Biedny tez chce byc bogatszy ale to przeciez nie dowod ze zaraz u/kradnie.marcin1978wawa pisze:bogaty chce być bogatszy
CZAD
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Chłodna analiza wypowiedzi quasipolitycznej
Ale tak jest z każdym prezydentem czy to tylko prezydent Kaczyński jest taki niedobry?Martha pisze:eee, to sa drobnostkinajwazniejsze zeby prezydent mial kilka Lanci do dyspozycji, miedzy innymi za pieniadze tej wlasnie staruszki z apteki...
No, to sie nazywa postawa obywatelska i obywatelska odpowiedzialność. To na 100% da biednym staruszkom pieniądze na zakup leków i inne potrzeby.marcin1978wawa pisze:Bóg mi świadkiem , jak nadejdzie dzień że ludzie wyjdą na ulice pod Sejm , będę stał ze zgniłymi jajkami w pierwszym szeregu .......... aj jak to nie pomoże kupie granaty :/ sic Te sk******** zamiast się kłócić o stołki by zobaczyli jak żyje polskie społeczeństwo. Jak pójdę na wybory to zamiast listy wrzucę tam minę :/
Każde społeczeństwo ma dokładnie takich polityków, na jakich zasługuje. Jeśli ktoś narzeka na klasę polityczną en bloc - narzeka na całe społeczeństwo jako takie. Politycy nie biorą się z nikąd. To synowie (i córki) tego, a nie innego społeczeństwa.
Jeśli sie komuś nie podoba polska klasa polityczna jako taka (jak rozumiem np. marcinowi1978wawa) to ma trzy wyjścia: (a) założyć własną partię, (b) daleko i na długo wyjechać, (c) udać się na emigrację wwnętrzną. Bo czwarte wyjście, czyli (d) narzekamnie i odgrażanie się, nie jest ani zbyt twórcze, ani racjonalne, a przy tym ma tę wadę, że nic nie zmienia.
Ostatnio zmieniony 19 wrz (śr) 2007, 15:47:17 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Loża WSR
Dane z strony PKW
Jest jeszcze inne wyjście : iść na wybory i zagłosować na tych, których uważa się za najlepszych z całego tego towarzystwa.
Bo wystarczy popatrzeć ile to nap wynosiła frekwencja wyborcza i ile z tych osób co głosowało oddało głos np. na partie do niedawna /a w zasadzie jeszcze rządzącą/.
Uprawnionych było do głosowania : 30229031
Liczba Oddanych ważnych głosów : 11804676
Frekwencja ogólna : 40.57
Wynik PiS : 26.99 %
TYLKO ca. 27% z tych powiedzmy 12tyś wprost wybrało ostatnio tą partie a nie inna do rządzenia 
Nie podobało się komuś jak było - to niech idzie wybrać innych.
Podobało - to niech głosuje dalej.
Ale NIECH GLOSUJE!
Bo wystarczy popatrzeć ile to nap wynosiła frekwencja wyborcza i ile z tych osób co głosowało oddało głos np. na partie do niedawna /a w zasadzie jeszcze rządzącą/.
Uprawnionych było do głosowania : 30229031
Liczba Oddanych ważnych głosów : 11804676
Frekwencja ogólna : 40.57
Wynik PiS : 26.99 %

Nie podobało się komuś jak było - to niech idzie wybrać innych.
Podobało - to niech głosuje dalej.
Ale NIECH GLOSUJE!
-
- Loża WSR
Re: Dane z strony PKW
12tys = 12 mln
-
- Bywalec
-
- Loża WSR
Re: Chłodna analiza wypowiedzi quasipolitycznej
Zasadniczo tak jest z kazdym ale tez nie zauwazylem zeby Martha wspominala o Kaczynskim. Zreszta budzet Kancelarii Prezydenta RP jest i tak nie w jego rekach a w rekach Sejmu RP. Takze trudno mu zarzucac ze tak rozdysponowuje pieniedzmi ktore (z roku na rok coraz wiecej) mu daja.wojtkowski pisze:Ale tak jest z każdym prezydentem czy to tylko prezydent Kaczyński jest taki niedobry?Martha pisze:eee, to sa drobnostkinajwazniejsze zeby prezydent mial kilka Lanci do dyspozycji, miedzy innymi za pieniadze tej wlasnie staruszki z apteki...
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Re: Chłodna analiza wypowiedzi quasipolitycznej
Tylko pytam. Bo jeśli tylko Kaczor jest zły - to Martha wyraża swój emocjonalny stosunek do obecnego Prezydenta (oparty na faszywej przesłance, że tylko on wydaje pieniądze na samochody reprezentacyjne), a jeśli zły jest każdy prezydent, bo każdy na pewno kupuje / kupował / będzie kupował drogie samochody zamiast dokładać staruszkom do leków - to jest już pogląd zachaczający o anarchięsinar pisze:Zasadniczo tak jest z kazdym ale tez nie zauwazylem zeby Martha wspominala o Kaczynskim.wojtkowski pisze:Ale tak jest z każdym prezydentem czy to tylko prezydent Kaczyński jest taki niedobry?Martha pisze:eee, to sa drobnostkinajwazniejsze zeby prezydent mial kilka Lanci do dyspozycji, miedzy innymi za pieniadze tej wlasnie staruszki z apteki...

