Na rusztowaniu nie znajdziesz raczej ludzi po budownictwie, bo to nie w tym kierunku są ksztalceni....Anita pisze:[...]Teraz żeby na PW skończyć Budownictwo trzeba sie nastarać i namęczyć (tak jak i na reszcie wydziałów na PW).[...]
Co nas wnerwia na codzień?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
-
- Czasami coś napisze
ale od razu trudno złapać dobra pracę. Trzeba zdobyć doświadczenia żeby być zauważonym. I to też jest wnerwiające(bo o to chodzi w tym temacie:) ) że pracodawcy szukają młodych z wieloletnim doświadczeniem....oczywiście jest to badzo zrozumiałe ale przeciaż szansę młodym z nikłym doświadczeniem też należy dawać...
-
- Loża WSR
Komentarz do usłyszanej treści w TV
Obejrzałem sobie dziś materiał w TVN na temat Alei Misiów w Słupsku - mającej niby promować miasto; i co usłyszałem ?
"Szkoda, że nie znalazło się miejsce dla figur świętych,
a znalazło się miejsce na symbol pogaństwa"
Tomasz Rosiński - Radny Prawa i Sprawiedliwości w Słupsku
Ów "miś szczęścia" to niby od 4 lat maskotka tego miasta; jego wzorem jest wykopany w mieście bursztynowy amulet sprzed 3.000 lat
W tym miejscu posta znajdował się dalszy komentarz do tego czy i jakie symbole religijne wolno teraz postawić ale postanowiłem go jednak usunąć przed wysłaniem bo uznałem, że ... szkoda słów. Pozostawiłem tylko fragment - zostawiając coś co można potraktować jako ewentualną "ciekawostkę"
[...]
Można było by zapytać czy symbol pogaństwa czy może symbol pogański.
O ile się nie mylę :
- w pogaństwie [czytaj etnicznych wierzeniach - bo na kultach prehistorycznych np: neandertalskich to ja się nie znam totalnie choć wiadomo, że i tam też odgrywał znaczącą rolę - np. u Słowian był to symbol płodności;
- w chrześcijaństwie symbol dzikości, rozpusty czy nawet uosobienie szatana. Ale co ciekawe narodziny niedźwiedzia natomiast niby symbolizowały pewnego rodzaju przemianę czy też mówiąc inaczej : nawracanie się pogan. Niedźwiedź zresztą również pojawia się w legendzie o Św Korbinianie i widnieje na herbie Benedykta XVI - choć tam posiada coś na gształt albo bagaży odnoszących się do ów legendy albo do swoistego siodła czyli dającego w sumie symbol opanowania nad tymi złymi pokusami.
[...]
"Szkoda, że nie znalazło się miejsce dla figur świętych,
a znalazło się miejsce na symbol pogaństwa"
Tomasz Rosiński - Radny Prawa i Sprawiedliwości w Słupsku
Ów "miś szczęścia" to niby od 4 lat maskotka tego miasta; jego wzorem jest wykopany w mieście bursztynowy amulet sprzed 3.000 lat
W tym miejscu posta znajdował się dalszy komentarz do tego czy i jakie symbole religijne wolno teraz postawić ale postanowiłem go jednak usunąć przed wysłaniem bo uznałem, że ... szkoda słów. Pozostawiłem tylko fragment - zostawiając coś co można potraktować jako ewentualną "ciekawostkę"
[...]
Można było by zapytać czy symbol pogaństwa czy może symbol pogański.
O ile się nie mylę :
- w pogaństwie [czytaj etnicznych wierzeniach - bo na kultach prehistorycznych np: neandertalskich to ja się nie znam totalnie choć wiadomo, że i tam też odgrywał znaczącą rolę - np. u Słowian był to symbol płodności;
- w chrześcijaństwie symbol dzikości, rozpusty czy nawet uosobienie szatana. Ale co ciekawe narodziny niedźwiedzia natomiast niby symbolizowały pewnego rodzaju przemianę czy też mówiąc inaczej : nawracanie się pogan. Niedźwiedź zresztą również pojawia się w legendzie o Św Korbinianie i widnieje na herbie Benedykta XVI - choć tam posiada coś na gształt albo bagaży odnoszących się do ów legendy albo do swoistego siodła czyli dającego w sumie symbol opanowania nad tymi złymi pokusami.
[...]
-
- Zaczyna działać
I właśnie to jest wkurzające ludzie wymyślają takie bzdury. Polska niby kraj strasznie religijny ale ilu z nas jest praktykującymi katolikami ilu ma inną wiarę albo wcale nie wierzy. Cofamy się do średniowiecza chyba jeszcze tylko inkwizycji brakło i palenia na stosie. Powinno się na to patrzeć raczej z punktu historycznego albo komercyjnego miś to miś czy niedźwiedź ale ma promować miasto ja nie widzę w tym nic złego. A media swoją drogą też to rozdmuchują jeżeli ktoś się chce posłużyć takim czy innym sposobem w promowaniu miasta czy nawet własnej osoby to czemu nie przecież nie jest to zabronione nie rozumiem ludzi którzy patrzą na to w tak dziwny i nie dzisiejszy sposób.
-
- Czasami coś napisze
Happy pisze:Mnie wnerwia robienie dziesięciu rzeczy na raz a niemożność zrobienia tego co mam zrobić!
cześć Happy. Raźniej mi na duszy gdy przeczytałem twojego wnerwiacza. Trudno mi zacząć jedną rzecz od A do Z, po drodze znajdę kilkanaście "niezwykle pilnych" na daną chwilę rzeczy. Strasznie mnie to wnerwia. Czas przepływa mi między palcami. Walczę z tym jak mogę. Masz na to jakiś patencik?
-
- Loża WSR
-
- Wyrocznia WSR
W domu to jak cię mogę jeszcze jakoś sobie radzę. Ale właśnie najgorzej jest w pracy. Generalnie mam mnóstwo papierkowej roboty a jednocześnie 4 telefony, które ostatnio dzwonią non stop i ludzi zapisujących się do szkoły i inne zlecenia od co najmniej 3 osób. I jak tu z tym wszystkim dać radę i w dodatku się nie pomylić?
A czas goni i niedługo paździerze zaczynają... 

-
- Loża WSR
-
- Czasami coś napisze
-
- Loża WSR
w ciągu 7 dni musisz donieść brakujace dokumenty.gniewny pisze:wysyłałem zgłoszenie przez int, czy mam miejsce zarezerwowane do złozenia dokumentów? Dużo jest osób na Grafikę/zaocznie?
najlepiej pokwitowanie wpłatyza wpisowe przesłac faksem na numer 022 644 28 58 a resztę dokumentów albo osobiście przynieść albo wysłać pocztą.
na grafice jest dużo chetnych osób wiec nie czekaj tylko przybywaj.
-
- Wyrocznia WSR
Paździerzu a skąd ja mam wiedzieć czy masz zarezerwowane miejsce, skoro nie wiem kim jesteś!gniewny pisze:Na marginesie zapytam - wysyłałem zgłoszenie przez int, czy mam miejsce zarezerwowane do złozenia dokumentów? Dużo jest osób na Grafikę/zaocznie?