Hey Graficy.. Zakopane!
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
Hey Graficy.. Zakopane!
Mam Pytanie. Co kto z was bierze do Zakopca.. tzn chodzi mi o sprzęty do bazgrania typu gumka typu ołówek i inne bardziej skomplikowane takie :'D
-
- Początkujący(a)
-
- Ekspert
nie wiem jak w tym roku bedzie, ale do tej pory wystarczył szkicownik (A4) i pare ołówków (od H po np B8). Wiadomo- gumka czy temperowka zawsze byla mile widziana. Pamietam jak w zeszlym roku lapy mi odmarzaly jak szkicowałam jedna zakopianska chatke... ale warto bylo. Musimy sie Małgosi Bałdowskiej zapytać o szczegóły-może w tym planuja cos nowego ... 

-
- Nowy(a)
graficy -plener
ołówki i owszem, ale nie od H tylko od B, czyli od B do np. B4, może być też węgiel. Format oczywiście dla waszej wygody może być A4. Aby sobie ułatwić co nieco warto wziąć też farby (mogą być w wersji najmniejszej objętowściowo czyli akwarelki). Pozdrawiam
aaa, pamiętajcie o sztywnej podkładce, będzie łatwiej. A paluchy pewnie będą odmarzały
aaa, pamiętajcie o sztywnej podkładce, będzie łatwiej. A paluchy pewnie będą odmarzały

-
- Ekspert
dziękuje ślicznie mb za informację
. oczywiscie chdziło mi o ołówki od H do B8 - najbardziej lubię te najmiekciejsze... lez chyba i H sie czasem przydaja ... nie wiem, bo nie urzywam
. Co do farb ... jak zwykle nie mam białej tempery ... porzyczy mi ktos
? wiem, wiem ... kupie ja sobie jutro w plastyku
Podkładka bedzie- jak nie jak tak

Podkładka bedzie- jak nie jak tak
-
- Zawsze coś napisze
Ja H używam np. jak coś rysuję piórem, to jak to coś bardziej skomplikowane i się dopiero uczę, to najpierw szkicuje ołówkiem to. I właśnie H, by potem tego nie było widaćzyrafa pisze:ołówki od H do B8 - najbardziej lubię te najmiekciejsze... lez chyba i H sie czasem przydaja ... nie wiem, bo nie urzywam.

-
- Ekspert
-
- Ekspert
Ja nie jestem dobrzewyuczonym malarzem, ale tempery biore ( czerwoną, niebieską, żółtą i biała), ale ich mam maluśko
... kilka szczecinowych pedzelków, szkicownik A4, ołówki: HB, B2, B3, B6, B8. Oczywiscie rownierz jakąś paletę do farb, pojemniczek ( pewnie sloik
) na wodę i jakąs podkładke pod kartkę. Gumki nie mam, aloe moze nie bedzie potrzebna
... no i temperowke biore
... to chyba tyle ... AMEN

-
- Ekspert
a ja jestem niezadowoloina z moich prac wykonanych w Zakopcu. Za mało się postarałam i i zwaliłam sprawę na całego. Gdybym wzieła się w garść to bym wyrysowała i wymalowałam ałkiem niezłe dziełka, a tu odwaliłam kiche na całego. Zrobiłam masę błędów w narysowaniu budynków (architektórze), miałam problem z perspektywą ( co sama mnie zdziwiło) no i ogólnie dół. O malarstwie w czasie wypadu w gory nie wspomnę - na szybko i odwal się ... Jestem zła na siebie bo ta pracke zrobiłam w 10 min suchymi pastelami, a wzielam przecierz tempery. Chciałabym, żeby była mozliwość poiprawienia jakoś tego pleneru rys.