Produkcja Filmu Reklamowego

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 19 lis (pn) 2007, 22:16:16

aha spoko, bylem przekonany, ze tylko autorskie. Ale skoro tak to bedziemy sie łączyć :D

Najt
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Najt » 05 gru (śr) 2007, 14:17:21

Nie wiem, gdzie to wrzucić, a chciałem pochwalić się ostatnia produkcją TV2 (a przynajmniej jego lepszej części :P - ach skromność).

Przedstawiam teledysk który zrealizowaliśmy w ciągu ostatniego miesiąca. Mam świadomość, że muzyka nie każdemu musi się podobać, ale w świecie zleceń jest tak, że jak sie nie ma co się lubi to się lubi co się ma :D

Jordas/Zbylu - Szansa na sukces
http://pl.youtube.com/watch?v=B-2pXFvIiH4

Jesteśmy otwarci na konstruktywna krytykę :)

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 06 gru (czw) 2007, 13:04:21

Co do muzy to prawda :)

Tak mi sie wydaje, ze przy HH teledyskach nie da sie za bardzo poszalec, jesli chodzi o zdjecia i montaz. Tam sie nic nie dzieje po prostu. Nie ma dynamiki. Ogolnie fajnie sie oglada. Ale ten jest fajniejszy- http://www.youtube.com/watch?v=dDiB3cdv4RQ . Mysle, ze wlasnie dla tego, poniewaz cos sie dzieje. Band sie rusza. Jest jakas historia, ktora mozna, wydaje mi sie, latiwej zobrazowac.

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 06 gru (czw) 2007, 13:09:40

no i jesli chodzi o muzyke to... jest roznica ;)

Najt
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: Najt » 06 gru (czw) 2007, 19:42:41

No zgadzam się, ale przy następnym teledysku (chyba znowu będzie HH) obiecuję wszystkich zaskoczyć ^^ już mam parę pomysłów :D A tymczasem muszę wracać do pracy :)

Tomaszef
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Tomaszef » 06 gru (czw) 2007, 20:47:49

siema Daniel. no ja napisze kilka słów konstruktywnej mam nadzieje krytyki. Poczatek fajny, ale pozniej czyli jakos od 40 s. do 1:30 pokazujecie tylko rapujacych ziomow bodajze z 3 ustawien kamery naprzemian. mozna tam bylo wstawic jakies obrazki bo calosc staje sie troche monotonna. ogolnie, co jest zreszta zmoroa wielu teldyskowch HH brakuje mi jakiejs historii, ktora odzwierciedlala by slowa piosenk. ZIowy w grupie OK, to jak by musi byc (szacun) ale historii tutaj niestety brak.

Ellie
Bywalec
Bywalec

Post autor: Ellie » 06 gru (czw) 2007, 23:04:15

Mi się podobają te białe 'przebitki'. :) Fajny motyw. :)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 06 gru (czw) 2007, 23:47:24

Tomaszef - ograniczony budżet = ograniczone zdjęcia - ograniczony materiał - ograniczony montaż ... Zbylu i Jordas fundowali z tego co wiem ten teledysk z własnej kieszeni ... ciasnej bo ciasnej ... moim zdaniem Danielek wycisnął z tego i tek tyle ile się dało

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 07 gru (pt) 2007, 13:54:28

Ja sie musze poradzic, bo swojemu bandowi chce jakis teledysk zrobic :) ale to na zywo. Podzialal bym w grupie bo ogarniacie, ale nie bedziecie 160 km jechac do bialej bo tam chce krecic :) sa dobre miejscowki :)

Chodzi mi o sotryboard, mam robic rysunki do kazdego instrumentu, a poznije mieszac ? Wiem tyle, ze do historii oddzielny storyboard i do tego co zespol robi oddzielny.

Tomaszef
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Tomaszef » 07 gru (pt) 2007, 16:53:34

Paziu podejzewam ze budzet byl mniejszy niz przy produkcjach 50 centa czy puff dady ego, ale to nie zwalnia z myślenia, Na tym etapie kariery robi sie raczej rzeczy, ktore mozna dolaczyc do portfolio niz nabic sobie kabze.

