O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 07 wrz (pt) 2007, 20:38:41
seize pisze:Jak potem było sprostowanie że połowa klubu głosowała przeciwko becikowemu bo nastąpiła pomyłka i potem padła dobra rada że 'za' to się głosuje wciskając zielony przycisk

nawet powiedzial ze zielony z krzyzykiem! nie sluchales uwaznie, skup sie!

-
s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR

autor: s_wojtkowski » 07 wrz (pt) 2007, 20:47:12
Nie rozpisujcie się tu tak bardzo przeciwko PiS i nie pochwalajcie wypowiedzi zawierających ich krytykę, bo Was Kaczory zamkną. Jest to reżim, jak wiadomo, totalitarny. I mają pod sobą polskie Stasi i polskie Securitate. Strach się bać, normalnie strach sie bać (Lady Pank).
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 07 wrz (pt) 2007, 20:51:44
Hehe jasne a gdzie tu teraz o PiS ? Tu są komentarze debaty
A jak przyjdzie być więźniem politycznym... hmm to się będzie, już kiedyś sądziłem że tak właśnie będzie ale komunizm się skończył i człowiek się nie narobił za wiele opozycyjnie

-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 07 wrz (pt) 2007, 21:20:11
A mi się bardzo podobało jak poseł Kurski powiedział że jak te agencje bezpieczeństwa jeszcze podziałają to tym co się tam tak ryli ze śmiechu do śmiechu już nie będzie. Zobaczyłam pewną nerwowość na ich twarzach. Oj jakżebym chciała, żeby wszyscy za wszystko złe co zrobili odpowiedzieć musieli.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 07 wrz (pt) 2007, 21:26:27
No warto uważać bo niektórzy wyznają zasadę tow. Wyszyńskiego
"Dajcie mi człowieka, a ja mu już paragraf przypasuję. Na każdego coś się znajdzie..."
Happy pisze:Oj jakżebym chciała, żeby wszyscy za wszystko złe co zrobili odpowiedzieć musieli.
O z tym zdaniem to się zgadzam - kto zrobił obiektywnie źle ten powinien za to odpowiedzieć z pełnymi konsekwencjami, bez względu jak wysokie stanowisko zajmują.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 07 wrz (pt) 2007, 21:52:29
Wyniki głosowania wniosku SLD ws. skrócenia kadencji :
Za : 377
Przeciw : 54
Wstrzymało się : 20
Głosowało : 451
Zatem za Nami IVRP a przed v 4.1.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 07 wrz (pt) 2007, 22:26:02
No proszę i Jarosław Kaczyński jest Prokuratorem Generalnym teraz

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 07 wrz (pt) 2007, 23:05:46
Uzupełniając swe poniższe zapytanie :
seize pisze:Janusz Kaczmarek w windzie zdaje się że albo odczytuje smsa albo go wysyła, na korytarzu chodząc (z 11 minut można było zobaczyć wyłącznie wycinek) rozmawia - jak na moje oko - przez telefon, wychodząc tez ma, w windzie, telefon w reku. skoro wiedzą do którego BTS-a było logowanie to czemu nie wiedzą/nie podają z kim była ta rozmowa etc ?
wstawiam niniejszy odnośnik :
Tajemniczy telefon Kaczmarka
http://www.wprost.pl/ar/113466/Tajemnic ... Kaczmarka/
-
Kali
- WSR Guru

autor: Kali » 08 wrz (sob) 2007, 01:48:32
seize pisze:Komorowski też ciekawie wykorzystał to iż Poseł Antoni Mężydło przeszedł do nich, chwaląc jego zasługi za minionej epoki, Mówiąc iż to u nich jest poseł Mężydło a w PiS sędzia Kryże.
Poseł Mężydło o ja cię kręcę i on przechodzi do PO, a kto to jest

bo pierwszy raz jego nazwisko słyszę.
Troszkę bardziej spektakularne przejście znam i tu nie ma czym się PO pochwalić.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 08 wrz (sob) 2007, 02:32:48
Kali pisze:Poseł Mężydło o ja cię kręcę i on przechodzi do PO, a kto to jest

bo pierwszy raz jego nazwisko słyszę.
Proponuje zajrzeć do biografii. Nie wiem czy coś powiedzą nazwy takie jak : Komitet Samoobrony Społecznej KOR, Studencki Komitet Solidarności, Wolnych Związków Zawodowych Wybrzeża - bo być może też usłyszysz je pierwszy raz ...
Dodam też, że wspomnienie sędziego Kryże przez Komorowskiego ma też mimo wszystko drugie dno podejrzewam; gdyż to ów sędzie skazał go w 1980 roku za organizowanie 11 listopada 1979 roku manifestacji patriotycznej przed Grobem Nieznanego Żołnierza...

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 08 wrz (sob) 2007, 03:18:36
Z racji że nie wszyscy zapewne widzieli, postanowiłem wrzucić to o czym mówiłem :
seize pisze:Mi się bardzo podobało jak przemawiał Roman komentują wypowiedz Kurskiego - tu uznanie dla Romana moje - piękne sięgnięcie po dokładne dane związane z ustawami o których wspomniał Kurski
Wystąpienie Giertycha
http://***SPAM***.pl/2639640,relacjetv.html
cd, wystąpienia + Sprostowanie Kurskiego
http://***SPAM***.pl/2639666,relacjetv.html
seize pisze:Jak potem było sprostowanie że połowa klubu głosowała przeciwko becikowemu bo nastąpiła pomyłka i potem padła dobra rada że 'za' to się głosuje wciskając zielony przycisk

