Rozmowy o polityce

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 04 wrz (wt) 2007, 17:47:55

W ramach swoistej "ciekawostki" :

Narada u o. Rydzyka: Kaczmarek nie poparł Ziobry na prezydenta

http://***SPAM***.pl/1599865,11,item.html

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 04 wrz (wt) 2007, 19:45:28

Nie interesuję się w ogóle polityką. Nawet nie wiem o co dokładnie teraz chodzi. Ale powiem tak. Oglądałam wczoraj program "Teraz My" Sekielskiego i Morozowskiego i nie żałuję. Polityka sięgnęła bruku. Bardzo się uśmiałam, choć nie w zasadzie to płakałam... Dno wklęsłe. Mam głęboką nadzieję, że uda im się zrobić wreszcie porządek z tym szlamem na dnie.
Dziękuję za uwagę, to mógł być pierwszy mój post w tym temacie i być może ostatni.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 04 wrz (wt) 2007, 20:02:02

Ja powiem tak : za Lepperem to ja nigdy nie byłem i czystą abstrakcją jest bym raczej za nim był, ale... kurde... cały program wręcz uparcie był poświęcony jednej kwestii. Włączyłem po to bo chciałem czegoś posłuchać co zapowiadał, a tu o prostytutkach i o prostytutkach. Nawet jak zamawiał, jak płacił swoimi pieniędzmi za jakieś tam spotkania czy seks to szczerze ale guzik mnie to obchodzi - to prędzej problem jego i jego żony a nie mój. Stąd też nie kryje, że miałem pewne poczucie iż przesłaniem programu jest obniżenie wiarygodności kolejnej osoby ze sceny politycznej - człowieka który był członkiem rządu, wiele informacji przez niego przechodziło etc.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 04 wrz (wt) 2007, 20:14:50

widzieliscie moze, pojawily sie na miescie billboardy, duze czarne tlo, napis POGARDA na srodku a po prawej na dole "Rządzi PiS, a Polakom wstyd". Billboardy te, jak donosi Wprost, są "są elementem "agresywnej" kampanii Platformy"... http://www.wprost.pl/ar/113299/Przedwyb ... oksowanie/

probowalam znalezc te billboardy w necie ale jakos malo sie chyba przylozylam bo nie widze...ciekawa zagrywka.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 04 wrz (wt) 2007, 21:15:09

Ja zaczęłam oglądać po prostytutkach. Wtedy kiedy miał ujawnić te haki. A usłyszałam o jakiś bezpłciowych wyjaśnionych już rzeczach z przeszłości, o jakimś tam panu no i hit wieczoru lista dziennikarzy i Morozowski zazdrosny, że jest tam Sekielski a jego nie ma. I Andrju w ogóle nie wiedział co ma mówić, totalnie bez sensu siedział i próbował coś tam powiedzieć. Także ja ten szoł to uważam, że był już po paniach lekkich obyczajów. Dno dna.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 04 wrz (wt) 2007, 21:30:41

Happy pisze:(...)A usłyszałam o jakiś bezpłciowych wyjaśnionych już rzeczach z przeszłości, o jakimś tam panu (...)
A co takiego "bezpłciowego" zostało już wyjaśnione :?:

Bo raczej nie Telegraf - Przecież śledztwo zostało o ile się nie mylę umorzone w roku 2000 - gdy to bodajże Ministerstwo Sprawiedliwości było, jak to się mówi, "pod kontrolą" AWS-u.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 04 wrz (wt) 2007, 23:50:08

Magdusia pisze:probowalam znalezc te billboardy w necie ale jakos malo sie chyba przylozylam bo nie widze...ciekawa zagrywka.
Ja też takowych nie napotkałem w sieci; w zamian tego znalazłem tylko jakąś akcje Stowarzyszenia Młoda Socjaldemokracja :
http://www.mlodzi.org.pl/nekrolog_jaroslawak.php

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 05 wrz (śr) 2007, 14:26:02

Happy pisze:Polityka sięgnęła bruku. Bardzo się uśmiałam, choć nie w zasadzie to płakałam... Dno wklęsłe. Mam głęboką nadzieję, że uda im się zrobić wreszcie porządek z tym szlamem na dnie.
Ale czy ten -jeśli dobrze rozumiem - "szlam" z tego "dna" nie został przez niektórych wyniesiony samemu na salony ?

