O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 02 paź (wt) 2007, 10:46:06
Kali pisze:(..)Przykład podać?? Proszę bardzo, ani razu nie odezwałem się w sprawach dotyczących Radia Maryja, bo uważam iż jest to zmora PiSu.
Powiem teraz wręcz odwrotnie z twoich ust nie usłyszałem nigdy nic dobrego na temat PiSu ani nic złego na temat PO , to samo mogę ci zarzucić, a nie oszukujmy się jak pisałem wcześniej nie ma partii nieomylnych.
To jeżeli są rzeczy negatywne to nie milcz o nich tylko mów, tak by nie tworzyć obrazu zacietrzewienia tylko obraz obiektywizmu.
Odpowiem też za siebie : Czemu nie wiele lub może i wcale nie chwaliłem PiS w sensie rządów, bo bardzo niewiele mi się podobało - czasem po prostu nie tyle w formie idei ale w formie jakiej było. A czy nic złego na PO nie mówiłem? Tu głowy nie dam czy tak było ale jedno jest pewne: mało o nich pisałem bo oni nie rządzili teraz a byli opozycją; tak samo jak SLD tak więc i o nich było niewiele.
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 02 paź (wt) 2007, 10:48:18
Kali pisze:A Olejnik wparowała jakby miała ich tam z kałacha rozwalić i zostać bohaterem dnia dla 30% polaków

Olejnik zawsze była i bedzie kontrowersyjną dziennikarką. Taki ma sposob pracy i mozna ja za to lubic lub nie- swiete prawo. Owszem, Skowroński mogłby zadać pytania Moniki ale po co? Ja ją cenie za to ze jak zadaje pytanie to zadaje je w taki sposób jakby grzebała rozgrzanym do czerwoności pogrzebaczem po błedach i głupstwach politykow o których zapewne chcieliby zapomniec albo je przynajmniej przemilczeć.
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 02 paź (wt) 2007, 10:49:13
Kali pisze:Ok pytania pytaniami, ale przypomnij sobie w jaki sposób były one zadawane. Jeśli by dać je Skowrońskiemu dalej były by one nie wygodne, bo przecież nic by się w nich nie zmieniło, a tego show można by było uniknąć. A Olejnik wparowała jakby miała ich tam z kałacha rozwalić i zostać bohaterem dnia dla 30% polaków

No ale to rozumiem, że zatem Olejnik wogóle nie lubisz, skoro uważasz że zachowała się jakoś specyficznie i robiła show.
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 02 paź (wt) 2007, 11:00:41
Kali pisze:Poza tym trzeba było spojrzeć na jego (Kwaśniewskiego) mowę ciała, wysunięty do przodu rączka chodziła drugą kurczowo trzymał się fotela.
Na plus, obaj nie dali się sprowokować pytaniom dziennikarzy. Na minus Kaczyński tu również mowa ciała nie była z byt dobra, to mi ktoś zwrócił uwagę, że właśnie zbyt nonszalancko siedział.
No moze i trzymal sie fotela zeby nie spaść z załamania tym co Kaczynski mówił

heh

ok, a Kaczyński siedział rozwalony i niedbale, mial nie zapieta marynarke - defakto chyba troche za wąską w rekawach bo mu "ciągnelo", krzywo krawat, a co najwazniejsze, troche sie wkurzyl brakiem argumentow ze swojej strony na koniec, bo kiedy ktos zaczyna walic piescia w oparcie fotela zeby pokazac ze on ma racje to to swiadczy o autonapędzaniu sie i utwierdzaniu w slusznosci swoich lichych argumentów. takie pod publiczke przybijanie kto niby jest lepszy (nie odwaze sie napisać WYZEJ

)
pozatym, jak oceniasz fragment dyskusji w ktorym Kwasniewski wymienial ppolitykow ze zla slawa a Kaczynski na to, ze nawet we wlasnych kregach prowadza inwigilacje? (czy cos w ten desen)
a jak oceniasz fragment w ktorym Kwasniewski wypominial Kaczynskiemu to, ze mowil ze nie bedzie premierem jesli brat bedzie prezydentem?
-
Kali
- WSR Guru

Nie chodzi o to czy ją lubię czy nie, ale dla mnie przy tej debacie zachowała sie jak młody dziennikarz, który ma po raz pierwszy szansę zaistnienia i chce ją wykorzystać. Przypomnę, że to nie był jej program to była, a przynajmniej miała być poważna debata, której głównymi bohaterami mieli być dwaj panowie K.. Pytania były bardzo dobre, a zrobiła z tego widowisko, w którym sama się w pewnym momencie zagubiła, bo nawet nie wiedziała kto miał w danej chwili prawo głosu.
Magdusia 8O tu mnie zdziwiłaś, a możesz nam zdradzić na kogo będziesz głosowała

Czyżby na partię kobiet

-
Kali
- WSR Guru

Magdusia pisze:pozatym, jak oceniasz fragment dyskusji w ktorym Kwasniewski wymienial ppolitykow ze zla slawa a Kaczynski na to, ze nawet we wlasnych kregach prowadza inwigilacje? (czy cos w ten desen)
a jak oceniasz fragment w ktorym Kwasniewski wypominial Kaczynskiemu to, ze mowil ze nie bedzie premierem jesli brat bedzie prezydentem?
Fragment pierwszy, o którym wspomniałaś świadczy tylko o tym iż PiS jako jedyna partia wie o tym, że nie ma partii w Polsce, w której nie znalazłby się ktoś kto ma ochotę wykorzystać swoje stanowisko. I to wcale nie przemawia za Kwaśniewskim wręcz przeciwnie, bo PiS jako jedyna partia do tej pory, która w czasie swoich rządów rozlicza się ze swoimi ludźmi, którzy nadużywają władzy do swoich korzyści. Bo do tej pory było tak, że brudy wychodziły dopiero przy następnej kadencji innej partii rządzącej.
Co do drugiego fragmentu, to szkoda komentować, bo to stwierdzenie mi się już przejadło i to dosyć dawno. Taki lichy argument, który był chyba powtarzany tryliard razy w tv, internecie i radiu nie robią na mnie większego wrażenia.
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 02 paź (wt) 2007, 11:20:50
Kali pisze:Co do drugiego fragmentu, to szkoda komentować, bo to stwierdzenie mi się już przejadło i to dosyć dawno. Taki lichy argument, który był chyba powtarzany tryliard razy w tv, internecie i radiu nie robią na mnie większego wrażenia.
czyli ze co, przyzwyczailes sie do klamstw z ust tego Pana?
rozważam miedzy LiD a Partią Kobiet, Demokraci.pl, partia zielonych, Krasnoludki i gamonie....
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 02 paź (wt) 2007, 11:35:39
Moja ocena debaty :
Ocena punktowa debaty ogółem:
Kwaśniewski : 28
Kaczyński : 19
Czyli powiedziałbym że procentowo opisałbym ją jako powiedzmy 59% do 41% dla Kwaśniewskiego
Elementy wizualne/marketingowe/zachowania na minus etc. które uważam mogły zaszkodzić w odbiorze [punktowo] :
Kwaśniewski : 9
Kaczyński : 8
Zatem z punktu oceny politologicznej można powiedzieć moim zdaniem iż ciężko wskazać bezpośredniego zwycięzce jeżeli chodzi o bezstronne ocenianie. Dlatego iż każdy w jakimś stopniu zachęcił/umocnił własny elektorat do zagłosowania na niego, ale mam wrażenie nie o to w tej debacie chodziło a bardziej o tych niezdecydowanych i o tych co chcą na Platformę głosować. I o ile chodzi o tych pierwszych to mam wrażenie i jeden i drugi zrobili kroki na swoją korzyść to o ile chodzi o wyborców PO to dużej zmiany tutaj nie dokonali.
---
Kali pisze:(...)Pytania były bardzo dobre, a zrobiła z tego widowisko, w którym sama się w pewnym momencie zagubiła, bo nawet nie wiedziała kto miał w danej chwili prawo głosu.
Ja uważam iż te odpowiedzi w trakcie pełniły różne zadanie czasem przypomnienia, czasem wytknięcia i ewentualnej "prowokacji" i przez to uważam dodała nieco życia tej debacie.
Z tym zagubieniem to a i owszem przyznam nieco śmiesznie to wyglądało ale to i Kaczyński w pewnym momencie się zapytał 'czy to już' bo momentami można się było pogubić naprawdę.
Magdusia pisze:rozważam miedzy LiD a Partią Kobiet, Demokraci.pl, partia zielonych, Krasnoludki i gamonie....
Kochanie, pragnę zauważyć iż Demokraci.pl stanowią część składową LiD-u a Zieloni 2004 startują tylko do Senatu

:*
-
Martha
- Ekspert

autor: Martha » 02 paź (wt) 2007, 11:48:14
a i Partia Kobiet nie bierze udzialu w wyborach z tego co pamietam.... 8O
-
Martha
- Ekspert

autor: Martha » 02 paź (wt) 2007, 11:48:42
a i Partia Kobiet nie bierze udzialu w wyborach z tego co pamietam.... 8O
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 02 paź (wt) 2007, 11:51:45
a to nie fart

pozatym ja wymienilam tylko odpowiadajace mi opcje polityczne poza pizem i peło.

-
Kali
- WSR Guru

E tam to jakby było coś o kolorowej tęczy to może i nie

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 02 paź (wt) 2007, 11:57:25
-
Magdusia
- Loża WSR

autor: Magdusia » 02 paź (wt) 2007, 12:00:16
nooo i zaraz bedzie ze podaja takie wyniki bo to komunistyczne media przeciwko wladzy nastawione albo cos w ten desen...

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 02 paź (wt) 2007, 12:02:36
Martha pisze:a i Partia Kobiet nie bierze udzialu w wyborach z tego co pamietam.... 8O
Yyy a możesz to jakoś rozwinąć ? Bo ja mam wrażenie że [komitet wyborczy został zgłoszony i przyjęty do wyborów do Sejmu i Senatu] Partia Kobiet startuje w 11 okręgach wyborczych.