wybory prezydenckie

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 23 paź (ndz) 2005, 22:29:54

Drievous
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Drievous » 23 paź (ndz) 2005, 22:42:41

Niektore przejzalem dopiero teraz, moze faktycznie zedytujcie pare, bo oczywiscie na tym forum nie ma edycji...

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Świętujmy koniec prezydentury Kwaśniewskiego!

Post autor: s_wojtkowski » 23 paź (ndz) 2005, 22:47:00

Myślę, że wybór Kaczyńskiego nie jest katastrofą. W sferze tzw. wartości będzie trzymał wysoki poziom. Mam nadzieję na rzetelną dekomunizację, ostateczne zerwanie z PRL i konsekwentny sprzeciw wobec promocji pederastii i innych dewiacji na ulicach.
Oczywiście trochę szkoda gospodarki. Tusk zrobiłby tu lepszą robotę. Liberalizm gospodarczy w wydaniu PO bardziej przydałby się jednak w rządzie niż w pałacu prezydenckim. Trudno. Choć w sferze wartości Tusk też nie byłby zły (ostatnio się nawrócił).
Jednak szkoda było patrzeć jak ostatnio Wyborcza (Agora) miotała się i manipulowała w kwestii Tusk-Kaczyński, oczywiście na korzyść tego pierwszego (vide: artykuł o "przyjaciołach" obu kandydatów w piątkowym Metrze). Cóż, "różowym" będzie teraz trudniej. A to, że Tuska poparł w ostatniej chwili także Kwaśniewski, rzuca na niego cień, który trudno będzie liderowi PO w moich oczach rozświetlić. Donaldzie, oczekuję wyjasnień w tej kwestii!
PS. Głosowałem na Tuska. Nie zastosuję się jednak do apelu "światłych" do światłych. Nie zakładam żałoby.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Re: Świętujmy koniec prezydentury Kwaśniewskiego!

Post autor: seize » 23 paź (ndz) 2005, 22:57:19

wojtkowski pisze:W sferze tzw. wartości będzie trzymał wysoki poziom.
Ja mam tylko nadzieje ze "poziom" nie stanie sie przegieciem - bo wolnosc polega natym ze nie tylko jedna opcja 'wartosci' jest mozliwa do praktykowania w swym zyciu.
wojtkowski pisze:A to, że Tuska poparł w ostatniej chwili także Kwaśniewski, rzuca na niego cień, który trudno będzie liderowi PO w moich oczach rozświetlić. Donaldzie, oczekuję wyjasnień w tej kwestii!
Kazdy jest czlowiekiem ktory moze wybierac i decydowac na kogo glosuje - w tym tez i prezyent Kwaśniewski. I nie sadze by z takich rzeczy musial tlumaczyc sie ofiarowany glosem - wystarczy ze dajacy glos tlumaczy swoja decyzje.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 23 paź (ndz) 2005, 23:03:31

wojtkowski pisze:Jednak szkoda było patrzeć jak ostatnio Wyborcza (Agora) miotała się i manipulowała w kwestii Tusk-Kaczyński, oczywiście na korzyść tego pierwszego (vide: artykuł o "przyjaciołach" obu kandydatów w piątkowym Metrze).
Tez to zauwazylem Slawku. Nie oszukujmy sie jednak kazdy ma swoje poglady. Jak sluchem Radia Maryja to panowie najpierw bawili sie w niby ekspertow i mowili jak prawidlowo oddac glos a pozniej przechodzili do propagandy i prania mozgow. Jak slucham niektorych ekspertow czy dziennikarzy (np. Staniszkis Ziemkiewicz) tez maja oni swoje poglady i je reprezentuja to chyba normalne.

Pewnie ze swiat sie nie zawali ale mysle ze da to troche do myslenia ludziom ktorzy nie glosuja. Bo przy takich trendach i frekwencji wyborczej najpozniej za 5 lat mozemy sie obudzic w Polsce rzadzonej przez Leppera.

Wkleilem apel. Swiatli czy nie swiatli to ludzie jest to jakis sposob wyrazenia niezadowolenia z tego wyboru do czego jako obywatele mamy prawo. I mam zamiar skorzystac z tego prawa.

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mi » 23 paź (ndz) 2005, 23:29:54

teraz juz z Bajki....