Narazie to się robi jakieś tylko zmiany gdzieś tam na górze...
  • Kazimierz Marcinkiewicz - "wielki zawód" J.Kaczyńskiego, którego wyznaczył go na Premiera;
  • Radosław Sikorski - "niewłaściwie oceniał sytuację, panującą w najwyższej kadrze Wojska Polskiego" jak stwierdził J.Kaczyński,
  • Tomasz Lipiec - Minister sportu co do którego J.Kaczyński swego czasu stwierdził, że są "poważne przesłanki" by sądzić iż Minister był "zamieszany w działalność przestępczą";
  • Janusz Kaczmarek - "wielka pomyłka personalna", na którym to J.Kaczyński "zawiódł się w sposób haniebny", a którego wcześniej sam namawiał do objęcia stanowiska;
  • Jaromir Netzel - został powołany przez ministra skarbu Wojciecha Jasińskiego (PiS) na stanowisko Prezesa PZU
  • Konrad Kornatowski - powołany przez J.Kaczyńskiego na stanowisko szefa Policji
...

Jedni powiedzą zapewne że to totalny brak szczęścia a inni zapewne że to totalna nieumiejętność doboru kadr, skoro jak coś się robi to przede wszystkim z tymi co się ich samemu wybrało czy też przyjęło ... albo wpuszcza "układ" do siebie ... czyli do tego co miało być "rządem fachowców" a niej było to wcześniej "kolesi" ... choć teraz zapewne mamy "uniwersalnych fachowców" i ci "swoi" świetnie nadają się na różnorakie stanowiska i funkcje i można ich przesuwać z jednego gabinetu do drugiego, z jednego fotela na drugi ...

Ja tam się może jednak już nie będę rozpisywał bo okaże się że jestem nie tylko "dzieckiem we mgle" ale przede wszystkim taka internetową - jak to być może by określił marszałek Dorn - "ścierwojadem" czy też "burą suką" ...

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 06 wrz (czw) 2007, 10:42:57

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 06 wrz (czw) 2007, 14:42:35

A ja dziś nieco z innej beczki, ale i to piszemy o wyborach i kampaniach zatem ...

Ja nie wiem czy to tylko moje odczucie, ale spoty i inne które od pewnego czasu mamy możliwość oglądać ma coraz niższy poziom techniczny etc. - ogólnie zawiera coraz mniej polotu i jakości - dotyczy to wręcz wszystkich bez mała.

Poprzednio skomentowałem billboard niby PiS-u ale jak dla mnie to tak naprawdę osoby J. Kaczyńskiego, tym razem czas na SLD. Ta obecna reklama po prostu poraża... żenująco jak dla mnie niskim poziomem technicznym. Nie wypowiadam się o treści spotu, bo niektóre zdjęcia w niej zawarte są śmieszne (choć nie wiem czy o to chodziło) etc. ale jeśli to będzie miało być orężem na większość kampanii to owe tam niby 16,5% czy coś o którym marzą jako punkcie wyjściowym jaki chcą osiągnąć to maks jaki im się uda to będzie ze 12%.

Punktem który też zwrócił moją uwagę było też użyte logo. Bowiem w tym materiale jaki ja widziałem nie było już tego którym posługiwali się od pewnego czasu, w zamian tego było tylko coś co wyglądało iście fatalnie. Swoją drogą ciekawe czy użycie innego logo nie było aby podyktowane niedawnymi posądzeniami o plagiat - podobieństwo logo z ikonką widoczną podczas ładowania się poczty w serwisie AOL.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 06 wrz (czw) 2007, 14:59:42

A wracając do sprawy :

Sąd Rejonowy dla Warszawy- Mokotowa uznał zatrzymanie b. szefa MSWiA Janusza Kaczmarka za "bezzasadne i nieprawidłowe".

