O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
zielonyszerszen
- Loża WSR

autor: zielonyszerszen » 25 lis (sob) 2006, 08:50:51
kiti pisze:
W sumie to ja już po studiach zaraz byłam chętna na zasiłek przedemerytalny - ale mi nie dali i teraz tak ze 40 lat pracy mi zostało

widzisz Kiti już pisałem że życie to nie bajka niestety.

teraz jak jest się w wieku gdzie można szaleć bawić się zwiedzać podróżować to nie trzeba tyrać na swoją zasraną emeryturę i dla swoich dzieci aby im później pomoć.
szkoda że tak musi być
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 26 lis (ndz) 2006, 09:58:55
..., że właśnie widziałam Olę Kwaśniewską w Dzień dobry TVN jak przeprowadzała swój pierwszy reportaż o Annie Guzik.
Także już ruszyło!

-
Martha
- Ekspert

autor: Martha » 26 lis (ndz) 2006, 10:05:56
Happy pisze:..., że właśnie widziałam Olę Kwaśniewską w Dzień dobry TVN jak przeprowadzała swój pierwszy reportaż o Annie Guzik.
Także już ruszyło!

Tez sie zdziwilam, bo mialo ruszyc od stycznia....

-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 26 lis (ndz) 2006, 10:08:33
Martha pisze:Happy pisze:..., że właśnie widziałam Olę Kwaśniewską w Dzień dobry TVN jak przeprowadzała swój pierwszy reportaż o Annie Guzik.
Także już ruszyło!

Tez sie zdziwilam, bo mialo ruszyc od stycznia....

łaaaaaaaaaaaaaaaaaał...
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 27 lis (pn) 2006, 12:06:06
Ku przestrodze:
Pięciolatek terroryzuje warszawskie przedszkole
"Metro": Pogryzione do krwi nauczycielki robią obdukcje, dyrekcja zakłada monitoring, a rodzice boją się o swoje dzieci.
Tego chłopca pozbywało się już kilka stołecznych przedszkoli. Kolejna placówka, która go przyjęła, przeżywa horror. Tomek potrafi uderzyć z główki, gryźć, kopać, gdzie popadnie, skakać po stołach, rzucać zabawkami w kolegów. Kładzie się też na koleżanki i symuluje stosunek płciowy, używając słów, których powstydziłby się niejeden dorosły. Czasem onanizuje się przy przedszkolankach i rówieśnikach.
- Jesteśmy bezsilne - mówi pani Anna, dyrektorka placówki. - Kiedy bronimy dzieci, same jesteśmy atakowane - dodaje, pokazując na rękach ślady po pogryzieniach przez chłopca.
- Jesteśmy zaszczute przez matkę chłopca, po każdych zajęciach płaczemy. Gdy zwracamy dziecku uwagę, że tak nie można robić, mówi nam: Powiem mamie, że mnie biłaś, szmato - zwierzają się przedszkolanki. Mama małego agresora nie wierzy, że tak zachowuje się jej dziecko. - On jest taki dynamiczny - tłumaczy.
Takiej "dynamiczności" nie mogą jednak znieść już rodzice innych maluchów, które padają ofiarą agresji Tomka. Wspólnie z dyrekcją postanowili założyć w placówce monitoring. Jednak sfilmowane ekscesy pięciolatka też w niczym nie pomogły.
- Mój synek codziennie był bity przez tego bandytę - opowiada Igor Szewczyk, tata pięcioletniego Dawida. - W końcu widząc jego płacz, rozciętą wargę, pogryzione rączki, powiedziałem dość - dodaje. Razem z kilkudziesięcioma innymi rodzicami zażądał spotkania z rodzicami Tomka. - Przyszedł wysoki, ogolony na zero policjant - mówi pan Igor. - I jeszcze na nas nakrzyczał.
Opiekunowie agresywnego pięciolatka nie zgodzili się na przeniesienie go do innego przedszkola.
Dyrekcja przedszkola skierowała sprawę do sądu rodzinnego o ustalenie przyczyn agresywnego zachowania chłopca. Tymczasem matka Tomka skierowała sprawę do kuratora i prokuratury. - Widać, wszyscy się na mojego syna uwzięli - mówi.
-
Mariusz182
- Bywalec

