O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 19 kwie (wt) 2005, 15:14:47
Drodzy Forumowicze
01 marca 2004 roku powołany został do życia przez Aeile temat: "
PISADŁA... poezja".
Mam takie oto pytania :
- Czy wogole zagladasz do dzialu 'PISADŁA... poezja' ?
- Co sadzisz o tym dziale ?
- Czy jego istnienie wydaje Ci sie potrzebne ?
- Czy czegos Ci w nim brakuje ?
Wszelkie inne uwagi również mile widziane oczywiscie
Pozdrawiam
SeIZe
Narcyz Club
-
pesca
- Ekspert

autor: pesca » 19 kwie (wt) 2005, 18:18:15
1. Raczej nie (bo dawno mi się nie wyświetlał),
2. Jest OK.
3. Jeżeli ktoś lubi pisać, a dodatkowo ma chęć dzielenia się tym z innymi to dlaczego nie? Jeżeli ludzie mają radość z pisania, a inni z czytania napewno warto aby taki topic istniał,
4. Czasami brakuje jakiegoś komentarza, kogoś kto (poza autorem) potrafiłby w jakiś sposób skomentować to co się tam pojawia, czasmi wystarczyłoby powiedzieć, że coś jest fajne i tym samym zachęcać ludzi do umieszczania tam swoich własnych pisadełek.
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 19 kwie (wt) 2005, 20:04:18
1. Raczej tak. Choc przyznam ze bardziej regularnie czytam Pamietnik
2. To fajne miejsce niestety troche opuszczone
3. Jest potrzebny choc nie wiem czy w tej formie czy moze pod nowym tytulem
4. Mnie brakuje dialogu bo teraz jest monolog. Moze to co pisze Pesca ale przede wszystkim tego kiedy tak Aeila i Marzena pisaly.
Kiedys w szkole mialo byc Kolko (Kacik) Poetycki. Bylo sporo chetnych oprocz wymienionych Taurus i Zyrafa. Teraz tez jest w szkole kilka osob ktorym pisanie nie tylko wierszy przychodzi latwo. Chocby 3 osoby ktore mi przychodza do glowy z zajec u Rafala Maciaga Mieze, Ralf (Rafal R.) i Michal blizej niezidentyfikowany z nicka

A na pewno sa inni. Moze warto zrobic jakis konkurs na wiersz, jakis pojedynek tak jak to kiedys zrobil AW z Miloszem. Moze kontynuowac watek poezji walentynkowej . Bo powiedzmy sobie szczerze milosc to nie tylko wdzieczny temat dla poetow ale dla wszystkich. A moze zrobic cos jak z dokladanka troche jak to robi Zablocki na onecie czyli wspolne pisanie wiersza. Choc przyznam to moze byc troche ryzykowne

Mozliwosci jest wiele. Seize a moze taki atak z wszystkich stron

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 19 kwie (wt) 2005, 20:21:36
Na wsztepie dziekuje Wam za wypowiedzenie sie w tej kwestii
Pesca : To fakt - ostatnio troche ciszy w nim zagoscilo z uwagi m.in: na Walentynkowa tfurczosc. Od pewnego czasu czuje tam pewien 'monopol' co nie ukrywam troche mne smuci. Co do radosci pisania to raczej skoro cos sie pojawia to raczej o nia nie trzeba sie obawiac - tylko wlasnie warto mam wrazenie wiedziec ile osob ma z tego czytania radosci. Co do komentarzy to tez sie zgodze ze byloby to bardzo pomocne - choc Senq stwierdzil na poczatku tematu ze o poezji sie nie dyskutuje
Sinar : Milo mi ze
"Pamiętnik młodego Toma Cadila Ombre'Vivre" wzbudzil zainteresowanie

Co do monologu to juz wspomnialem iz mnie tez to nie cieszy zbytnio.
Co do stworzenia nowego to juz dzis z Havokiem na swoj sposob o tym rozmawialismy - by wyodrebnic wszelkie przejawy poezji i prozy gdzyz nie wszyscy zwolennicy prozy sa zwolennikami poezji. Jezeli chodzi o atak to w miatre mozliwosci taki uskuteczniam

Obrazuje sie to np.: wspomnianymi :
"Pisadlami...",
"Pamietnikiem...",
"Walentynkowa..." czy tez udzialem kiedys w
'Scenariuszu on-line" itd.

