Wielkie Ognisko WSR na koniec wakacji
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Katharsis
Niech płonie ognisko
I spali się wszystko
Co złe i plugawe
I wsiowe i wszawe
I czego nie chcemy
Lub głupio pragniemy
A plac wypalony
Niech będzie wchłoniony
W to dobro co mamy
I które chowamy
Ze wstydu przed światem
I obcym i bratem
Niech płoną płomienie
O! Przyjdź - Oczyszczenie!
Wiersz pod tytułem Wielkie Ognisko Na Koniec Lata,
autor: Słabek Durszlak, z tomiku "Kurza twarz" (2007)
I spali się wszystko
Co złe i plugawe
I wsiowe i wszawe
I czego nie chcemy
Lub głupio pragniemy
A plac wypalony
Niech będzie wchłoniony
W to dobro co mamy
I które chowamy
Ze wstydu przed światem
I obcym i bratem
Niech płoną płomienie
O! Przyjdź - Oczyszczenie!
Wiersz pod tytułem Wielkie Ognisko Na Koniec Lata,
autor: Słabek Durszlak, z tomiku "Kurza twarz" (2007)
Ostatnio zmieniony 28 sie (czw) 2008, 19:11:04 przez s_wojtkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Ekspert
http://mapy.google.pl/maps?f=q&hl=pl&ge ... 4&t=h&z=15
Skąd dokąd w poście S.W. ale lepiej moim zdaniem wkleić mapę (nie obrazek), bo nie każdy metrem pewnie przyjedzie.
Skąd dokąd w poście S.W. ale lepiej moim zdaniem wkleić mapę (nie obrazek), bo nie każdy metrem pewnie przyjedzie.
-
- Czasami coś napisze
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
52 & 53
juli pisze:Sławku chce sie zapisac
jednak jade
mam nadzieje ze jesczze mozna
Rozumiem, że zachęcił Was mój wiersz. Cóż... Macie dobry gust poetycki i fantastycznie rozwiniety zmysł estetyczny oraz wykazujecie sie głębokim zrozumieniem dla zasadniczych problemów egzystencjalno-moralnych współczesnego człowieka - w przeciwnym wypadku byście go nie doceniły. (Numerki 52 i 53.)BreezerGirl21 pisze:No to ja też chcę iść. Jedna wariatka już się zapisała <patrz wyżej>, czekam jeszcze na drugą wariatkę ;P
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
54 i... 55?
54!asiola pisze:Zgłasza się druga wariatka![]()
Proszę o dopisanie mnie do listy
I w ten sposób, kochani, zostało jeszcze tylko jedno, ostatnie miejsce przy ognisku (po prostu w wypożyczalni mieli tylko 55 sztuk komfortowych wokółogniskowych foteli z atestem przeciwpożarowym; chciałem wziąć więcej, ale niestety...; potem zresztą Organizator Przestrzeni wokół ogniska powiedział, że i tak [cyt.] "dużo więcej byśmy nie upchnęli, więc dobrze jest jak jest; dawaj te 55 i basta").
-
- Bywalec
-
- Bywalec
- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
55, 56, 99, 57, 58, 59 i 60
Dla Was myślę, że tak, że sie znajdą. Szukajcie szezlongów z numerkami. Ach, zapomniałbym: numerkami 55 i 56.Marrtyna pisze:To jeszcze ja i Iza poprosimy o dopisanie do listy, miejsca na pewno się znajdą
99? Misiek, absolutnie nie ma tyle miejsc. Event obliczyliśmy na dokładnie 60 osób (a właściwie to obliczyły za nas przepisy - na ogniska powyżej 60 uczestników musi wydawać zgodę terenowa jednostka straży pożarnej...)mtede pisze:ech , czekałem na ten numer 99 ... ale widzę ze sie nie doczekam więc nie pogardzę numerem 57 ...
58.say10 pisze:Tez sie pisze na ognicho.
59 i 60.hubertP pisze:To jeszcze Ja i Malinowski który nie może się sam zapisać bo nie ma dostępu do neta chwilowo (obaj słuchacze pierwszego roku)