wybory prezydenckie

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 27 paź (czw) 2005, 17:40:20

Jezeli chodzi o tenpodzial gabinetow to pozwole sobie tu przytoczyc 'humor' jaki znalez mozna w sieci w tej sprawie :

PiS postanowil podzielic Ministerstwo Spraw Wewnetrzych i Administracji i jedna czesc oddac Platformie. Podzial zostal przeprowadzony nastepujaco:

Ministerstwo 'Spraw' dla PiS
MInisterstwo 'Wewnetrzych' dla PiS
Ministerstwo 'i' dla Platformy
Ministerstwo 'Administracji' dla PiS

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Patriotyzm leczy waśnie i polityczny bałagan

Post autor: aw » 27 paź (czw) 2005, 18:25:29

A ja na ten przykład jestem bardzo zadowolony - marketingowa arogancja, niekompetencja i niezborność działań PO, którą obserwowałem dała widoczny efekt, który ze smutkiem przewidywałem.
Ponadto pomogło mi to podjąć ostateczna decyzję, by nie angażowac się już więcej emocjonalnie w aktywność wyborczą, bo są to tylko wyborcze machinacje i zawsze 70% większość, której racje i poziom wyczuwam na milę przeważy.
Smutne tylko jak łatwo i szybko PIS pokazał nam całe swoje monogamiczne, zazdrosne i pozbawione skrupułów oblicze i przerażające jak wielu ludzi ciągle tego nie widzi...
Był taki kiedyś slogan reklamowy IBM:
"Powodzenia Polsko!" - przy okazji innych wyborów. Przy okazji tych od siebie dodam tylko: Polsko biedna, skołatana i pomylona.
Kończe ze smutkiem - nie będe się tu juz wypowiadał ani tu zaglądał, wiec upraszam o nie obrzucanie mnie błotem i nie odnoszenie sie do tego co powyżej.
Osoby, które wbrew wszystkiemu wierzą i chcą zachęcam, by tak jak ja przez ostatnie 15 lat nie zrażały się niczym i walczyły o ideały i własny kraj. Patriotyzm to wartość nie na sprzedaż - choć może się niepodsycany wyczerpać jak bateria.

visenna-chan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: visenna-chan » 28 paź (pt) 2005, 17:47:11

ja tam mysle, ze teraz to cala nasza nadzieja w ptasiej grypie :twisted: bo inaczej bede musiala zaczac zbierac pieniazki na nowe zycie... w irlandii...anglii...niemczech...wloszech...indiach...kanadzie... turcji...afganistanie...iraku... czy gdziekolwiek byle nie tu :?

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 28 paź (pt) 2005, 18:31:39

Ja mam juz z gory upatrzone pozycje: Hiszpania albo Norwegia no ostatecznie Wlochy :)

Kampania Tuska po 1. turze wolala o pomste do nieba. A widac bylo ze Kaczynski wyciagnal wnioski z poprzednich tygodni.

Niestety w tej chwili jestesmy skazani na Kaczynskich i PiS. W zasadzie wchodzi w rachube tylko ich rzad z Platforma albo Samoobrona. I nowe wybory teraz czy w przeciagu roku-dwoch nic tu nie zmienia. Co najwyzej POPiS straci a Samoobrona zyska troche procent. Nie chca nie moga ale musza wczesniej czy pozniej. Kwadratura kola po prostu

visenna-chan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: visenna-chan » 03 lis (czw) 2005, 14:02:53

ciekawi mnie konsekwencja niektorych osob, ktore popieraja kaczke wiedzac jednoczesnie, ze kiedy usprawni ona nasze prawo, to niechybnie zciagacze dlugow bankowych wreszcie ich dorwa i zadne czeste zmienianie mieszkania, ani wyjazd do innego kraju ich nie uratuje :twisted: :twisted: i pujda siedziec na pare latek za przestepstwo gospodarcze :lol:

andy
Ekspert
Ekspert

Prawo i Sprawiedliwość

Post autor: andy » 03 lis (czw) 2005, 16:00:25

O ile mi wiadomo PiS przeforsowała pół roku temu ustawę "antylichwiarską", tj. nakładającą na banki obowiązek znacznego obniżenia odsetek karnych. (Sama nazwa mówi za siebie).

Jest także gorącym entuzjastą prawa do tzw. upadłości konsumenckiej. Raz w życiu w cywilizowanych krajach ludziom, którzy przegięli pałę z kartami kredytowymi, pozyczkami itp. (nie mylić z wyłudzeniami) umarza się długi.

Innymi słowy jak na razie PiS postępuję zgodnie z normami światowymi.

Czym innym są przestępstwa gospodarcze, łapownictwo, przekręty itp, czyli to, co nam zafundowały np. rządy SLD.

No ale visienna czerpie wiedzę chyba z jakichś tajemnych źródeł, jej tylko wiadomych. Może nam je jednak zdradzisz :-D

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 03 lis (czw) 2005, 19:19:19

No no ciekawe rzeczy tu niektorzy pisza

Sutul Likrevo
Nowy(a)

Re: Prawo i Sprawiedliwość

Post autor: Sutul Likrevo » 03 lis (czw) 2005, 19:54:03

andy pisze: Jest także gorącym entuzjastą prawa do tzw. upadłości konsumenckiej. Raz w życiu w cywilizowanych krajach ludziom, którzy przegięli pałę z kartami kredytowymi, pozyczkami itp. (nie mylić z wyłudzeniami) umarza się długi.
Hmm ciekawy dorobek cywilizacyjny: raz w życiu kogoś okradnę bez konsekwencji, bo mi wolno z tytułu bycia debilem. Np. gdy nakupuję na kredyt jakiegoś shitu i nie będę w stanie tego spłacić. Na wspaniałe rozwiązanie, uczy rozwagii w podejmowaniu decyzji i odpowiedzialności za własne czyny :? .

