Jak wrażenia po imprezie???

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 19 lut (sob) 2005, 22:32:43

aw pisze:np. twoja wypowiedź yarlan może być spokojnie interpretowana przez tych, którzy pisza dużo, że pisza bez sensu - tak właśnie działają niedomówienia - precyzja to jest to co sobie cenię
Akurat tu mialem siebie na mysli :) Ale fakt, sporo osob moglo to odebrac dosc osobiscie - o tym nie pomyslalem :)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 20 lut (ndz) 2005, 01:10:59

zacznę od tego, że napisałeś :
aw pisze:ciekawi mnie dlaczego zawsze te same osoby, które zresztą nie bywaja na naszych imprezach zaznaczaja opcję beznadziejna, do bani itp.; może by się tu wypowiedziała ta parka? mozna byłoby się dowiedzieć, co takiego robimy nie tak - może miodem dupkę wysmarować?
, więc wątpie, zeby Ci o sw. czy am - oni byli na imprezie.
W moim poście nie napisałam o kogo mi chodzi ... moze chodziło mio zdzisie i stasia ... skad wiesz ???
Uważasz, że same pozytywne opinie chodzą o szkole? Sama jestem w stanie powiedziec co mi sie hnie podba ... nie zyjemy w świecie idealnym ... nie ma rzeczy pieknych ... wszystko i wszyscy mamy wady. Nie chciałam pisac negatywnych rzeczy o szkole ... ale zmusiles mnie do tego. czuje sie niesprawiedliwie zaatakowana. To nie moja wina, że tak odebrałeś mojego posta. Nie atakuj mnie ... to nie jest mile ... naprawde.

PS. jestem w toruniu na feriach i z ciekawosci u kolezanki weszlam na strone szkoly i strasznie zrobilo mi sie przykro, z mnie zjechales.
Przepraszam jesli Cie urazilam ... juz taka niedobra jestem i pisze duzo i bez sensu. Sory :/

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 20 lut (ndz) 2005, 01:34:53

oki ... tak serio-m sory za mojego poprzedniego posta. Jestem impulsywna i spontaniczna ... nie chcialam byc nieprzyjemna, a nawet moze przekrecilam pewne rzeczy ... Prosze o ewentualne przebaczenie ;)

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 20 lut (ndz) 2005, 11:49:34

To bylo ostre 8) No ale w pewnych sytuacjach czlowiek ma prawo sie solidnie wkurzyc :wink:

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 20 lut (ndz) 2005, 12:52:32

zyrafka, je cię nie chciałem atakować, masz prawo być zła, coc znów to kwestia, tym razem mojej nieprecyzyjnej wypowiedzi;
tak w ogóle, to nie jest żaden problem dla mnie jak ktos wkurzony na mnie, szkołe, na cokolwiek, pisze o tym i mówi o co chodzi dokładnie, wówczas mozna zrozumieć dlaczego? wymienić poglądy - często, tak jak w przypadku yarlana jest to kwestia zwykłego nieporozumienia,
a jesli nie to jest to konktretna informacja, która może pomóc w zmianie postawy lub poprostu zmianie na lepsze, przciez bez wiedzy co jest do bani, nie możemy tego zrobić,
nie chodzi bowiem o to, by nie pisać niczego złego o szkole, tylko żeby pisac prawde i rzeczowo przedstawiac swój punkt widzenia, ja ciągle do tego nawołuję;
irytujące jest jednak jak ktoś, kto nie widział czegoś i nie ma o tym pojecia (przykład impreza) torpeduje wszystko i wypisuje kłamstwa; przyjrzyj się np. dyskusji mojej z Marqonim całej! a będziesz wiedziała, co mam na mysli;

przeciez ja cię nawet bardziej lubię za ten wybuch, bo nie o to chodzi, żeby się traktowac w jakis udawany sposób, tylko prawdziwie, jak jesteśmy na siebie żli, piszemy o tym - ja tez byłem zły - osoby o kórych pisałaś same sie ujawniły, więc myslałem, ze właśne o nich piszesz i do nich odnosiło się moje "jak nie wiesz o czym piszesz nie pisz" i dodałem "szklanka jest do połowy pełna i pusta" - nie chodziło mi wówczas ogólnie o szkołę - oczywistym jest dla mnie, że moga być osoby, które są na nie;
jednak jest tu kilka rzeczy do wyjasnienia:
- w kwestii roberta i eve, wiem na 100%, że nie wiesz o czym piszesz, bo mam równie wiele zarzutów co oni, jesli nie więcej, tylko ja w przeciwieństwie nie piszę tego na ścianach, drzwiach toalet etc., a sa to naprawdę wazne argumenty i nie wypowiadam ich publicznie, bo uważałem, że to sprawa między nimi a mną - ale mogę, jeśli będą sie tak dalej zachowywac to zrobić i wówczas wreszcie wszyscy się dowiedzą jak było naprawdę i będą mogli sobie w oparciu o informacje obu stron wyrobic własne zdanie
- chcesz wiedziec dlaczego na prawdę nie byłem na imprezie szkolnej - prosze bardzo - otóż dlatego, że całą sesje chodziłem między ludźmi i pomagałem jak mogłem a na koniec poczułem się jakby ktoś mi napluł w twarz - dlaczego? - przeczytałem na stolikach w piątce, że dobrze, że będę na imprazie, bo będę mógł każdemu obciągnąć druta, jak bys się poczuła jak bys o sobie coś takiego przeczytała? - czy forma twoim zdaniem nie ma znaczenia - uważam, że wszystko ma swoje granice, zrozumiałem wówczas, ze właśnie całą sesję chodząc między ludźmi i przejmując się ich problemami robiłem im laskę i jeszcze jedno, ze ten ktos nie pisał tego ot tak sam, bo w takiej ilości musiało się to dziac przy pełnej akceptacji ludzi, którzy to widzieli
- i dodatkowo, jesli rzeczywiście jest tyle złych opinii i nastrojów, to co my tu w ogóle robimy?

