Depresja...
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Wyrocznia WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
-
- Loża WSR
a może kurna się udac do pani co ma kulę i spytac się jej po prostu:Magdusia pisze:popieram w 100%Happy pisze:Samospełniające proroctwo potrafi uczynić cuda! Należy tylko uwierzyć. I chcieć.Jak się chce to wszystko potrafi się udać.
kurka kochana mam doła co ma zrobic zajrzyj do kulki i mi pomóż.
powiem tylko tyle :
aby wygrac z depresją to nie tylko chciec samemu ale tęż miec poparcie z zewnątrz bo bez tego to można sobie pic alkohol brac dragi i nadal miec wszystko w dupie siedzac w domu śpiąc po 18 godzin i budzic sie z tym samym co było te 18 godzin wcześniej tylko jeszcze z większym dołem.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Samobójstwa > wypadki na drogach
Więcej Polaków ginie popełniając samobójstwa niż w wypadkach drogowych - alarmuje Polskie Towarzystwo Psychiatryczne. Obchodzimy VI Dzień Solidarności z Chorującymi Psychicznie.
Obchody Dnia Solidarności z Chorującymi Psychicznie mają na celu przełamanie stereotypów na temat chorujących oraz zwrócenie uwagi na niedostateczny dostęp Polaków do opieki psychiatrycznej.
Według danych zebranych przez Towarzystwo stale wzrasta liczba osób z zaburzeniami psychicznymi. W porównaniu z 1990 r. zanotowano ponad trzykrotnie więcej pacjentów z najcięższym rodzajem zaburzeń - psychoz. Ich liczba sięga już 150 tys. Ponad ośmiokrotnie więcej osób jest leczonych z powodu uzależnień od narkotyków.
Polskie Towarzystwo Psychiatryczne przedstawiło program reformy opieki psychiatrycznej. Psychiatrzy podkreślają, że celem programu jest zwiększenie dostępności do ich usług, przy nie zwiększaniu wydatków budżetowych.
[wp.pl]
Obchody Dnia Solidarności z Chorującymi Psychicznie mają na celu przełamanie stereotypów na temat chorujących oraz zwrócenie uwagi na niedostateczny dostęp Polaków do opieki psychiatrycznej.
Według danych zebranych przez Towarzystwo stale wzrasta liczba osób z zaburzeniami psychicznymi. W porównaniu z 1990 r. zanotowano ponad trzykrotnie więcej pacjentów z najcięższym rodzajem zaburzeń - psychoz. Ich liczba sięga już 150 tys. Ponad ośmiokrotnie więcej osób jest leczonych z powodu uzależnień od narkotyków.
Polskie Towarzystwo Psychiatryczne przedstawiło program reformy opieki psychiatrycznej. Psychiatrzy podkreślają, że celem programu jest zwiększenie dostępności do ich usług, przy nie zwiększaniu wydatków budżetowych.
[wp.pl]
-
- Loża WSR
no widzisz Si jeszcze o tym nie wiesz a tu licho się czai za Tobą.sinar pisze:Jak tak czytam tu Wasze wypowiedzi w tym temacie to mysle sobie ze ja tez mam depresje. Tylko taka nieuswiadomiona albo raczej nie przyjmuje jej do wiadomosci
wiesz nie wszyscy wiemy o tym nie wszyscy przyjmujemy to do siebie że cos takiego mamy albo że z czymś takim walczymy.
ale mam nadzieję że nigdy sobie tego nie uświadomisz albo nie przyjmiesz do wiadomości bo to nic fajnego widzieć świat w szarych kolorach gdziw wszystko jest na be a ludzie którzy są dookoła Ciebie są ponurzy nie uśmiechnięci i często się zdarza że Cię wkurzają chociaż tak na prawdę to nic nie robią ale tym że są tu.
-
- Czasami coś napisze