Najmodniejsze miasta polskie
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Ekspert
Najmodniejsze miasta polskie
Polskie miasta wchodzą w modę, czytamy w najnowszej Polityce. Jeśli jest się Niemcem, modnie jest pojechać na weekend do Wrocławia. Jeśli młodym Anglikiem – wypada polecieć na wieczór kawalerski do Krakowa. Gdy jest się odpowiednio sytuowanym Polakiem, w najlepszym tonie jest kupić apartament w Sopocie. Na udany wypad nadają się Łódź, Poznań, Zamość, Lublin, Gdańsk albo Elbląg. Toruń, Kielce gonią liderów. Historycy kiedyś odnotują: przełom wieku XX i XXI, rozkwit miast – nie zawsze planowany efekt transformacji ustrojowej. Uboczny, a jakże przyjemny.
Z uwagi na przebudowę strony internetowej Polityki cały tekst dostępny jest tylko w wersji gutenbergowskiej.
Czy w rzeczy samej polskie miasta przeżywają taki rozkwit? Czy mamy jakieś własne ulubione miasta, które nie wyrobiły sobie jeszcze marki? I nie są modne, ale kwestią czasu jest kiedy Kraków jako najfajniejsze i najbardziej markowe (że tak to ujmę) miasto w Polsce może zostać zdetronizowany?
BTW, o promocji Krakowa czytaj w naszej newsowni <a href="http://www.szkolareklamy.pl/article1119.html" target="_blank"> Nawet Kraków się promuje</a>.
Z uwagi na przebudowę strony internetowej Polityki cały tekst dostępny jest tylko w wersji gutenbergowskiej.
Czy w rzeczy samej polskie miasta przeżywają taki rozkwit? Czy mamy jakieś własne ulubione miasta, które nie wyrobiły sobie jeszcze marki? I nie są modne, ale kwestią czasu jest kiedy Kraków jako najfajniejsze i najbardziej markowe (że tak to ujmę) miasto w Polsce może zostać zdetronizowany?
BTW, o promocji Krakowa czytaj w naszej newsowni <a href="http://www.szkolareklamy.pl/article1119.html" target="_blank"> Nawet Kraków się promuje</a>.
-
- Początkujący(a)
-
- Loża WSR
Modne sa Sopot i Zakopane. Nie tylko w sezonie. No a ja bym jeszcze dodal Ursynow
W koncu ma wiecej mieszkancow od kilku miast wojewodzkich. A piekny jest o kazdej porze roku
Ale nawet pomijajac nawet to ze jest to moj Heimat to jesli chodzi o Warszawe jest jedna z najmodniejszych (i przy okazji naj...drozszcyh) dzielnic.

-
- Czasami coś napisze
Re: Najmodniejsze miasta polskie
coś w tym jest... rzeczywiście przez długi okres czasu Kraków był bodaj jedynym miastem kojarzącym się obcokrajowcom z Polską. stanowił w końcu swoistą enklawę kulturalną i naukową. subiektywnie rzecz ujmując, wydawał mi się nawet bardziej prestiżowy niż sama stolca...andy pisze: kwestią czasu jest kiedy Kraków jako najfajniejsze i najbardziej markowe (że tak to ujmę) miasto w Polsce może zostać zdetronizowany?

my tu gadu gadu o obcokrajowcach, a czy nie zauważyliście nowej tendencji u młodych ludzi? ja zaobserwowałam to wśród znajomych: teraz TRENDY/JAZZY <

-
- Ekspert
marketing miejski
Tak?Kali pisze:no Andy zapomniałeś wymienić Warszawy
Wcale nie zapomniałem, po prostu ją byłem pominąłem

-
- Loża WSR
-
- Ekspert
marketing miejski
Zapomniałes dodac DUBLIN i Irlandię, to inne moje miłości
Na razie jeszcze niespełnione 
No więc czas najwyższy abym cała prawdę wyznał do tablicy wywołany. Niestety jestem nieuleczalnie chory (jeśli można tak to nazwać) na miłość do Warszawy. Nie wiem co takiego w tym mieście, ale kiedy mnie tu zbyt długo nie ma po prostu za nią tęsknię.
Myśle, że o ile kobietę jedną się kocha, to miejsc może być wiele. I Warszawa do takich należy. Ufff, ale ulżyło

No więc czas najwyższy abym cała prawdę wyznał do tablicy wywołany. Niestety jestem nieuleczalnie chory (jeśli można tak to nazwać) na miłość do Warszawy. Nie wiem co takiego w tym mieście, ale kiedy mnie tu zbyt długo nie ma po prostu za nią tęsknię.
Myśle, że o ile kobietę jedną się kocha, to miejsc może być wiele. I Warszawa do takich należy. Ufff, ale ulżyło

-
- Nowy(a)
-
- Ekspert
Warsaw
W przypadku Warszawy, gdzie spędziłem mniej więcej połowe dorosłego życia to chyba kwestia ludzi. Tj. tyle lat oznacza kupę znajomych, przyjaciół, fantastyczne wspomnienia. Miłości dawne raczej nie, ale obecną bardzo, oh i to bardzo 

-
- Loża WSR
Pytalem nie bez kozery Andy bo wiekszosc ludzi podaje podobne powody rodzina, milosc praca czasem szkola znajomi.
Moj kumpel wlasnie ozenil sie miesiace temu z krakowianka. Co ciekawe na razie zyja w rozlace bo Ania (tak sie wlasnie nazywa jego polowica) konczy jeszcze doktorat. Ale najdalej za pol roku uwija sobie gniazdko gdzies na Ursynowie
Kiedy go sie pytalem czemu nie Krakow bo przeciez obaj (albo wszyscy) wiemy ze to magiczne miasto powiedzial szczerze ze on bardzo chetnie zamienilby Warszawe na grod Kraka. On jako dziennikarz znalazlby jakies zajecie ale jego zonie latwiej bedzie tutaj i razem podjeli taka decyzje. Coz nie bede ukrywal CK Krakow moze na tym troche straci ale ja zyskam a przynajmniej nie strace bo Marcin to jeden z moich najlepszych kumpli 
Moj kumpel wlasnie ozenil sie miesiace temu z krakowianka. Co ciekawe na razie zyja w rozlace bo Ania (tak sie wlasnie nazywa jego polowica) konczy jeszcze doktorat. Ale najdalej za pol roku uwija sobie gniazdko gdzies na Ursynowie

-
- Ekspert
love for money
Cóś panie musi być na rzeczy. Idąć tym tropem, rozumując w takich kategoriach nie dziwię się, dlaczego moja Familia z Grecji ciągle, kiedy odbieram komórkę, nie może zrozumieć co ja wciąż w Polszcze robię.sinar pisze: On jako dziennikarz znalazlby jakies zajecie ale jego zonie latwiej bedzie tutaj i razem podjeli taka decyzje.
Zaś znajomi, którzy pojechali "na chwilę" do Ireland albo United Kingdom dziwią dlaczego jestem taki uparty i nie chcę rzucić okiem na uroki Dublina albo Londynu.
Może zatem czas najwyższy przekonać się, czy Dublin nie bardziej niż Warsaw wart miłości?

-
- Loża WSR