Ksiezyca

zagarneli :!:

zaciemnili :!:

nie bedziem spac,

jasnosc nas wypali!

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: s_wojtkowski » 23 paź (ndz) 2005, 23:30:24

seize pisze:Kazdy jest czlowiekiem ktory moze wybierac i decydowac na kogo glosuje - w tym tez i prezyent Kwaśniewski. I nie sadze by z takich rzeczy musial tlumaczyc sie ofiarowany glosem - wystarczy ze dajacy glos tlumaczy swoja decyzje.
Mam inny punkt widzenia w tej sprawie. Po pierwsze uważam, że poparcie takiego Pana jak Kwaśniewski i jego podanie do publicznej wiadomości w mediach nie jest przypadkowe i niespodziewane. Zabiegano o nie. Robił to sztab Tuska. Ale nawet gdyby tak nie było - poparcie Kwaśniewskiego jest samo w sobie (conajmniej politycznie) uwłaczające dla każdego choć trochę prawicowo i opozycyjnie w stosunku do czasów socjalizmu myślącego człowieka. Dlatego podtrzymuję swoją prośbę wobec niedoszłego prezydenta. Ciekawe czy się do niej zastosuje? :wink:
sinar pisze:Swiatli czy nie swiatli to ludzie jest to jakis sposob wyrazenia niezadowolenia z tego wyboru do czego jako obywatele mamy prawo. I mam zamiar skorzystac z tego prawa.
Choć, jak napisałem, nie zamierzam ze wzgledów merytorycznych przyłączyć się do tego apelu, myślę, że Cię rozumiem. :?

PS. Panowie Sei i Sin - chyba wiecie to, że pomimo drastycznych (Sei) i sporo mniejszych (Sin) różnic w poglądach politycznych - lubię Was, cenię i darzę szacunkiem.
Ostatnio zmieniony 23 paź (ndz) 2005, 23:39:17 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 2 razy.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 23 paź (ndz) 2005, 23:36:34

wojtkowski pisze:Ale nawet gdyby tak nie było - poparcie Kwaśniewskiego jest samo w sobie uwłaczające dla każdego choć trochę prawicowo myślącego człowieka.
Sadze ze sa rowniez ludzie myslacy "choc troche prawicowo" dla ktorych poparcie Kwaśniewskiego jest duzo bardziej strawna rzecza niz poparcie "o. Dyrektora" dla kogokolwiek.

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mi » 23 paź (ndz) 2005, 23:36:50

Amennnnnnnnnnnnnn

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 23 paź (ndz) 2005, 23:40:10

wojtkowski pisze:PS. Panowie Sei i Sin - chyba wiecie to, że pomimo drastycznych (Sei) i sporo mniejszych (Sin) różnic w poglądach politycznych - lubię Was, cenię i darzę szacunkiem.
Slawku i z wzajemnoscia. Ja tam polityke od relacji miedzyludzkim wyraznie oddzielam. Gdybym tak nie robil juz dawno bym sie pozarl i poklocil z moimi przyjaciolmi ktorzy od lat popieraja lewice

Swiat mi sie na leb nie zawalil (politycznie przezylem to tylko raz po wyborach w 1993r) ale jestem mocno niezadowolony. Ja z Polski nie wyjezdzam zrobilbym to chyba tylko gdyby wygral Pierwszy Mulat. Ale mam tez swiadomosc ze moglo byc lepiej i tego zaluje.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 23 paź (ndz) 2005, 23:45:33

wojtkowski pisze:PS. Panowie Sei i Sin - chyba wiecie to, że pomimo drastycznych (Sei) i sporo mniejszych (Sin) różnic w poglądach politycznych - lubię Was, cenię i darzę szacunkiem.
Drastycznych ? To chyba bardziej w ujeciu bym powiedzial "religijnym" :twisted:

Przyznam tylko jeszcze ze rozumiem to podkreslenie ktorego uzyles choc jak wiadomo nie jest ono potrzebne gdyz jak wiadomo sa sprawy w ktorych sie zgadzamy i takiew ktorych nie jednak nie wplywaja one rzutujaco - czyli ze wbrew logice przekreslaja wszysytko co na plus - na podejscie itd. - a moj szacunek wciaz jest na tym samym dobrym poziomie od lat. Tak wiec nie ma sie o co martwic.

