Czyżby powrót AW...?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
Wedlug mnei dobrze ze jej nei ma bo Kaczynski odebral tym skinheadom i rasistom a raczej Kato - Christ Commando (czyt. Mlodziezy wszechpolskiej) pretekst zeby pobic homoseksualistow na ulicy w bialy dzien
Znowu by potem sie rozpisywano jak to geje dostali lomot od tych popaprancow. Wiec po co tu umozliwiac tym niedorobom jakies okazje zeby mogli sie mscic na homoseksualistach?

-
- Czasami coś napisze
Geje i lesbijki są uważane jako obywatele drugiej kategorii.To jest po prostu homofobia.
Ta parada miała by pokazać,że są oni częścią społeczeństwa, że wśród dwóch milionów mieszkańców Warszawy są też geje i lesbijki. Parada nie miałaby służyć obnoszeniu się z seksualnością. My po prostu chceli skorzystać z konstytucyjnej wolności zgromadzeń. Na równi z innymi.
Kaczyński przyznał się wreszcie, że taka kultura istnieje, bo wcześniej twierdził, że w ogóle jej nie ma. Podczas tej parady miałyby występować artyści geje i artystki lesbijki, więc jasne, że będzie w pewien sposób promocja kultury gejowskiej. Ale nie mylmy tego z promocją homoseksualizmu, bo homoseksualizmu nie można promować jak kurczaków w supermarkecie. Nie zamierzają przecież nikogo namawiać ani przeciągać na swoją stronę! Homoseksualizm nie jest problemem. Problemem jest homofobiczny lęk przed homoseksualistami. I jednym z celów tej parady jest to, by ten lęk przełamać.
Zastanawia mnie, dlaczego prezydent Kaczyński tak panicznie boi się gejów?Jedno wiem,zakazując tej paradzie chce sobie zjednać wyborców,bo jak się z Seize zgodzę,że większość jest na "nie"!
Ta parada miała by pokazać,że są oni częścią społeczeństwa, że wśród dwóch milionów mieszkańców Warszawy są też geje i lesbijki. Parada nie miałaby służyć obnoszeniu się z seksualnością. My po prostu chceli skorzystać z konstytucyjnej wolności zgromadzeń. Na równi z innymi.
Kaczyński przyznał się wreszcie, że taka kultura istnieje, bo wcześniej twierdził, że w ogóle jej nie ma. Podczas tej parady miałyby występować artyści geje i artystki lesbijki, więc jasne, że będzie w pewien sposób promocja kultury gejowskiej. Ale nie mylmy tego z promocją homoseksualizmu, bo homoseksualizmu nie można promować jak kurczaków w supermarkecie. Nie zamierzają przecież nikogo namawiać ani przeciągać na swoją stronę! Homoseksualizm nie jest problemem. Problemem jest homofobiczny lęk przed homoseksualistami. I jednym z celów tej parady jest to, by ten lęk przełamać.
Zastanawia mnie, dlaczego prezydent Kaczyński tak panicznie boi się gejów?Jedno wiem,zakazując tej paradzie chce sobie zjednać wyborców,bo jak się z Seize zgodzę,że większość jest na "nie"!
-
- Zawsze coś napisze
-
- Loża WSR
Znaczy jesli pozwole sobie cos wecej powiedziec w tym temacie to : raczej nie potrzebna jest taka parada by miec swiadomosc ze osoby o innej niz powszechnie uznana orientacji seksualnej bytuja w spoleczenstwie... ale to moje zdanie.Lenka pisze:Ta parada miała by pokazać,że są oni częścią społeczeństwa, że wśród dwóch milionów mieszkańców Warszawy są też geje i lesbijki.
Lenka pisze:Podczas tej parady miałyby występować artyści geje i artystki lesbijki, więc jasne, że będzie w pewien sposób promocja kultury gejowskiej. Ale nie mylmy tego z promocją homoseksualizmu, bo homoseksualizmu nie można promować jak kurczaków w supermarkecie.
Nie no tu niewatpliwie sie zgodze wszelkiego typu idee promuje sie zdecydowanie inaczej niz kurczaka - choc oczywiscie sa roznego rodzaju 'hybrydy promocyjne', ktore wskazuja ze dany produkt bynajmniej nie nazbyt specjalnie luksusowy jest po prostu trendy czy tez cos w tym stylu.