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 20 lut (ndz) 2005, 13:38:32

AW: to jest naprawde przykre... No ale to chyba jest jeden z minusow tej "luznej" atmosfery bo nie kazdy to jednak jest w stanie docenic

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 20 lut (ndz) 2005, 13:48:15

Słuchaj uwazam, że każdy ma prawo do własnych sympatii i antypatii ale są granice dobrego smaku, których się nie przekracza. To wynosi sie z domu. I wreszcie nie uważam, że dobrym zwyczajem jest generalizowanie. Np. ktos nie lubi Dumy i w związku z tym drze się np. ta szkoła jest do dupy. Ta szkoła to nie duma, waczko, wojtkowski itp. tylko własnie ta atmosfera i nieskończenie wile możliwości wyboru - każdy moze znaleźć coś dla siebie. O to chodziło od samego początku, by dac alternatywy. I spróbowac dopasowac się do niezliczonej ilości gustów. A okazuje się, ze im jest lepiej tym więcej jest głosów negatywnych, bo ludzie na więcej mogą sobie pozwolić? To co, mamy wprowadzić zamordyzm i przejśc na Pan, Pani? Wówczas będzie wzajemny szacunek i respekt dla autorytetów?

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 20 lut (ndz) 2005, 14:01:00

Yyy nie chodziło mi od wprowadzanie żadnych zmian bo według mnie jest dobrze tak jak jest :wink: Nie wiem czy mam jakieś zakrzywione odczucia ale czuje sie jakbym był atakowany. Za co? Mam rację czy sie mylę? Przeciez kazdy wie ze w innych szkolach gdzie obowiazuje Pan/ Pani to wcale nie chroni kadry przed ich potencjalnym oczernianiem. Oficjalnie mowi sie jedno a mysli drugie wiec na to samo wychodzi. Zreszta nie wiem po co wogule odpisuje bo zaloze sie ze zaraz dostane takiego posta ze az sie bede bal odwiedzac swoj topic :wink: Masz prawo byc nie w humorze ale prosze Cie nie przenos tego na innych...

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 20 lut (ndz) 2005, 17:42:49

Ja pozwole sobie nieco moze na radykalne i nieco na wyrost stwierdzenie ale : szkola to nie agencja towarzyska. Nie kazdy musi wyjsc z niej szczesliwy i zadowolony. Zadaniem szkoly jest nauczac. Jest swoistym srodowiskiem poniekad zamknietym gdzie egzystuja rozne postacie i osobowosci. A kazda rzecz nawet piekna musi posiadac jakas wade by nie byc przeslodzonym wytworem przyprawiajacym o mdlosci. A dzieki roznym pomniejszym 'niedogodnoscia' sadze ze uczy nie tylko tego co ma w programie ale takze bytnosci w spoleczenstwie zroznicowanym.
Pamietaj jak za czasow mojego uczesczania odbywaly sie dyskusje podczas ktorych pojawialy sie zarzuty i pretensje jednak plynely one bezposrednio - forum zaczynalo swoja bytnosc dopiero i bylo bardziej takim hmm message boardem niz typowym forum jak teraz. Pojawialy sie dyskusje nie tylko odnosnie kadry lecz rowniez czy to zwiazane z samymi pomieszczeniami szkoly czy tez ich brakiem. [tu jakby tez swoja przyczyne miala zmiana siedziby w trakcie] Pamietam jednak jakie tworzyly sie wtedy dyskusje i jak konczyly sie one przekazaniem ich osobą majacym bezposredni wplyw na ewentualne zmiany czytaj. kadra oraz dyrekcja.
Zreszta chyba to juz z natury czlowieka wychodzi tak ze w kazdym srodowisku musi znalezc chocby jeden element na ktory musi ponarzekac bo inaczej jest nudno.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 20 lut (ndz) 2005, 23:51:31

Teraz to i nawet ja sie zgubilem przyznam Ci sie SeIZe.... Znaczy jestes za czy przeciw a moze za a nawet przeciw "tym co narzekaja na szkole"* ?