-
Neema
- Zadomowił(a) się

autor: Neema » 19 kwie (wt) 2005, 23:00:44
- Czy w ogóle zaglądasz do działu 'PISADŁA... poezja' ?
Tak może nie regularnie, ale co jakiś czas nadrabiam zaległości
- Co sadzisz o tym dziale ?
Myślę, że jest ciekawy i że od czasu do czasu warto do niego zajrzeć. Trochę poezji nikomu nie zaszkodzi a poza tym są tam głównie dzieła mojego miska
- Czy jego istnienie wydaje Ci się potrzebne ?
Myślę, że tak.
Jeśli nawet większość forumowiczów uważa, że nie jest ono potrzebnie to i tak nie ma to znaczenia gdyż najważniejsze jest to, iż jest ono potrzebne twórcą, którzy mogą tam swoje dzieła zaprezentować.
- Czy czegoś Ci w nim brakuje ?
Tego, co w większości tematów i ogólnie w całym forum. Rozgłosu, różnorodności dzieł i autorów, komentarzy i może krótkiej wzmianki na temat artystów promujących tam swą twórczość jakoś łatwiej nam się czyta takie rzeczy, kiedy wiemy, z kim mamy odczynienia, co go inspiruje, dlaczego podejmuje taka a nie inna tematykę itd...
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 19 kwie (wt) 2005, 23:34:18
Seize moje zdanie zna

Jestem za tym zeby odseparowac proze od poezji, nei zebym byl jakis anty do poezji ale wole inne rejony literatury... Bardzo mi sie podoba np. "Pamiętnik młodego Toma Cadila Ombre'Vivre" czytalem go kilkakrotnie i zawsze ciesze sie gdy sie pojawia nowy wpis :] Dlatego dobrze ze jest on oddzielnie przez to zachowuje naturalny ciag i ma ksztalt cyklu. Jest to fajny i interesujacy smaczek na forum

Wybaczcie jesli nie opiewam tutaj inncyh tworcow poezji ale dla mnie ten Pamietnik jest bezkonkurencyjny dzieki stylowi i charakterowi jaki ma to opowiadanie

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 20 kwie (śr) 2005, 00:04:48
Neema : Tez mam wrazenie ze 'od poezji jeszcze nikt nie umarl' no chyba ze autor kiepskich wierszy

A co do głównej obecnosci mnie to ... hmm no misiek ma wlasnie zamiar jakos to 'rozbudowac':) Kazdy tworca potrzebuje jakiegos odbiorcy a miejsc na 'pusta prezentacje' jest wiele; a wlasna 'szuflada' to niez nie najlepsze miejsce [chyba ze na poczatku]. Co do brakow to wlasnie staram sie je wylowic
Havok : Nad ta separacja wlasnie chce pomyslec. Co do "Pamietnika..." to ciesze sie ze dochodza do mnie pozytywne opinie - widac ze jest sens przepisywac kolejne kartki i wrzucac je na forum

Choc oczywiscie nie bedzie on trwal wiecznie - trzeba bedzie nad czyms nowym pomyslec
Co do jakis form prozatorskich to takowe przeplataly sie przez temat 'Pisadla... poezje' jak chociazby teksty pisane przez m.in: Aeile, Sinara czy tez przeze mnie - bo gdzież w sumie takie rzeczy jak :
"Autor scenariusza" [SeIZe] czy też
"Opowieść bez początku i końca" [Sinar] itd ? To bylo najlepsze miejsce raczej

