Gładki język...

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
siersciuch
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Gładki język...

Post autor: siersciuch » 09 wrz (czw) 2004, 19:23:45

Hej! Jakie języki wybieracie oprócz angielskiego ????...

Ja biorę hiszpański. :twisted:
Jestem ciekawa jak to wygląda...
Może ktoś już jest po roku hiszpańskiego? jak nauczyciele i poziom???

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 09 wrz (czw) 2004, 22:13:31

Hiszpanie urośli ostatnio do takich naszych odległych pobratymców a i wakacje tam - jak ktoś juz dojedzie nie są najdroższe. Język nie jest nazbyt trudny a Paweł Białek na Hiszpańskim wspina się na szczyty swoich dydaktycznych możliwości :). W tym roku to może i ja sie go pouczę... naturalnie od zera hihi

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 09 wrz (czw) 2004, 22:21:29

Najmodniejszy jest hiszpanski. Polega on na spotkaniach z Don Pablo Bialkiem. Pamietam ostatnie zajecia w styczniu. Sluchalismy sobie Fragile Stinga po hiszpansku i portugalsku. Zreszta podobnie bylo podobno na angielskim. No ale to bylo na koniec. Lektoratowa codziennosc krew pot i lzy ;)

Na dziennych w ubieglym roku byly wszystkie jezyki poza rosyjskim. Nawet po 2-3 poziomy. Na zaocznych zawiazalismy komitet organizacyjny i jakos sie udalo ... tylko z hiszpanskim. Poziom - poczatkujacy. Na koncu zostalo nas niedobitkow z 4 osoby. Ja z Ato pewnie bedziemy chodzic dalej tylko trzeba troche chetnych dokooptowac

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 09 wrz (czw) 2004, 22:38:08

ja na pierwszym roku uczylam sie hiszpanskiego, ale przez wakacje( bo nie uzywalam wiele zapomnialam, a ten jezyk mi sie podoba-wymowa i gramatyka nie jest ogolnie trudna). W tym roku albo bede kontynuowala nauke jesli bedzie pozimo 1, albo zaczne znowu od poziomu 0- by jeszcze raz sobie przypomniec i sobie utrwalic .... Moim zdaniem P.Białek uczy lepiej jezyka hiszpanskiego niz angielskiego, ale to moje prywatne odczucia.

aw- polecam, polecam :), a za jakis czas moze szkolna wyprawa na ziemie ... Espanol .

pesca
Ekspert
Ekspert

Post autor: pesca » 09 wrz (czw) 2004, 22:54:33

bardzo mnie to cieszy ze ktos oprocz mnie wybral ten jezyk! w takim razie jest szansa ze jednak jakas grupa sie zawiaze!
nie wiem jak uczy tutejsz el profesor ale mam nadzieje ze cos uda mi sie nauczyc:)
sam hiszpanski uwazam za wspanialy jezyk dzwieczny i stosunkowo latwy (dla mnie latwiejszy od angielskiego), pozatym sami hiszpanie (oczywiscie ci ktorych poznalam) to wspaniali otwarci i weseli ludzie:)

Mika
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Mika » 09 wrz (czw) 2004, 23:16:48

Ja nie miała okazji pouczyć się hiszpańskiego i pewnie już tego nie zrobię. Nie pociąga mnie jakoś ten język.

Za to chodziłam w I roku na niemiecki i muszę przyznać, że nauka z panią Zgódką (mam nadzieje, że nie sie kopnęłam w nazwisku 8) ) to przyjemność, dużo ćwiczeń, sporo zadaje ale jakoś nie sprawiało mi to trudności. Po nauce niemieckiego kilka lat temu miałam okropny uraz przez wredną nauczycielkę. Teraz to się zmieniło. Polecam.

Co do tegorocznych zajęć to rosyjski obowiązkowo, bo będzie na wschodzie potrzebny :D Może ktoś chętny? Żeby chociaż jedną grupę utworzyć? :)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 09 wrz (czw) 2004, 23:33:53

Ja juz 7 lat sie uczylem swoja stachanowska norme wiec wyrobilem.

Ale mysle ze beda chetni. Trendy sie zmieniaja. Angielski niemiecki itd wszyscy znaja. Europa chce robic interesy z Rosja, ze Wschodem wiec rosyjski sie przydaje. A kto ma predyspozycje do tego jezyka jak nie Polacy, Slowianie. Ludzie wala na kursy rosyjskiego drzwiami i oknami. Niech tam sie Senq nie martwi czy beda chetni tylko czy nie bedzie komplet. Bo wiadomo w mniejszej grupie szybciej sie uczysz...

kinia
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: kinia » 09 wrz (czw) 2004, 23:46:09

a ja to na francuski sie szykuje..:P
francuski od podstaw raz prosze..:)
i jeszcze wloski zaczynam :)
nie wiem czy podolam 3 jezykom no ale..zawsze chcialam french i italiano sie uczyc,a dopiero teraz mam okazje :)

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 09 wrz (czw) 2004, 23:50:41

hym ... to moze i ja na ten rosyjski pojde ... tylko zeby mi to z innymi zajeciami nie kolidowalo .... zobaczymy - moze sie skusze. Siora w liceum juz 3 rok sie uczy i cosik juz umie- widocznie nie jest to jakos baaaaardzo truydny jezyk

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 10 wrz (pt) 2004, 13:03:58

jak ktoś juz dojedzie nie są najdroższe
hmm, jesli sie nie je i nie spi to rzeczywiscie (przynajmniej benzyna kosztuje prawie jak u nas),
trudno cokolwiek tam kupic ponizej euro, jedzenie ok. 2x drozsze (choc da sie znalesc jakies dobre ceny w hipermarketach), ja za jakies 1-2 lata wracam tam samochodem pelnym naszego jedzenia 8)
a jesli chodzi o spanie to nawet campingi np. dla 2 osob + namiot to mniejwiecej 10 euro, oczywiscie mozna sie rozbijac na dziko (jesli nikt nie widzi oczywiscie :mrgreen: ), albo podazac droga santiago, to w prawie kazdym miescie dla pielgrzymow noclegi sa free,

hiszpanski obowiazkowo, na francuski tez bym sie z checia zapisal, bo to dosc trudny jezyk i sam sie go nie naucze, a rosyjski... wystarczy mi przyspieszony kurs z rosji :mrgreen:

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 13 wrz (pn) 2004, 02:06:57

ja to w LO znienawidzilam angielski.. :'{ juz nic nie umiem i jak zwykle wybiore frencza :P ale od 0 poziomu to zaczynac nie chce il mozna? je suis tu es il est... bla bla

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 13 wrz (pn) 2004, 11:19:31

to moze jesli jestes z zaocznych przyspieszony kurs, i wtedy wszyscy powinni byc zadowoleni (ja ciezkiej pracy sie nie boje :mrgreen: )

Mysha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Mysha » 13 wrz (pn) 2004, 14:15:46

z dziennych :P

ginka
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: ginka » 15 wrz (śr) 2004, 18:32:18

Ja oprócz hiszpańskiego (od 0 oczywizda) biore ruski. Piękny język, jeśli ktoś umie płynnie mówić! Uczę się go już od huhuhu (czyli tyle il angielskiego), a mam wrażenie,że mój zasób słów przypomina ten rosyjskiego przedszkolaka... Mam nadzieję, że wreszcie tutaj nauczę się wysławiać w tym języku! :)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 15 wrz (śr) 2004, 23:52:14

nu dawaj pagawarim diewuszka drug s drugom :) ino bystra

ODPOWIEDZ