Wystąpienie Pawlaka (rzeczona wypowiedź pada w pierwszych minutach)
http://***SPAM***.pl/2640319,1,1,1,relacjetv.html
seize pisze:Komorowski też ciekawie wykorzystał to iż Poseł Antoni Mężydło przeszedł do nich, chwaląc jego zasługi za minionej epoki, Mówiąc iż to u nich jest poseł Mężydło a w PiS sędzia Kryże.
Wystąpienie Komorowskiego cz.1 (tu pada ciekawe stwierdzenie że dwoje "liberałów" ze PO wzięto do "solidarnego" (co niby stanowi przeciwieństwo liberalizmu) rządu.
http://***SPAM***.pl/2639437,1,1,2,relacjetv.html
Wystąpienie Komorowskiego cz.2 (pod koniec pada fragment o pośle Mężydle i sędzim z czasów PRL)
http://***SPAM***.pl/2639470,1,1,2,relacjetv.html
Inne fragmenty pod adresem :
http://***SPAM***.pl/relacje_kategorie.html
-
Kali
- WSR Guru

autor: Kali » 08 wrz (sob) 2007, 12:52:29
-
Kali
- WSR Guru

autor: Kali » 08 wrz (sob) 2007, 12:52:55
zapomniałem dodać, że to mi się podoba.

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 08 wrz (sob) 2007, 13:39:24
Wersja dla nielubiących długich postów :
No z najprostszego myślenia tak to wynika i jest jakby prawdopodobne ze tak być będzie. Bo tak to do partnerstwa być może zostanie tylko przecież LiD i PSL jak nie będzie wystarczającej przewagi.
Wersja rozwinięta :
No zobaczymy właśnie jak to będzie - o czym zresztą tu już wcześniej pisałem. PO - PiS z takiego najprostszego myślenia jest tym co jest najbardziej realne, zwłaszcza jak się popatrzeć na to z jednej stronie nadawaniem na siebie nawzajem a z drugiej rozmowy etc.
Platforma w tej chwili jak udaje mi się swym gumowym uchem wyłapywać - wśród tłumu i rozmów ludzi w miejscach publicznych etc. [gorsza wersja badań
] - wychodzi na tym co robi ostatnio dwojako. Jednych taka swoista "gra" z PiS-em przekonuje na plus drugich natomiast zniechęca do niej. Momentami jest mało wyraźna przez co traci na rzecz PiS oraz LiD.
Dążeniem PiS co jest dość zrozumiałe jest utworzenie monopartyjnego rządu, i podtrzymanie siebie u władzy; więc zakładanie iż sobie nieco odpuszczą w kampanii jest zdrowo irracjonalne. Zwłaszcza iż jeżeli PO i LiD jakoś jaśniej się nie zaczną określać i wyraziście medialnie bytować, to mogą mieć zgryz.
Narazie ci co byli dotąd w opozycji skupili się na krytyce rządu; a na tym wózku to się daleko nie zajedzie. Żelazny elektorat i tak pozostanie przy swoim, a całą sztuką jest nie tylko pozyskać nowych z innego elektoratu ale i zachęcić tych co nie wiedzą na kogo lub w ogóle nie mają ochoty póki co glosować.
Lewica nie po raz pierwszy sięga natomiast do kwestią klerykalnych (o czym m.in. można było coś usłyszeć we wczorajszych przemówieniach). Ale to przyznam też ma dwie strony. Dlatego że o ile ich wartością jest to że są na pewno pod tym kątem jedyną obecną w sondażach tak zdeklarowaną, minusem natomiast to że część osób już się na to nabrać nie da, gdyż rządy lewicowe też pokazały że starali się tych spraw nie dotykać czy jak to nazwać.
Wartością Platformy jest to że jest skierowana w prawą stronę a jednocześnie jej obraz nie jest aż tak negatywnie postrzegany jak PiS. No może też nie należy przesadzać że to PiS jako partia jest tak totalnie źle postrzegany ale po prostu pewna część jego członków. Minusem to że z jednej strony skupili się na krytyce PiS a z drugiej społeczeństwo odczuwa owo małe prowadzenie z nimi "gierki" - a takie "granie" przy złych krokach może zakończyć się porażką.
Dlatego jeżeli "opozycja" nie weźmie się w wyborach za porządną i właściwą pracą to powrót PiS do władzy jest bardzo realny póki co.
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 08 wrz (sob) 2007, 19:52:56
POPiSu nie bedzie. A juz Marcinkiewicza tym bardziej. Kaczynscy maja sloniowa pamiec i pewnych rzeczy nie zapominaja (Mezydle tez nie zapomna). Po co mialby byc premierem przeciez Jaroslaw wyraznie powiedzial ze najlepszy byl w tancach na kinderbalach.
Moim zdaniem wygra PiS i to calkiem mozliwe ze wystarczy mu by miec wiecej niz 231 glosow. A jak zabraknie to dadza 1 ministra PSL i bedzie cacy. Wzglednie wyciagna pare osob z PO. Moim zdaniem Platforma zrobila bardzo duze glupstwo idac na reke PiSowi. Nalezalo albo zrobic komisje i powolac rzad techniczny albo pozwolic PiSowi porzadzic jeszcze 1-2 lat w tym Sejmie.
Wg mnie Tusk i cala Platforma moga jeszcze gorzko zalowac tej decyzji. A przegrane wybory moga byc poczatkiem konca PO. Oczywiscie przy tak spolaryzowanych nastrojach moga osiagnac ponad 25% ale na dluzsza mete na scenie politycznej jest miejsce tylko dla jednej partii prawicowej. A jak sie nie ma instynktu killera to sie ginie.
No a teraz ide do bukmachera co by postawic troche kasy na zwyciestwo PiSu. Przynajmniej zawsze bede wygrany