-
- Bywalec
rozumiem że zarządzanie funduszami dla wszystkich person politycznych to jedno a kwestia braku pieniążków dla emerytów i rencistów to drugie. Jednak czy aby coś nie jest nie tak w tym wszystkim ?? Pytam się, co jest nie tak że biedny zawsze będzie biedny a bogaty będzie tylko jeszcze bogatszy.
Pytanie drugie. Czy będąc pracownikiem fizycznym jestem gorszym człowiekiem ?? Umysłowi jak i fizyczni są tak od siebie zależni że w sumie oddzielnie nie maja racji bytu. A jednak Umysłowy zarabia dużo więcej od fizycznego robola.( oczywiście teraz trochę lepiej .. ale wszyscy wiemy dlaczego )
Pytanie drugie. Czy będąc pracownikiem fizycznym jestem gorszym człowiekiem ?? Umysłowi jak i fizyczni są tak od siebie zależni że w sumie oddzielnie nie maja racji bytu. A jednak Umysłowy zarabia dużo więcej od fizycznego robola.( oczywiście teraz trochę lepiej .. ale wszyscy wiemy dlaczego )
-
- Loża WSR
Marcin sam mowisz ze takie oddzielenie nie ma racji bytu wiec po co oddzielac? To jest sztuczny podzial. Pochodzi chyba z czasow komunizmu i walki klas. Zycie polega raczej na wymianie uslug. Ja pomagam tobie, a ty mi. Ty mi napiszesz np pozew a ja zrobie tobie instalacje elektryczna itp itd. Widzialem wiele takich wymian w barterze i w nich tez uczestniczylem.
Czy chirurg jest pracownikiem fizycznym czy umyslowym? A perkusista... Moge zgodzic sie co do tego ze pewne zawody sa u nas niedoceniane jak chocby nauczyciele czy lekarza. Jednak trudno mi sie zgodzic z oogolnieniami. Zwlaszcza teraz kiedy szkoly zawodowe przezywaja prawdziwy boom. A moj kuzyn ktory zrobil licencjat po kilku latach kiepskich zarobkow wlasnie w pracy umyslowej poszedl na budowe a poniewaz ma do tego dryg i doswiadczenie za mlodu zarabia teraz 2-3 razy wiecej (i to w Polsce a nie w Anglii). Na takie zarobki pewnie nie moglby liczyc w poprzedniej pracy nawet w perspektywie 5-10 lat.
Tak jak napisalem nie mozna uogolniac. Sa zawody gdzie w pracy umyslowej po studiach ludzie cale zycie klepia biede. I to nie jakies jednostkowe przypadki. Najlepszy przyklad ze tyle osob wyjezdza za chlebem zagranice (i przy okazji nabiera pewnie szacunku do pracy fizycznej). Powiesz pewnie ze na wielkie fortuny pracujacy fizycznie nie moga liczyc w przeciwienstwie do "umyslowych" managerow. A jednak wystarczy spojrzec na gwiazdy sportu muzyki czy filmu.
Btw czy polityk to praca umyslowa czy fizyczna?
Hmm a moze to w ogole nie praca 
PS. Ja tam mam duzo szacunku do pracujacych fizycznie. Wystarczy ze pojde na dzialke i troche dla odmiany popracuje fizycznie. Widze jak szybko sie zmecze albo zlapie zakwasy a dla "fizyka" to jest tylko taka rozgrzewka. Wiem ze taki a taki ciezar ledwo co podniose. Albo ze tego niestety zrobic nie potrafie. I dlatego swoje ciezko zarobione pieniadze musze od czasu do czasu wydac na fachowcow z prawdziwego zdarzenia.
Czy chirurg jest pracownikiem fizycznym czy umyslowym? A perkusista... Moge zgodzic sie co do tego ze pewne zawody sa u nas niedoceniane jak chocby nauczyciele czy lekarza. Jednak trudno mi sie zgodzic z oogolnieniami. Zwlaszcza teraz kiedy szkoly zawodowe przezywaja prawdziwy boom. A moj kuzyn ktory zrobil licencjat po kilku latach kiepskich zarobkow wlasnie w pracy umyslowej poszedl na budowe a poniewaz ma do tego dryg i doswiadczenie za mlodu zarabia teraz 2-3 razy wiecej (i to w Polsce a nie w Anglii). Na takie zarobki pewnie nie moglby liczyc w poprzedniej pracy nawet w perspektywie 5-10 lat.
Tak jak napisalem nie mozna uogolniac. Sa zawody gdzie w pracy umyslowej po studiach ludzie cale zycie klepia biede. I to nie jakies jednostkowe przypadki. Najlepszy przyklad ze tyle osob wyjezdza za chlebem zagranice (i przy okazji nabiera pewnie szacunku do pracy fizycznej). Powiesz pewnie ze na wielkie fortuny pracujacy fizycznie nie moga liczyc w przeciwienstwie do "umyslowych" managerow. A jednak wystarczy spojrzec na gwiazdy sportu muzyki czy filmu.
Btw czy polityk to praca umyslowa czy fizyczna?

PS. Ja tam mam duzo szacunku do pracujacych fizycznie. Wystarczy ze pojde na dzialke i troche dla odmiany popracuje fizycznie. Widze jak szybko sie zmecze albo zlapie zakwasy a dla "fizyka" to jest tylko taka rozgrzewka. Wiem ze taki a taki ciezar ledwo co podniose. Albo ze tego niestety zrobic nie potrafie. I dlatego swoje ciezko zarobione pieniadze musze od czasu do czasu wydac na fachowcow z prawdziwego zdarzenia.
-
- Ekspert
a mi sie nie podoba, bo jest malo oryginalny.Happy pisze:Chciałam tylko powiedzieć, że bardzo podoba mi się okładka aktualnego numeru "Wprost".
o ile dobrze pamietam, takie rysunki krazyly z goergem bushem (jako fotyga) i tonym blairem (jako psem)....
tak wiec bardzo male oryginalne....
a szkoda, bo 'wprost' do tej pory pokazywalo, ze potrafi byc unikatowe...