Jakiej muzy teraz słuchacie?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Marilyn Manson - Heart Shaped Glasses
Trza się nasłuchać zawczasu bo kto wie może Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami nie tylko koncertów będzie zabraniał ale i wogóle słuchania, a za samo ewentualne wstawienie tu linka dostał bym a z 5 lat za propagowanie tak zwanego satanizmu i inne zbrodnie przeciw ideom i wartościom.

Trza się nasłuchać zawczasu bo kto wie może Ogólnopolski Komitet Obrony przed Sektami nie tylko koncertów będzie zabraniał ale i wogóle słuchania, a za samo ewentualne wstawienie tu linka dostał bym a z 5 lat za propagowanie tak zwanego satanizmu i inne zbrodnie przeciw ideom i wartościom.

-
- Loża WSR
no noseize pisze:Marilyn Manson - Heart Shaped Glasses
![]()
![]()

a tymczasem: Porcupine Tree
-
- Wyrocznia WSR
-
- Loża WSR
oj ja nie mowie ze ja to popieram, ale kurna, to tylko zabawa, taka muzyka, ja tak podchodze do tego. i rozumiem ze komus sie moze to nie podobac, ale zwykly czlowiek tego nie robi tylko slucha... zwyczajnie. ehHappy pisze:Przykro mi bardzo. Ale uważam, że wieszanie kobiet na krzyżu na scenie, zjadanie np. surowego mięsa, mordowanie zwierząt to nie są normalne zachowania. A patologię (celową) należy zwalczać a tych ludzi leczyć. Przykro mi, że znowu Cię zawiodłam.
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
Jeśli zatem mamy być konsekwentni to -parafrazując- w "waszym katolickim kraju" powinny być zabronione także wszelkie teksty mówiące np. o ofierze całopalnej. Zatem idąc tą drogą należało by zabronić np. czytania Starego Testamentu - Prawa Przymierza Synaickiego.Happy pisze:Słuchajcie, słuchajcie tego oszołoma bo już niedługo jego satanistyczna muzyka będzie w naszym katolickim kraju zakazana! :twisted:
Pozwól że zacytuje może fragmenty z Księgo Wyjścia :
"29
(10) Potem przyprowadzisz młodego cielca przed Namiot Spotkania, i położą Aaron i jego synowie ręce na głowie cielca. (11) I zabijesz go przed Panem przy wejściu do Namiotu Spotkania. (12) Wziąwszy zaś nieco krwi tego cielca, namaścisz palcem wskazującym rogi ołtarza, a resztę krwi wylejesz u podstawy ołtarza. (13) A pozbierawszy tłuszcz, który pokrywa wnętrzności, i płat tłuszczu, który jest na wątrobie, i obie nerki, i tłuszcz, który jest na nich, spalisz to na ołtarzu. (14) Lecz mięso cielca i jego skórę, i mierzwę spalisz w ogniu poza obozem. Jest to ofiara za grzech. (15) Weźmiesz następnie pierwszego barana, i położą Aaron i synowie jego ręce na głowie tego barana. (16) I zabijesz potem tego barana, a wziąwszy nieco jego krwi pokropisz ołtarz dokoła. (17) I podzielisz barana na części, i obmywszy wnętrzności jego i nogi położysz je na innych jego częściach i na głowie. (18) I spalisz całego tego barana na ołtarzu. Jest to ofiara całopalenia dla Pana, miła woń, ofiara spalana dla Pana."
tłumaczenie : Biblia Tysiąclecia
Sądzę że nie ma sensu cytować więcej gdyż treść Starego Testamentu jest Ci znana i jak rozumiem treści jak ta nie budzą one kontrowersji.
Zabijanie zwierząt jest kwestią w której forumowicze moje zdanie mogli już poznać.
Jeżeli chodzi o wieszanie kobiet na scenie to cóż jeżeli ktoś widzi w tym sens, wiszące się zgodzą to czemu nie, bo inaczej tą samą drogą trzeba było by zabronić inscenizacją misteriów męki Pańskiej.
Z wielką prostotą mógłbym tu podać wiele faktów z życia świata i stanowienia takich czarnych list itd. nie mniej uważam że miejsce takiej dyskusji jest bardziej w temacie Kontrowersyjne dyskusje o kontrowersjach w muzyce
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
O no proszę jaki rarytasik
Jak ktoś lubi black metal ale chce się wystrzegać satanistycznych treści ma wiele "alternatyw", ja natknąłem się oto na takową :
Elgibbor - Za Ciebie i za mnie
http://www.elgibbor.kdm.pl/ *
Fragmenty tekstu w celach informacyjno-edukacyjnych:
"Czarne niebo, chmury, na wzgórzu krzyż
A na nim ciało ociekające krwią,
(...)
Chrystus umarł, a ja chcę umrzeć z Nim
I narodzić się na nowow Królestwie
(...)"
źródło cytatu : strona zespołu Elgibbor
Pliki mp3 tego zespołu są dostępne w :
- serwisie mp3.wp.pl
- oraz na stronie Wspólnoty Chrystusa Zmartwychwstałego "Galilea" (galilea.pl)
Patrząc na serwer na którym wisi strona jak rozumiem wspominając tutaj o tym nie dopuszczam się propagowania złych treści
* KDM to Klub Dobrej Muzyki zajmujący się promowaniem muzyki z przesłaniem chrześcijańskim. W znacznikach meta strona internetowa posiada :
<meta name="Rating" content="Safe for kids" />

Elgibbor - Za Ciebie i za mnie
http://www.elgibbor.kdm.pl/ *
Fragmenty tekstu w celach informacyjno-edukacyjnych:
"Czarne niebo, chmury, na wzgórzu krzyż
A na nim ciało ociekające krwią,
(...)
Chrystus umarł, a ja chcę umrzeć z Nim
I narodzić się na nowow Królestwie
(...)"
źródło cytatu : strona zespołu Elgibbor
Pliki mp3 tego zespołu są dostępne w :
- serwisie mp3.wp.pl
- oraz na stronie Wspólnoty Chrystusa Zmartwychwstałego "Galilea" (galilea.pl)
Patrząc na serwer na którym wisi strona jak rozumiem wspominając tutaj o tym nie dopuszczam się propagowania złych treści

* KDM to Klub Dobrej Muzyki zajmujący się promowaniem muzyki z przesłaniem chrześcijańskim. W znacznikach meta strona internetowa posiada :
<meta name="Rating" content="Safe for kids" />
-
- Loża WSR