Typnik Champions League
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
wczorajsze wyniki pokazały mi że niektóre kluby mają swoich kibiców w dupie a mi się odechciało typować LM
mam nadzieję ze to była ostatnia kolejka w tym roku.
jedynym zespołem co zagrał z zębem i dla swoich kibiców których na stadionie było jak mówił komentator 69 tyś to MU.
przegrywał ale wstał jak feniks z popiołu i pogonił towarzystwo wygrywając 3:1
mam nadzieję ze to była ostatnia kolejka w tym roku.
jedynym zespołem co zagrał z zębem i dla swoich kibiców których na stadionie było jak mówił komentator 69 tyś to MU.
przegrywał ale wstał jak feniks z popiołu i pogonił towarzystwo wygrywając 3:1

-
- WSR Guru
Pary 1/8 finału piłkarskiej Ligi Mistrzów:
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan
20.02 PSV Eindhoven - Arsenal Londyn
20.02 OSC Lille - Manchester United
21.02 AS Roma - Olympique Lyon
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF
No i mamy rozlosowane pary, jak zwykle Realowi się nie poszczęściło.
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan
20.02 PSV Eindhoven - Arsenal Londyn
20.02 OSC Lille - Manchester United
21.02 AS Roma - Olympique Lyon
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF
No i mamy rozlosowane pary, jak zwykle Realowi się nie poszczęściło.
-
- WSR Guru
Celtic wcale tak źle nie wylosował, bo z drużyn które zajeły pierwsze miejsca Milan miał moim zdaniem najsłabszą formę, także jeśli taka się urzyma to nie będzie tak źle dla Boruca. No MU też nie powinnien mieć trudnej przeprawy. Lyon przy obecnej formie powinnien spokojnie poradzić sobie z Romą. Chelsea też powinno bez żadnych przeszkód przejść dalej. Mecz Barca-Liverpool będzie zależał od dyspozycji tych drugich, bo potrafią zagrać albo bardzo dobry mecz wtedy wygrają z Katalończykami, a mogą zagrać słabo i wtedy przegrają z kretesem. a pozostałe trzy mecze niewymienione będą wyrównane.
A wolałbym żeby Real trafił na Milan, Liverpool lub Valencie, bo z Bayernem każda drużyna zawsze musiał przechodzić bardzo ciężki bój, jest to nie wygodny przeciwnik.
A wolałbym żeby Real trafił na Milan, Liverpool lub Valencie, bo z Bayernem każda drużyna zawsze musiał przechodzić bardzo ciężki bój, jest to nie wygodny przeciwnik.
-
- Zaczyna działać
Milan gra jak gra, wystarczy kilka wygranych w lidze, powrot kontuzjowanych - Nesty, Kaki, Didy i moga wrocic do swojej formy... Nigdy nic nie wiadomo.
Ja nie chcialem tylko, aby Barca trafila na Lyon - wg mnie nieobliczalny zespol bez kompleksow. ETO'O wraca za ok 3 tygodnie, wiec atak przestanie wygladac tak nedznie, do lutego Messi tez sie wykuruje, forma Ronniego wreszcie zaczyna rosnac, Valdes gra jak nigdy (pierwszy raz w zyciu go chyba chwale...) mysle ze to wystarczy na solidny Liverpool. "Anglicy" graja na swoim rownym, ale srednim pozimie, musieli by zagrac mecz zycia, a Barca miec gorszy dzien. Wszystko sie moze zdarzyc, ale niespodzianki raczej nie przewiduje.
Real bedzie mial bardzo ciezko, bo gra na dzien dzisiejszy bardzo przecietnie, tylko w meczu z Barca pokazal swoje mozliwosci, bo sie zmotywowali, ale to byly Gran Derby, czyli mecz nad mecze dla obu druzyn. Jezeli Capello ich nie ustawi bardziej ofensywnie, to beda mieli klopoty...
ManU - tym razem mieli farta. Valencja z Interem moze sobie poradzic jesli tych 6 czy 8 zawodnikow wroci ze szpitala do skladu. Chalsea da rade bez problemu. Arsenal-PSV - moze byc ciekawie - wg mnie przejdzie PSV. Lyon z Roma tez da sobie rade.
W kolejnej fazie zagraja wiec: Barcelona, Lyon, ManU, PSV, Valencja, Bayern/Real, Chalsea, Milan.
I wtedy dopiero bedzie ciekawie, bo nie bedzie takich beniaminkow jak ostatnio. Chyba ze Celtic lub Lille sprawia niespodzianke.
Szkoda tylko, ze do lutego tak dlugo trzeba czekac...
