O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
senq
- Ekspert

Z gazeta.pl
Gapowicze napiętnowani przez pasażerów.
Zmiana nastawienia do gapowiczów. Coraz częściej pasażerowie przyłapani na jeździe bez biletu są piętnowani przez innych podróżnych
Reporter "Gazety" był świadkiem przyłapania w autobusie (...) Z kolei kilka dni temu w autobusie 171 pasażerowie nieco pomogli kontrolerom. Jeden z nich przyłapał kobietę w średnim wieku na jeździe bez biletu. Powiedział jej, że powinna wysiąść na najbliższym przystanku, i dalej sprawdzał bilety. Po chwili kobieta, chcąc uniknąć kary, uciekła na koniec autobusu i próbowała wmieszać się w tłum. Kontroler tego nie zauważył. Na pomoc przyszli pasażerowie autobusu, którzy
pokazali mu, gdzie przesiadła się gapowiczka.
Otoż moi drodzy. Założe sie że to miało miejsca gdzieś w rejonach Woli czy Koła. Żyją tam starsi ludzie. Emeryty. Już widze jak ta kobieta co nie ma kasy ucieka bo na głowie ma dwójke dzieciaczków.Bida wieje w domu. Ale nie...siedzą i stoją takie dziadki i babcie team i musza wydac tą kobiete. O tu pacz Pan stoi w kącie. Nie ma biletu. Skasują ją Pan na 120 zł. I co? Z jednej strony moge powiedzieć sobie: a co tam? baba na gape jezdzi po miescie i co? straty! ja musze gnic w starych tramwajach i placic co raz to wieksza cene za przejazd. A z drugiej to wkurza mnie to (co by spokojnie powiedziec) ze wydali ją.
Nie bede sobie szarpał nerwow i powiem tak. Emerytów nie lubie szczegolnie (

) w autobusie, tramwaju i metrze.
Pozdrawiam
-
Mika
- Zadomowił(a) się

Ja proponuje podwyżki biletów i zniesienie ulg dla studentów wtedy będzie mniej gapowiczów.
Gapowicz gapowiczem, ale żeby cała kasa z tych biletów szła na komunikacje miejską to nie takimi autobusami byśmi jeździli.
-
adacho
- Zaczyna działać

autor: adacho » 10 sie (wt) 2004, 19:31:56
Ja nie jestem z Warszawy, ale nie dlugo bede
To co mnie rozwalilo w autobusach warszawskich to tekst, ktorego nie zacytuj, ale kazdy moze go sobie przeczytac na bocznej szybie. To cos w stylu: " Gapowiczu! To przez ciebie Komunikacja tonie w dlugach i nie ma pieniedzy na modernizacje, to ty okradasz innych pasazerow!"( Ja bym polemizowal, czy moj nieskasowany bilecik ma takie znaczenie jak wszechobecne lapowkarstwo...

), lub "Zawstydz gapowicza kasujac bilet po raz drugi, mimo tego ze juz go skasowales".
Co sadzicie o tych komunistycznych pierdolach??
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 10 sie (wt) 2004, 20:02:29
No ja widzialem tekst mowiacy o tym by wlasnie jakby zawstydzac gapowiczow kasujac swoj bilet i osobiscie mi sie spodobal. Czy to od razu az takie komunistyczne to nie wiem choc ma w sobie cos z dawnych tablic , plakatow i wszechobecnych hasel. Ale to moze i dlatego mi sie spodobal bo dostrzeglem w tym pewna doze humoru zawarta w pomysle.
Zeby do dlugow przyczynial sie jeden pasazer bez biletu na jeden przejazd autobusu po trasie w jedna strone to raczej watpie.
Przyznam sie ze takie tlumaczenie sie ze inni kradna, oszukuja itd wiecej niz 'ja' w zaden sposob nie tlumaczy. Jak jeden bedzie zawsze patrzyl na drugiego to ten caly lancuch sie nigdy nie przerwie...
-
mefju
- Zadomowił(a) się

autor: mefju » 10 sie (wt) 2004, 20:27:14
Dodam co mnie wkurza w komunikacji miejskiej.
Fakt, że ja - uczeń szkoły policealnej skończyłem 21lat i nie mogę już korzystać ze zniżki 48%. Ale za to jakbym uczył się w zagranicznej szkole zniżka ta obowiązywałaby mnie do 26roku życia...
Dlaczego tak jest?
Może niech władze WSR zarejestrują szkołę w Szwecji i nie będzie problemu

