ktoś tu ma za dużo kasy...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 31 gru (pt) 2004, 14:33:35

Moze to i zart ale mimo to good idea aw. Uwzglednialem kiedys m.in taka opcje w planach Studia The na przyszlosc :)

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 01 sty (sob) 2005, 20:25:01

aw pisze: 3. granice jakieś jednak w Polsce są, oto przykład: 400 tys. zł kary dla Polsatu za "Nieustraszonych"
cytat z polsatinfo:
szefowa KRRiT, stwierdziła, że "Nieustraszeni" propagują "zachowania zagrażające bezpośrednio zdrowiu i bezpieczeństwu uczestników" oraz "zachowania wynaturzone, uwłaczające godności człowieka"

hehe, to ciekawe jaka kare dostanie tvp2 za transmisje z sejmu
aw pisze:..wyprodukować własnego tasiemca..
moze wsrtasiemca? kamery w calej szkole, i tasiemiec jak znalazl.
co sinar dostnie z pracy z etyki?, czy ato wreszcie sie nie spozni na poligrafie?, i niedzielne kazania ojca prowadzacego - juz w najblizszym odcinku

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 sty (wt) 2005, 08:29:45

Ato pisze:moze wsrtasiemca? kamery w calej szkole, i tasiemiec jak znalazl. co sinar dostnie z pracy z etyki?
Nie chcialbym tu jakis spoilerow do tasiemca (brrrr) wrzucac... ale pewnie dostanie 1 bo jeszcze nie zaczal. Do tego jest kupa innej roboty a czas nie jest przeciez z gumy. Boshe ten tydzien to totalna masiakra

A wracajac bardziej do tematu. Polecam produkcje BBC. Wg mnie najlepszy program w moim kablu. Sitcomy (polecam Office cos jak Dilbert), filmy dokumentalne (Million pound house), przyrodnicze, swietna tv edukacyjna (Learning Zone 1-7 w nocy) a nawet reality.

Ostatnio ciekawy byl Eksperyment. Cos jak w niemieckim filmie. Podzial na straznikow i wiezniow. Na gorze psycholodzy. Straznicy chcieli byc swietsi od papieza, a wiezniowie zachowywali sie jak przerosniete dzieciaki. Skonczylo sie anarchia i komuna. Chociaz przywodcy buntu zaczeli juz planowac przewrot i dyktature bo nie byli doceniani a poza tym im sie nudzilo. Dlatego naukowcy przerwali eksperyment przed czasem.

Ciekawy tez byl Channel 5 dopoki go mialem w kablu. Rozrywka juz troche innego pokroju blizej tego programu z Miriam (np Eurotrash z J.P. Gautier) ale tez ciekawe. Np. inny "realit" Jailbreak czyli ucieczka z wiezienia. Byl tez Mole czyli nasz rodzimy Agent.

A w ogole jako britofil i anglofil to poza uwielbiam wszystko co angielskie. Zaczynajac na Monty Pythonie, Carry on przez Genesis, Marillion a konczac na Kate Bush i Stingu.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 04 sty (wt) 2005, 23:09:43

Polecam produkcje BBC. Wg mnie najlepszy program w moim kablu
dobrze mowic. a co ja mam poczac jak moja kablowka mimo usilnych prósb, grózb nie chce mi bbc wstawic.

a wracajac do tematu:
ostatnio znalazlem dosyc ciekawy artykul w wyborczej dotyczacy programow reality ala miriam (ktora okazala sie jednak trans. w sumie czego to mozna dokonac samymi hormonami. niedlugo beda po ulicy chodzic ludzie-psy, ludzie-roslinki):
cytuje:
..reality show preferuje zasade zaskoczenia widza i uczestnikow ... chodzi o przelamanie tabu ... zwykle ... przy pelnym przyzwoleniu uczestnikow. widz sledzi ... czy odwazy sie na trudny krok. ... miriam zmienila ta formule - TYLKO uczestnicy nie wiedza w co sie pakuja, a zabawa odbywa sie ich kosztem. reality przestaje byc podgladactwem sztucznie inscenizowanych sytuacji imitujacych zycie i stawia na okrucienstwo osmieszenia.

wiec kolejnym etap tworzenia reality nasuwa sie samo przezsie. niedlugo pojawi sie teleturniej w ktorym bedzie chodzilo o osmieszenie widzow (tylko kto bedzie to ogladal :wink: )

sinar
Loża WSR
Loża WSR

There's Something About Miriam

Post autor: sinar » 05 sty (śr) 2005, 07:43:02

There's something about Miriam to przypadek skrajny. Jednak kazde reality wykorzystuje osoby w nim uczestniczace i ich naiwnosc. Tak naprawde nie wiedza one w co sie pakuja i jakie skutki dla ich psychiki moze miec taki program.

