O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
reyestr
- Bywalec

autor: reyestr » 16 paź (czw) 2003, 20:19:58
Witam .
Ostatnio sciska mi banie pewnien temat, pomyslalem sobie ze tak luzno go wrzuce bo jak narazie nie spotkalem chyba podobnego na forum, choc zaznaczam ze nie przeczytalem jeszcze do konca tych wszystkich waszych staran

(czyt. poczatkujacy), ale obiecuje poprawe.
Ok chodzi o to, ze moze znalazlo by sie kilka chetnych osob aby spotkac sie i pogadac o swoim slowie pisanym (np. wiersze, sny - czyt. chore wizje) cos jakby kolko poetyckie, jesli sie tacy nie znajda mozecie zrownac temat z ziemia . puki co moze ktos ma taka potrzebe, aby poznac kogos blizej w ten wlasnie sposob, wymienic sie pogladami. Przypuszczam, ze w koncu w takiej artystycznej szkole, cala ta utalentowana mlodziez napewno kiedys pisala cos i wie o czy mowie ... pozdrawiam.
-
Taurus
- Nowy(a)
autor: Taurus » 16 paź (czw) 2003, 22:14:06
Jestem jak najbardziej za, zwłaszcza, że sam piszę i w ogólniaku niestety nie udało mi się pomysłu takiegoż kółka wprowadzić w życie. Mam dosyć spory dobytek w większości wierszy, ale i kilka opowiadań i tekstów piosenek. Jestem z zaocznych, ale codziennie bywam w szkole i jutro (piątek) o 15:00 będę w szkole. Poznasz mnie po długich kudłach i czarnym płaszczu. Możemy się zobaczyć na przerwie i przedyskutować. Bardzo chętnie pomogę w organizacji tego projektu i myślę, że nie będzie większych przeszkód ze strony władz szkolnych w realizacji.
Pozdrawiam.
-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 17 paź (pt) 2003, 11:25:17
Bardzo dobry pomysł. Popieram. Kiedyś w podstawówce i liceum była grupa fajnych ludzi. Pisaliśmy jedni lepiej drudzy gorzej. Jedni więcej drudzy mniej, ale była fajna atmosfera. Chętnie bym to powtórzył. Bo od kilku lat piszę prawie wyłącznie prace naukowe, notatki służbowe i pisma. Szczyt marzeń to to nie jest, a gdyby zebrała się jakaś ekipa to by człowieka trochę zmobilizowało. Jestem na zaocznych i czas mam tylko w weekendy. No chyba że kółko będzie też wirtualne. Na forum Książki w temacie Próby ... zachęcałem odważnych ludzi do podzielenia się swoim dorobkiem. Temat trochę zdegenerował, zresztą z mojej winy, ale można to wyprostować. No chyba, że chcecie poddać małemu ćwiczeniu literackiemu, które tam zamieściłem. Chodzi o to by napisać ciąg dalszy. Zapraszam i pozdrawiam.
-
reyestr
- Bywalec

autor: reyestr » 17 paź (pt) 2003, 16:47:24
I o to chodzi, i o to chodzi

jak tak dalej pojdzie mozna by zaczac pomalu realizowac takie koleczko, mysle ze znajdzie sie wiecej chetnych .
-
aw
- akademiareklamy.edu.pl

Podpisuję się pod tym.
1. Proponuję pojedynek na wiersze w części: Pojedynki
2. Proponuję stworzyć koło literackie - czytalibyśmy swoje wiersze i najwybitniejszych i komentowali - pod warunkiem, że pomysł nie zginie tak jak niedoszły kabaret
3. Proponuje wydawać własny miesięcznik poświęcony nie tylko poezji ale wogóle twórczości naszych ludzi
Powiedziałem.
-
mefju
- Zadomowił(a) się

autor: mefju » 18 paź (sob) 2003, 10:53:55
o kabarecie to mozna jeszcze pogadac...
-
reyestr
- Bywalec

autor: reyestr » 19 paź (ndz) 2003, 22:33:00
Slicznie

. Jak to zwykle bywa aw trafnie i ciekawie nadal barw pomyslowi, wiec teraz tylko sie tym zajac. Wydaniem szkolnej gazety szczegolnie, warto by miec taki zin, nie tylko literacki. Milo by bylo gdyby to nie pozostalo obojetne, tak wiec jak widzicie wiele zalezy od was zeby nie sciemniac, ze wlasciwie wszystko

