?KIEDY IMPREZA?

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Jaki termin imprezy WSR-owców najbardziej Ci pasuje?

Czas głosowania minął 29 lip (pt) 2005, 16:21:47

02.07.2005 r.
23
70%
09.07.2005 r.
9
27%
Jeszcze późniejszy termin.
1
3%

Liczba głosów: 33

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

?KIEDY IMPREZA?

Post autor: Neema » 29 cze (śr) 2005, 16:21:47

Taka mała ankietka orientacyjna.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 29 cze (śr) 2005, 16:50:40

Tu chyba maczal w tej ankiecie paluchy jakis admin... Strasznie szybko sie zrobilo z 1 - 17 8) No nic i tu tez wrzuce to: http://www.newdeep.pl/

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 29 cze (śr) 2005, 16:51:08

Chciałam tylko powiedzieć, że jest to nie możliwe żeby w kilka sekund nagle 15 osób zagłosowało na 1 opcje! Co jest??
Proszę jak na razie grzecznie adminów o nie robienie takich rzeczy, bo to zachowanie nawet jak na was zbyt dziecinne. :?

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 29 cze (śr) 2005, 17:27:05

Może to nie wielka motywacja dla sprawców tego oszustwa, ale jeśli ta sprawa się nie wyjaśni, ankieta nie zostanie zmieniona lub tez temat po prostu usunięty to ja bez względu na datę nie wybiorę się na ta imprezę, bo nie lubię jawnej manipulacji, a szczególnie w miejscu gdzie podobno każdy może wyrazach swoje zdanie. W ładnym świetle stawiacie to forum.
:(

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 29 cze (śr) 2005, 19:08:03

Dobre. Neema zapnij pasy! Proponuje nowy przedmiot (to dobra sprawa): Manipulacja, propaganda ludzmi.

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 29 cze (śr) 2005, 19:33:44

Senq ma racje to bylby fajny przedmiot w WSR 8)

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 29 cze (śr) 2005, 20:14:08

Myślę że znalazłoby się paru speców w tej dziedzinie.
Dziękuję za wsparcie.

zyrafa
Ekspert
Ekspert

Post autor: zyrafa » 30 cze (czw) 2005, 00:26:30

przecież wiadomo kiedy, to po co ta ankieta :lol:

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 30 cze (czw) 2005, 07:35:17

Z doswiadczenia wiem ze jezeli zacznie sie zmieniac terminy to z imprezy nic nie wyjdzie...
:?

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 30 cze (czw) 2005, 09:15:40

zyrafa pisze:przecież wiadomo kiedy, to po co ta ankieta :lol:
Ankieta została założona, kiedy jeszcze nie było wiadomo kiedy, a organizatorzy też zaczęli się zastanawiać nad terminem gdyż coraz więcej osób twierdzi, iż mu ten termin nie pasuje. No, ale nic ja chciałam pomóc, sprawdzić, jakie jest nasze zdanie, bo to w końcu impreza dla nas!? 8)

aw
akademiareklamy.edu.pl
akademiareklamy.edu.pl

Post autor: aw » 30 cze (czw) 2005, 14:22:04

Neema - chyba trochę przesadziłaś z reakcją - szczególnie, że nie masz pojęcia o tym jak funkcjonuje strona i co można a czego nie mozna zrobić, jak również kto to może robić i co jest akceptowalne a co nie! Zapraszam do administratora - czyli az - byś zaczerpnęła garść wiedzy na temat skryptu jakiego używamy i obejrzała logi na serwerze, które udokumentują Ci, że zwyczajnie nas obrażasz. Jeśli nie zauważyłaś, że część strony ze względów optymalizacyjnych odświerza się co 15 minut, to masz zproblem.
Ponadto to chyba jakieś brednie, że zauwazyłaś róznicę w ciągu kilkunastu sekund. Zajrzyj na stronę główna wsr - zobacz ile osób jest w tym samym czasie na na naszej stronie, moze to Ci troche otworzy oczy.
Nie sądze również by ktokolwiek sw lub ja uprawniał Cię do publikowania publicznie informacji na temat rozmów jakie toczyliśmy w sprawie terminu imprezy. To co teraz robisz to dezinformacja i nie pomaganie a rozwalanie imprezy: "a organizatorzy też zaczęli się zastanawiać nad terminem gdyż coraz więcej osób twierdzi, iż mu ten termin nie pasuje." Szczególnie, że jedyne informacje jakie do nas dotarły na powyższy temat pochodziły właśnie od Ciebie i na koniec rozmowy się z nich wycofałaś - zdecyduj się zatem na jakieś stanowisko i zastanów co mówisz a w szczeólności co piszesz.
Co do terminu jest on ustalony. Osoby, które nie będą mogły być chętnie zaprosimy na kolejną.

PS
Moze zanim zaczęłaś rzucać oskarżenia, obrażać ludzi i grozić, lepiej było poprosić by osoby, które wciskały widoczne opcje zabrały głos w w/w sprawie i byłoby jasne jak było na prawdę.