-
zyrafa
- Ekspert

autor: zyrafa » 20 kwie (śr) 2005, 00:54:07
ja lubie dobra poezję ...tzn lubie własną poezje ;p. Żart to był oczywiście i tu pragne powtórzyć to co już wcześniej zostało napisane. W temacie "PISADŁA... poezja" umieściłam kilka swoich wierszydeł. Nie moge jednak napisać czy są dobre, czy nie. Nie wiem jak je ludzie odebrali. Nie wiem czy czegoś nie powinnam zmienić. Nie wiem czy odbiorca zrozumiał mój przekaz - a może któryś wiersz wydał mu się płytki, a włożyłam w niego dużo emocji. Nie wiem takich rzeczy, więc jak pisze to większość wierszy chomikuje i nie upubliczniam. Gdyby ktoś chociaż skomentował je jakoś. Napisał co czuł czytając, któryś z nich. Jak go zrozumiał ... a może uznał za bezsens. To byłyby dobre wskazówki, rady ...
Gdyby zrobić jakiś konkurs ... pewnie miałabym problem, bo piszę zawsze z 2 powodów. Jak jestem na maxa szczęśliwa, lub na maxa cierpie. Nigdy niczego nie napisze yak sobie, albo bo tak trzeba. Tzn napisze, ale nie jest to według mnie dobre ... kicz stworzony prze mnie, a tgo nie chcemy :].
Co do prozy... pisze opowiadania, ale żadko. Tego to juz nikomu nie pokazuje. Może dlatego, że jest tam napewno masa błędów, czy po prostu boje się krytyki ...
Poza tym prowadze pamiętnik od 6 klasy podstawówki- ostatnio troche żadziej pisze ...
ale podsumowując, bo odchodze od tematu. Pomysł z rozruszaniem forum, rozkręceniem i rozbudowa tematów odnośnie prozy i poezji jest spoko. Bardzo mi sie podoba . Może w końcu coś napisze ... umieszcze ... może uznam, że warto (by uzyskać naprawde dobrą opinię). Trzymam kciuki
pozdrawiam, zyrka
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 20 kwie (śr) 2005, 00:59:06
Zyrafka moglabys mi przeslac jakies przykladowe wiersze? Interesuja mnei te pisane podczas raczej negatywnych emocji.......

-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 20 kwie (śr) 2005, 01:06:41
zyrafa pisze:W temacie "PISADŁA... poezja" umieściłam kilka swoich wierszydeł.
Niom pytalem sie kiedys czemu tylko trzy ?
Co do 'stanow pomocnych pisaniu' to ja bardziej preferuje te 'smutniejsze'
Mam nadzieje ze wypowiedzi ktore sie pojawiaja i mam nadzieje beda sie pojawiac pokaza obecne niedoskonalosci i pozwola na 'rozuch' w dobra strone
-
zyrafa
- Ekspert

autor: zyrafa » 20 kwie (śr) 2005, 01:47:12
http://www.szkolareklamy.pl/ftopicp-28122.html#28122
jest juz na maxa pozno jak dla mnie. Podałamlinka - tak byly te 3,4 wersze, o których Seize wspomniał. Dzisiaj dodałam jeszcze 3 - pierwsze, które znalazłam na kompie raczej pisane gdy byłam smutna. Tak jak wspomniałam - pewnie nie sa za dobre, aletak ciężkouniknąć błędów, przy dalszym pisaniu jak sie nie wie, co do tej pory robiło sie źle. Mam więcejswojej twórczości, aleto jutro czy przy najbliższej okazji wkejena forum. Dzisiajjuż wybaczcie, ale padam na ryjek
dobranoc :*
........................
strasznie brakuje mi braku komentów od osób czytających moje wypocinki;). Trzeba by cos z tym zrobić :] bo jak pisze do du.py tofajnie gdybym chociaz o tym wiedziała ... hiehie ... a moze pisze wrecz genialnie ;D. marzenie
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 23 kwie (sob) 2005, 01:16:39
Zachecam wszystkich chetnych, do zalozenia wlasnego tematu na zasadzie :
1) [Poezja] Nick lub/i [Proza] Nick - w ktorych bedziecie zamieszczac swoja indywidualna tworczosc ;
2) [Słowa] Nick - Komentarze - w ktorych zainteresowani beda mogli wpisywac uwagi
Uwagi prosilbym aby byly prezentowane zgodnie ze schematem :
wszelkie komentarze odnoszace sie do konkretnego elementu [wiersza, opowiadania, czy tez innego podobnego przejawu] prosze poprzedzic tytulem danego elementu ktory sie komentuje.
-
Ato
- Zawsze coś napisze

autor: Ato » 23 kwie (sob) 2005, 23:41:05
robi sie tyle postow z poezji, ze byc moze warto nowe podforum zalozyc poswiecone sztuce pisanej?
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 24 kwie (ndz) 2005, 00:11:26
To co obecnie sie jakby pojawilo (podzial) to 'propozycja do rozpatrzenia' ...
-
seize
- Loża WSR

autor: seize » 29 kwie (pt) 2005, 14:56:51
seize pisze:Zachecam wszystkich chetnych, do zalozenia wlasnego tematu na zasadzie : ......
Jak widac pomysl byl tak dobry i brak jest komentarzy lub tez byl tak tragiczny ze szkoda slow