O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Marino
- Zaczyna działać

autor: Marino » 04 paź (pn) 2004, 14:18:54
To pytanie zadaje sobie każdy z nas,bowiem stacja na Pl.WILSONA nie zostanie otwarta do końca tego roku ponieważ w środku jest tylko szkielet stacji,ale zewnątrz widać co innego.Panowie pracujący nad budową stacji robią co mogą by oddać w terminie ale coś ich hamuje...

Wszystko co tu napisałem jest oparte na wywiadzie środowiskowym, który przeprowadziłem w obrębie budowanej stacji.

-
Nicole_a
- Zawsze coś napisze

autor: Nicole_a » 04 paź (pn) 2004, 15:14:32
Ja sobie tego pyatnia nie zadeję, bo nawet nie pzrejeżdżam przez Pl. Wilsona

-
Oiolosse
- Nowy(a)
autor: Oiolosse » 04 paź (pn) 2004, 20:20:18
No to ja jako chlopak z Marymontu podpowiem, ze podobniez stacja ma byc otwarta w sylwestra. Owszem: wszystko jeszcze rozgrzebane, ale w ciagu ostatniego miesiaca:
a) uprzatneli teren na wyspie od strony kina Wisla,
b) zaczynaja sprzatac wysepke od strony ksiegarni
c) przywiezli schody ruchome [chyba miasto kupowalo hurtem bo identyczne lezaly nie tak dawno pod domami centrum :>]
Powoli stacja sie robi

Mam nadzieje, ze juz w styczniu nie bede musial jezdzic z Dw. Gdanskiego

-
pablo_cof
- Początkujący(a)

autor: pablo_cof » 06 paź (śr) 2004, 23:56:06
Ja to bym chciał, żeby w stronę Pragi Płd coś pociągneli, ale do tego czasu to się mam nadzieję przesiąde z autobusu i metra do samochodu

Strasznie się to metro ślimaczy. Fajnie, że coś robią, ale weźcie sobie porównajcie nasze metro z metrem w innych miastach Europy czy nawet Rosji, gdzie metro jest od kilkudziesieciu lat, często kilkupoziomowe, a nie jak u nas - jedna trasa obejmująca raptem 2 dzielnice, którą zaplanowali jeszcze przed wojną z tego co słyszałem.
-
dupa_jest_blada
- Początkujący(a)

autor: dupa_jest_blada » 07 paź (czw) 2004, 01:21:46
tak, na prage południe to by mi sie przydało. codziennie przesiadac sie z metra do tramwaju to przejebane. na bilet dwa razy tyle sie wydaje i traci sie 10 minut na przystanku zanim coś przyjedzie. ale pewnie do tego czasu razem zamieszkamy i metro bedzie zbedne :p hyh