Dyskusja o temacie "Kurza twarz"

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 25 sie (czw) 2005, 15:05:40

Uczysz sie na pamiec wszystkich tekstow piosenek jakie miales okazje posluchac, czy poprostu kupujesz booki z biografia wiekszych artystow i przepisujesz ? 8O

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Znów 3 na 3 - trzy wypowiedzi opatrzone komentarzami

Post autor: s_wojtkowski » 25 sie (czw) 2005, 15:13:14

BigBrother pisze:Ale o czym Ty do mnie mowisz?? :twisted: 8) :lol:
Jak to o czym? Przecież włączyłeś się w dyskusję o temacie "Kurza twarz", nie?
seize pisze:'we wszystkich wierszach są wilki,
wszystkich oprócz tego jednego najpiękniejszego ...'
Być może, ale BigBrother w ogóle nie umie pisać wierszy, no nie BirBrother?
Havoc pisze:Uczysz sie na pamiec wszystkich tekstow piosenek jakie miales okazje posluchac, czy poprostu kupujesz booki z biografia wiekszych artystow i przepisujesz ? 8O
Havoc, kurza twarz, nie zaczynaj tu offtopicowych kłótni, albo natychmiast udowodnij, że to "ma związek"!

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 25 sie (czw) 2005, 15:14:27

To jak najbardziej polecialo z pamieci - dlatego nie jest ujete w stricte czudzyslów oraz brak pełnego zródla :) Z przedstaweioych przez Ciebie opcji to chyba predzej musial bym wybrac ta 'na pamiec' - zreszta cotu ukrywac Jim Morrison i The Dors mielinie maly wplyw na to ze siedzacy sobie znudzony w podstawowce SeIZe chwycil za kartke i dlugopis i zaczal bazgrac przeciwne teksty 8)

Zreszta moze zaraz w [Słowa] SeIZe - Komentarze - co by nie promowac teraz Kury tylko siebie ;) - umieszczeze dwa starocie ktore w sposob bardzo jawny odwoluja sie do The Doors 8)

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

1 vs 1 - reakcja przyczynowo skutkowa

Post autor: Havoc » 25 sie (czw) 2005, 15:22:15

wojtkowski pisze:Havoc, kurza twarz, nie zaczynaj tu offtopicowych kłótni, albo natychmiast udowodnij, że to "ma związek"!
otoz jak to wiele razy juz naukowcy i nie naukowcy mawiali "every action cause reaction" Zwiazek przyczynowo skutkowy - mowiac terminem technicznym polskim.
"Gdyby Seize cytatu nie rzucala to by gadzina havocza nie odpisala" :lol: :lol: :lol: To nie klotnia poza tym. Wszak to forum wszelkie wypowiedzi mozna a takze wypada komentowac :wink:
"A gadzina odpowiedz od autora cytatu dostala i juz wiecej sprawy nie rozgrzebywala".

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Słowo "rozgrzebywać" kojarzy się z kurą.

Post autor: s_wojtkowski » 25 sie (czw) 2005, 15:30:03

No, przynajmniej słowo "rozgrzebywała" jest zgodne z tematem.

visenna-chan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: visenna-chan » 26 sie (pt) 2005, 21:09:15

jak juz mowimy o rozgrzebywaniu to ja sie ostatnio zagrzebalam, a wlasciwie zapadlam w bagienku po kolanka :mrgreen: szlam po tych porostach i troche sie wszystko chwialo, a potem zrobilo Chlup! :? Ale przynajmniej zurawine zebralam i treaz musze ja gotowac....Fujjj... :( nie ma to jak wakacje na przedmiesciach :twisted:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Jesteś wulgarny? Zrób z tego użytek!

Post autor: s_wojtkowski » 06 wrz (wt) 2005, 16:02:51

Kochani! Zajrzyjcie do tematu KURZA TWARZ. Ogłoszono tam wspaniały konkurs faunistyczny! Największe szanse mają wściekli i... wulgarni na codzień.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Krótki komentarz do konkursu faunistycznego

Post autor: s_wojtkowski » 09 wrz (pt) 2005, 19:25:57

Konkurs faunistyczny ogłoszony w topic'u Kurza twarz powoli się rozkręca. Na dzień dzisiejszy mamy 17 propozycji zwrotów pochodzenia zwierzęcego wyrażających gniew, irytację lub będących przezwiskami czy wyzwiskami.
Wydaje mi się, że podzielenie ich na grupy daje pewien (wstępny) obraz jak tego rodzaju zwroty powstają, jakie proste mechanizmy leżą u ich podłoża i jakie potrzeby psychiczne człowieka zaspokajają. Będzie zresztą jeszcze czas, żeby dokładniej to zanalizować.
Ale na razie zbieramy materiał źródłowy.
Zajrzyjcie na Kurza twarz koniecznie!

