O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 23 lip (pn) 2007, 08:09:26
Ciekawe co będzie z koncertem The Rolling Stones. Moim zdaniem powinien zostać odwołany chociaż muzycy są już w Polsce. Ale żałoba narodowa to żałoba narodowa jak mi wytłumaczył kiedyś Si. Nawet do pubów nie powinno się teraz chodzić.

Także takie widowisko rozrywkowe powinno być odwołane!

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 23 lip (pn) 2007, 09:09:51
Nie rozumiem skad ten sakrazm. Czy mam sie rewanzowac tym samym? Twoja sprawa jak masz taka potrzebe to sobie idz do tego pubu.
Co do koncertu Stonesow. Cos mocno pechowi sa bo przeciez graja u nas zamiast na Ukrainie. Przelozenie pewnie na za dzien czy dwa nie w chodzi w rachube bo zwykle takie trasy maja mocno napiety plan. Odwolanie tez moze byc trudne technicznie i byloby katastrofalne dla organizatorow. Ale ja tam widze rozwiazanie kompromisowe. Odwolac supporty jesli takie sa i przesunac sam koncert o kilka godzin tak by zaczal sie juz po polnocy w czwartek.
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 23 lip (pn) 2007, 09:15:51
Ależ to nie sarkazm! Tylko stwierdzenie co mi kiedyś wytłumaczył mój Guru!

No ciekawe jak to się skończy. Przesunięcie go po północy też może być dość trudne gdyż niektórzy do pracy rano idą.

A Stonsesi już podobno są. Ciekawe jak to się zakończy.
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 23 lip (pn) 2007, 09:25:34
Happy pisze:Ależ to nie sarkazm! Tylko stwierdzenie co mi kiedyś wytłumaczył mój Guru!

Cieszy mnie wiec to ze Cie przekonalem i jednak zmienilas swoje zdanie na ten temat
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 23 lip (pn) 2007, 10:29:49
Za Onet: The Rolling Stones zagrają po żałobie?
Organizatorzy koncertu The Rolling Stones w Warszawie dopuszczają możliwość przesunięcia godziny rozpoczęcia imprezy, by nie kolidowała z żałobą narodową.
Możliwe, że występ rozpocznie się z trzygodzinnym opóźnieniem, o północy ze środy na czwartek. Początek koncertu pierwotnie zaplanowano na godz. 21, w środę.
Muzycy - Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood oraz Charlie Watts - przylecieli do Polski bezpośrednio po koncercie w Brnie. Przed warszawskim hotelem Hyatt oczekiwał na nich tłum dziennikarzy i fotoreporterów. Stonesi przywitali się z oczekującymi i szybko weszli do hotelu.
Jest to trzecia wizyta Stonesów w Polsce. Organizatorzy spodziewają się na koncercie legendarnej grupy 40-45 tys. widzów. 150-minutowy koncert organizowany przez agencję Viva Art odbędzie się w ramach trasy promującej ostatnią płytę zespołu "A Bigger Bang" z 2005 roku.
Na potrzeby koncertu na Wyścigach przygotowania trwają od zeszłego tygodnia. Jak zapewniają organizatorzy, scena, na której wystąpi zespół, będzie największa na świecie. Będzie miała 30 m głębokości i 70 m szerokości. Cała konstrukcja będzie wysoka na 28 m.
Wcześniej publiczność rozgrzeje Tatiana Okupnik i brytyjski wokalista Steve Harvey z grupą Cockney Rebel. Wejść na Wyścigi będzie można od godz. 16.
Grupa wydała do tej pory ponad 30 albumów długogrających. Do ich wielkich przebojów należą piosenki: "(I Can't Get No) Satisfaction", "Let's Spend The Night Together", "Paint in Black", "Honky Tonk Woman".
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 23 lip (pn) 2007, 10:47:13
Yyy czyli rozumiem, że muzyka będzie się niosła do godziny bodajże 2:30

-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 23 lip (pn) 2007, 10:53:43
znow mnie pewnie potępicie albo jakbyto nie nazwać ale mam dość szumu medialnego wokół tragedii we Francji..

