Witam. Mam tu reklamy. Potrzebuje pomocy, aby doszukac sie w nich funkcji tekstów reklamowych. wyróznic gdzie informatywnna, ekspesywna, impresywna, poetycka, fatyczna.
sa to reklamy telewizyjne, ponizej zamieszczam ich tresc
Gillette
Oto żel Gillette Series. Wystarczy naprawdę niewielka niewiele. Delikatnie masujesz twarz, a żel wnika w skórę i zmiękcza zarost. Inaczej niż zwykła pianka do golenia. Wypróbuj żel do golenia Gillette Series. To wyjątkowo gładkie i komfortowe golenie.
Toffifi
Mama: -Czasem w mojej rodzinie jest jak w cyrku. Każdy robi co chce, ale właśnie za to ją kocham. A poza tym mam niezawodny sposób na poskromienie moich rozrabiaków: Toffifi, bo to lubią wszyscy.
Narrator: Chrupiące orzechy laskowe w delikatnym karmelu, krem orzechowy i pyszna czekolada.
Mama: A oto moje rozrabiaki
Tato: Zabawa tkwi w Toffifi
Bank PBH
Potrzebujesz szybko pieniędzy? 500 zl? 1000? A może dużo więcej? Zadzwoń po pożyczke do Banku PBH. Jeden podpis, bez poręczycieli i pożyczkę dostaniesz od ręki. A raty? Są naprawdę niewielkie. Pożyczka od ręki dla każdego. Zadzwoń lub odwiedź jeden z 500 oddziałów banku PBH. Bank PBH, Bank indywidualnych rozwiązań.
Pasta Blendamed Whitening
Oto nowa pasta Blendamed Whitening Impresions o smaku Extreme Greek. WOW!! Pasta wybielająca, która orzeźwi czterema smakami intensywnych naturalnych ekstraktów . Mniam!!
Mniam teraz wybierz swój smak, potrzyj i powąchaj. Smacznego wybierania.
Hellmann’s
Już od 1905 roku dokładamy starań abyś mogła cieszyć się smakiem wyjątkowego majonezu Hellmann’s. Dlatego teraz jesteśmy dumni, że możemy go zaoferować nowej, niższej cenie. Każdego dnia od 100 lat Hellmann’s
dzieki z gory za pomoc
kontakt ze mna takze przez witkacy02@tlen.pl oraz gg1699945
Interpretacja reklam Gillette, Bank PBH, Blendamed..
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar