Rozmowy o polityce
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Loża WSR
No gdyby to miała być wielka koalicja rządowa to masz racje byłby to totalny ubaw, śmiech na sali i żenada... ale jeśli tu ma chodzić o to by zrobić "koalicje" w sprawie paru ustaw i projektów to to już nie jest takie śmieszne a bardziej liczę że i inni będą takową chcieli stworzyć i zajęli się różnymi sprawami ważnymi bez partykularnych interesów. Niech się kłócą i spierają o miliony spraw ale nich się zajmą jak jeden np. stadionami i innymi takimi.
-
- WSR Guru
Nie wiem jak wy oceniacie tę debatę. Ale będąc w miarę obiektywny w jej ocenie, stwierdzam iż Kwaśniewski przegrał i to całkiem nieźle. Głównie do tego przyczyniło się to, iż nie umiał utrzymać nerwów na wodzy(cały chodził na tym fotelu), a Kaczyński zupełny spokój, wręcz stoicki. Po za tym w ciętych ripostach również Kaczyński był lepszy, trafne i większa ilość, a Kwaśniewski za dużo wykrzykiwanych nie zrozumiałych do końca słów w czasie czasu Premiera.
-
- Loża WSR
-
- WSR Guru

Na plus, obaj nie dali się sprowokować pytaniom dziennikarzy. Na minus Kaczyński tu również mowa ciała nie była z byt dobra, to mi ktoś zwrócił uwagę, że właśnie zbyt nonszalancko siedział. Po za tym źle, że nie przyznał się do kilku błędów, które na pewno popełnili, bo przecież nikt nie jest nieomylny. Gdyby to zrobił zyskał by większe zaufanie.
-
- Loża WSR
-
- WSR Guru
Przykro mi ale gdyby tak było to prędzej bym milczał na ten temat i przyjął porażkę w ciszy.
A tak poza tym na razie to ja piszę coś konkretnego i nic poza tym nie słyszę.
A zapomniałem wspomnieć o dziennikarzach. Monika Olejnik czerwona kartka za zrobienie z debaty właśnie widowiska. Zachowywała się jakby ona była główną postacią tej debaty. Natomiast genialnie wypadł Skowroński, jednym słowem pokazał klasę.
A tak poza tym na razie to ja piszę coś konkretnego i nic poza tym nie słyszę.
A zapomniałem wspomnieć o dziennikarzach. Monika Olejnik czerwona kartka za zrobienie z debaty właśnie widowiska. Zachowywała się jakby ona była główną postacią tej debaty. Natomiast genialnie wypadł Skowroński, jednym słowem pokazał klasę.
-
- Loża WSR
A plusy i minusy Kwaśniewskiego jakieś dla stworzenia pełnego obiektywizmu?Kali pisze:Na plus, obaj nie dali się sprowokować pytaniom dziennikarzy. Na minus Kaczyński tu również mowa ciała nie była z byt dobra, to mi ktoś zwrócił uwagę, że właśnie zbyt nonszalancko siedział. Po za tym źle, że nie przyznał się do kilku błędów, które na pewno popełnili, bo przecież nikt nie jest nieomylny. Gdyby to zrobił zyskał by większe zaufanie.
Olejnik uważam skupiła się na tym na czym polegała jej część debaty. Zadawała pytania niewygodne dla rozmówców, z których musieli oni wybrnąć. I to oceniam na plus. Pytania były bowiem wyraziste.
Ps: ja oglądam debatę raz jeszcze i po obejrzeniu przedstawię stosunek punktowy w mojej ocenie.
-
- WSR Guru
Można to spokojnie zauważyć, np. kiedy rząd był za coś atakowany lub wypominano mu błędy, a mi również dane posunięcie się nie podobało, wtedy to właśnie przemilczałem sprawę. Przykład podać?? Proszę bardzo, ani razu nie odezwałem się w sprawach dotyczących Radia Maryja, bo uważam iż jest to zmora PiSu.Kali pisze:Przykro mi ale gdyby tak było to prędzej bym milczał na ten temat i przyjął porażkę w ciszy.
Powiem teraz wręcz odwrotnie z twoich ust nie usłyszałem nigdy nic dobrego na temat PiSu ani nic złego na temat PO , to samo mogę ci zarzucić, a nie oszukujmy się jak pisałem wcześniej nie ma partii nieomylnych.
-
- WSR Guru
No właśnie w tym rzecz, że tak naprawdę argumentów obu panów nie sposób porównać i ocenić. Raz mówił jeden na tak drugi na nie i później było na odwrót. Jedyne co właśnie było można zauważyć iż argumenty właśnie Kaczyńskiego prowokowały Kwaśniewskiego.seize pisze:A plusy i minusy Kwaśniewskiego jakieś dla stworzenia pełnego obiektywizmu?
Olejnik uważam skupiła się na tym na czym polegała jej część debaty. Zadawała pytania niewygodne dla rozmówców, z których musieli oni wybrnąć. I to oceniam na plus. Pytania były bowiem wyraziste.
Ok pytania pytaniami, ale przypomnij sobie w jaki sposób były one zadawane. Jeśli by dać je Skowrońskiemu dalej były by one nie wygodne, bo przecież nic by się w nich nie zmieniło, a tego show można by było uniknąć. A Olejnik wparowała jakby miała ich tam z kałacha rozwalić i zostać bohaterem dnia dla 30% polaków

-
- Loża WSR
owszem bo ja nie mam zamiaru najezdzac na PiS ani na PO, jedni i drudzy mi w pewien spopsob nie lezą, i ani na jednych ani na drugich nie mam zamiaru glosować...Kali pisze:Powiem teraz wręcz odwrotnie z twoich ust nie usłyszałem nigdy nic dobrego na temat PiSu ani nic złego na temat PO , to samo mogę ci zarzucić, a nie oszukujmy się jak pisałem wcześniej nie ma partii nieomylnych.Kali pisze:Przykro mi ale gdyby tak było to prędzej bym milczał na ten temat i przyjął porażkę w ciszy.