visenna-chan
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: visenna-chan » 04 lis (pt) 2005, 12:28:45

moje zrodlo jest bardzo prozaiczne, moja pamiec jest za dokladna, a jezyk andyego za dlugi :twisted: :twisted:

andy
Ekspert
Ekspert

Re: Prawo i Sprawiedliwość

Post autor: andy » 04 lis (pt) 2005, 12:43:02

Sutul Likrevo pisze:
Hmm ciekawy dorobek cywilizacyjny: raz w życiu kogoś okradnę bez konsekwencji, bo mi wolno z tytułu bycia debilem. Np. gdy nakupuję na kredyt jakiegoś shitu i nie będę w stanie tego spłacić. Na wspaniałe rozwiązanie, uczy rozwagii w podejmowaniu decyzji i odpowiedzialności za własne czyny :? .
Litości. Przeczytaj najpierw o czym piszę albo zapytaj co to jest bankructwo konsumenckie. Na czym polega, podd jakim warunkiem można je ogłosić itp. Sutul, w ciągu kilkunastu ostatnich lat w III RP z powodu niespotykanych karnych odsetek bankowych i niemożności spłacenia kredytów wg nieoficjalnych danych odebrało sobie życie ponad 400 tysięcy Polaków. Rozumiesz skalę problemu i chory system bankowy w Polsce?

Masz jakichś znajomych w Europie Zachodniej? Porozmawiaj z nimi. Może zrozumiesz o jakie prawo chodzi. I dlaczego jest to tak istotne w każdym cywilizowanym kraju.

Jeśli kogoś okradniesz to trafisz do więzienia, o czym ty człowieku piszesz? :mrgreen:

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 04 lis (pt) 2005, 12:58:34

Prosimy bardzo o spokój .
Jest to forum ogólne.
:wink:

andy
Ekspert
Ekspert

marketing owadzi

Post autor: andy » 04 lis (pt) 2005, 13:02:48

Gdyby nie paniczny lęk przed takimi jednymi Zielonymi Stworami, co to panie dziejku kąsają boleśnie, to dalej siałbym niepokój. ;-)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 04 lis (pt) 2005, 20:23:38

O ile wiem to Stany i Europa powoli odchodza od instytucji bankructwa konsumenckiego. A przynajmniej beda zaostrzac przepisy bo daje to duze pole do naduzyc.

Mamy juz ZUS ktory ubezwlasnowolnia wszystkich bez wyjatku. Taka ustawa to moim zdaniem przyzwolenie czy raczej zacheta do takiego jednorazowego szalenstwa w majestacie prawa. Znajac pomyslowosc naszych rodakow to przekrety na Zachodzie to bedzie pikus w porownaniu z tym co bedzie sie dziac u nas. Doprawdy trudno mi wyobrazic sobie sytuacje w ktorej osoba ze stalym dochodem rodzina staje sie niewyplacalna. No chyba ze kupila mieszkanie lub b. drogi samochod. Jednak i wtedy mozna na poczet naleznosci zabezpieczyc majatek. Rozlozyc splate i umorzyc czesc wierzytelnosci. Oczywiscie sa sytuacje wyjatkowe ale sa tez po temu specjalne instrumenty prawne czy finansowe (chocby kredyt refinansowo-konsolidacyjny) ktore pozwalaja miedzy stronami umorzyc znaczna czesc dlugu a reszte rozlozyc nawet na 20-30 lat. Sa odpowiednie rozwiazania wiec po co wywazac otwarte drzwi. Trzeba tylko o tym ludzi informowac ulatwic uproscic dostep do nich a nie mydlic oczy jakimis pomyslami rodem z Janosika ktore maja byc lekiem na cale zlo.

Nie jestem pewien czy PiS zaglosuje za tym rozwiazaniem ale jestem przekonany ze Samoobrona zaglosuje za nim obiema rekoma :D
Ostatnio zmieniony 05 lis (sob) 2005, 08:48:29 przez sinar, łącznie zmieniany 1 raz.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 04 lis (pt) 2005, 22:22:05

Uwaga : post ten nie stanowi zadnego nawoływania do wasni na tle religijnym oraz nie ma na celu obrazania kogokolwiek; stanowi wylacznie wyraz wlasnego odczucia na napotkany material tekstowy.

Dzis dopiero dotarla do mnie jedna rzecz i wzbudzila moj gleboki niesmak:

"Jasnogórska Konfederacja Narodu Polskiego walczy z Tuskiem przed krakowskimi kościołami"
http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2953828.html

.. a zapoznanie sie chocby pobiezne ze strona zrodlana tej "konfederacji" wywolalo we mnie swoista wrecz "groze".

:? :( :?

mi
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mi » 04 lis (pt) 2005, 22:38:25

wiecie co, ja poczekam , mi sie nie spieszy, ile taki pralat czy inni pozyja, bog niech im da nawet i 10 lat, ja poczkam, mam inne zmartwienia, moge jeszcze poczekac te 4-5 lat do przyszlych wyborow, bo jestem mala, chcialam teraz zrobic dobrze, nie udalo mi sie, mam czyste sumienie, a z glupimi szkoda gadac, ciemnocie nie zapali sie swiatelko,
ja mam czas poczekam, szkoda nerwow, nic nie zdzialamy, bo nas mlodych owieczek nikt sie nie pyta, jak my widzimy przyszlosc, a przeciez to my musimy sprostac tej przyszlosci, ponoc starsi sa madrzejsi, krzyzyk na droge.......... :wink:

ODPOWIEDZ