Dyskusja o temacie "Kurza twarz"
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Znów 3 na 3 - trzy wypowiedzi opatrzone komentarzami
Jak to o czym? Przecież włączyłeś się w dyskusję o temacie "Kurza twarz", nie?BigBrother pisze:Ale o czym Ty do mnie mowisz??![]()
![]()
Być może, ale BigBrother w ogóle nie umie pisać wierszy, no nie BirBrother?seize pisze:'we wszystkich wierszach są wilki,
wszystkich oprócz tego jednego najpiękniejszego ...'
Havoc, kurza twarz, nie zaczynaj tu offtopicowych kłótni, albo natychmiast udowodnij, że to "ma związek"!Havoc pisze:Uczysz sie na pamiec wszystkich tekstow piosenek jakie miales okazje posluchac, czy poprostu kupujesz booki z biografia wiekszych artystow i przepisujesz ? 8O
-
- Loża WSR
To jak najbardziej polecialo z pamieci - dlatego nie jest ujete w stricte czudzyslów oraz brak pełnego zródla
Z przedstaweioych przez Ciebie opcji to chyba predzej musial bym wybrac ta 'na pamiec' - zreszta cotu ukrywac Jim Morrison i The Dors mielinie maly wplyw na to ze siedzacy sobie znudzony w podstawowce SeIZe chwycil za kartke i dlugopis i zaczal bazgrac przeciwne teksty
Zreszta moze zaraz w [Słowa] SeIZe - Komentarze - co by nie promowac teraz Kury tylko siebie
- umieszczeze dwa starocie ktore w sposob bardzo jawny odwoluja sie do The Doors 

Zreszta moze zaraz w [Słowa] SeIZe - Komentarze - co by nie promowac teraz Kury tylko siebie

-
- Loża WSR
1 vs 1 - reakcja przyczynowo skutkowa
otoz jak to wiele razy juz naukowcy i nie naukowcy mawiali "every action cause reaction" Zwiazek przyczynowo skutkowy - mowiac terminem technicznym polskim.wojtkowski pisze:Havoc, kurza twarz, nie zaczynaj tu offtopicowych kłótni, albo natychmiast udowodnij, że to "ma związek"!
"Gdyby Seize cytatu nie rzucala to by gadzina havocza nie odpisala"