Ja nie chcialem tylko, aby Barca trafila na Lyon - wg mnie nieobliczalny zespol bez kompleksow. ETO'O wraca za ok 3 tygodnie, wiec atak przestanie wygladac tak nedznie, do lutego Messi tez sie wykuruje, forma Ronniego wreszcie zaczyna rosnac, Valdes gra jak nigdy (pierwszy raz w zyciu go chyba chwale...) mysle ze to wystarczy na solidny Liverpool. "Anglicy" graja na swoim rownym, ale srednim pozimie, musieli by zagrac mecz zycia, a Barca miec gorszy dzien. Wszystko sie moze zdarzyc, ale niespodzianki raczej nie przewiduje.
Real bedzie mial bardzo ciezko, bo gra na dzien dzisiejszy bardzo przecietnie, tylko w meczu z Barca pokazal swoje mozliwosci, bo sie zmotywowali, ale to byly Gran Derby, czyli mecz nad mecze dla obu druzyn. Jezeli Capello ich nie ustawi bardziej ofensywnie, to beda mieli klopoty...
ManU - tym razem mieli farta. Valencja z Interem moze sobie poradzic jesli tych 6 czy 8 zawodnikow wroci ze szpitala do skladu. Chalsea da rade bez problemu. Arsenal-PSV - moze byc ciekawie - wg mnie przejdzie PSV. Lyon z Roma tez da sobie rade.
W kolejnej fazie zagraja wiec: Barcelona, Lyon, ManU, PSV, Valencja, Bayern/Real, Chalsea, Milan.
I wtedy dopiero bedzie ciekawie, bo nie bedzie takich beniaminkow jak ostatnio. Chyba ze Celtic lub Lille sprawia niespodzianke.
Szkoda tylko, ze do lutego tak dlugo trzeba czekac...
-
- Loża WSR
Pary 1/8 finału piłkarskiej Ligi Mistrzów:
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium 1:1
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan 2:1
20.02 PSV Eindhoven - Arsenal Londyn 1:2
20.02 OSC Lille - Manchester United 0:2
21.02 AS Roma - Olympique Lyon 1:1
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool 2:1
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn 0:0
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF 2:1
na razie delikatnie bo nie wiem jak zagrają w pierwszych meczach.
ja kibicuję Celticowi i oczywiście MU
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium 1:1
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan 2:1
20.02 OSC Lille - Manchester United 0:2
21.02 AS Roma - Olympique Lyon 1:1
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool 2:1
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn 0:0
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF 2:1
na razie delikatnie bo nie wiem jak zagrają w pierwszych meczach.
ja kibicuję Celticowi i oczywiście MU

-
- Loża WSR
Ostatnio sie tam wszyscy poklocili. I mimo ze niby zaraz wszystko wrocilo do normy to Eto pewnie latem odejdzie. Podobno Real juz sie ustawil w kolejce. Ale tam go nie puszcza takze bardziej prawdopodobny jest kierunek na Londyn do Chelsea. Hmm tylko ciekawe jak by wygladal ich atak w czasie Pucharu Narodow AfrykiMaker pisze:ETO'O wraca za ok 3 tygodnie, wiec atak przestanie wygladac tak nedznie, do lutego Messi tez sie wykuruje, forma Ronniego wreszcie zaczyna rosnac

-
- Zaczyna działać
Oejscie ETO jakos nie wydaje mi sie realne. Ale zobaczymy, moze masz jakes ciekawe zrodla informacji
A jesli juz odejdzie, to mysle, ze raczej do Wloch, ale nie do Madrytu ani Londynu.
Moje typy:
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium 2:1
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan 1:1
20.02 OSC Lille - Manchester United 0:3
21.02 AS Roma - Olympique Lyon 2:2
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool 1:0
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn 0:2
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF 3:2

Moje typy:
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium 2:1
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan 1:1
20.02 OSC Lille - Manchester United 0:3
21.02 AS Roma - Olympique Lyon 2:2
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool 1:0
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn 0:2
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF 3:2
-
- Zaczyna działać
no dobra,
może tutaj lepiej pójdzie:
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium 3-1
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan 1-1
20.02 PSV Eindhoven - Arsenal Londyn 0-0
20.02 OSC Lille - Manchester United 1-2
21.02 AS Roma - Olympique Lyon 0-3
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool 3-2
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn 2-2
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF 0-0
może tutaj lepiej pójdzie:
20.02 Real Madryt - Bayern Monachium 3-1
20.02 Celtic Glasgow - AC Milan 1-1
20.02 PSV Eindhoven - Arsenal Londyn 0-0
20.02 OSC Lille - Manchester United 1-2
21.02 AS Roma - Olympique Lyon 0-3
21.02 FC Barcelona - FC Liverpool 3-2
21.02 FC Porto - Chelsea Londyn 2-2
21.02 Inter Mediolan - Valencia CF 0-0
-
- Loża WSR
Eto ma ostatnio na pienku z Rijkaardem i Ronaldinho. Niby sie pogodzili ale jak dla mnie cos za szybko po slowach jakie ostatnio rzucal Eto i po tym jak nie chcial wejsc na boisko z lawki. No coz a moze ten typ tak po prostu ma i chodzi tylko o lepszy kontrakt
Tylko do ktorego klubu i czy kogos bedzie na to stac. Inter raczej odpada. Ma juz najlepszych pilkarzy z Wloch dzieki tej aferze. No chyba ze sprzedadza Ibrahimovica albo Adriano. Juventus dopiero awansuje do Serie A i bedzie poza LM. Zostaje Milan bo moze mu sie uda wejsc do LM. Ale zeby kupic Eto musieliby chyba sprzedac Kake a nie wiem czy to im sie oplaci.Maker pisze:A jesli juz odejdzie, to mysle, ze raczej do Wloch, ale nie do Madrytu ani Londynu.
