Jakiej muzy teraz słuchacie?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 14 cze (czw) 2007, 09:59:32

Kaśka Kowalska
http://www.youtube.com/watch?v=JlQ8wPTu ... ed&search=

Nie mów mi nigdy
Tych słów nie pojmiesz sam
I nie wiesz jak bardzo ich żal
Nie widzisz nigdy
Już nie chcesz widzieć, jak
Jedno z nas rani
Nie ja

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 14 cze (czw) 2007, 16:14:35

Marilyn Manson - Heart Shaped Glasses

Trza się nasłuchać zawczasu bo kto wie może Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami nie tylko koncertów będzie zabraniał ale i wogóle słuchania, a za samo ewentualne wstawienie tu linka dostał bym a z 5 lat za propagowanie tak zwanego satanizmu i inne zbrodnie przeciw ideom i wartościom.
:twisted: :x :twisted:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 15 cze (pt) 2007, 08:40:55

seize pisze:Marilyn Manson - Heart Shaped Glasses

Trza się nasłuchać zawczasu bo kto wie może Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami nie tylko koncertów będzie zabraniał ale i wogóle słuchania, a za samo ewentualne wstawienie tu linka dostał bym a z 5 lat za propagowanie tak zwanego satanizmu i inne zbrodnie przeciw ideom i wartościom.
:twisted: :x :twisted:
no no :D ja sie ostatnio zastanawialam czy za posiadanie dimmu borgir na dysku mnie zamkną do więzienia (czy do zakonu :P)

a tymczasem: Porcupine Tree

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 15 cze (pt) 2007, 08:46:15

Słuchajcie, słuchajcie tego oszołoma bo już niedługo jego satanistyczna muzyka będzie w naszym katolickim kraju zakazana! :twisted:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 15 cze (pt) 2007, 09:12:30

Happy pisze:Słuchajcie, słuchajcie tego oszołoma bo już niedługo jego satanistyczna muzyka będzie w naszym katolickim kraju zakazana! :twisted:
nawet mnie nie załamuj, ze jakos to popierasz... muzyka to muzyka.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 15 cze (pt) 2007, 09:22:22

Przykro mi bardzo. Ale uważam, że wieszanie kobiet na krzyżu na scenie, zjadanie np. surowego mięsa, mordowanie zwierząt to nie są normalne zachowania. A patologię (celową) należy zwalczać a tych ludzi leczyć. Przykro mi, że znowu Cię zawiodłam. :roll:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 15 cze (pt) 2007, 09:30:41

Happy pisze:Przykro mi bardzo. Ale uważam, że wieszanie kobiet na krzyżu na scenie, zjadanie np. surowego mięsa, mordowanie zwierząt to nie są normalne zachowania. A patologię (celową) należy zwalczać a tych ludzi leczyć. Przykro mi, że znowu Cię zawiodłam. :roll:
oj ja nie mowie ze ja to popieram, ale kurna, to tylko zabawa, taka muzyka, ja tak podchodze do tego. i rozumiem ze komus sie moze to nie podobac, ale zwykly czlowiek tego nie robi tylko slucha... zwyczajnie. eh

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 15 cze (pt) 2007, 09:51:57

Jeśli zabijanie zwierząt jest tylko zabawą to ja... No to toć właśnie robię, nie podoba mi się to nie słucham. Ale nie wiem czy dla dobra młodzieży nie jest to jednak dobry pomysł. :roll:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 15 cze (pt) 2007, 10:08:39

Happy pisze:Jeśli zabijanie zwierząt jest tylko zabawą to ja... No to toć właśnie robię, nie podoba mi się to nie słucham. Ale nie wiem czy dla dobra młodzieży nie jest to jednak dobry pomysł. :roll:
ok! ale ja tylko słucham! nie mam zapędów zeby zabić sobie koze..

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 15 cze (pt) 2007, 15:19:29

Happy pisze:Słuchajcie, słuchajcie tego oszołoma bo już niedługo jego satanistyczna muzyka będzie w naszym katolickim kraju zakazana! :twisted:
Jeśli zatem mamy być konsekwentni to -parafrazując- w "waszym katolickim kraju" powinny być zabronione także wszelkie teksty mówiące np. o ofierze całopalnej. Zatem idąc tą drogą należało by zabronić np. czytania Starego Testamentu - Prawa Przymierza Synaickiego.

