a tak napisze coś bo akurat wpadłem i znalazłem

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

a tak napisze coś bo akurat wpadłem i znalazłem

Post autor: mesje » 01 paź (pt) 2004, 13:02:14

Pan duże P wraz z dj spoxem , kiedyś Cisza i spokój teraz nie wiem już po kawałku z razem z mezo, przyszła pora na coś bardziej lajtowego . Przesłuchajcie i napijcie się herbatki :lol: http://mp3.wp.pl/p/strefa/artysta/17288.html
utwór nosi nazwę " Para z Zielonej herbaty " :D

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Homer_Simpson » 01 paź (pt) 2004, 19:30:59

...no nie wiem...
Dla mnie najlepsze są produkcje hiphopowe do okresu tak gdzies 2ooo roku. Teraz tak jakoś nienajlepiej...(że tak ładnie to nazwe 8) )

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 01 paź (pt) 2004, 19:49:46

ja nie jestem zapalona słuchaczką HH i zabardzo na tej "podwrkowej" muzie się nie znam, ale ten kawałek o herbatce jest fajny :] ... Podoba mi się, bo to nie jest zwyczajne i wyłącznie rapowanie. Ciekawy efekt daje ten kobiecy głos. Mi się ta podoba, czy to hh czy nie-,nie ma dla mnie zadnego znaczenia.

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

he

Post autor: mesje » 02 paź (sob) 2004, 09:22:27

wolę to od Niepodwórkowych typu krawczyk with edyta :P z, ponieważ to nie jest powielane chociaż

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 02 paź (sob) 2004, 17:30:01

a ja juz wole nawet krawczyka z edyta, niz dzisiejszy polski hh ktory JEST powielaniem a raczej parodia amerykanskiego

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 02 paź (sob) 2004, 18:11:11

... i przyjdzie kiedys takie dzien ze i z Krawczyka beda sample brali :)

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

o ho ho

Post autor: mesje » 02 paź (sob) 2004, 18:57:21

widzę agresje i niechęć, ale zaraz odbije piłeczkę gdyż hip hop to nie tylko to co jest na mtv i viva mili Państwo ...... Samplowanie zgadza sie jest stosowane w podkładach , samplowane są głównie starsze utwory kazdy człowiek ma własny gust, słucha tego co mu wpada w ucho, nie narzucam wam tej muzyki, ale ocena czegoś na podstawie kilku otworów hmmmmmmmmm niekoleżeństwo :P

Yoom
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Yoom » 02 paź (sob) 2004, 21:43:41

Hip Hopa prosto z Polska to jest to, ale szlak mnie trafia jak słysze o DKA 18L i innych krtonach które spiewają popa a podpisują się że to Hip Hop, kij im w oko

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mesje » 02 paź (sob) 2004, 22:49:07

są polskie klasyki które zawsze będą nieśmiertelne jak np: + i - Kalibra 44 z Ś.P. Magikiem ,lecz ludzie po pewnym czasie się zmieniają ,ewolucja musi dalej podążać. Do niektórych utworów wracamy po latach.Czasem z dobrym skutkiem czasem ze złym dla człowieka,nowatorstwo podobnie . Ludzie sprawują władzę nad własną egzystencją, a wiadomo że nikt nie jest doskonały. Z hip hopem jest podobnie każdy człowiek inaczej go widzi i czuje, czasem podobnie drugim razem. Ja osobiście uwielbiam tę muzykę , jednak też nie zamykam się i otwieram na nowe horyzonty. Zagrożeniem największym są tak zwane trendy "słucham bo wszyscy słuchają " i nagle wyskakują dwa jakieś poziomki i jacy są wielcy, bo mają płyty i wogóle po jednym dniu kochają tą muzykę. :twisted: przecież to śmieszne. W hip hopie i zapewne w innych typach muzyki bądź subkulturach liczą się korzenie są one nieodłączną częścią,bowiem bez nich nie było by tego co teraz jest. U la la ale sie rozgadałem :P dobra koniec

Homer_Simpson
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Homer_Simpson » 02 paź (sob) 2004, 23:54:06