Co do samej Miriam to podzielam Twoje zdanie. Ameryka Lacinska to dziwny i specyficzny region. Pewnie sa tam specjalne sklepy ktore sprzedaja kilkuletnim chlopcom bonbonsy i cole ze specjalnymi hormonami. A moze jednak jest tak jak zawsze mowil Orzech przy okazji wyborow Miś World ze na 18. urodziny kazda dziewczyna (lub chlopiec) dostaje operacje plastyczna w formie zrzuty pienieznej calej rodziny.

PS. Dla uscislenia wczesniej mowilem oczywiscie o programach BBC Prime.

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 05 sty (śr) 2005, 09:51:13

Jak dla mnie ale moze jestem naiwny to jest podpucha i wcale nie byla wczesniej facetem, chodi tu bynajmniej o ogladalnosc ze niby na koncu powiedza ze to byla sciema.....

Dziwne jest to ze jesli niby ten lekarz stwierdzil obecnosc meskich organow to jakos nie chce mi sie wierzyc gdzie ona to upchnela.... :twisted:

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 05 sty (śr) 2005, 10:29:02

No wlasnie masz racje. To jest mozliwe. Calosc jest zbyt oczywista dla publiki. Co maja sie tylko nasmiewac z kolesi ktorzy robia z siebie idiotow. Zadnego elementu zaskoczenia? Moze maja blizniaki dwujajowe ;) i je podmieniaja. Raz facet raz babka. Zreszta poczekajmy na te pieszczoty i masaze w nastepnych odcinkach. Jak sie zaczna kiziac, miziac i smyrac. Satysfakcja gwarantowana... no przynajmniej dla Miriam :) Nie ma sie co dziwic ze jeden sie zacznie domyslac :D

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 05 sty (śr) 2005, 11:35:17

1. gdyby ktoś wyciął mi taki numer to najpierw doszło by do obrażeń fizycznych a później wylądowalibyśmy w sądzie i to bynajmniej nie ze względu na pobicie - myslałem że to coś jest po pełnej operacji przynakmniej ale tak, to zęby by leciały jak liście z drzew
2. ukrycie tego i owego nie jest żadnym problemem - tajemnica redakcji - a połapie się chłopiec pewnie w tańcu lub innej sytuacji intymnej

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 sty (czw) 2005, 10:54:01

Jak ktos sobie wsiedzie na mulka i obejrzy go dokladnie pod osłoskopem to moze cala serie obejrzec juz teraz

Hendrix
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Hendrix » 16 sty (ndz) 2005, 10:38:51

Szanowna inteligencjo szkolna, czemu wieszacie psy na Barze Wielkim Bracie czy pokrewnych?Telewizja to rozrywka.Znajdziecie tam zarówno programy dla nie wybrednych chcących poprostu się zrelaksować, jak i programy dla was(nieprzeciętnie inteligentnych, błyskotliwych, tolerancyjnych i fantastycznych)nie dostępnych intelektualnie dla innych(jak ktoś pisał wcześniej-gospodyni domowej).Biedna kobicina cały dzień sprząta, gotuje, lata po urzędach użerając się z problemami codzienności a ktoś podsumowuje ją tylko dla tego że lubi np Rozmowy w Tloku czy chociażby Bar.Nienawidzę stereotypów, jezeli uważacie się za kogoś lepszego tylko z tego powodu że oglądacie ambitniejsze kino czy teatr to jesteś w wielkim błędzie.To jest poprostu żałosne.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 sty (ndz) 2005, 14:46:43

