Love story made in WSR!

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 30 lis (pt) 2007, 14:57:15

No to będzie się działo.. zjazd już jutro będzie. :lol: Agenci zbierajcie dane. :wink:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 30 lis (pt) 2007, 15:00:35

DelMar pisze:bla bla, o miłości można rozmawiać godzinami, ale nic z tego nie wynika. (...)
Można powiedzieć : tak samo jak i z rozmów o milionach innych rzeczy 8)
Istota rzeczy w tym, że jednym takie rozmowy są potrzebne, drugim coś dają, trzecim pobudzają/podtrzymują nadzieje, a czwartych nudzą. Życie po prostu to takie dokonywanie wyborów i udzielanie się w tych rozmowach które nas interesują :)
DelMar pisze:(...) Czas leczy rany (prawie wszystkie).
Masz rację. Czas potrafi różne rany zaleczyć; ale właśnie po prostu zaleczyć, bo np. blizn po ranach nawet długi czas nie jest w stanie zlikwidować.

BreezerGirl21
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: BreezerGirl21 » 30 lis (pt) 2007, 22:29:07

A no skrzywdził mnie taki ktoś... :/ Ale co do nadziei to ileż można jej mieć.... :roll: Ale gdzies słyszałam od kogoś, że miłość jest bardzo trudna i to prawda. A niestety teraz na świecie w ludziach tyle nienawiści, że naprawdę wolę juz tak nie ufać innym. I chcąc nie chcąc automatycznie odsuwam od siebie innych, a wcale bym tak nie chciała, ale nie potrafię, bo boję sie znowu zawieść na kimś ehh... Ale to w pewnym sensie niezależne ode mnie. :/

Natalunia
Ekspert
Ekspert

Post autor: Natalunia » 30 lis (pt) 2007, 22:37:13

Nadzieję trzeba mieć.

Najgorsze jest to, że potrzeba dużo czasu aby odnowić w sobie zaufanie do innych. jest to cholernie trudne. Czasami wręcz niewykonalne.

Natalunia
Ekspert
Ekspert

Post autor: Natalunia » 30 lis (pt) 2007, 22:52:05

Happy pisze:No to będzie się działo.. zjazd już jutro będzie. :lol: Agenci zbierajcie dane. :wink:
melduje gotowosc :P

ale tak szczerze mowiac, po ostatnich przezyciach to nie wiem czy bede miala ochote ogladac jakiekolwiek pary... Ale bede z siebie flaki wypruwac, zeby informacje zdobyc :)

BreezerGirl21
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: BreezerGirl21 » 30 lis (pt) 2007, 23:05:35

Natalunia pisze:Nadzieję trzeba mieć.

Najgorsze jest to, że potrzeba dużo czasu aby odnowić w sobie zaufanie do innych. jest to cholernie trudne. Czasami wręcz niewykonalne.
No trzeba dużo czasu, ale ja to niecierpliwa jestem :/ Oh Mon Dieu :P Jak to ktoś kiedyś powiedział "...Dokąd ten świat zmierza?..."

DelMar
Nowy(a)

Post autor: DelMar » 01 gru (sob) 2007, 09:32:23

seize pisze:
DelMar pisze:bla bla, o miłości można rozmawiać godzinami, ale nic z tego nie wynika. (...)
Można powiedzieć : tak samo jak i z rozmów o milionach innych rzeczy 8)
Istota rzeczy w tym, że jednym takie rozmowy są potrzebne, drugim coś dają, trzecim pobudzają/podtrzymują nadzieje, a czwartych nudzą. Życie po prostu to takie dokonywanie wyborów i udzielanie się w tych rozmowach które nas interesują :)
DelMar pisze:(...) Czas leczy rany (prawie wszystkie).
Masz rację. Czas potrafi różne rany zaleczyć; ale właśnie po prostu zaleczyć, bo np. blizn po ranach nawet długi czas nie jest w stanie zlikwidować.
Temat brzmi: Love story MADE IN WSR, więc możnaby sie spodziewać, że temat love będzie dotyczył tylko WSR;). O to mi chodziło.
Ale dziękuje za prawdy objawione Seize. W innym przypadku pobłądzilibyśmy wszyscy :lol: 8)
Pozdrawiam i smile everybody!;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 01 gru (sob) 2007, 18:57:51