Pozwól że zacytuje może fragmenty z Księgo Wyjścia :
"29
(10) Potem przyprowadzisz młodego cielca przed Namiot Spotkania, i położą Aaron i jego synowie ręce na głowie cielca. (11) I zabijesz go przed Panem przy wejściu do Namiotu Spotkania. (12) Wziąwszy zaś nieco krwi tego cielca, namaścisz palcem wskazującym rogi ołtarza, a resztę krwi wylejesz u podstawy ołtarza. (13) A pozbierawszy tłuszcz, który pokrywa wnętrzności, i płat tłuszczu, który jest na wątrobie, i obie nerki, i tłuszcz, który jest na nich, spalisz to na ołtarzu. (14) Lecz mięso cielca i jego skórę, i mierzwę spalisz w ogniu poza obozem. Jest to ofiara za grzech. (15) Weźmiesz następnie pierwszego barana, i położą Aaron i synowie jego ręce na głowie tego barana. (16) I zabijesz potem tego barana, a wziąwszy nieco jego krwi pokropisz ołtarz dokoła. (17) I podzielisz barana na części, i obmywszy wnętrzności jego i nogi położysz je na innych jego częściach i na głowie. (18) I spalisz całego tego barana na ołtarzu. Jest to ofiara całopalenia dla Pana, miła woń, ofiara spalana dla Pana."
tłumaczenie : Biblia Tysiąclecia

Sądzę że nie ma sensu cytować więcej gdyż treść Starego Testamentu jest Ci znana i jak rozumiem treści jak ta nie budzą one kontrowersji.

Zabijanie zwierząt jest kwestią w której forumowicze moje zdanie mogli już poznać.

Jeżeli chodzi o wieszanie kobiet na scenie to cóż jeżeli ktoś widzi w tym sens, wiszące się zgodzą to czemu nie, bo inaczej tą samą drogą trzeba było by zabronić inscenizacją misteriów męki Pańskiej.

Z wielką prostotą mógłbym tu podać wiele faktów z życia świata i stanowienia takich czarnych list itd. nie mniej uważam że miejsce takiej dyskusji jest bardziej w temacie Kontrowersyjne dyskusje o kontrowersjach w muzyce

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 15 cze (pt) 2007, 15:33:34

Avantasia - The Metal Opera

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 15 cze (pt) 2007, 21:49:00

O no proszę jaki rarytasik :D Jak ktoś lubi black metal ale chce się wystrzegać satanistycznych treści ma wiele "alternatyw", ja natknąłem się oto na takową :

Elgibbor - Za Ciebie i za mnie
http://www.elgibbor.kdm.pl/ *

Fragmenty tekstu w celach informacyjno-edukacyjnych:

"Czarne niebo, chmury, na wzgórzu krzyż
A na nim ciało ociekające krwią,
(...)
Chrystus umarł, a ja chcę umrzeć z Nim
I narodzić się na nowow Królestwie
(...)"

źródło cytatu : strona zespołu Elgibbor

Pliki mp3 tego zespołu są dostępne w :
- serwisie mp3.wp.pl
- oraz na stronie Wspólnoty Chrystusa Zmartwychwstałego "Galilea" (galilea.pl)

Patrząc na serwer na którym wisi strona jak rozumiem wspominając tutaj o tym nie dopuszczam się propagowania złych treści 8)

* KDM to Klub Dobrej Muzyki zajmujący się promowaniem muzyki z przesłaniem chrześcijańskim. W znacznikach meta strona internetowa posiada :
<meta name="Rating" content="Safe for kids" />

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 16 cze (sob) 2007, 07:35:47

Genesis - Knife

Jak ktos lubi anime to piosenki mozna posluchac z japonskimi wizualizacjami ;) Ta wersja bedzie chyba bardziej znosna od koncertowki. Btw osobiscie sie na tym nie znam ale to chyba nie jest Neon Genesis Evangelion co...
[ytv]akI_nYTdPjQ[/ytv]

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 17 cze (ndz) 2007, 06:15:01

Fatboy Slim - The Rockafella Skank

[ytv]hvnHtO6daQM[/ytv]

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 17 cze (ndz) 2007, 21:55:35

... Kołysanka Rosemary ...