Hendrix pisze:Nienawidzę stereotypów, jezeli uważacie się za kogoś lepszego tylko z tego powodu że oglądacie ambitniejsze kino czy teatr to jesteś w wielkim błędzie.To jest poprostu żałosne.
Ja nie czuje sie przez to lepszy tylko szczesliwszy :) Dla mnie nie ma problemu ze ktos sobie wlaczy np.: RwT - sam to czasem robie :wink: Dla mnie problem jest wtedy jezeli taka osoba zaczyna 'zyc' tymi wszystkimi dla mnie 'subiektywnymi glupotami' i rozmowa z dana osoba na jakis inny temat staje sie niemozliwa.
Co do tego ze telewizja to rozrywka i znalezc w niej mozna i 'rodzynki' dla 'nas inteligentow' to niestety takie perelki albo trafiaja sie raz na jakis czas lub zazwyczaj upychane sa w ramowce tuz przed obrazem kontrolnym.
A dodatkowo z uwagi na fakt ze telewizor obecznie wraz z komputerem stanowia swoiste nianki dla malych dzieci, a prezentowane tam tresci maja duzy wplyw na ich psychike i swiatopoglad; to osobiscie nie ukrywam iz wolalbym aby w czasie dla nich dostepnym (choc i tak teraz kazdy ma zazwyczaj wlasny telewizor w pokoju) emitowane byly rzeczy bardziej rozwijajace m.in. wyobraznie, inteligencje a nie pokazujace chamstwo, brutalnosc i wulgarnosc.

Hendrix
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Hendrix » 16 sty (ndz) 2005, 18:38:06

seize do Ciebie nic nie mam, czytałem posty i akurat nie do Ciebie biłem;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 sty (ndz) 2005, 18:55:48

A ja po prostu dolaczylem sie do dyskusji bo:
a) poczulem sie w pewien sposob przynalezny do inteligencji
b) wiele 'rozrywkowych rzeczy' w TV rowniez na swoj spsob potepiam
c) wcale nie czulem sie lepszy kiedy to np. ogladajac drugi raz pod rzad 'Mulholland Drive' robilem sobie notatki, ktore w wolnych chwilach sobie analizowalem a nastepnie przegladajac je publicznie i wnoszac jakies tam poprawki, zastanawiajac sie nad roznymi elementami slyszalem teksty w stylu : jemu sie chyba nudzi, nie masz juz nic lepszego do roboty, kretyn itp. itd. ;) :D :D :D

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 16 sty (ndz) 2005, 21:03:59

drogi hendrix
A dlaczego nie mielibyśmy wieszać psów na programach, które nam się nie podobają? bo ktos nam tego zabrania?
myślę, że pisanie o programach i ich twórcach - przyznaję niezbyt wnikliwie czytałem wszystkich posty - ale to się da nadrobic jesli coś przeoczyłem podrzuc cytat - nie jest "piciem" do odbiorców,
dlaczego uważasz ponadto, ze gdyby mieli oni wybór w normalnych godzinach emisji wybierali by bezdenne dno, powtarzane po kilka razy i bezmyślnie kopiowane na podstawie tzw. formatów
skad ten obraźliwy ton?
gospodyni domowa to nikt konkretny - tylko pewien wzorzec i okreslenie używane przez speców od badań społecznych - takie słowo klucz oreślające grupę osób (nie koniecznie gospodyń domowych)

odpowiadając na Twoje "żałosne" - nie bądź taki protekcjonalny i patetyczny!
moze tu jest kącik dla skrzywdzonych intelektualistów ;), którzy chcieliby sobie pourągać na los, np. na to, że programy dla nich skierowane są w zdecydowanej mniejszości i raczej dostępne w dość niedogodnych porach; chce tez zauważyć mój drogi, że nie tylko biedna gospodyni pracuje - wyobraź sobie, że inteligenci też i czasem nawet ciężko i długo - juz nie mówiąc o tym, że na swoja pozycję tez pracowali w pocie czoła + i oni lubią czasem coś żałosnego poogladać dla odreagowania

nie mam wrażenia, ze ktos tu uwaza się za lepszego od kogos, szczególnie dlatego, że chodzi do teatru itp. - kompleksy trzeba leczyć a nie odreagowywac na innych

Hendrix
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Hendrix » 18 sty (wt) 2005, 10:15:22

Inteligentem tak jak buntownikiem nie można się wszem i wobec ogłosić.Trzeba nim poprostu być, o tym kim się jest świadczą jego czyny!

ODPOWIEDZ