*cale wyrazenie wzialem w cudzyslow zeby nie bylo potem niescislosci co do tego ze zbyt uogolniam, lub tez atakuje tych co maja prawo do negatywnych wypowiedzi :wink:

PS. Nie jestem ani za tymi co krytykuja ani za tymi co slodza...

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 21 lut (pn) 2005, 00:02:48

Ja jestem za tym ze jezeli cos faktycznie przeszkadza i nie jest to zwykle czepianie sie to nalezy jak najbardziej o tym mowic wprost i w dobrym kierunku. Jezeli ma sie cos trzymac w sobie co ma powodowac frustracje czy tez inne mniej ciekawe przejawy srednio pozytywne to chyba lepiej wskazac bledy i sprobowac wplynac na zmiane. Wkoncu kazdy jest czlowiekiem i by dobrze zrozumiec czy tez wprowadzic w zycie musi znac konkretne wytyczne . Stwierdzenia typu : "cos mi sie nie podoba ale nie wiem co dokladnie ale... po prostu mi sie nie podowa" wiele nie sa w stanie zmienic.
Tak jak w przypadku imprezy wiele osob podalo ze to i to bylo ok ale tamto i tamtamto bylo srednie lub wogle nie dobre z uwagi na powod x czy tez y.

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 21 lut (pn) 2005, 01:17:21

aw , ale ja bardzo lubie szkole .... nawet bardzo, bardzo. Nie wiem czy isteniej druga, tak pozytywna szkola. Dajecie mi duzo porzytecznych informacji, praktycznych, ciekawych, ktore mi sie przydadza np (miejmy nadzieje) w przyszlej pracy. Jestem Wam za to wdzieczna. Poza tym znam prawie kazda osobe z dziennych ( z pierwszego i drugiego roku) i sporo osob z zaocznych. Mam wiele wspanialych kolezanek i kolegow. Wszyscy sa wyjatkowi i wartosciowi. Zyskuje cudownych znajomych, na ktorych moge liczyc, ktorzy mi pomagaja i na wzajem. Jestem szczesliwa, ze trafilam do WSR. Nie zaluje zadnego dnia w niej spedzonego. Co do rzeczy, ktore mi sie nie podobaja ... tego nie da sie uniknac - jest kilka, ale bardzo niewiele. W mojej pracy na zajeciach z promocji odnosnie PRu szkoly napisalam o tym ... niewielkie niedociagniecia, o ktorych wole nie pisac publicznie, bo po co. ewentualnie moge powiedziec Ci o tym w cztery oczy, ale to naprawde nic wielkiego.

Co do tych dwuch osob - ja o niczym nie wiem ... cos mi sie pomylilo. Wiec, koncze ten temat :).

co do Twojego wytlumaczenia sie z nieobecnosci na imprezie. Ja niechcialam, zebys mi sie tlumaczyl. Dlatego nie zawsze lubie wypowiadac sie w sposob pisany ... tyle nie domówien. Otóż chodzilo mi o to, ze tymi dwoma osobami o ktorych wspomniales nie moze byc ani sw ani az poniewaz byli na imprezie. Nie mialam na celu zaznaczac Twojej nieobecnosci. Nie chcialam zebys sie "spowiadał" poniewaz wiedzialam, ze musialo to byc cos waznego. Przykro mi, ze ktos napisal takie "bzdury" na Twoj temat. Uwazam, ze to bylo juz przegieciem i to ostrym. Nigdy nie spotkalam sie z jakimis negatywnymi tekstami na twoj temat wypisanymi na lawkach, scianach itp. To dla mnie zaskoczenie ... nie podobne do ludzi z wsr, a jednak ... eh.

PS. wcale nie ma tak duzo tych negatywnych opini - zawsze sa - nie ma ideałów, ale WSr naprawde jest bardzo dobra szkola ... zaluje , ze w tym roku ja koncze. To nie wazelina ... wystarczy przejrzec forum, moje posty - da sie zauwazyc jak bardzo lubie ta szkole.

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 21 lut (pn) 2005, 10:07:24

hey havoku - nie przesadzaj, to juz nie możemy sobie popolemizować, żeby nikt nie odniósł wrażenia, ze został zaatakowany? spokojnie, ja się odnosze do argumentów i podaję swoje - staram się nie atakować osób, tylko przedstawiac swój punkt widzenia; lubie mówic wszystko wprost - co w duszy to na języku - nie lubię obgadywania za plecami - a są w szkole niestety miłośnicy tej metody;

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 21 lut (pn) 2005, 10:14:51

:wink: *

* hihihi najkrotszy post jakikolwiek napisalem. Ale oddajacy wiernie to co akurat mysle :)

Kesonex
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kesonex » 21 lut (pn) 2005, 10:53:49

Ciekawe czemu zyrafa cie nei znalazlem na tej imprze ciekawe ciekawe....??? :twisted:

ODPOWIEDZ