Wady forum

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Wady forum

Post autor: Marqoni » 16 wrz (czw) 2004, 19:22:49

generalnie dwie:

Brak opcji edycja (własnego posta), która powinna mieścić się obok guziczka "cytuj". Pewnie zabrakło na nią miejsca...? Na innych forach PhP na których bywam ta opcja jest obecna (sapkowski.zone, nowa gildia). Mnie np. zależy na poprawianiu własnych błędów. Sam stosują taktykę "sprzątaj po sobie" jeśli forumowicz zaśmieci swój tekst jakimiś słownymi pokemonami, po których bolą oczy.

Mimo usilnych prób do tej pory nie mogę umieścić drobnrgo choćby podpisu - sentencji. Za każdym razem gdy wpisuję ją w profilu w odpowiedniej rubryce, po zaakceptowaniu nie ma rezultatów.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 wrz (czw) 2004, 19:34:10

Edycja byla ale zostala wylaczona : Nie Sie 01, 2004 5:28 pm.
Podpis - choc faktycznie pojawia sie blad:
Warning: sprintf(): Too few arguments in
[...] usercp_register.php on line 981
sam osobiscie przed chwila modyfikowalem swoj podpis wiec ... moge powedziec ze dziala :)

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Marqoni » 16 wrz (czw) 2004, 20:00:54

pozwolę sobie na mały test

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Marqoni » 16 wrz (czw) 2004, 20:03:55

Działa, chyba rozwiązaniem zagadki było nie zaznaczenie w profilu "Zawsze dodawaj mój podpis:". dzięki za odpowiedź i przepraszam za kłopot.

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 16 wrz (czw) 2004, 20:33:17

Brak edycji to swiadomy wybor. Chodzi weryfikacje i o to zeby nie dochodzilo do roznych przeinaczen itd. Jak zawsze cos za cos. Tez czasem musze robic uzupelnienie czy sprostowanie w 2. poscie ale przynajmniej jest transparentnosc. Przejrzysta sytuacja. Co kto kiedy powiedzial

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 16 wrz (czw) 2004, 21:13:39

a ja potem lubie czytac jaką z siebie kretynke zrobilam (np po ilosci bledow ortograficznych czy stylisznych, albo literowkach ... zazwyczaj staram sie szybko pisac i odruchowo naciskam wyslij zanim dokladnie tresc przeczytam) . No, ale mi to w sumie nie przeszkadza... moge byc odchylona itp ...

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 16 wrz (czw) 2004, 21:49:10

Właśnie Sinar ma rację to nie "1984".

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Marqoni » 16 wrz (czw) 2004, 22:02:23

tylko to trochę takie traktowanie forumowiczów jak dzieci
wszak zawsze po dokonaniu zmiany wyświetla się jej data

więcej minusów niż plusów imo z tą niedostępną edycją

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 16 wrz (czw) 2004, 23:23:52

ponieważ forum jest zasadniczo niemoderowane - chcemy zachowac autentycznośc - dochodziło na nim do różnego rodzaju sporów - charaktery ludzkie to mieszanka barw - niektórzy spryciarze po jakims czasie edytowali wcześniejsze wpisy robiąc z nas idiotów i udając, że racja jest po ich stronie - TO POWÓD PIERWSZY
POWÓD DRUGI - ja np. organizuję egzaminy tą droga w sesji i miałem sytuację, gdy młodzian zaczął poprawiać to do czego odnosił się mój komentarz i ponownie (tak jak wczesniej) robił ze mnie osła - trudno sie odnosic do czegoś czego nie ma.
POWÓD TRZECI I NAJWAŻNIEJSZY - to, że gdzieś ktoś ryczy, nie skłania mnie do myslenia, że i ja powinienem zacząć nawoływać jak buchaj - życie jest tak skonstruowane, że jak otworzysz usta i wypowiesz słowa - jużnie mozesz ich cofnąć - DLACZEGO TU MIAŁOBY BYĆ INACZEJ - przecież przed wysłaniem możesz kliknąć podgląd - POROZMAWIAJMY O TYM KLAWISZU - dlaczego ten traktować mamy jak coś niepotrzebnego? bo lubimy łatwiznę? bo uwielniamy chodzić na skróty? bo wierzymy, że jak elektroniczne zwierzątko zdechnie, to będziemy mieć kolejne - bo mamy wiele życ - TO NIE JEST REALNY ŚWIAT - w życiu jeśli zagłodzisz psa na śmierć, on juz nie wstanie z grobu; powiesz: "Bez przegięć, co to za porównanie?" - pewnie, dziś edytujemy forum i przekłamujemy rzeczywistość, jutro ksiądz będzie udawał, że ta kobieta w koszuli nocnej na jego balkonie noca to była matka boska suchodolska i wszystko będzie bosko

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 16 wrz (czw) 2004, 23:50:31

aw pisze:ponieważ forum jest zasadniczo niemoderowane - chcemy zachowac autentycznośc - dochodziło na nim do różnego rodzaju sporów - charaktery ludzkie to mieszanka barw - niektórzy spryciarze po jakims czasie edytowali wcześniejsze wpisy robiąc z nas idiotów i udając, że racja jest po ich stronie - TO POWÓD PIERWSZY
Fakt spory bywaja 8) Choc z tym 'robieniem z nas idiotow' to mozna bylo by dyskutowac. [ oczywiscie tylkoodnosnie pkt 1 :) ]
PS: czy ten blad pojawia sie tylko u mnie z tym profilem a dokladniej plikiem usercp_register.php ? Jesli nie to moze ktos wie jak wyglada linia 981?

Marqoni
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: Marqoni » 19 wrz (ndz) 2004, 11:47:33

AW: Dziękuję za obszerne wyjaśnienie. Nie mam zamiaru dłużej dociekać dlaczego do tego doszło. Widocznie musiało, skoro doszło. Inne fora nie pełnią edukacyjnych (egazminacyjnych) funkcji...
Na moim poletku doświadczalnym nie spotkałem się do tej pory z przeinaczaniem faktów po fakcie. Sam używam 'edycji' głównie do korekty literówek. Wiem, wiem, jest podgląd, ale praktyka wykazuje, że nie wszystkie błędy da się wyłapać w pierwszej korekcie.

Inna sprawa:
czy opcja "Zobacz posty od ostatniej wizyty" aby na pewno działa?
Jakoś nie daję wiary temu, że przeczytałem wszystko... a może przeczytałem...? Czy ktoś byłby uprzejmy sprawdzić tę opcję u siebie?

mefju
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: mefju » 19 wrz (ndz) 2004, 14:39:17

U mnie działa.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 19 wrz (ndz) 2004, 14:51:25

u mnie tez jest problem z linia, ale ja mam smieszniej bo musze sie logowac przez 'profil', bo inaczej mnie za pierwszym razem wylogowuje a pozniej nie mam zaznaczonych nieprzeczytanych. wiem ze np. na innym forum z tym nie mam problemow ale inni maja,

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 13 lip (pt) 2007, 11:47:16

Postanowiłem podziękować za dodanie overflow:auto przy danych usera widniejących obok postu :)

szpilman123
Początkujący(a)
Początkujący(a)

możliwość edycji postów na forum

Post autor: szpilman123 » 22 lis (ndz) 2009, 12:49:47

czas na moją bright idea, opcja edycji postów

no właśnie, aż po oczach razi, na innych forach to podstawowa rzecz. Czy temat był kiedyś poruszany? co na to WSRowcy?

ODPOWIEDZ