"A gadzina odpowiedz od autora cytatu dostala i juz wiecej sprawy nie rozgrzebywala".
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Słowo "rozgrzebywać" kojarzy się z kurą.
No, przynajmniej słowo "rozgrzebywała" jest zgodne z tematem.
-
- Zaczyna działać
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Jesteś wulgarny? Zrób z tego użytek!
Kochani! Zajrzyjcie do tematu KURZA TWARZ. Ogłoszono tam wspaniały konkurs faunistyczny! Największe szanse mają wściekli i... wulgarni na codzień.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Krótki komentarz do konkursu faunistycznego
Konkurs faunistyczny ogłoszony w topic'u Kurza twarz powoli się rozkręca. Na dzień dzisiejszy mamy 17 propozycji zwrotów pochodzenia zwierzęcego wyrażających gniew, irytację lub będących przezwiskami czy wyzwiskami.
Wydaje mi się, że podzielenie ich na grupy daje pewien (wstępny) obraz jak tego rodzaju zwroty powstają, jakie proste mechanizmy leżą u ich podłoża i jakie potrzeby psychiczne człowieka zaspokajają. Będzie zresztą jeszcze czas, żeby dokładniej to zanalizować.
Ale na razie zbieramy materiał źródłowy.
Zajrzyjcie na Kurza twarz koniecznie!
Wydaje mi się, że podzielenie ich na grupy daje pewien (wstępny) obraz jak tego rodzaju zwroty powstają, jakie proste mechanizmy leżą u ich podłoża i jakie potrzeby psychiczne człowieka zaspokajają. Będzie zresztą jeszcze czas, żeby dokładniej to zanalizować.
Ale na razie zbieramy materiał źródłowy.
Zajrzyjcie na Kurza twarz koniecznie!
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Czy to aby nie przykrywka dla zwykłego językowego wyżycia?
Nie tylko jakaś tam Netykieta... Zwyczajny dobry smak nie pozwala wyrażać się wulgarnie i oscenicznie w towarzystwie. Szczególnie jeśli są w nim osoby, których nie znamy. Są jednak sytuacje wyjątkowe, kiedy używamy wulgaryzmów i innych wyrażeń o charakterze wyzwisk nie dla celów autoekspresji czy poniżania bliźniego, ale dla celów badawczych.
Dlatego uważam, że cały ten słowny rynsztok, który płynie w temacie Kurza twarz jest dopuszczalny. Szczególnie, że przez delikatność dla kobiecych oczu i kobiecego intelektu wykropkowujemy najdrastyczniejsze fragmenty. A może sądzicie inaczej?
Dlatego uważam, że cały ten słowny rynsztok, który płynie w temacie Kurza twarz jest dopuszczalny. Szczególnie, że przez delikatność dla kobiecych oczu i kobiecego intelektu wykropkowujemy najdrastyczniejsze fragmenty. A może sądzicie inaczej?
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Inauguracja nowych zbiorów
No pewnie, że nie powinno się dyskutować samemu ze sobą, bo to jakoś głupio... Ale z drugiej strony, jeśli rozmowa dotyczy naprawdę ważnych kwestii?
Otóż w topicu pt. Kurza twarz, zaczęło się zbieranie zwierzęcych przysłów i porzekadeł. Co rozumiem przez "zwierzęce porzekadła"? Zobaczcie sami.
To jednak nie tylko zabawa i zaspokojenie pasji kolekcjonerskiej. Generalnie chodzi o odkrycie ukrytego obrazu zwierzęcia w języku, którym posługujemy się na co dzień i którym przesiąkniete jest przecież nasze myślenie o otaczającym świecie.
Otóż w topicu pt. Kurza twarz, zaczęło się zbieranie zwierzęcych przysłów i porzekadeł. Co rozumiem przez "zwierzęce porzekadła"? Zobaczcie sami.
To jednak nie tylko zabawa i zaspokojenie pasji kolekcjonerskiej. Generalnie chodzi o odkrycie ukrytego obrazu zwierzęcia w języku, którym posługujemy się na co dzień i którym przesiąkniete jest przecież nasze myślenie o otaczającym świecie.
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Rozterki zmęczonego quasiautora
Zbieranie wyrażeń i przysłów zawierających nazwy zwierząt trwa.
W t e m a c i e K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.
Materiału jest tyle, że trudno w nim już nawigować. Czy warto próbować? Myślę, że tak. Dobrym punktem wyjścia jest trzeci post od dołu zamieszczony na stronie dziewiątej.
T e m a t u K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.
Jaka jest przyszłość kurzej twarzy? Jak szybko się zestarzeje? Nie wiem. Czasami nie mam już do tych świństw serca, a to dopiero pół roku. Może pozwolić temu wszystkiemu zdechnąć juz teraz? Przydałoby sie trochę świeżej krwi.
(M o w a o t e m a c i e K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.)
W t e m a c i e K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.
Materiału jest tyle, że trudno w nim już nawigować. Czy warto próbować? Myślę, że tak. Dobrym punktem wyjścia jest trzeci post od dołu zamieszczony na stronie dziewiątej.
T e m a t u K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.
Jaka jest przyszłość kurzej twarzy? Jak szybko się zestarzeje? Nie wiem. Czasami nie mam już do tych świństw serca, a to dopiero pół roku. Może pozwolić temu wszystkiemu zdechnąć juz teraz? Przydałoby sie trochę świeżej krwi.
(M o w a o t e m a c i e K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.)
-
- Nowy(a)
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
O trudnościach w percepji niektórych topików
Żeby takie trudne tematy! Ma być łatwo! Ja już chcę! Spać mi się chce, ale jeszcze mi dajcie: dam radę! Nie chce mi się - nie muszę chyba?! Czy to nie można by...? Ja rozumiem, rozumiem, ale to mi się wydaje już takie trochę naciągane. Nie da się w to wejść. A jeszcze niektórzy ciągną sygnał przez modem i oni nie będą chcieli czytać. Jeszcze co!
Ostatnio zmieniony 21 gru (śr) 2005, 21:24:41 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowy(a)
-
- Loża WSR
No kurza twarz toż niedawno co byly świeta i czas sklepowych dialogow klientow a takze zapchanych drog a tu nikt nic nie wylowil to Przestiżowgo Projektu aż niewiarygodne.
Swoja droga jako nieformalny straznik [taa jasne chyba amoralnosci
- przy. autora] pozwole sobie przypomniec o bytowaniu tego tematu jako wlasciwego ku dyskusja nt. projektu

Swoja droga jako nieformalny straznik [taa jasne chyba amoralnosci