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 07 gru (pt) 2007, 20:43:24

Tomaszef : Twierdzisz że ten teledysk wart był funta kłaków ? :P

Troy ... storyboard do historii logiczne ... jak do fabuły ... <jeśli tylko w czymkolwiek Ci to pomoże ofkors ... >

jeśli dobrze zrozumiałem to alternatywnym wątkiem do fabuły będzie band grający na koncercie ? ... myślę że nie warto do tego robić sotryboardu ... bo to wyjdzie w praniu ... tym bardziej że to MA wyglądać jak footage z koncertu ... chyba że np macie choreografa i scenografa i konkretne ujęcia wniosą cokolwiek nowego do całości teledyskowości ...

Tomaszef
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Tomaszef » 07 gru (pt) 2007, 22:27:03

Może nie funta kłaków, bo da się go obejżeć, ale na pewno nie rzuca na kolana. chcę tylko powiedzieć że można było zrobic go lepiej:

http://pl.youtube.com/watch?v=b1S8wwiKMKY

tu jest link do teledysku zrobionego przez kumpla. tez mi sie do konca nie podoba, ale jest już jakiś pomysł. fakt ze sporo się nad nim nameczyl, ale bez pracy nie ma kolaczy i zeby cos fajnego wyszlo trzeba sie troche nad tym spuścić:)

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 07 gru (pt) 2007, 23:48:57

Nie, nie Paziu. Band ma byc nagrywany w starym rozpadajacym sie szpitalu. Zadnych urywkow z koncertu. Czy do czegos takiego trzeba robic storyboard ? Mam plan, ze kazdy z grajacych bedzie w roznych pomieszczeniach. Mozna powiedziec, ze beda to 4 rozne historie bo jest nas czterech I do tego fabula.

Troy
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Troy » 08 gru (sob) 2007, 01:38:57

http://pl.youtube.com/watch?v=smW8aVmRy ... re=related no, ale ten teledysk jak zobaczylem to szczena na podlodze. Kosa, masakra, cios w twarz. Tyle fajnych patentów. te zdjecia, klisze, przebitki. Chetnie poslucham jak mozna takie rzeczy zrobic :) W jakich programach ? no piszcie co sie da :)

Paziu
Ekspert
Ekspert

Post autor: Paziu » 08 gru (sob) 2007, 11:39:26

KURWA MAĆ ... powiedz temu gościowi że istnieje coś takiego jak statyczne ujęcie ...

fajnie fajnie ... napisy , miganie , ściemnianie , przyspieszone zdjęcia , blury , filtry kolorów , szybkie szwenki , masa przebitek ... to jest pomysł na conajmniej 2 teledyski ... bo w takim tempie to epilepsji można dostać ...

<nie myśl że tylko piłkę odbijam ... ale autentycznie mnie oczy rozbolały ... bo mimo że montujący ma ewidentnie pojęcie o robieniu teledysków i wszystko fajnie - widać że uczył się sam>

hmm ... co do historii to nie było jej tam jakoś więcej O_o ... fabuły itp ... zresztą w środku teledysku występuje podobna sprawa co u Najta ... czyli cały czas 3 ujęcia zmieniane przez 30 sekund tylko między sobą ... (fakt że to i tak mniej niż u Najta :P i mniej sie rzuca w oczy) ...

co do muzyki ... bez komentarza :)

Troy : ma być akcja równoległa tylko z czterech postaci i koniec jak sie spotykają czy coś takiego ? ... czy jeszcze przebitki na to jak gracie ... ?

szczerze Ci powiem ... jeśli zrobisz storyboard to na pewno na tym nie stracisz :) ... tym bardziej przy fabule ... myślę że przebitki możesz robić na bieżąco, bo jak znajdziesz się już w tamtym konkretnym miejscy zobaczysz co i jak (tylko musisz się skupić już podczas nagrywania żeby pamiętać nagrać ich konkretną ilość i żeby m/w się montowały ...)

ODPOWIEDZ