Rozmowy o polityce

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 31 lip (pn) 2006, 13:46:51

Nagłówek z portali :"Giertych zostanie wiceszefem PiS?"

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 31 lip (pn) 2006, 21:36:10

A wlasnie bo mi sie przypomniało... czy Ci co byli na Przystaku Woodstok mogą mi odpowiedzieć na takie oto proste pytanie :

Czy np tuż przed bisem Vavamuffin [tym na prośbe Jurka] czyli utworem zatytułowanym "Jah jest Prezydentem" gdzie była m.in. rozmowa o okrzyku "Romek, jestem patriotą" i gdy zespół rzucił "Giertychy nie będą siedziały na tronach, nigdy" to były jakieś problemy z dźwiękiem czy to tylko ekipa TVP czy też iTVP [telewizja interaktywna realizowana przez TVP, która to przeprowadzała transmije w internecie z festiwalu] wykazywała się "nadgorliwością polityczą" i dokonywała radykalnych spadków natęzenia głosu [dla konkretnych źródeł dżwięku] ? :mrgreen:

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 31 lip (pn) 2006, 21:41:15

no ja bylam ale na takie zapytanie odpowiedzieć nie umiem...

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 sie (śr) 2006, 17:36:43

W ramach ciekawostki :

LPR: Zagrożenie życia kobiety nie usprawiedliwia usuwania ciąży
Link to artykułu

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 sie (śr) 2006, 21:21:38

A ja zwróce się z takim pytaniem : czemu nikt tu nie wrzuca różnych choćby samych informacji o rzeczach które mu się podobają, niepodobają - nawet bez ich oceniania - a dokonała ich obecnie w jakimś stopniu jakaś partia obecna na scenie politycznej ?

Ja np. z chęcią bym poczytał o róznych takich a nie zawsze mam czas wyszukiwać czy też okazje trafić.

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 02 sie (śr) 2006, 21:30:09

Mi sie bardzo podoba jawna lustracja prof. Gilowskiej :!: :!:
Jak juz kiedys pisalam - uwazalam ją za jednego z najlepszych politkow w naszym rzadzie - mam nadzieje, ze wroci, bo to co bylo do udowodnienia, to chyba juz wszystkim powinno wystarczyc :idea:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 03 sie (czw) 2006, 14:10:44

Ocho .. wiedziałem że będzie tak że wiedza nie będzie wystarczać by stwierdzić iż uczeń opanował zakres programowy przedmiotów :

Ocena z zachowania, czyli do trzech razy sztuka
Ocena z zachowania będzie wpływać na promocję ucznia do następnej klasy - zakłada projekt rozporządzenia w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów, opracowany w resorcie edukacji. - zobacz całą treść
Źródło : Onet.pl

Proponuje też by osoby które zdadzą prawo jazdy - zaliczą wszelkie testy itd - ale będą cechować się naganną kulturą nie otrzymywali dokumentu uprawniającego do prowadzenia pojazdów - mogą przecież nadużywać klaksonu, bluzgać do innych przez szybe czy też wręcz dokonywać przestępstw etc kierując pojazdem etc. 8)

No ale trzeba przyznać - jest poprawa - zgodnie z wczesniejszym projektem to już "jednoroczne" otrzymanie takiej oceny miało gwarantować powtórke z programu :)

Ciekawa byla by sytuacja gdyby ktos jechal np na min czwórkach a mial zostać bo ma naganne - choć wiadomo że to niemozliwe bo jak już ma dostać naganne to choćby był omnibus to i tak czwórki od nauczyciela nie dostanie 8)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 06 sie (ndz) 2006, 14:38:03

Ekspremier bloguje a innych sie cenzuruje...

www.kmarcinkiewicz.***SPAM***.pl

Cały czas to przeżywam. Zostałem prezydentem Warszawy. Cieszę się jak dziecko. Rozpiera mnie duma i czuję ogromny zaszczyt. Warszawa to cacuszko, po oszlifowaniu stanie się brylantem wielkim i wspaniałym. Jestem pewien, że mogę go oszlifować. Mam siłę i pomysł. Mam wizję i determinację. Że żyję w Warszawie dopiero 14 lat. Tak i patrzę jak marnowany jest potencjał. Trudno to wytrzymać tak aktywnemu człowiekowi jak ja. To nic, że jestem na plaży z żoną.

Antyblog, czyli Kaziu Marcinkiewicz www.kaziumarcinkiewicz.***SPAM***.pl , www.kaziumarcinkiewixz.***SPAM***.pl i www.marcinkiewiczk.***SPAM***.pl

02 sierpnia 2006
Z dniem 2.08.2006 postanawiam zakończyć współpracę z portalem Onet.pl

Moja decyzja spowodowana jest zablokowywaniem moich blogów.
Niech żyje wolnosć słowa. Gdzieś indziej
Kaziu Marcinkiewicz

gazeta.pl:
Wczoraj znaleźliśmy kolejne blogi: antyblog antybloga Kazimierza Marcinkiewicza i blog, którego autor podpisuje się jako "Kazia Marcinkiewicz". Ten blog parodiuje styl b. premiera: "Pamiętam jak na pierwszej lekcji postawiłem 13 jedynek, by zmobilizować uczniów do nauki. Mam nadzieję (i wierzę w to mocno), że w pierwszym roku mojego urzędowania powstanie przynajmniej tyle wieżowców (przynajmniej na Krakowskim Przedmieściu)" - pisze "Kazia".

