Co nas wnerwia na codzień?
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
marketing polityczny
Brednie. PiS nie jest partią faszystowską. Jest partią o poglądach konserwatywnych itp. To kolosalna różnica. I nie ma znaczenia żadnego, że na nich głosowałem i Kaczyńskiego bardzo lubię.
Zareagowałbym tak samo, gdybyś SLD (której nie cierpię) nazwał np. partią zbrodniarzy (bo przeszłość i korzenie komunistyczne, PRL, ZSRR i takie tam).
Rozumiesz co to jest odpowiedzialność za słowa? Woność słowa - już pisałem na czym polega.
Wiesz, dzisiaj podobno fajne filmy grają, jakieś premiery, bo piatek. Może byś wybrał się na film, albo potanczył? Nie ma sensu zbyt długo spędzać czasu w rzeczywistości wirtulanej.
Bo bywa i tak, że przeszkadza to w odnalezieniu się w tzw. "realiach życia codziennego"
pozdrawiam
Zareagowałbym tak samo, gdybyś SLD (której nie cierpię) nazwał np. partią zbrodniarzy (bo przeszłość i korzenie komunistyczne, PRL, ZSRR i takie tam).
Rozumiesz co to jest odpowiedzialność za słowa? Woność słowa - już pisałem na czym polega.
Wiesz, dzisiaj podobno fajne filmy grają, jakieś premiery, bo piatek. Może byś wybrał się na film, albo potanczył? Nie ma sensu zbyt długo spędzać czasu w rzeczywistości wirtulanej.
Bo bywa i tak, że przeszkadza to w odnalezieniu się w tzw. "realiach życia codziennego"

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 04 lis (pt) 2005, 18:46:06 przez andy, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ekspert
-
- Loża WSR
Wszyscy faszyci, komunisci i nazisci to zbrodniarze. jedyne co im wychodzilo najlepiej to masowki. Jak to ladnie ktos powiedzial "smierc jednego czlowieka to wielka tragedia a milionow to statystyka". Te wszystkie 3 systemy polityczne wyznawaly skutecznie jak pokazuje historia ta zasade. i bede do konca zycia uwazal ze to mordercy ktorzy sa teraz juz w starczym wieku nawet teraz nalezaloby eksterminowac z puli genow cywilizacji 
Mysle ze nie ma co demonizowac ja juz sie pogodzilem ze nei wygralo to na co glosowalem i po czesci zadowolony jestem z paru ruchow jakie PIS poczynil np. taki ktorym skutkiem jest masowe odchodzenie na emeryture skorumpowanych gliniarzy i komendantow :] Nie macie prawa do odebrania mi przyjemnosci z tego faktu tak samo jak i zakazu nazywania nazywania faszystow, nazistow i komunistow ludobojcami
Poprostu historia rozlicza kazdego po kolei to najlepsza wedlug mnei gilotyna na kretynow 

Mysle ze nie ma co demonizowac ja juz sie pogodzilem ze nei wygralo to na co glosowalem i po czesci zadowolony jestem z paru ruchow jakie PIS poczynil np. taki ktorym skutkiem jest masowe odchodzenie na emeryture skorumpowanych gliniarzy i komendantow :] Nie macie prawa do odebrania mi przyjemnosci z tego faktu tak samo jak i zakazu nazywania nazywania faszystow, nazistow i komunistow ludobojcami