PSS
W szkole jet prowadzony cyklicznie przedmiot "teoria propagandy" i nie przekłada się na funkcjonowanie forum. Znam wiele społeczności internetowych i tam banowanie, usuwanie postów, ignory itp. nalezą do obowiązków administratroa i zapisane sa w regulaminie forum. My nie mamy regulaminu i w związku z powyższym nie stosujemy tego typu działań, raczej staramy się rozmawiać i przekonywać do swoich zwyczajów.

Neema
Zadomowił(a) się
Zadomowił(a) się

Post autor: Neema » 30 cze (czw) 2005, 18:23:26

Nie chciałam się kłócić ani tym bardziej nikogo obrażać.
Na początku, jeśli juz napisałam tylko ze to dziecinne zachowanie.
Może i strona sama z siebie odświeża się, co 15 min, ale jeśli ja, co chwile ja sama odświeżam to myślę ze jednak dane się uaktualniają, choć to prawda nie wiele wiem na temat skryptu użytego na tej stronie i nie za bardzo się za nim znam, ale wiem ze ci, co maja większy dostęp, administratorzy mogą na niej bardzo wiele pozmieniać.
Co do publikowania publicznie tej informacji i wprowadzania dezorientacji to założyłam przecież ten temat od siebie, nie napisałam na początku ze robie to z waszego zlecenia, chciałam się sama zorientować jak sprawa wygląda, a jeśli chodzi oto ze coraz więcej osób twierdzi ze im termin nie pasuje to owszem ja mówiłam o swoich znajomych, ale z tego, co widziałam na forum tez pojawiło się sporo głosów przeciwko tej dacie.

Kiedy nagle przynajmniej według mnie i paru innych osób w dziwny sposób znacznie zmieniła się punktacja ankiety napisałam tylko informacje ze to zauważyłam i prosiłam o wyjaśnienie, ale przez godzinkę nikt się nie odezwał nikt mi nie wytłumaczył ani nic wiec dopiero w tedy napisałam tego posta z "groźbą" bo uznałam ze przeszło to bez echa.
No nic nie przypuszczałam ze cała ta sprawa skończy się tak nieprzyjemnie i ze dostane taki opieprz za to ze chciałam sobie sprawdzić, jaka będzie frekwencja na imprezie.
Życzę dobrej zabawy i pozdrawiam.

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 30 cze (czw) 2005, 18:45:52

Ja od siebie moze powiem w ten sposob - dane w ankietach z tego co wiem sa aktualizowane na bierzaco - pole w bazie przy kazdym oddaniu glosu jest aktualizowane a przy wyswietlaniu strony z ankieta w przypadku oddania juz glosu nastepuje odczytanie tego pola z bazy i podanie jego zawartosci.
A to ze dane w bazie mozna edytowac to dla nikogo nie jest tajemnica i stad rozne takie przypadki 'zbyt szybkiego' przyrostu glosow budza rozne opinie. Pojawiajacy sie goscie owszem moga oddawac glosy i wprowadzac tym troche w blad zwlaszcza ze niejednokrotnie ich liczba wynosi ok 5-10. Zwlaszcza ze jak dotad nie bylo chyba jeszcze takiej ankiety ktora po krotkim czasie od jej zalozenia zdobyla by duzo ilosc glosow - czy to na jedna opcje czy tez ogolnie. Zreszta skoro mial juz miejsce przypadek modyfikowania ankiety [a dokladnie opcji] bez wiedzy zakladajacego to wiadomo ze wiarygodnosc takowych staje czasem pod znakiem zapytania.

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: s_wojtkowski » 30 cze (czw) 2005, 19:24:59

Myślę, że nikt tu nie miał złej woli. Neema niefortunnie założyła temat, który wprowadził trochę zamieszania, ale - jak słyszymy - stało się to wbrew jej intencjom. Musieliśmy może źle się zrozumieć w rozmowie o dacie imprezy. Myślę, że chcąc sprawdzić, ile osób będzie 02 lipca można było lepiej ułożyć pytania do ankiety.
Kwestia oddawania głosów w ankietach i dowolnego zmieniania ich wyników przez kogokolwiek jest groźna. Ta rzeczywiście wygląda dziwnie. Ale wiem, że nie zmieniał w niej nic aw (nie ma takich uprawnień), ani az (który też na 100% nie ma z tym nic wspólnego). Mam nadzieję, że jednak wyjaśni się co takiego dziwnego sie stało (jesli sie stało), bo inaczej nikt nie będzie głosował w ankietach.
Ale ponieważ nie ma kogo oskarżać - nie powinno sie tego robić. Bo niewinni oskarżeni są źli i maja do tego prawo. Nawet kiedy nie mówi sie wprost, a tylko sugeruje - to dla niewinnego jest juz insynuacja. Pamietajmy o tym wszyscy.
Mam nadzieję, że zapomnimy o tej niemiłej sprawie najpóźniej w sobotę. Do miłego!

senq
Ekspert
Ekspert

Post autor: senq » 30 cze (czw) 2005, 20:46:33

Oj Neema podpadłas Głównemu Urzędowi Cenzury (G.U.C.WSR)! Badz silna!

ODPOWIEDZ