BreezerGirl21 pisze:(...) Ale co do nadziei to ileż można jej mieć.... :roll: Ale gdzies słyszałam od kogoś, że miłość jest bardzo trudna i to prawda. A niestety teraz na świecie w ludziach tyle nienawiści, że naprawdę wolę juz tak nie ufać innym. I chcąc nie chcąc automatycznie odsuwam od siebie innych, a wcale bym tak nie chciała, ale nie potrafię, bo boję sie znowu zawieść na kimś ehh... Ale to w pewnym sensie niezależne ode mnie. :/
Ile można mieć nadzieję? Sądzę, że zawsze ją warto mieć, choćby jakieś małe pokłady ale jednak. Nie wiem kto Ci powiedział, że miłość jest trudna ale tak jak Ty również się z tym zdaniem zgodzę. Dlatego chyba m.in. o nią tak trudno; bo większość zapatruje się na same wygody i wychodzi z założenia że jak coś tylko jest źle to już trzeba szukać następnej "miłości", zapominając iż miłość należy budować i tworzyć, że nie zawsze przychodzi prosto i w 5 minut. Odsuwanie się także jest elementem, który pozostaje niezrozumiały często lub też kwitowany jest stwierdzeniem : "przesadzasz" :|
Natalunia pisze:Najgorsze jest to, że potrzeba dużo czasu aby odnowić w sobie zaufanie do innych. jest to cholernie trudne. Czasami wręcz niewykonalne.
Niemniej sądzę, iż należy próbować, choć owszem jest jedno 'ale'... to często wymaga pomocy innych, a inni woleli by przyjść na gotowe... :|
DelMar pisze:Temat brzmi: Love story MADE IN WSR, więc możnaby sie spodziewać, że temat love będzie dotyczył tylko WSR;). O to mi chodziło.
Ale dziękuje za prawdy objawione Seize. W innym przypadku pobłądzilibyśmy wszyscy :lol: 8)
I wbrew pozorom temat dotyczy WSR... choćby nawet dlatego iż odnowienie czy wsparcie w kimś nadziei, może zaowocować czymś 'made in WSR'...

A Prawdy Objawione drogi Delmarze raczej nie mi zostało dane w darze by ogłaszać czy też zwiastować... Jednak jeżeli pragniesz takie poznać mogę polecić Ci jedną "książkę" i sądzę że dobrze wiesz jaką... lub też zwyczajnie polecić skorzystanie z zawartości tematu : Adwent, a więc może rekolekcje?

kiti
Ekspert
Ekspert

Post autor: kiti » 02 gru (ndz) 2007, 01:53:50

była impreze ale lova znowu nie ma :roll:

DelMar
Nowy(a)

