody 

"I think your funny lil' leprechuan president is a bit introvertic 'couse of his napoleonic sized ego"
mysle ze to nei wymaga komentarza skoro jzu za granica zwykli szarzy obywatele smieja sie z naszego kartofla

-
- Loża WSR
Mnie ciekawi jedna rzecz : jak wezmą np. jedynego żywiciela rodziny to kto tą rodzine będzie utrzymywał ? Państwo ? Hmm nie wiem czy nie lepiej bylo by te pieniądze wykorzystać na sprzęt i ogólną poprawe warunków w wojsku tak by to naprawde było to coś co zachęcałoby atrakcyjnościa wieksza liczbe osob, którzy szli by w tym momencie sami mogąc się czegoś nauczyć, zdobyć jakąś wiedze, otrzymując żołd i lata do emerytury etc.
-
- Loża WSR