Hellooowh!
Wiekszość chyba kojarzy temat programu Macromedia Flash. Sieciowe animacje i nie tylko. Nowe (nowe jak nowe, 6 lat abo i więcej) stale rozwijające się narzędzie coraz częściej stosowane w celach komercyjnych. Ma wiele zastosowań, ale jest skomplikowany.
Może jednak nie należy podchodzić do niego jak pies do jeża, a stopniowo zgłębiać swoją wiedzę.
Oto kilka linków do flaszkowych filmików:
http://***SPAM***.lycos.co.uk/curser16/
polecam szczególnie epizody Heavy Metal Guy, niezła polewka.
Tips: koniecznie podłącz głośniki!
Proszę zwrócić uwagę jakie bogactwo wyrazu przy nieskąplikowanych formach.
Ale my Polacy nie gęsi... czy jakoś tak, też mamy się czym pochwalić:
http://www.jezjerzy.pl/
Mefju looknij tutaj, poznaj nowe oblicze Hellboja.
Ale tak poważniej, może ktoś z was zainspiruje się tą flaszką (!) i stworzy coś fajnego w ramach akcji "wszyscy robimy swoje sajty".
aha, to jest jeden z "tych" tematów, więc licze na Wasz odzew.
Dlaczego warto poznać Flasha
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Czasami coś napisze
-
- akademiareklamy.edu.pl
-
- Czasami coś napisze
W ramach "mojego sajta" znajdą się przynajmniej 2 tutoriale dla początkujących.
Być może zdradzimy sekret: jak powstanie logo Z team, flaszkowe, ma się rozumieć
Jeśli idzie o podejście do programu tych, którzy nie mieli wcześniej z nim do czynienia i tych, którzy nie zetknęli się dotychczas z grafika wektorową - radziłbym na zupełnym początku zaznajomić się z "filozofią" programu tyczącą obrysów, wypełnień. No i jakie cuda mozna zrobić z obiektem z biblioteki.
Być może zdradzimy sekret: jak powstanie logo Z team, flaszkowe, ma się rozumieć

Jeśli idzie o podejście do programu tych, którzy nie mieli wcześniej z nim do czynienia i tych, którzy nie zetknęli się dotychczas z grafika wektorową - radziłbym na zupełnym początku zaznajomić się z "filozofią" programu tyczącą obrysów, wypełnień. No i jakie cuda mozna zrobić z obiektem z biblioteki.
-
- Zadomowił(a) się
odzew
Ja także uważam ze poznanie flasha to całkiem dobry pomysł. Sama sie nad tym ostatnio zastanawiam a nawet nie nad samym flashem bo go juz jako tako opanowałam a nad tym językiem oprogramowania
Kilka dodatkowych wierszy skryptu + fajna animacja i naprawde moze wyjsc z tego cos dobrego
Kilka dodatkowych wierszy skryptu + fajna animacja i naprawde moze wyjsc z tego cos dobrego

-
- Czasami coś napisze
Sieciowe animacje są dobrym środkiem wyrazu. W ramach naszych KZS* zamiaruję część artystyczną wykonać własnie taką techniką co spędza mi sen z powiek. Jestem jednak dobrej myśli, choć czasami zdaje mi się że poprzeczkę zawiesiłem sobie za wysoko.
zeby jakoś uatrakcyjnić tego posta, zapraszam na kolejną flaszkę (!) polskiej grupy - Max Weber: Max Weber`s Pit , animka jest interaktywna znaczy trzeba nieco pokombinować...
ps. przy tym kocie, autentycznie spadłem z krzesła
*kochane(zadane)strony
zeby jakoś uatrakcyjnić tego posta, zapraszam na kolejną flaszkę (!) polskiej grupy - Max Weber: Max Weber`s Pit , animka jest interaktywna znaczy trzeba nieco pokombinować...
ps. przy tym kocie, autentycznie spadłem z krzesła

*kochane(zadane)strony