-
- Ekspert
zdrowy rozsądek
Proszę Case, przestań "dymić". Naczytałeś się takiego pajaca z USA Dana Browna i cierpisz na jakieś teorie spiskowe? A znasz ten nieoficjalny program PiS? I na czym polegają te faszystowskie tendencje przywodców PiS?CASE pisze:Tja, potańczył. Ja w pracy jestem "tańczący z aparatami".Cały dzień.
Fakt, PiS nie jest partią faszystowską z założenia, tylko jej przywódcy mają takie tendencje. Ale faktycznie w programie Holokaustu nie mają. Tym oficjalnym.
BTW: poprawnie powinno się pisać Holocaust.
-
- Ekspert
informacja prasowa
Case, o masowych dymisjach bylych sbeków informała "Rzeczpospolita".
Dziennika o wyjątkowej renomie i wiarygodności
Przytaczając fakty, liczby, nazwiska i wypowiedzi samych byłych funkcjonariuszy, którzy wolą teraz wziąć nawet 60 tys. odprawy niż czekać aż dopadnie ich wreszcie sprawiedliwość.
Chyba, że Rzepa to też faszyści? 8O
Dziennika o wyjątkowej renomie i wiarygodności
Przytaczając fakty, liczby, nazwiska i wypowiedzi samych byłych funkcjonariuszy, którzy wolą teraz wziąć nawet 60 tys. odprawy niż czekać aż dopadnie ich wreszcie sprawiedliwość.
Chyba, że Rzepa to też faszyści? 8O
-
- Ekspert
1. Nie czytałem nic Browna.
2. Pis jest partią prawicową, więc- w moim mniemaniu- z założenia faszystowską. Dobrze, może delikatniej- nacjonalistyczną. PO przedstawia program nieco bardziej liberalny, ale od PiS i LPR na prawo jest już tylko przepaść.
3. Mnie też podoba się w rządach prawicy jedno- lewica była zakłamana i mimo odwrotnej ideologii dawała rządzić klerowi. Teraz przynajmniej nie będzie obłudy, tylko wszelkie ustawy Kaczor będzie od razu konsultował oficjalnie z którymś bp. Przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy. Programowo. Andy- polecam poprzedni numer Faktów i Mitów; tak, wiem, co myślicie o tym tygodniku; masz tam wypowiedzi posła PiS-u, dr Adama Górskiego. Poczytaj.
2. Pis jest partią prawicową, więc- w moim mniemaniu- z założenia faszystowską. Dobrze, może delikatniej- nacjonalistyczną. PO przedstawia program nieco bardziej liberalny, ale od PiS i LPR na prawo jest już tylko przepaść.
3. Mnie też podoba się w rządach prawicy jedno- lewica była zakłamana i mimo odwrotnej ideologii dawała rządzić klerowi. Teraz przynajmniej nie będzie obłudy, tylko wszelkie ustawy Kaczor będzie od razu konsultował oficjalnie z którymś bp. Przynajmniej będziemy wiedzieć na czym stoimy. Programowo. Andy- polecam poprzedni numer Faktów i Mitów; tak, wiem, co myślicie o tym tygodniku; masz tam wypowiedzi posła PiS-u, dr Adama Górskiego. Poczytaj.
-
- Loża WSR
Pare osob z Rzepy udalo mi sie osobiscie poznac i nei uwazam zeby ich poglady byly pro-Pisowe lub tylko pro-PO-owe. Ci ludzie tam sa jak wiekszosc spoleczenstwa nei za konkretna partia tylko za wizja Polski w ktorej polityka nei kojarzylaby sie tylko z aferami i wyciaganymi brudami, wizja gdzie faktycznie prawo jest prawem a polityka polityka a nei ukladami.
A taka wizje przedstawialy zarowno PIS jak i PO. Mam tylko nadzieje ze jakkolwiek bedzie te 4 lata wygladalo dotrzymaja danego polakom slowa w koalicji jak i w opozycji do siebie
A taka wizje przedstawialy zarowno PIS jak i PO. Mam tylko nadzieje ze jakkolwiek bedzie te 4 lata wygladalo dotrzymaja danego polakom slowa w koalicji jak i w opozycji do siebie

-
- Ekspert
Rzepa wraz z Wybiórczą to dwa szmatławce (oczywiście- moim zdaniem
), które już wielokrotnie (mam na to dowody!!!)przedrukowały artykuły czy dziennikarskie śledztwa z "FiM", podając potem jako swoje odkrycia. Np w sprawie molestowania ministrantów przez Jankowskiego pisali około pół roku wcześniej, a jak gówienko wypłynęło, to "Rzepa" przedrukowała i podała jako swoje odkrycie. Więc nie mów mi o wiarygodności tej gazety.
To, że byli esbecy odchodzą, to bardzo źle. Baaaardzo źle. Ci ludzie nie mają się czego wstydzić. Służyli LEGALNEMU rządowi LEGALNEGO państwa- jakie by ono nie było, jeśli nie są bezpośrednio odpowiedzialni np za jakąś komunistyczną zbrodnię, dla mnie są czyści. Baranów prawicowych, którzy krzyczą o lustracji i dekomunizacji, powinno się wieszać. Już widzę, jak Kaczor zamyka w więzieniach byłych SB-ków. Ja, gdybym w tym momencie był np. w BOR,MSWiA czy ABW spieprzałbym na Madagaskar priorytetem lotniczym. bo za pięć lat nastanie np. Giertych i będzie dekaczoryzował. Potem będzie degiertychizowanie a potem cholera wie co.