-
- Zaczyna działać
Ja nie widze takiego zawodnika jak ETO w lidze angielskiej, jego styl gry jest zupelnie odmienny od silowej angielskiej gry. Z Włoskich klubów, to foatycznie Milan ma największe szanse. Być moze do gry wlaczy sie, przzywajacy spory kryzys Bayern Monachium - ich akurat byloby stac na takiego zawodnika.
Ja caly czas jednak wierze, ze ETO nie odejdzie, bo to wg mnie bardzo dobry napastnik, tylko czasami za bardzo ambitny. Konflikt w Barcy byl, w jakim stopniu mniejszym lub wiekszym zostal rozwiazany.
Dzisiaj wyczytałem: "Eto'o nie został ukarany za odmowę gry z Racingiem w ostatnią niedzielę ani obrazę trenera, ale nie pojedzie na niedzielny mecz z Valencią. Ma się skupić na treningu i zakończeniu rehabilitacji kolana operowanego cztery i pół miesiąca temu. Jego powrót na boisko w meczu z Osasuną dwa tygodnie temu uznano za przedwczesny. Eto'o będzie grał, gdy w pełni odzyska zdrowie i formę."
Zawsze twierdzilem, ze ETO to napastnik sredniego formatu, bo grajac w takim klubie, dostajac takie podania poprostu trzeba strzelac tyle bramek. Tak wlasnie myslalem dopuki nie zlapal kontuzji... Teraz moje zdanie sie zmienilo - Gudjonsen, ktorego zawsze najbardziej sie obawialem, gdy Bara grala z Chalsea zupelnie sobie nie radzil w ataku.
ETO z Liverpoolem raczej nie wystapi, ale licze na Saviole. Jesli Barca nie wygra u siebie roznica 2 bramek, to na wyjezdzie bedzie bardzo ciezko. Kazdy wie, jak Liverpool radzi sobie na Anfield, a jak gra ostatnio Barca na wyjazdach...
Pozyjemy zobaczymy - emocji nie powinno zabraknac.
Ja caly czas jednak wierze, ze ETO nie odejdzie, bo to wg mnie bardzo dobry napastnik, tylko czasami za bardzo ambitny. Konflikt w Barcy byl, w jakim stopniu mniejszym lub wiekszym zostal rozwiazany.
Dzisiaj wyczytałem: "Eto'o nie został ukarany za odmowę gry z Racingiem w ostatnią niedzielę ani obrazę trenera, ale nie pojedzie na niedzielny mecz z Valencią. Ma się skupić na treningu i zakończeniu rehabilitacji kolana operowanego cztery i pół miesiąca temu. Jego powrót na boisko w meczu z Osasuną dwa tygodnie temu uznano za przedwczesny. Eto'o będzie grał, gdy w pełni odzyska zdrowie i formę."
Zawsze twierdzilem, ze ETO to napastnik sredniego formatu, bo grajac w takim klubie, dostajac takie podania poprostu trzeba strzelac tyle bramek. Tak wlasnie myslalem dopuki nie zlapal kontuzji... Teraz moje zdanie sie zmienilo - Gudjonsen, ktorego zawsze najbardziej sie obawialem, gdy Bara grala z Chalsea zupelnie sobie nie radzil w ataku.
ETO z Liverpoolem raczej nie wystapi, ale licze na Saviole. Jesli Barca nie wygra u siebie roznica 2 bramek, to na wyjezdzie bedzie bardzo ciezko. Kazdy wie, jak Liverpool radzi sobie na Anfield, a jak gra ostatnio Barca na wyjazdach...
Pozyjemy zobaczymy - emocji nie powinno zabraknac.
-
- Loża WSR
Dla mnie samo sprowadzenie Islandczyka do Barcelony bylo nieporozumieniem. Zwlaszcza ze caly czas nie wiadomo w nielasce u Rijkaarda jest Saviola. Ciekawe co bedzie latem. Zdaje sie konczy mu sie wtedy kontrakt i mimo przywiazania do klubu bedzie musial odejsc. Riquelme pozbyli sie bardzo szybko. Ciekawe jaki los czeka Maxi Lopeza jak wroci z wypozyczenia. Moze Rijkaard po prostu nie lubi Argentynczykow