Jej blog po południu zniknął.

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 07 sie (pn) 2006, 23:28:39

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 08 sie (wt) 2006, 00:56:31

Heheh dobre :D Ilekroc tam Gadzinowski przemawia to jest chyba wesoło :lol: Ale tym razem duuużo gorzej mu wyszło niż w przypadku "Hong-Kongu" - wtedy "powrał tłumy" hyhyhy :) Tak czy siak wesoło tam w Sejmie, a to pewnie jakaś poważna debata była :D

Nie mniej jezeli chodzi o odmiane typu -owa, -ówna to bylo to stosowane, ale mam wrazenie, że chyba to już jest nieco anachroniczne. Nie mniej o ile widze to ów Pani jest stanu wolnego (jak informuje strona sejm.gov.pl) a zatem może to być nazwisko panieńskie, które z tego co pamiętam chyba poddawało się takiej odmianie (-ówna).

Przy czym jak na mój gust lepiej bylo by zostawić jak jest i nie odmieniac, choć z drugiej strony nie moglibyśmy wtedy tego obejrzeć :lol:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 09 sie (śr) 2006, 08:42:12

Ks. Isakowicz-Zaleski: Chyba ktoś chroni księży agentów
"Nie jest tajemnicą, że wśród hierarchów Kościoła panuje swoista zmowa milczenia i przekonanie, że nazwiska duchownych agentów winny być jak najdłużej trzymane w tajemnicy. Tłumaczą to dobrem Kościoła i dbaniem o wiernych, dla których prawda mogłaby być zbyt szokująca."
Żródło : Życie Warszawy

Ech... aż chciało by się powiedzieć : et veritas liberabit vos :roll:

Kali
WSR Guru
WSR Guru

Post autor: Kali » 21 sie (pn) 2006, 14:22:59

PiS proponuje PO wspólne rządzenie Warszawą. A co na to Platforma jak zwykle się śmieją i dopatrują się tego czego nie ma. No to będzie koalicja PiS znowu z Ligą lub Samoobroną. I wszyscy później będą zwalali na PiS że co to za koalicja.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 21 sie (pn) 2006, 16:08:19

[Subiektywny apolityczny komentarz] Chyba nie tyle co śmieje - owszem nazwała to "hipokryzją" itd - co stwierdziła ze o takich rzeczach można pogadać ale po wyborach; propozycja ta raz że wyleciała przez media a dwa że pojawiła się ona z troski że - jak to ładnie było slychać - z niekłamanej troski o to ze PO dryfuje w strone SLD. Swoją drogą to o ile się nie myle to koalicja rządząca chyba przecież cały czas mówiła i podejmowała kroki by kontynuować koalicję również na szczeblu samorządowym.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 21 sie (pn) 2006, 16:11:42

Koalicje to sie raczej zawiera po wyborach a nie przed. A PiS sam sobie funduje koalicje z SO i LPR wprowadzajac za 5 dwunasta poprawki do ordynacji samorzadowej o blokwaniu list. Mowia wyraznie ze taka jest ich intencja. Wiec po co proponuja lokalny sojusz Platformie skoro w calym kraju ida wspolnie z Liga i Samoobrona? Odpowiedz jest prosta bo w Warszawie sa za slabi zeby sami rzadzic. A ich koalicjanci tutaj sa im psu na bude bo maja marginalne poparcie. W Warszawie koalicja czy jakies porozumienie z PO na pewno bedzie bo jedyna liczaca sie sila poza PO i PIS jest blok lewicy. Prawdopodobnie Marcinkiewicz wygra wybory na prezydenta a PO bedzie mialo najwiecej glosow w Radzie Warszawy ale z Marcinkiewiczem sie jakos dogadaja PO bedzie miec pewnie przewodniczacego Rady. No i bedzie taka koalicja w skali mikro jak miala byc makro :)

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Ocena kandydatów na prezydenta Warszawy AD 2006

Post autor: s_wojtkowski » 21 sie (pn) 2006, 23:36:16

Lubię Marcinkiewicza. Zresztą Gronkiewicz-Walc też lubię. Ale kilku kandydatów na nowego prezydenta Warszawy nie lubię.

Moje oceny kandydatów (w ujęciu rankingowym):

Kazimierz Marcinkiewicz (PiS) - dobry
Hanna Gronkiewicz-Waltz (PO) - dostateczny plus
Marcin Święcicki (PD) - dopuszczający
Henryk Dzido (SO) - dopuszczający minus
Marek Borowski (SdPl) - niedostateczny
Marek Rojszyk (SLD) - niedostateczny
Ostatnio zmieniony 22 sie (wt) 2006, 10:00:23 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