Wybory prezydenckie (dziś!)

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ

Na kogo głosujecie

Donald Tusk
9
41%
Lech Kaczyński
6
27%
Andrzej Lepper
2
9%
Marek Borowski
1
5%
Maciej Giertych
1
5%
Jarosław Kalinowski
0
Brak głosów
Janusz Korwin - Mikke
1
5%
Henryka Bochniarz
0
Brak głosów
Stanisław Tymiński
0
Brak głosów
Nie będe głosował/a
2
9%

Liczba głosów: 22

graffenberg
Nowy(a)

Wybory prezydenckie (dziś!)

Post autor: graffenberg » 21 wrz (śr) 2005, 17:05:48

Na kogo byście zagłosowali gdyby dziś były wybory?????

andy
Ekspert
Ekspert

marketing polityczny

Post autor: andy » 21 wrz (śr) 2005, 17:23:32

Albo nie wyczuwam niuansu, jakiejś drobnej różnicy, albo od dłuższego czasu mamy właściwie już taki topic.
Gdyby dzisiaj były wybory głosowałbym na Elvisa. :mrgreen:

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 21 wrz (śr) 2005, 17:36:33

ee stop wyczuwam taki sam temat;))) Tylko tu juz nie ma Cimka :lol:

akasha
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: akasha » 21 wrz (śr) 2005, 19:40:53

Szczerze to niewiem na kogo bym teraz zagłosowała bo nieznam sie na polityce i jakos awe jeżeli by nam góry dawali to czy tak czy tak to niebędzie prawda bo politycy w wiekszosci to oszuści

Havoc
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Havoc » 21 wrz (śr) 2005, 19:58:53

oo nie ma mojego "ulubionego" najbardziej felernego kandydata 8O Gdzie jest..... B.? Naczelny antysemita kraju.

zielonyszerszen
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: zielonyszerszen » 21 wrz (śr) 2005, 20:24:32

Ostatnio będąc u rodziny na wsi koło Drohiczyna prawie , każdy nie chce sie przyznać na kogo będzie głosować , tylko z uśmieszkiem pod nosem mówi zagadkowo , że na kaczora donalda.
I traf tu za ludzmi. 8)

graffenberg
Nowy(a)

Post autor: graffenberg » 21 wrz (śr) 2005, 20:33:33

Ooooooooooo... Proszę o wybaczenie, ale nie weiedziałem, że taki topik już istnieje. Taki błąd z miojej strony już się nie powtórzy:)

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 21 wrz (śr) 2005, 22:21:43

No temat moze sie powtarza ale ankieta jest calkiem ciekawa. Mozna zauwazyc przeplyw elektoratu i cala ta jak to nazywaja dynamike wyborcza ;)

A tak w ogole w niedziele wybory do parlamentu a my tu nic zadnej ankiety. Zreszta chyba teraz ciut zapozno na ankiete. A do tego i cisza wyborcza za pasem. Coz moze zrobimy ankiete "dzien po" - Na kogo glosowales. Takie nasze Day After Recall ;) :D

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 21 wrz (śr) 2005, 23:01:23

Havoc pisze:Gdzie jest..... Bubel?
No coz skoro nawet Twarzowe Radio poparlo Kaczynskiego to pewnie tym razem Leszek Bubel tez uzyska nie wiecej niż 0,04%. Bo chyba az tak liczego glosu to nie bedzie ze strony takich popierajacych partii i ogranizacji takich jak : PPN, Stronnictwo Narodowe (L. Bubla), Stowarzyszenie Przeciwko Antypolonizmowi, Polskie Stowarzyszenie Nie dla Unii Europejskiej, Narodowy Front Walki Młodych. Zreszta wedlug znanych mi sadazy to znajduje sie ponizej progu 1%.

andy
Ekspert
Ekspert

marketing podziemny

Post autor: andy » 22 wrz (czw) 2005, 09:01:52

Dzisiaj rano na stacji Imielin przyuważyłem na peronie metra "billboard" z nowym geniuszem politycznym. Niejaki Brożek z jakże zasłużonej partii SLD kandyduje do senatu z hasłem, cytuję: "Pamiętam inną Polskę..."
(te trzy kropeczki są na tym billboardzie).

No i tak się na chwilę boleśnie zasępiłem: jakąż to Polskę ten mąż stanu pamięta? Okupację? Stalinizm, sfałszowane wybory, kaźn dla żołnierzy AK, hańbę 1968 roku? Towarzysza Gierka? 300 tysięcy "bratniej" Armii Czerwonej stacjonującej na terenie Polski? A może ocalenie narodowe zwane niesprawiedliwie stanem wojennym?

