O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
bagi
- Nowy(a)
Witam!
Jestem tu nowy i nie wiem czy dobrze trafilem jesli chodzi o miejsce dla tego posta

Mam pytanie odnosnie kursow o roznego rodazju szkolen w zakresie pracy z kamera reporterska. Czy ktos mogluby udzielic mi informacji na ten temat... prosze bardzo o adresy miejsc gdzie mozna taki kursy zrobic.
Pozdrawiam serdecznie!
-
bagi
- Nowy(a)
autor: bagi » 16 cze (czw) 2005, 21:35:49
Nie rozuimie dlaczego na forum o takie temtyce nie moge uzyskac odpowiedzi na moje pytanie

-
burak
- Nowy(a)
autor: burak » 07 lip (czw) 2005, 10:25:30
Zatrudnij się w "Wydarzeniach" Polsatu

Oni prowadzą kursy dla swoich operatorów w Reuters'ie
A tak na serio
To myślę, że kursy dla operatorów-reporterów sa dostępne tylko dla ludzi w wykształceniem operatorskim lub w ramach wewnętrznych kursów stacji telewizyjnych.
-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

telewizja polska cyklicznie organizuje takie kursy, choc moje prywatne doświadczenia związane z tą instytucja nie są zbyt dobre;
ponad rok temu wysłałem szczegółowe zapytanie faxem i droga email, w którym prosiłem o wyszczególnienie programu kursu, ilości godzin pracy z kamerą, określenie rodzaju kamery i osoby (z imienia i nazwiska), która będzie wspomniany kurs prowadziła i do dani dzisiejszego mimo kilkukrotnych próśb nie otrzymałem żadnej odpowiedzi - mimo, że jest to komercyjne przedsięwzięcie TVP; doadtkowym mankamentem w/w jest to, ze w przypadku nie zebrania się odpowiedniej ilości osób szkolenie nie jest wcale organizowane;
co do warszawskiej szkoły reklamy - u nas taki kurs dla słuchaczy wsr będzie organizowany w sierpniu; czy osoby spoza szkoły będą mogły w nim uczestniczyć i na jakich zasadach będzie wiadomo pod koniec lipca, więc jeśli Cię to istotnie interesuje, zajrzyj na forum ogólne i tam poszukaj informacji
PS
"Nie rozuimie dlaczego na forum o takie temtyce nie moge uzyskac odpowiedzi na moje pytanie"
- widzę, że jesteś dosyć niecierpliwy, otóż forum nie jest tworem komercyjnym, w którym ludzie zobowiązują się natychmiast udzielać wszelkich odpowiedzi na dowolne pytania - jesli potrzebujesz natychmiastowej pomocy pisz w części prośby o pomoc itp.
PSS
we wspomnianych przeze mnie szkoleniach wykształcenie operatorskie nie jest wymagane