-
sinar
- Loża WSR

autor: sinar » 27 paź (pn) 2003, 15:20:21
Pomysl z gazeta jest ciekawy. Tylko zeby to nie rozeszlo sie po kosciach to trzeba by usiasc i wszystko obgadac. Na poczatek sprawy techniczne i organizacyjne. Przede wszystkim co to ma byc miesiecznik kulturalny, zin, gazetka szkolna. Kazda formula ma swoje plusy i minusy. Gazetke szkolna w teorii mozna by robic w Wordzie czy czyms takim, przynajmniej tak sie robilo kiedys, na nizszym stopniu rozwoju

Ale zeby robic cos powazniejszego, o lepszej jakosci potrzebne sa lepsze narzedzia i umiejetnosci. Gdzies w uszach brzecza mi takie trzy literki DTP. Nawet cos takiego jest w programie szkoly. Trzeba by chyba przejsc przyspieszony kurs.
A co do tematyki to tez bylbym za szerszym spektrum takiego pisma. Bo to by mialo byc dla ludzi - o nas i dla nas, wtedy by moglo zaciekawic. Dlatego ja bronilbym sie przed stricte literackim charakterem takiego czasopisma. Ludzie maja dosc Stowarzyszen Umarlych Poetow w necie. Natomiast poezji i prozie warto by poswiecic jeden z dzialow takiego magazynu. Jakie moglyby byc inne, macie jakies pomysly?
-
Haken_M3U
- Nowy(a)
autor: Haken_M3U » 27 paź (pn) 2003, 17:14:23
Kurcze jak stworzymy jeszcze kółko poetyckie i tak dalej to już w ogóle zakocham się w tej szkole.... bo jak narazie zakochałam się już w 90 %... Pisze wiersze od dawna.... pare z nich wydawałam juz w gazetach.. reszte umieszczam w portalach internetowych także ja się piszę...
-
reyestr
- Bywalec

autor: reyestr » 27 paź (pn) 2003, 17:24:39
Hmmm . Na lamach gazetki mogly by, a wlasciwie powinny pojawiac sie osiagniecia szkoly i jej poszczegolnych absolwentow

tak wiec latwo przychodza mi namysl dzialy : fotografia, szkic, obraz, poezja, film, muzyka, zaproszenia na ciekawe imprezy, recenzje ciekawych filmow i plyt i tak dalej i tak dalej. Jak najszybciej spotkam sie z aw i przypomne o temacie, wtedy napewno cos ruszy, wiadomo ze szkola zawsze byla i zawsze bedzie przychylna takim pomyslom, a wszystko zalezy wylacznie od nas.
-
REGIS
- Nowy(a)
autor: REGIS » 27 paź (pn) 2003, 22:54:25
Swietny pomysł- mysle że znajdzie się dużo chętnych do pomocy.
Jestem na zaocznych - ale to by nieprzszkadzało robić zdjęć itp.
tylko by trzeba do tego niezłą grupe zebrać.

-
reyestr
- Bywalec

autor: reyestr » 27 paź (pn) 2003, 23:37:23
Zglaszam sie na ochotnika do pelnienia jakiej kolwiek funkcji zwiazanej z tym projektem ...
-
soul
- Nowy(a)
Projekt jest Ok , chyba widziałem na forum Pojedynek Miłosz kontra reszta świata.
Dodałem coś od siebie więc i wy możecie.
Jeśli oczywiście o tym wiecie.
To możecie coś tam przedstawić
Aby to zrobic nie trzeba się zastawić
Czas słowem się pobawić na forum pojedynki
A niech moderator już robi jakieś drinki.
soul
-
crypter
- Zadomowił(a) się

autor: crypter » 02 gru (wt) 2003, 00:28:36
sinar pisze:Pomysl z gazeta jest ciekawy. Tylko zeby to nie rozeszlo sie po kosciach to trzeba by usiasc i wszystko obgadac. Na poczatek sprawy techniczne i organizacyjne. Przede wszystkim co to ma byc miesiecznik kulturalny, zin, gazetka szkolna. Kazda formula ma swoje plusy i minusy. Gazetke szkolna w teorii mozna by robic w Wordzie czy czyms takim, przynajmniej tak sie robilo kiedys, na nizszym stopniu rozwoju

Ale zeby robic cos powazniejszego, o lepszej jakosci potrzebne sa lepsze narzedzia i umiejetnosci. Gdzies w uszach brzecza mi takie trzy literki DTP. Nawet cos takiego jest w programie szkoly. Trzeba by chyba przejsc przyspieszony kurs.
prosze nie obazac calej redakcji gazetki a wszegolnosci mnie i Ato napewno nie bedzie robiona w wordzie nie boj Pan zaby wpelni profesjonalna bredzie co do jakosci to jak najwyzsza na ile kasy styknie na to