Rozmowy o polityce

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Przecz z hipokryzją i obłudą.

Post autor: seize » 19 paź (pt) 2007, 14:49:44

Po pierwsze : No ba! A kiedyż ja głosiłem coś co by dla ciebie nie było błędem logicznym czy czymś innym z tego gatunku.

Po drugie : Jeżeli byś czytał bez pomijania znaczków interpunkcyjnych to zauważył byś iż zdania te były zdaniami pytającymi a nie stwierdzającymi. Pytania stawiają jak już tezę albo przedstawiają jakieś własne wnioski i są przejawem prośby o sprostowanie lub potwierdzenie.

Po trzecie : Nie mów mi nic o krzywdzących wnioskach gdyż sam do dziś dnia nie wytłumaczyłeś mi różnych swoich wiec jeśli nawet to... przyganiał kocioł garnkowi.

Po czwarte : jeżeli pytania czy jak wolisz tezy, były dla ciebie obraźliwe to cóż... przykro mi że zasugerowałem się zdaniem jakie miałem okazje słyszeć od partii którą uważasz za najmniej socjalistyczną (UPR) dotyczącym PiS-u.

Po piąte : Z tego co widzę to partię nawet przez PiS określaną jako liberalną [czyli czymś co jest złem i przeciwieństwem opcji "solidarna"] uważasz za bardziej socjalistyczna od samego PiS-u.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 19 paź (pt) 2007, 15:07:07

Ależ Sławku, do cholery jasnej, czemu wmawiasz manipulacje?! co jest manipulacją?! to że działacz (a raczej działacze) PiS był członkiem PZPR lub pełnił ważną funkcję za czasów PRL? to jest dla Ciebie manipulacja?!

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 19 paź (pt) 2007, 18:31:24

Przyznam ze chetnie bym napisal pare slow o polityce zagranicznej i to nawet nie tylko rzadu. Ale poniewaz nie ma to i tak bezposredniego zwiazku z wyborami czy jakas partia czy naszymi ostatnimi wypowiedziami to pewnie skrobne to po wyborach.

PS. Aha a niedziele nie musze nikomu zabierac zadnego dowodu. Tylko jade na Mokotow pomoc dziadkowi zaglosowac :)

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 22 paź (pn) 2007, 12:02:10

Chyba cisza wyborcza sie skończyła to na życzenie założyciela topiku odblokowuję temat i tkwię w oczekiwaniu na tę wymarzoną przez niektórych Polskę. :idea:

Anamis
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Anamis » 22 paź (pn) 2007, 12:20:40

Czy to będzie piąta rzeczpospolita?

Ja po wczorajszych zajęciach lewo zdążyłam zagłosować (choć nie wiedziałam jeszcze o przedłużeniu)

Cieszę się z frekwencji szczególnie uczestnictwa młodych ludzi...

i czy czekam z niepokojem... może już z większym nieco spokojem:) na tę nową Polskę ;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 22 paź (pn) 2007, 12:56:07

Happy pisze:(...) i tkwię w oczekiwaniu na tę wymarzoną przez niektórych Polskę. :idea:
Pamiętaj też o jednym : to głosowanie na pierwszym planie miało inny nazwijmy to sens; to było w duże mierze głosowanie przeciwko tej Polsce jakiej się już nie chciało :idea:

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 22 paź (pn) 2007, 13:00:24

ja tam nie mam się z czego cieszyć. PO czy PiS czy LiD - będzie tak samo. zmienią się tylko świnie, a koryto zostanie.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 22 paź (pn) 2007, 13:04:25

Jak rozumiem z racji tego co piszesz jesteś osobą która nie brała udziału w wyborach ?

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 22 paź (pn) 2007, 13:34:59

Teraz tylko pozostają kwestie problemów ze spływem głosów do PKW z zagranicy.

A także to iż Prezydent może chcieć utrzymać tzw. "ciągłość polityki" w pewnych resortach siłowych, mimo że jak widać społeczeństwo opowiedziało się w demokratycznych wyborach za zmianą ów polityki.

bartek_f
Bywalec
Bywalec

Post autor: bartek_f » 22 paź (pn) 2007, 14:33:32

otóż zaskoczę Cię - byłem na wyborach i oddałem ważny głos.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 22 paź (pn) 2007, 14:33:47

PiS przegrało przede wszystkim właśnie z frekwencją, ale i tak wynik ten jest najlepszym wynikiem w historii Polski. Jeszcze nie było czegoś takiego, aby partia wcześniej rządząca otrzymała jeszcze większy procent niż we wcześniejszych wygranych wyborach. To musi o czymś świadczyć.

A tak w ogóle z jednej strony cieszę się, że wygrało PO. A dlaczego? Bo miałem dosyć ciągłego psioczenia na PiS, a z chęcią zobaczę co zrobi PO. Jeśli PO się uda to co obiecali i to bez żadnych przekrętów wtedy szczerze im pogratuluję i zagłosuję na nich w następnych wyborach :roll: . Także czekam teraz na obiecany cud.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 22 paź (pn) 2007, 14:57:27

bartek_f pisze:otóż zaskoczę Cię - byłem na wyborach i oddałem ważny głos.
No takie zaskoczenia to ja lubię. Gratuluje zatem :)

Stanowisko jakie przedstawiłeś wcześniej, widzę całkiem niesłusznie odebrałem jak negatywne podejście do kwestii wyborów :)
Kali pisze:Jeszcze nie było czegoś takiego, aby partia wcześniej rządząca otrzymała jeszcze większy procent niż we wcześniejszych wygranych wyborach. To musi o czymś świadczyć.
To świadczy o tym, iż powoli krystalizuje nam się demokracja parlamentarna czy też po prostu scena polityczna. Ja to przynajmniej odbieram jako pewien krok na drodze do mocniejszego wytworzenia się bytu politycznego dzielącego się póki co chociażby tak : konserwatyści, liberałowie i socjaliści (ale w znaczeniu europejskim a nie w tym w jakim u nas duża rzesza postrzega całą lewą stronę polityki).

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 22 paź (pn) 2007, 19:25:30

Kali pisze:PiS przegrało przede wszystkim właśnie z frekwencją, ale i tak wynik ten jest najlepszym wynikiem w historii Polski. (...)
A kiedy frekwencja w wyborach parlamentarnych była wyższa ?

Wyższa była tylko z tego co pamiętam raz, w wyborach ale prezydenckich.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 22 paź (pn) 2007, 20:42:50

No jakbyś się domyślił to właśnie PiS przegrało z tą dużą frekwencją, bo to młodzi podwyższyli tą frekwencje, a wiadomo że nie głosowali na PiS.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 22 paź (pn) 2007, 21:17:08

Kali pisze:No jakbyś się domyślił to właśnie PiS przegrało z tą dużą frekwencją, bo to młodzi podwyższyli tą frekwencje, a wiadomo że nie głosowali na PiS.
zapewne możesz się czuć wyjątkowy. Jako maleńki odłamek młodych głosowałeś na PiS :)

ODPOWIEDZ