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 06 wrz (czw) 2007, 19:00:38

Z cyklu : 'Znalezione w sieci' :

Ostatnio po sieci w wielu różnych miejscach zauważyłem że lata coś takiego :
"Premier Kaczyński: zasady zobowiązują"

NO TO PRZYPOMNIJMY KŁAMCZUCHOWI TE JEGO ZASADY!!

1. Nie będę premierem, gdy mój brat będzie prezydentem

2. Nie będzie koalicji z Samoobrona

3. Cieszę się, ze będę na pierwszej linii walki z Samoobrona (J).

4. My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do

władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy

5. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sadu lub przeciwko komu toczą się

sprawy sadowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS

6. W-ce minister sprawiedliwości nie ścigał i nie osadzał w wiezieniu

działaczy opozycji w latach 70

7. Wybudujemy trzy miliony mieszkań.

8. Wprowadzimy szybko niższe podatki.

9. Wycofamy wojsko polskie z Iraku.

10. Prawie 200 km autostrad w 2006, to nasza zasługa.

11. Tylko 6 km autostrad w 2007, to wina SLD.

12. Marcinkiewicz, to premier na całą kadencje.

13. Pomożemy Stoczni (UE chce zwrotu 4 mld).

14. Zredukujemy administrację państwową

15. W rządzie nie będzie byłych członków PZPR.

Dla mnie, raz dane słowo, jest święte...

Jarosław Kaczyński 10 VII 2006

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Kwach i bach

Post autor: Happy » 07 wrz (pt) 2007, 08:39:30

Kwaśniewski: Z Polską trzeba ostro

Aleksander Kwaśniewski udziela rad władzom w Berlinie. "Dziennik" opisuje wywiad byłego prezydenta dla niemieckiego wydania pisma "Vanity Fair". Kwaśniewski mówi tam wprost, że z Polską będzie trzeba ostrzej postępować, jeśli wybory wygra PiS i nie zmieni swojej polityki wobec Niemiec.

Jak zaznacza "Dziennik" dotąd żaden z polskich polityków nie posunął się do tego, aby sugerować obcemu państwu zaostrzanie kursu wobec własnego kraju.

Strategię rządu PiS wobec sąsiadów zza Odry Kwaśniewski nazwał "diabelnie złym pomysłem" i "kursem na prowokację". Były prezydent chwali też Angelę Merkel za to, że do tej pory nie uległa prowokacjom Warszawy. Ale też radzi: Gdyby po wyborach Kaczyńscy mieli pozostać u władzy, Niemcy powinny się zastanowić, czy nie zaostrzyć kursu.

Wielu polskich polityków krytykowało w zagranicznej prasie sytuację w Polsce. Ale Aleksander Kwaśniewski posunął się najdalej - choć to właśnie jego jako byłego prezydenta obowiązuje szczególna odpowiedzialność za słowa wygłaszane na arenie międzynarodowej - podsumowuje "Dziennik". (IAR)

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 wrz (pt) 2007, 11:39:14

Ten to ma tupet.

Mam pytanie kto bije Polaków w Niemczech, kto wyśmiewa się z naszego prezydenta, kto i jakim prawem przyjeżdża zabierać ziemię Polakom, kto wyśmiewa się z największego autorytetu(dla większości Polaków) i kto całuje tyłek Putina, kiedy to on jest największym zagrożeniem dla wolnej Europy.
TO na koniec zapytam się kto buduje mur między Polską a Niemcami.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 07 wrz (pt) 2007, 11:46:54

Chciałam tylko nieznacznie nadmienić, że tego posta mojego powyżej to napisał sw spod mojego nicka. Ale nie zmienia to faktu, że dla mnie to też żenadka. Choć wiem, że co najmniej jedna osoba na tym forum ma odmienne zdanie...

ODPOWIEDZ