Lenka pisze:Homoseksualizm nie jest problemem. Problemem jest homofobiczny lęk przed homoseksualistami.
Z tego co wiem to obecna stanowisko WHO jest takie ze : żadna orientacja seksualna sama w sobie nie powinna być traktowana jako zaburzenie jednak może wiazac sie z roznymi zaburzeniami. Wiec traktowanie tego jako problemu zalezy juz o ktorym 'fragmencie' sie mowi. Problemem zdecydowanie sa owe zaburzenia.
Rozroznil bym tez 'lęk' od swoistej 'nieakceptacji'. Nie zgadzanie sie z czyms nie zawsze jest bowiem zwiazane z lękiem przed tym.
Zreszta np. Eroticon tez nie byl czyms co przechodzilo bez echa jezeli juz wogole przechodzilo i mialo miejsce wiec moze nie skupiajmy sie tylko na tym ze jednym sie nie pozwala a drugim tak. Nie twierdze tutaj np. ze polityka Kaczyńskiego jest przeze mnie jakos specjalnie popierana czy cos to jednak zauwazam pewna 'ciągla linie', wybor pewnych opcji i trzymanie sie ich - Eroticon, agencje towarzyskie czy tez ta parada Parada Równości - ktora badzmy szczerzy jest raczej 'impreza' gdzie spokoj moglby zostac zburzony i zaistniec moglyby 'zamieszki'.
-
- Loża WSR
Z tego co mnie uczyli znani profesorowie to psychologia mowi ze homoseksualizm jest forma dewiacji i powinno sie to leczyc dopuki w pelni nei wyksztalci sie tozsamosc osoby czyli do wieku ok. 16 lat. Potem juz nei warto
Poza tym rozne traumy moga doprowadzic do zmiany orientacji np. pasmo niepowodzen ze strony plci przeciwnej albo cos co silnie odciska pietno w psychice.
Aha zeby nei bylo chodzilem do podobny najbardziej "gejowej" uczelni w kraju. Wiec prosze nei wyjezdzac mi z tekstami ze jestem nietolerancyjny piszac txt. wyzej bo znam b. duzo osobiscie osob w tym stylu

Aha zeby nei bylo chodzilem do podobny najbardziej "gejowej" uczelni w kraju. Wiec prosze nei wyjezdzac mi z tekstami ze jestem nietolerancyjny piszac txt. wyzej bo znam b. duzo osobiscie osob w tym stylu

-
- Wyrocznia WSR
A ja jakoś nie mogę się zgodzić z tym, że homoseksualizm to choroba!
Każdy człowiek jest inny i każdy ma prawo do innych zachowań i do robienia tego na co ma ochotę!
Tylko, żeby nie naruszać spokoju ducha innych osób!
Najłatwiej mówić, ze to choroba! A jakby kogoś z Was to dotknęło?
to tez byście tak twierdzili?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia......zazwyczaj!
Każdy człowiek jest inny i każdy ma prawo do innych zachowań i do robienia tego na co ma ochotę!
Tylko, żeby nie naruszać spokoju ducha innych osób!
Najłatwiej mówić, ze to choroba! A jakby kogoś z Was to dotknęło?
to tez byście tak twierdzili?
Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia......zazwyczaj!
-
- Loża WSR
Coz co by na ten temat nie powiedziec zawsze bedzie kotos nie zadowolony, od lat trwaja badania czy to genetyczne czy nabyte.Happy pisze:Najłatwiej mówić, ze to choroba!
"W ok. 50% ta zmienność jest wynikiem wpływu środowiska. Niektórzy badacze przyjmują, że homoseksualizm jest całkowicie determinowany przez czynniki środowiskowe."
Na podstawie: Podstawy Genetyki Dla Studentów i Lekarzy, pod red. Gerarda Drewy i Tomasza Ferenc za Wikipedia.org
Zatem chyba najłatwiej to powiedziec ze to 'moda', 'trend', 'styl' itd