Szkoda, że tow. Brożek nie ujawnił co tam w jego zakamarkach pamięci tak żywe jest, że aż hasło wyborcze (wjątkowo udane ;-) ) z tejże pamięci kleci? :mrgreen:

Awatar użytkownika
s_wojtkowski
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Papier toaletowy, kartki + cenzura

Post autor: s_wojtkowski » 22 wrz (czw) 2005, 11:51:09

Moim zdaniem towarzysz Brożek chciałby po prostu stanąć jeszcze kiedyś (na kilka godzin przed otwarciem sklepu papierniczego) w kolejce po zwykły, szary, trochę jakby ścierny papier toaletowy i dumnie nim obwiązany (rolki nawinięte na sznurek i przewieszone przez ramię) przemaszerować do swojego 35-metrowego M4 w którymś z pięknych (szarych jak ten papier) socjalistycznych osiedli typu Koło (na Woli w Warszawie).
Towarzysz Brożek z nastalgią wspomina też zapewne kartki na mięso, kartki na cukier, kartki na mąkę, kartki na słodycze (wymienialne na alkohol bądź papierosy), kartki na masło i kartki na benzynę.
Towarzysz Brożek uważa też, że dziś zbyt łatwo wyjeżdza się za granicę (szczególnie do zgniłokapitalistycznych krajów Europy Zachodniej) i że to co "się wypisuje" w gazetach i co "się wygaduje" w radiu czy telewizji dobrze by było dokładnie przejrzeć w Urzędzie... Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk.

Kozax
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Kozax » 22 wrz (czw) 2005, 12:29:04

A może towarzysz Brożek żył w świecie gdzie wypad do Pewexu nie był niczym szczególnym...

seize
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: seize » 22 wrz (czw) 2005, 13:38:56

Ja powiem w ten sposob : 'inna Polske' pamietaja rowniez ludzie ktorzy pamietaja komunizm obecny w Naszym kraju, inny rodzaj problemow im wtedy towarzyszyl. Zreszta wielu ludzi teraz sie smieje gdy sie ich zapytac co sie zmienilo twierdzac : kiedys idac do sklepu z pieniedzmi ogladalo sie puste pólki i nie bylo co kupic, teraz natomiast pólki sie uginaja od towarów wszelkiej masci jednak piedziedzy nie ma nawet czesto na te rzeczy najbardziej potrzebne i teraz trzeba kombinowac nie jak zdobyc w sklepie kawalek miesza czy wymi4nic makulature na papier toaletowy tylko skad wziac pieniadze by przezyc jakkolwiek do nastepnego miesiaca.
Wedliny nie takdawno tez byly reklamowane haslem w stylu 'dobre jak za Gierka" - wiele roznych rzeczy czerpie z takich wlasnie zakorzenionych w pamieci skojarzen. Co bowiem ludziom po tym ze maja Ameryke w sklepach jak ich zasoby portfelowe niejednokrotnie przypominaja bardziej jakby zyli w Afryce a ich zasob butzetowy dzienny byl mocno ograniczony.

Sam pamietam jak jako wzglednie maly czlowiek biegalem z plakatami wyborczymi Solidarnosci, przynosilem do domu kolejne numery GW; jak wczesniej latalem i zbieralem ulotki z ulic wsrod milicjantow krzyczcych do ludzi "nie zbierac! nie zbierac! rozejsc sie!", jak spedzalem z Mamą czas w kolejkach do sklepupo to by w wiekszoscii tak zobaczyc puste haki i cala mase innych temu podobnych rzeczy. Wiem co to jest monopol partyjny i ideowy - tak jak pisalem wczesniej i lewa i prawa strona jest potrzebna jak dla mnie - i mozna mnie nazywac masohista z uwagi ze przeciez pamietam rozne rzeczy to wiem jaka strone obierze moj glos.

inka
Zaczyna działać
Zaczyna działać

Post autor: inka » 22 wrz (czw) 2005, 15:46:29

Szczeże mówiąc to jak dla mnie nie ma jakiegoś konkretnego kandydata który byłby w stanie uzdrowić tą chorą polityke. Ale przecież głupotą byłoby nie pójść albo co gorsza pójść i zagłosować na pierwszego lepszego. Lepiej już wrzucić pustą kartke chociarz z drugiej strony jak by ktoś chciał kantować to już lepiej oddać nie ważny głos. Nie wiem na kogo głosować jak się nie zdecyduje to chyba oddam nie ważny głos.
I to chyba na dziś najleprze wyjście.
Nie chciałabym żeby byle kto pierwszy lepszy z listy rządził tym krajrem (jak to było chyba do tej pory)
Namawiam wszystkich rzeby poszli jednak głosować.
Pamiętam że w któryś tam wyborach były fajne reklamki puszczone typu "Daj głos zanim buraki ci go odbiorą"
W sumie mają racje.

graffenberg
Nowy(a)

Post autor: graffenberg » 22 wrz (czw) 2005, 16:40:39

O! widze, że już 2 głosy na ........ Może kidyś będzie Lepper w naszym Państwie

ODPOWIEDZ