autor: Mariusz182 » 27 lis (pn) 2006, 12:31:41
8O
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 27 lis (pn) 2006, 16:00:58
Eurowizja 2007: polscy kandydaci
Wiadomo już jakich dziesięciu wykonawców z Polski będzie rywalizować o udział w przyszłorocznym konkursie piosenki Eurowizja 2007, który odbędzie się w stolicy Finlandii, Helsinkach.
Specjalna komisja TVP spośród nadesłanych zgłoszeń wybrała 10 artystów, którzy 3 lutego będą się ubiegać o wyjazd na 52. Konkurs Piosenki Eurowizja 2007. Oto oni:
1. Vino – "Come In My Heart"
2. The Jet Set – "Time To Party"
3. Charizma – "Emily"
4. Kuba & Maciek Molęda – "No Second Chance"
5. Natasza Urbańska – "I like It Loud"
6. Bikini – "Don't Judge Me"
7. Button Hackers – "On My Mind"
8. Ania Szarmach – "Open Your Mind"
9. Hania Stach – "Regroup"
10. Mikael Erlandsson – "Love In The Air"
Komisja wybrała także pięciu artystów, którzy wezmą udział w rywalizacji w przypadku dyskwalifikacji któregoś z kandydatów. Lista rezerwowa przedstawia się następująco:
11. Lidia – "It Must Be Love"
12. Zee – "All That I Can Be"
13. Kabri – "Flow Like A Stream"
14. Sandra Oldenstam – "You Really Got Me Going"
15. Plastic – "Wake Up With Your Music"
Kto pojedzie do Helsinek? Tego dowiemy się 3 lutego, kiedy w Warszawie odbędzie się koncert finałowy "Piosenka dla Europy".
Przypomnijmy, że konkurs Eurowizja 2006, który odbył się w Atenach, zdecydowanie wygrała fińska rockowa formacja Lordi.
-
Kali
- WSR Guru

8O szczerze mówiąc to niezła reprezentacja prawie nikogo nie znam. Może The jet set to chyba ta polka co śpiewa po angielsku z murzynem razem, choć ręki nie dam sobie uciąć, Hanie Stach znam tylko i wyłącznie z idola, Molęda no widaomo radny od siedmiu boleści wraz z bratem, No i nazwisko Szarmach coś mi mówi no ale to chyba niezwiązane z polską sceną muzyczną

. Brakuje tylko Ich Troje, ciekawe dlaczego, przecież mieli odnieść wielki sukces poprzednim razem, chyba trasa promująca ich w Europie nie wyszła im na dobre

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 27 lis (pn) 2006, 16:17:31
Happy pisze:Pięciolatek terroryzuje warszawskie przedszkole
Strach pomyslec co sie bedzie dzialo jak troche podrosnie i pojdzie do podstawowki i gimnazjum
-
Happy
- Wyrocznia WSR

autor: Happy » 28 lis (wt) 2006, 20:19:51
..., że pocztowcy nie dogadali się ze swoją dyrekcją i może dojść do strajku generalnego?
Także jak macie coś ważnego/pilnego do załatwienia na poczcie to lepiej się pospieszcie!

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 29 lis (śr) 2006, 13:13:03
Zaatakowany przez rybkę akwariową
19-letni akwarysta ze stanu Nowy Jork trafił do szpitala poraniony przez własną rybkę akwariową - podała w środę policja okręgu Nassau.
Rybka z gatunku Siganus unimaculatus zaatakowała hodowcę we wtorek wieczorem, kiedy ten naprawiał coś wewnątrz akwarium - wyjaśnił oficer Thomas Brussell. Siganus unimaculatus ma wzdłuż kręgosłupa jadowite kolce, które zraniły właściciela w lewy palec wskazujący. Do szpitala zabrała go straż pożarna.
Nie wiadomo, jak czuje się zaatakowany przez rybkę akwarysta i jak poważne odniósł obrażenia. Siganus unimaculatus żywi się algami i wodorostami. Żyje w wodach zachodniego Pacyfiku.
Rosja: Kierowca pogryzł milicjanta
Zatrzymany przez drogówkę w Kemerowie nietrzeźwy kierowca moskwicza nawet nie próbował zaprzeczać, że pił. Gdy milicja zdecydowała, że zabierze jego samochód, naiwnie starał się temu zapobiec, próbując połknąć kluczyki. Potem pogryzł milicjanta.
Stało się to, jak pisze we wtorek agencja RIA-Nowosti, gdy inspektor próbował odebrać mu kluczyki. Milicjant zabrał je dopiero po włożeniu rękawiczek.
Pijany kierowca przyznał się do wypicia pół litra spirytusu, czym, jak pisze RIA-Nowosti, zaskoczył funkcjonariuszy drogówki.
-
Kali
- WSR Guru

Aktor Leon Niemczyk zmarł po południu w Warszawie - poinformował przyjaciel aktora, Krzysztof Wróblewski. Zmagał się z długą i ciężką chorobą.
[*]
-
kiti
- Ekspert

Kali pisze:Aktor Leon Niemczyk zmarł po południu w Warszawie - poinformował przyjaciel aktora, Krzysztof Wróblewski. Zmagał się z długą i ciężką chorobą.
[*]
No jeden z bardziej "elastycznych" aktorów...
[*][*][*][/size]
-
Kali
- WSR Guru

autor: Kali » 30 lis (czw) 2006, 16:29:12
Czy wiecie że mamy 4 letniego geniusza perkusji, oj bedzie kimś wielkim jak nie przestanie w międzyczasie grać. 8O
http://www.youtube.com/watch?v=TddtqFh08AY