Hmm a propo korzeni...ciekawi mnie to czy jak zapytam się pierwszego lepszego ziom chopaka no np. do lat 16-17 czy zna Beastie Boys to co odpowie. Czy będzie znał "twórczość" Eminema jako jedynego białego w amerykańskim hip hopie? Czy jak odsłucha płytkę BBoysów to powie, że za mało Fuck, Bitch, Kill, Puto, Niger jak dla niego?
Może przesadzam ale teraz to wsyzstko jest możliwe :wink:

seize
Loża WSR
Loża WSR

Re: o ho ho

Post autor: seize » 03 paź (ndz) 2004, 01:00:17

mesje pisze:... gdyż hip hop to nie tylko to co jest na mtv i viva mili Państwo ... nie narzucam wam tej muzyki, ale ocena czegoś na podstawie kilku otworów hmmmmmmmmm niekoleżeństwo :P
Szczerze to akurat te klimaty to ja znam nie z vivy bo wtedy jej jeszcze nie bylo kiedy to mozna bylo posluchac np. Beasie Boys, Fat Boys, LL Cool J, Kurtis Blow, Run DMC czy np obejrzec film pt. Krush Groove. Scena polska tez nie jest mi obca jezeli chodzi o jej powstawanie. Wiec co to jest nie sadze ze nalezy mi tlumaczyc 8)
Coz kazda muzyka jest oceniania przez weekszosc na podstawie ilus tam utworow z jakimi miala stycznosc i jezeli nie pasuje to nie szuka dalej w tym gatunku. Metal np dla wiekszosci to darcie ryja, Industrial to czysty halas itd.

Ato
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: Ato » 03 paź (ndz) 2004, 01:29:03

na poczatek napisze ze nie jestem mega fanem hiphopu i slucham roznej muzyki od folku, latynowskiej, hh, blues, funk, metal itd. wiec za eksperta sie w tej dziedzinie nie uwazam. lecz wydaje mi sie ze mam zawsze cos do powiedzenia w temacie jako ze slon jeszcze mi na ucho nie nadepnal (zajal sie nogami ;)
mesje pisze:...są polskie klasyki które zawsze będą nieśmiertelne jak np: + i - Kalibra 44 z Ś.P. Magikiem ,lecz ludzie po pewnym czasie się zmieniają ,ewolucja musi dalej podążać...
no wlasnie te klimaty bardziej mi pasowaly starsze piosenki kalibra (w tym +/-), tylko jesli to nazywasz ewolucja to ona raczej idzie w zla strone. jesli chodzi o dzisiejszy hip hop to wlasnie go znam glownie z videoklipow na vivie czy 4funtv, gdzie jedna adresowana jest do 16 latkow a druga ponoc miala byc niekomercyjna a jest na maxa. nawet z zachodnich zespolow niewiele pokazuja ktore by mi klimatem pasowaly (outcast, the roots, black eyed peas..). hh z czasow kutisa fat boysow znam dosyc dobrze.

zeby nie bylo ze oceniam na podstawie kilku utworow co do tego linku to mi sie nie podoba glownie:
w pierwszej piosence: para, tu jesli chodzi o tekst i spiew niczego nie bede sie czepial (nie jest zle) ale muzyka i ogolnie dzieki temu calosc jest strasznie sztampowa. jakbym slyszal kolejna milionowa phh piosenke. przeciez to jest nudne. przeciez kazda piosenka powinna wyrazac cos innego.
druga: nasze zycie: tekst pisoenki beznadziejny (juz tysiace praktycznie takich samych bylo), rymowanie nie podoba mi sie. a muzyka patrz punkt 1

w polsce zdecydowanie za lawo jest zostac hh-owcem (ew. owca;)

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 03 paź (ndz) 2004, 01:40:58

Za fana tez sie w zaden sposob nie uwazam gdyz obecnie raczej ten typ muzyki gosci w moich glosnikach dosc rzadko. Do samego gatunku osobiscie nic nie mam natomiast jezeli chodzi o obecna forme to tu juz jest inaczej.

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

a wy to bliżniaki jesteście czy co zwasze we dwójkę

Post autor: mesje » 03 paź (ndz) 2004, 14:20:19

:lol: :D

mesje
Czasami coś napisze
Czasami coś napisze

Post autor: mesje » 03 paź (ndz) 2004, 14:21:37

jak powiedziałem nikogo nie oceniam trudno ocenić kogoś po dwóch postach jeżeli uraziłem waszą dume i'm sorry

ODPOWIEDZ