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Czy to aby nie przykrywka dla zwykłego językowego wyżycia?

Post autor: s_wojtkowski » 15 wrz (czw) 2005, 19:44:52

Nie tylko jakaś tam Netykieta... Zwyczajny dobry smak nie pozwala wyrażać się wulgarnie i oscenicznie w towarzystwie. Szczególnie jeśli są w nim osoby, których nie znamy. Są jednak sytuacje wyjątkowe, kiedy używamy wulgaryzmów i innych wyrażeń o charakterze wyzwisk nie dla celów autoekspresji czy poniżania bliźniego, ale dla celów badawczych.
Dlatego uważam, że cały ten słowny rynsztok, który płynie w temacie Kurza twarz jest dopuszczalny. Szczególnie, że przez delikatność dla kobiecych oczu i kobiecego intelektu wykropkowujemy najdrastyczniejsze fragmenty. A może sądzicie inaczej?

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Inauguracja nowych zbiorów

Post autor: s_wojtkowski » 13 paź (czw) 2005, 09:21:12

No pewnie, że nie powinno się dyskutować samemu ze sobą, bo to jakoś głupio... Ale z drugiej strony, jeśli rozmowa dotyczy naprawdę ważnych kwestii?
Otóż w topicu pt. Kurza twarz, zaczęło się zbieranie zwierzęcych przysłów i porzekadeł. Co rozumiem przez "zwierzęce porzekadła"? Zobaczcie sami.
To jednak nie tylko zabawa i zaspokojenie pasji kolekcjonerskiej. Generalnie chodzi o odkrycie ukrytego obrazu zwierzęcia w języku, którym posługujemy się na co dzień i którym przesiąkniete jest przecież nasze myślenie o otaczającym świecie.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Rozterki zmęczonego quasiautora

Post autor: s_wojtkowski » 15 gru (czw) 2005, 09:28:37

Zbieranie wyrażeń i przysłów zawierających nazwy zwierząt trwa.
W t e m a c i e K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.
Materiału jest tyle, że trudno w nim już nawigować. Czy warto próbować? Myślę, że tak. Dobrym punktem wyjścia jest trzeci post od dołu zamieszczony na stronie dziewiątej.
T e m a t u K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.
Jaka jest przyszłość kurzej twarzy? Jak szybko się zestarzeje? Nie wiem. Czasami nie mam już do tych świństw serca, a to dopiero pół roku. Może pozwolić temu wszystkiemu zdechnąć juz teraz? Przydałoby sie trochę świeżej krwi.
(M o w a o t e m a c i e K U R Z A T W A R Z, o c z y w i ś c i e.)

IndridCold
Nowy(a)

Post autor: IndridCold » 17 gru (sob) 2005, 02:43:29

Kurza twarz, Sławek... musze wypić dużo to moze zrozumiem co sie tu dzieje...
heh:D

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

O trudnościach w percepji niektórych topików

Post autor: s_wojtkowski » 21 gru (śr) 2005, 13:43:47

Żeby takie trudne tematy! Ma być łatwo! Ja już chcę! Spać mi się chce, ale jeszcze mi dajcie: dam radę! Nie chce mi się - nie muszę chyba?! Czy to nie można by...? Ja rozumiem, rozumiem, ale to mi się wydaje już takie trochę naciągane. Nie da się w to wejść. A jeszcze niektórzy ciągną sygnał przez modem i oni nie będą chcieli czytać. Jeszcze co!
Ostatnio zmieniony 21 gru (śr) 2005, 21:24:41 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

IndridCold
Nowy(a)

Post autor: IndridCold » 21 gru (śr) 2005, 15:58:20

Teraz to juz naprawde ide po whiskey do sklepu:/

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 03 sty (wt) 2006, 15:29:24

No kurza twarz toż niedawno co byly świeta i czas sklepowych dialogow klientow a takze zapchanych drog a tu nikt nic nie wylowil to Przestiżowgo Projektu aż niewiarygodne. :twisted:

Swoja droga jako nieformalny straznik [taa jasne chyba amoralnosci ;) - przy. autora] pozwole sobie przypomniec o bytowaniu tego tematu jako wlasciwego ku dyskusja nt. projektu 8) :twisted:

ODPOWIEDZ