Niom to kto nastepny kolejce do 'parad' ? Transwestyci; transseksualisci? Chyba to tez sa mniejszosci o malej spolecznej tolerancji.Happy pisze:Każdy człowiek jest inny i każdy ma prawo do innych zachowań i do robienia tego na co ma ochotę!
oOo a moze ktos zrobi Parade Fetyszystów

Mi na szczescie - jezeli chodzi o jakies odstepstwa od normy - grozi bardziej schizofreniaHappy pisze:A jakby kogoś z Was to dotknęło?

-
- Zawsze coś napisze
tak tylko pozornie odbiegajac od tematu:
mnie w pierwszych latach podstawowki (az sie dziwie ze to tak dobrze zapamietalem) uczyli ze pilsudski to zdrajca naroduHavoc pisze:Z tego co mnie uczyli znani profesorowie to psychologia mowi ze...
czemu nie? mamy zawsze cytowac kogos? wolalbym czyjes wlasne zdanie przeczytac , z ew. dopiskiem (jesli sie powolujemy na cos) jak u seize..nie powinnismy kwestionowach ich wiedzy..
-
- Loża WSR
Moment moment - my tu mowimy przede wszystkim chyba o paradzie a nie o jak to nazwałaś 'zyciem gdzies z boku'.Happy pisze:Żyje sobie gdzieś z boku i kocha kogo chce!
Tolerancja to cos co powinno dzialac tez w obie strony bo ... nalezy tolerowac osoby posiadajace inne zdanie i swiatopoglad niz my - zatem nietolerancyjne zmuszanie mnie do zmiany swoich pogladow jest nietolerancja czysta

A teraz czysta szczerosc:
Ja tam nie mam nic przeciwko sprawom spadkowym czy tez konsultacji medycznej z partnerem ale proby ukazania np. zwiazku homoseksualnego jako cos powiedzmy rownego rodzinie w moim przypadku od razu są spalone i np. dziecka na wychowanie dwom panom to bym nigdy nie dal.
Historia ma to do siebie ze jest wykrzywiana wzgledem czasow jednak zawsze po wzglednie krotkim czasie wyplywa. A to czy byl czy nie zawsze bedzie mozna roznie interpretowac - zalezy co sie obierze za punkt glowny.Ato pisze:mnie ... uczyli ze pilsudski to zdrajca narodu
Nauka jednak czesto jest poza stereotypami czy tez moralnoscia nawet - zatem dzis np. choc klonowanie jest potempiane i tak robi sie nad nim badania.
-
- Zawsze coś napisze
-
- Loża WSR
Skoro piszecie ze kazdy ma prawo do wlasnej opinii to ja mam takie samo prawo do swojej jak i wy do waszej. A moda na metroseksualizm to niby co jest. Tez orientacja sexualna? Sciemniac prosze dalej:P Ja wiem to od znajomych gejow ze to moda szpan i pozerstwo i nawet oni tegon ie uznaja:D Dobra nei wazne. Chodzilo mi o to ze zgadzam sie w tym wypadku z profesorami bo gdyby HOMOSEKSUALIZM byl czyms co natura chciala zaprojektowac to niby jak mialby sie ludzki rodzaj rozmnazac?? Odpowiedzcie mi pytanie dlaczego homo nei jest powszechne jak hetero. A moze tysiace lat temu ludzie znali metode in vitro albo klonowanie
hehe nei sadze wiec nei uwazam zeby to bylo celem natury zeby homoseksualizm byl czyms normalnym. A wassze gadanie pozostawiam bez komentarza bo teraz kazdy chce sie pryzpodobac innym ze jest niby taki tolerancyjny. To tolerujcie satanow np. za ich religie tez maja prawo do wlasnych wierzen