To, że byli esbecy odchodzą, to bardzo źle. Baaaardzo źle. Ci ludzie nie mają się czego wstydzić. Służyli LEGALNEMU rządowi LEGALNEGO państwa- jakie by ono nie było, jeśli nie są bezpośrednio odpowiedzialni np za jakąś komunistyczną zbrodnię, dla mnie są czyści. Baranów prawicowych, którzy krzyczą o lustracji i dekomunizacji, powinno się wieszać. Już widzę, jak Kaczor zamyka w więzieniach byłych SB-ków. Ja, gdybym w tym momencie był np. w BOR,MSWiA czy ABW spieprzałbym na Madagaskar priorytetem lotniczym. bo za pięć lat nastanie np. Giertych i będzie dekaczoryzował. Potem będzie degiertychizowanie a potem cholera wie co.
-
- Ekspert
prawica w Polsce
OK, przeczytam Case
A Tobie na wszelki wypadek Browna nie polecam 
Ale z prawicą w Polsce jest pewien kłopot, podobnie jak z lewicą. Dlaczego? SLD uważane jest za partię lewicową ze względu na pezetpeerowskie korzenie, podobnie jak PiS na solidarnościowe.
Z punktu widzenia programu gospodarczego PiS ma bardzo wiele socjalistycznych - w dobrym tego słowa rozumieniu - pomysłów. A SLD rządziło, jak typowa partia liberalna, a nie socjaldemokracja.
Weź to pod uwagę Case, w Polsce niektóre pojęcia mają inne znaczenia niż w dojrzałych demokracjach.
Lubię Kaczyńskich bo to jedni z nielicznych politkow w Polsce i Europie, którzy nie mają na sumieniu przekrętów, afer itp. Przyznają to nawet najbardziej nieprzychylne im lewicowe media francuskie, czeskie, greckie czy niemieckie.
Jeśli Kaczyńscy mają jakiś kręgosłup moralny, zasady to dobrze to chyba wróży Polsce, która /1/ jest gospodarczym bankrutem /2/ potrzebuje odnowy moralnej, końca korupcji, bezczelności władzy, banków, sbków, i rozmaitej szumowiny.

Ale z prawicą w Polsce jest pewien kłopot, podobnie jak z lewicą. Dlaczego? SLD uważane jest za partię lewicową ze względu na pezetpeerowskie korzenie, podobnie jak PiS na solidarnościowe.
Z punktu widzenia programu gospodarczego PiS ma bardzo wiele socjalistycznych - w dobrym tego słowa rozumieniu - pomysłów. A SLD rządziło, jak typowa partia liberalna, a nie socjaldemokracja.
Weź to pod uwagę Case, w Polsce niektóre pojęcia mają inne znaczenia niż w dojrzałych demokracjach.
Lubię Kaczyńskich bo to jedni z nielicznych politkow w Polsce i Europie, którzy nie mają na sumieniu przekrętów, afer itp. Przyznają to nawet najbardziej nieprzychylne im lewicowe media francuskie, czeskie, greckie czy niemieckie.
Jeśli Kaczyńscy mają jakiś kręgosłup moralny, zasady to dobrze to chyba wróży Polsce, która /1/ jest gospodarczym bankrutem /2/ potrzebuje odnowy moralnej, końca korupcji, bezczelności władzy, banków, sbków, i rozmaitej szumowiny.
-
- Ekspert
film Egzorcyzmy
Case, grają znakomity film. Naprawdę.
Egzorcyzmy Emily Rose
To nie mity, to fakty
(to znaczy naprawdę film jest grany dzisiaj w wielu kinach, np. w Multikinie i opiera się owa filmowa, poruszajaca opowieść na faktach).
Polecam, wiesz nawet, jeśli uznasz, że to brednie, to przynajmniej poznasz inną optykę, niż tak, którą tak żywiołowo i żarliwie prezentujesz
Zamierzam w wolny wieczór zobaczyć Egzorcyzmy co najmniej jeszcze jeden raz.
Egzorcyzmy Emily Rose
To nie mity, to fakty