Post autor: DelMar » 02 gru (ndz) 2007, 02:12:35

seize pisze:
BreezerGirl21 pisze:(...) Ale co do nadziei to ileż można jej mieć.... :roll: Ale gdzies słyszałam od kogoś, że miłość jest bardzo trudna i to prawda. A niestety teraz na świecie w ludziach tyle nienawiści, że naprawdę wolę juz tak nie ufać innym. I chcąc nie chcąc automatycznie odsuwam od siebie innych, a wcale bym tak nie chciała, ale nie potrafię, bo boję sie znowu zawieść na kimś ehh... Ale to w pewnym sensie niezależne ode mnie. :/
Ile można mieć nadzieję? Sądzę, że zawsze ją warto mieć, choćby jakieś małe pokłady ale jednak. Nie wiem kto Ci powiedział, że miłość jest trudna ale tak jak Ty również się z tym zdaniem zgodzę. Dlatego chyba m.in. o nią tak trudno; bo większość zapatruje się na same wygody i wychodzi z założenia że jak coś tylko jest źle to już trzeba szukać następnej "miłości", zapominając iż miłość należy budować i tworzyć, że nie zawsze przychodzi prosto i w 5 minut. Odsuwanie się także jest elementem, który pozostaje niezrozumiały często lub też kwitowany jest stwierdzeniem : "przesadzasz" :|
Natalunia pisze:Najgorsze jest to, że potrzeba dużo czasu aby odnowić w sobie zaufanie do innych. jest to cholernie trudne. Czasami wręcz niewykonalne.
Niemniej sądzę, iż należy próbować, choć owszem jest jedno 'ale'... to często wymaga pomocy innych, a inni woleli by przyjść na gotowe... :|
DelMar pisze:Temat brzmi: Love story MADE IN WSR, więc możnaby sie spodziewać, że temat love będzie dotyczył tylko WSR;). O to mi chodziło.
I wbrew pozorom temat dotyczy WSR... choćby nawet dlatego iż odnowienie czy wsparcie w kimś nadziei, może zaowocować czymś 'made in WSR'...

A Prawdy Objawione drogi Delmarze raczej nie mi zostało dane w darze by ogłaszać czy też zwiastować... Jednak jeżeli pragniesz takie poznać mogę polecić Ci jedną "książkę" i sądzę że dobrze wiesz jaką... lub też zwyczajnie polecić skorzystanie z zawartości tematu : Adwent, a więc może rekolekcje?

Drogi Seize, nie musisz mi niczego polecać. Niemniej dzięki za dobre chęci
Pozdrawiam

seize
Loża WSR
Loża WSR

"... z nich zaś największa jest miłość."

Post autor: seize » 02 gru (ndz) 2007, 02:36:36

DelMar pisze:Drogi Seize, nie musisz mi niczego polecać. Niemniej dzięki za dobre chęci
A może mógłbym np polecić cytowanie po prostu tego fragmentu który się komentuje :mrgreen:

Jeżeli z góry podziękowałeś za "Prawdy Objawione" to w ramach tego iż wcześniej takich nie przekazałem pozwoliłem sobie wskazać ku nim drogę, co by móc przyjąć podziękowania w sposób fair :)

A po zajrzeniu bowiem do polecanej "książki" można bowiem trafić choćby np. na taką Prawdę :

"Gdybym też miał dar prorokowania
i znał wszystkie tajemnice,
i posiadał wszelką wiedzę,
i wszelką [możliwą] wiarę, tak iżbym góry przenosił.
a miłości bym nie miał,
byłbym niczym.
"
1 Kor 13,2
w tłum. Biblii Tysiąclecia

Pozdrawiam

DelMar
Nowy(a)

Post autor: DelMar » 02 gru (ndz) 2007, 19:31:02

ten temat to nie miejsce na takie dyskusje. Temat to miłość w WSR :roll:
Pozdr.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 gru (ndz) 2007, 19:41:55

No ale coś z tym miłosnym uzewnętrznianiem się wsrowiczów nie jest najlepiej... więc podstawy pewne chyba raczej nie zaszkodzą... no ale ok to wsłuchuję się zatem w love made in (stricte) WSR :roll: :D 8)

BreezerGirl21
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: BreezerGirl21 » 02 gru (ndz) 2007, 21:14:35

Ogólnie to ja wiem czy są w ogóle jakies Love in WSR(???), jak już to skryte, a nie wróc, jest jedna LOVE ale jak dla mnie to ta miłośc to pasuje jak garbaty do ściany, ale w sumie to nie moja brocha :D

krzysiu
Ekspert
Ekspert

Post autor: krzysiu » 03 gru (pn) 2007, 00:31:10

JA SIĘ ZAKOCHAŁEM!!! HA! :D :D :D

ODPOWIEDZ