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 23 lip (pn) 2007, 11:15:32
"Autokar z polskimi pielgrzymami w ogóle nie miał prawa jechać drogą, z której wypadł - francuska prasa nie ma co do tego żadnych wątpliwości."
źródło :
Tego autobusu nie powinno tam być - Dziennik.pl
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 23 lip (pn) 2007, 12:29:09
Magdusia pisze:znow mnie pewnie potępicie albo jakbyto nie nazwać ale mam dość szumu medialnego wokół tragedii we Francji..

Wystraczy wylaczyc tv i nie kupowac gazet. Muzyki jak ktos chce to i tak slucha z kompa (osobiscie radia nawet netowego nie sluchalem juz od jakis 2-3 tygodni). Poza tym mamy 3 dni wolnego od operetki Lepper i Giertycha pt "Chyba na 98,71% wyjdziemy z koalicji". Docenmy i to.
seize pisze:Yyy czyli rozumiem, że muzyka będzie się niosła do godziny bodajże 2:30

No Kali chyba nie musi rano wstawac a moze nawet sobie poslucha. Ale fakt nie wiem co na to jego sasiedzi ktorzy ida w czwartek rano do pracy...
-
Kali
- WSR Guru

No właśnie, bo ja miałem dosyć szumu medialnego wokół Leppera, męczyło mnie to już strasznie.
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 23 lip (pn) 2007, 12:41:14
sinar pisze:Magdusia pisze:znow mnie pewnie potępicie albo jakbyto nie nazwać ale mam dość szumu medialnego wokół tragedii we Francji..

Wystraczy wylaczyc tv i nie kupowac gazet. Muzyki jak ktos chce to i tak slucha z kompa (osobiscie radia nawet netowego nie sluchalem juz od jakis 2-3 tygodni). Poza tym mamy 3 dni wolnego od operetki Lepper i Giertycha pt "Chyba na 98,71% wyjdziemy z koalicji". Docenmy i to.
eno spoko, doceniam, tyle tylko, że irytuje mnie ze to wszystko tak "na pokaz", ze na codzien ginie tylu ludzi i to w tak różnych dziwnych warunkach i zbiegach okolicznosci , a tu wypadek, ja rozumiem i szanuje ze ktoś zginął itp, ale wielkie HALO. takie samo HALO nalezy sie tragediom dzieci umierajacych w hospicjach itd. to mnie irytuje. ale cóż, ja zawsze bylam dziwna

-
Kali
- WSR Guru

no i właśnie tu jest różnica wiele osób umiera codziennie i to jest normalne ich rodziny są zazwyczaj na to przygotowane i są to pojedyńcze ofiary, a to jest wypadek coś niespodziewanego no i zgineło 26 osób i miejmy nadzieję że liczba się nie powiększy.
Mam wrażenie jakbyś pierwszy raz oglądała telewizję.

-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 23 lip (pn) 2007, 13:01:32
Kali pisze:no i właśnie tu jest różnica wiele osób umiera codziennie i to jest normalne ich rodziny są zazwyczaj na to przygotowane i są to pojedyńcze ofiary, a to jest wypadek coś niespodziewanego no i zgineło 26 osób i miejmy nadzieję że liczba się nie powiększy.
Mam wrażenie jakbyś pierwszy raz oglądała telewizję.

nie pierwszy raz. ale za każdym razem trafia mnie tak samo szlag. tak samo jak za pierwszym razem.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 23 lip (pn) 2007, 13:10:49
Magdusia pisze:Kali pisze:no i właśnie tu jest różnica wiele osób umiera codziennie i to jest normalne ich rodziny są zazwyczaj na to przygotowane i są to pojedyńcze ofiary, a to jest wypadek coś niespodziewanego no i zgineło 26 osób i miejmy nadzieję że liczba się nie powiększy.
Nie sądzę by na większość śmierci ludzi byli przygotowani. Przykro mi.
Dodatkowo rozumiem, że to ze każdego dnia np. umiera 1-2 osoby ma mniejsze znaczenie niż to ze jednego dnia (niestety) zginęło ponad 20 ?
Każda śmierć jest tak samo ważna i każdą opłakuje jakieś grono osób
-
Kali
- WSR Guru

przygotowane nie jest użyte dosłownie, a jest użyte zamiast "wiedzą o tym"