Polecam, wiesz nawet, jeśli uznasz, że to brednie, to przynajmniej poznasz inną optykę, niż tak, którą tak żywiołowo i żarliwie prezentujesz

Zamierzam w wolny wieczór zobaczyć Egzorcyzmy co najmniej jeszcze jeden raz.
-
- Ekspert
A, daleki jestem od chwalenia rządów pseudolewicy, czyli SLD. Też ich nie lubię, tak jak Ty, Andy. Ale oprócz programów gospodarczych partie mają jeszcze programy socjalne. np takie kwestie jak legalizacja miękkich narkotyków, aborcji, prostytucji, opodtakowanie kleru; czyli ustawy, które mogą diametralnie zmienić wizerunek finansów kraju i wolności obywatelskiej, są blokowane nie przez kogo innego, jak przez prawicę i pseudolewicę. Dlatego uważam, że Polsce potrzebne są rządy prawdziwej lewicy, takiej jak Zieloni, PPS czy APPR. Że to mrzonki? Na razie- fakt. Ale jeśli po tej kadencji prawica padnie, centrum padnie, a pseudolewica już padła, ludzie mogą zacząć domagać się powrotu radykalizmu, ale lewicowego. W tej kampanii okazało się, że jedynym REALNYM i sensownym programem gospodarczym mogła poszczycić się Samoobrona. Ale program socjalny miała do bani, samo przesiadywanie u Rydzyka powinno wystarczyć za wyjaśnienie. Te same zarzuty dotyczą Kaczora, Tuska itp. Jesli Tusk ileś lat był niepraktykujący, żałosne jest patrzeć, jak pod publiczkę nagle się "ochrzcił". To samo zrobił Kwaśniewski swego czasu. Jeśli radykalna lewica zabierze pieniądze tym, którzy je mają, zamiast wpychać kraj w bezsensowne przepychanki pt lustracje i komisje śledcze, ten kraj naprawdę może wyjść na prostą. Zresztą; to samo może zrobić Kaczor, ale on nie szuka pieniędzy tam gdzie są; zresztą on w ogóle nie szuka pieniędzy, tylko reparacji, lustracji, dekomunizacji i jak mu jeszcze coś z "cji" na końcu do karłowatego łba strzeli, to też szuka. Po co nam te kłótnie? Mało było tego przez 15 lat? zresztą, 15 lat. Przez cały okres istnienia tego śmiesznego kraju. Mało nam? nie lepiej zdjąć krzyże, pokazać wszystkim gdzie ich miejsce i oddać władzę w odpowiednie ręce? Marcinikiewiczem będzie z "tylnego siedzenia" sterował Kaczyński? A Kaczyńskim z bagażnika Glemp. Zasada TKM nadal działa.
Mówisz, że Kaczyńscy nic nie zrobili (jeszcze)złego?
Odpowiem Ci tak jak w dowcipie:" Czemu nie lubię kobiet? nie ufam niczemu co 5 dni krwawi i nie zdycha". Ja "Nie ufam czemuś, co już za bachora zaj...ło księżyc". To tak dla rozładowania napięcia.
BTW: Andy ja naprawdę jestem 11H w pracy i mi o żadnych filmach nie mów. Ja zapomniałem jak wygląda telewizor....
Mówisz, że Kaczyńscy nic nie zrobili (jeszcze)złego?
Odpowiem Ci tak jak w dowcipie:" Czemu nie lubię kobiet? nie ufam niczemu co 5 dni krwawi i nie zdycha". Ja "Nie ufam czemuś, co już za bachora zaj...ło księżyc". To tak dla rozładowania napięcia.
BTW: Andy ja naprawdę jestem 11H w pracy i mi o żadnych filmach nie mów. Ja zapomniałem jak wygląda telewizor....