Choc nie wiem czy moj szacunek nie jest rzutujacy dla Ciebie ;) :P

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: s_wojtkowski » 24 paź (pn) 2005, 22:13:58

seize pisze:Choc nie wiem czy moj szacunek nie jest rzutujacy dla Ciebie ;) :P
A co przez to rozumiesz? (Jeśli można w tym miejscu pozwolić sobie na tzw. zboczenie z tematu...)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 24 paź (pn) 2005, 22:36:53

Do Sławka W. :
Nie rozwodzac sie : To byl takie zartobliwe siegniecie do tego ze na wizerunek Tuska wplywa stanowisko Kwaśniewskiego w Twoich oczach, wiec byc moze moje tez nie bedzie chlubne ;)

A wracajac do powagi to :

Jak podaje Gazeta :
Jak glosowali w II turze elektoraty kandydatow z I tury
Elektorat Andrzeja Leper :
82% na L. Kaczyńskiego
18% na D.Tuska
Zrodlo : http://wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/ ... 81947.html

Pozwolilem sobie zatem popatrzec na zasoby strony Samoobrony :

Po "ładnym" komunkacie :

Andrzej Lepper popiera Lecha Kaczyńskiego
"Przewodniczący Samoobrony Andrzej Lepper oświadczył na konferencji w Sejmie, że w II turze wyborów prezydenckich poprze kandydaturę Lecha Kaczyńskiego. Zaapelował też, do wszystkich wyborców swoich i Samoobrony oraz do tych, którzy nie głosowali w poprzedniej turze wyborów o "nieoddawanie Polski liberałom".

Biuro Partii"
http://www.samoobrona.org.pl/pages/02.P ... =/805.html

Gdy siegniemy w glab strony znajdujemy m.im. takie 'ciasteczka' :

Spieprzaj dziadu - do piwnicy
"W naszym kraju widocznie jest inaczej, wszyscy dziennikarze, przedstawiciele wolnych mediów tą bezczelność, chamstwo i arogancję, kandydata na Prezydenta Rzeczpospolitej przemilczeli."
http://www.samoobrona.org.pl/pages/09.% ... t=829.html

To tylko zwykły kaczor
"[...]wszystko byłoby jeszcze w porządku, ale dyktatorskie zapędy szeryfa z Kaczogrodu musiały przecież znaleźć kolejne ujście."
http://www.samoobrona.org.pl/pages/09.% ... t=849.html

WIADOMOŚCI SAMOOBRONY NR 48 (100)
"Ze zdradzieckimi elitami są związani od lat, jako członkowie kolejnych nieudolnych rządów, tacy przefarbowańcy, jak m.in. Kaczyński, Rokita, Borowski, Celiński, a dziś bezczelnie strojący się w szaty oburzonych moralizatorów."
http://www.samoobrona.org.pl/pages/07.P ... /nr48.html

Czy chcemy prezydenta-recydywisty? Kolejny wyrok Kaczyńskiego
"Takie zachowanie zdecydowanie nie przystoi kandydatowi na najwyższy urząd w państwie, a w połączeniu z mściwością i obsesyjną wręcz nieufnością oraz skłonnością do kwalifikowania wszelkich wydarzeń na arenie międzynarodowej jako przejawów antypolskiego spisku czynią z obecnego prezydenta Warszawy najmniej właściwego spośród przyszłych lokatorów Pałacu Namiestnikowskiego."
http://www.samoobrona.org.pl/pages/09.% ... t=874.html

"Odważni" i "wiarygodni"
"Żadnej z tych obietnic nie zrealizował nawet w części, w zdecydowanej większości przypadków skończyło się na słowach."
http://www.samoobrona.org.pl/pages/09.% ... t=830.html

Dzielić i rządzić!
"Kaczyński i Cimoszewicz reprezentują w istocie ten sam nurt, choć różnią ich biografie."
http://www.samoobrona.org.pl/pages/09.% ... t=836.html

Echh... piekne .. piekne :twisted:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 24 paź (pn) 2005, 22:56:59

BTW:

"Mój brat będzie najbardziej wpływowym doradcą - zapowiedział Lech Kaczyński, prezydent-elekt, w TVP1." (IAR)

...

ODPOWIEDZ