-
adacho
- Zaczyna działać

autor: adacho » 10 sie (wt) 2004, 20:52:42
seize pisze:No ja widzialem tekst mowiacy o tym by wlasnie jakby zawstydzac gapowiczow kasujac swoj bilet i osobiscie mi sie spodobal. Czy to od razu az takie komunistyczne to nie wiem choc ma w sobie cos z dawnych tablic , plakatow i wszechobecnych hasel. Ale to moze i dlatego mi sie spodobal bo dostrzeglem w tym pewna doze humoru zawarta w pomysle.
Zeby do dlugow przyczynial sie jeden pasazer bez biletu na jeden przejazd autobusu po trasie w jedna strone to raczej watpie.
Przyznam sie ze takie tlumaczenie sie ze inni kradna, oszukuja itd wiecej niz 'ja' w zaden sposob nie tlumaczy. Jak jeden bedzie zawsze patrzyl na drugiego to ten caly lancuch sie nigdy nie przerwie...
Chcialbym dodac, ze nie jezdze na gape. A tekst o kasowaniu biletu po raz drugi nie zawiera dla mnie nic oprocz humoru...czarnego humoru....
-
adacho
- Zaczyna działać

autor: adacho » 10 sie (wt) 2004, 20:56:23
Mefju, jest tak dlatego, bo niektorzy jezdza na gape (Moze i Ty obywatelu gapowiczu Mefju!

) i nie ma pieniedzy na ulgi dla Ciebie i innych uczniow w wieku 21 lat.
Zaczynam sie wczuwac w pisanie takich komunizmow

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 10 sie (wt) 2004, 21:24:20
adacho pisze:Chcialbym dodac, ze nie jezdze na gape.
Nie twierdze ze jest inaczej.
adacho pisze:A tekst o kasowaniu biletu po raz drugi nie zawiera dla mnie nic oprocz humoru...czarnego humoru....
No ja tego nie widzialem ale.. z racji ze lubie czarny humor to takie rzeczy mi sie na swoj sposob podobaja

-
senq
- Ekspert

A ja dziś oszukałem ZTM i kupiłem bilet 48% a nie jak k****a musze 100%. Złodzieje.
-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

a moim zdaniem jakby ZTM i podobne miały porządnych menedżerów i system zarządzania i controlingu z prawdziwego zdarzenia nie byłoby problemów;
a tak to kradną, rabują, ustawiaja pociotków - przetargi puszczają bokiem i zasuwaja takie smęty, że to przez gapowiczów;
kontrolerów nienawidzę jak psów, bo to szarańcza i swołocz - hamskie ryje, wychowanie z chlewa i złodziejskie nawyki;
niech zrobią konduktorów, sprawia by bylo czysto, bezpiecznie, wygodnie i na czas a zostawie samochód i bede jeździł komunikacją - tak jak to sie czyni na cywilizowanym świecie
a tak to pierdzielą, że musi byc kiepsko, bo zbyt mało placimy - co to za absurd
to jak pujde do baru i dadzą mi śmierdzącą knurem zupe to mam żreć i słuchać, że to moja wina, bo za mało zapłaciłem - chyba ktoś padl na mózg z tymi argumentami z tekstów agitatorskich
Polecam rower i bojkot komunikacji. Niech spadaja na szczaw i sami sobie jeżdża tym syfem.
Co do znizek - jaka sobie wladze wybralismy - tak wspaniale mamy i to kazda kolejna. W dodatku juz pisalem jak te znizki sobie zalatwic - po co zatem ten lament?
-
mefju
- Zadomowił(a) się

autor: mefju » 11 sie (śr) 2004, 08:50:22
Rzeczywiście Prezes o tym pisał, dla zainteresowanych link:
http://www.szkolareklamy.pl/ftopicp-11880-.html#11880
Warto przypomnieć temat, bo 30 czerwca jak było to pisane ktoś mógł być akurat na wakacjach.
Poza tym, o możliwości takiej zniżki powinni być poinformowani wszyscy uczniowie, nie tylko ci odwiedzający forum, ale pewnie jak nie już zostały to wkrótce zostaną poczynione odpowiednie kroki.
-
Kesonex
- WSR Guru

autor: Kesonex » 11 sie (śr) 2004, 09:18:19
Wlasnei ten temat juz wiele razy byl poruszany.
Wyjmowac portfel w ktorym ma sie karte miejska potem chowac, zeby pokazac gdzie sie go chowa i kasowac bilet za kazdym razem pokazywac ze sie go ma??!!Po co??
Po to ze kumplowi wlasnei tak ukradli to co mial w nim na nim ...ehhh
Emeryci wydali ta kobiete(wracam do pierwszego posta)ale przeciez sami zazwyczaj jezdza za friko!!!
Teraz sam ustepuje im miejsca jesli mam nastroj ale ciekawy jestem czy kiedys jak sam bede dziadkeim mi ktos da posiedziec czy bede sie bujal jak p*******y rezus