Tu "Voice of Glamour" ;-)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
andy
Ekspert
Ekspert

Tu "Voice of Glamour" ;-)

Post autor: andy » 04 mar (pt) 2005, 17:26:23

Czytelnicy są różni, tak więc i do czytania mamy rozmaite wynalazki.
Ostatnio w naszej czytelni pojawił egzemplarz Glamoura.
Pasjonująca lektura ;-)

Już we tzw. wstępniaku dowiadujemy się, że "Glamour (...) to nowa broń kobiety uzbrojonej już w torebkę i kartę kredytową."
I czego tak groźnie uzbrojona kobieta może się dowiedzieć z pisma do niej skierowanego?

Np. że Joanna Brodzik jest "piękna, ale najbardziej urzeka jej błyskotliwość i szybkie riposty. To, że na pytanie: >Co Pani pomaga budzić się o piątej trzydzieści rano?< odpowiada >Strome schody do antresoli<".

W rzeczy samej powalająca błyskotliwość. :mrgreen:

Ale żarty na bok.

Redakcja naszej witryny internetowej chciałaby się dowiedzieć jaki magazyn najczęściej czytasz?

Tym razem nie robimy ankiety. Prosimy o "głosowanie" postami i tzw. krókie uzasadnienie. Będziemy wdzięczni za kazdą informację.

RafMak
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: RafMak » 04 mar (pt) 2005, 20:26:16

jak tak tylko na marginesie dodam, ze jak zbieralem reklamy z magazynow (glownie kobiecych) na manipulacje to przeczytalem kilka niezwykle pasjonujacych artykulow ktore sie tam znajdowaly i od tamtej pory juz nie jestem za rownouprawnieniem ;)

rusalka
Nowy(a)

Post autor: rusalka » 04 mar (pt) 2005, 20:45:56

a oto taka mała histiryjka:
Jakis tam dzien roboczy.godz.ok.18-19,mróz,śnieg,wychodze z biura,ide na stacje W-wa Powisle,podchodze do kiosku - musze kupic cos do czytania bo czeka mnie pół godz. jazdy pociagiem. Prosze o "Claudie"(dużo ploteczkek - w sam raz do pociągu!)-pani mówi: 14.99. Pytam -Ile???? - A bo z szalikiem jest. - No to poprosze "Olivie" pani mówi:10,99 - ??- A bo z filmem jest? No to pytam czy jest jakies pisemko bez filmu,bez gadżetów,bez pierdół - a pani na to: _"TWOJE IMPERIUM"!!!!! Złoty dwadzieścia! - no jak nie ma nic innego to biore. No i po połgodzinnnym kontakcie z ta cudowną fascynującą gazetką juz wiem że to był mój pierwszy i OSTATNI kontakt z "Twoim Imperium" - ale zaoszczędziłam conajmniej 9 zł - co za satysfakcja!

ps. na drugi raz zabiore książkę do torebki jak bede miała jechac pociagiem.

GlamourGirl
Nowy(a)

Post autor: GlamourGirl » 23 lip (sob) 2005, 12:31:59

Ja czasami pożyczam od mojej przyjaciółki Cosmopolitan-ona rzekomo kupuje je po to by ładne obrazki i reklamy pooglądać :lol: Co tu dużo pisać,włos się na głowie jeży 8O Abstrahując już od faktu,ze każdy numer jest o tym samym(bo ile można pisać różności o tym jak pójść z chłopakiem po 2 minutach znajomości do łóżka,lub o ciekawostkach typu:jak wykorzystać ciastko z dunkindonats w trakcie pieszczot :D -przysięgam,że był taki artykuł! :lol: Ja z miesięczników czytywałam swojego czasu "Zwierciadło"bo uważam,że jest naprawdę na poziomie,ale potem troszkę je zarzuciłam gdyż,co by nie mówić w grupie docelowej znajdę się za jakieś 10 lat,gdy dziecko ,poważny partner etc.nadejdą :wink: W tej chwili nie mogę nic sobie dobrać na naszym przebogatym rynku czasopismienniczym :cry:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 23 lip (sob) 2005, 12:45:54

Gdyby nie zarabiscie surrealistyczne felietony J. Brodzik to do Glamour bym nigdy nei zajrzal. Ale kiedy wlasnei przeczytalem pare takich felietonow, przy ktorych to wymiekaja nawet najwieksi filozofowie, to uwazam ze jaki felieton takie czasopismo. Wyrwane z kontekstu science-fiction :lol: :twisted:

mieze
Bywalec
Bywalec

Post autor: mieze » 06 sie (sob) 2005, 23:19:04

Ja tam czytam Cosmopolitan, Glamour, Marie Claire- bo to takie mało umysł absorbując :twisted:
A tak szerio szerio to lubię Arteon, Art&Business, Fluid, Activist, City Magazine i Film.

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 07 sie (ndz) 2005, 01:13:07

Ja czytam Ziwierciadełko powiedz przecie kto jest najpiękniejszy na świecie! Na poważnie Zwierciadło jest OK.
No i przyznaję się do czytania Na Żywo i Gali, gdyż posiadam koleżanki w owych wydawnictwach i dostaję egzemplarze gratisowe! :wink:

dis
Bywalec
Bywalec

Post autor: dis » 10 wrz (sob) 2005, 09:31:20

dawniej kupowałam glamour i cosmopolitan - ze względu, że chciałam poczuć się inteligentniejsza od tych bab, chociaż glamour miało czasem jakiś ciekawy artykuł. czasem obie te gazety poprawiały w jakiś sposób humor. ale już dawno przestałam wydawać na to pieniądze.
od zawsze i nadal czytam zwierciadło. u mojej babci zawsze czytam twój styl - ostatnio nie odwiedzając jej, złapałam się na tym, że kupiłam ów magazyn!

Martha
Ekspert
Ekspert

Post autor: Martha » 30 kwie (ndz) 2006, 13:43:32

A ja bez bicia przyznaje sie ,ze czytam glamour, twoj styl , cosmo ,playboy i wszystkie rodzajowe z tej polki. Przyznam,ze przy nich ubawie sie bardziej, niz na jakiejkolwiek malej ksiazeczce typu "100 kawalow o....".
Ostatnio wyszla nowa gazetka "Skarby polskiego kina" no i przyznam, ze sie bardzo rozczarowalam....pierwszy nr przekreslil cala reszte....i wiecej sie chyba nie skusze.
Ale ogolnie rzecz biorac, wsrod wszystkich magazynow przeze mnie czytanych na najwyzszej półce stawiam "Twoj Styl"...

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 19 sie (sob) 2006, 18:23:21

Skoro juz poruszam na forum co bardziej wola kobiety to moze taki jeszcze jeden artykul z prasy kobiecej. Ja bym to nazwal back to basics ale tytul jest To dziala na facetow :)

http://kobieta.interia.pl/news?inf=781812

ODPOWIEDZ