Wybory prezydenckie (dziś!)
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Nowy(a)
Wybory prezydenckie (dziś!)
Na kogo byście zagłosowali gdyby dziś były wybory?????
-
- Ekspert
marketing polityczny
Albo nie wyczuwam niuansu, jakiejś drobnej różnicy, albo od dłuższego czasu mamy właściwie już taki topic.
Gdyby dzisiaj były wybory głosowałbym na Elvisa.
Gdyby dzisiaj były wybory głosowałbym na Elvisa.

-
- Loża WSR
-
- Nowy(a)
-
- Loża WSR
No temat moze sie powtarza ale ankieta jest calkiem ciekawa. Mozna zauwazyc przeplyw elektoratu i cala ta jak to nazywaja dynamike wyborcza 
A tak w ogole w niedziele wybory do parlamentu a my tu nic zadnej ankiety. Zreszta chyba teraz ciut zapozno na ankiete. A do tego i cisza wyborcza za pasem. Coz moze zrobimy ankiete "dzien po" - Na kogo glosowales. Takie nasze Day After Recall

A tak w ogole w niedziele wybory do parlamentu a my tu nic zadnej ankiety. Zreszta chyba teraz ciut zapozno na ankiete. A do tego i cisza wyborcza za pasem. Coz moze zrobimy ankiete "dzien po" - Na kogo glosowales. Takie nasze Day After Recall

-
- Loża WSR
No coz skoro nawet Twarzowe Radio poparlo Kaczynskiego to pewnie tym razem Leszek Bubel tez uzyska nie wiecej niż 0,04%. Bo chyba az tak liczego glosu to nie bedzie ze strony takich popierajacych partii i ogranizacji takich jak : PPN, Stronnictwo Narodowe (L. Bubla), Stowarzyszenie Przeciwko Antypolonizmowi, Polskie Stowarzyszenie Nie dla Unii Europejskiej, Narodowy Front Walki Młodych. Zreszta wedlug znanych mi sadazy to znajduje sie ponizej progu 1%.Havoc pisze:Gdzie jest..... Bubel?
-
- Ekspert
marketing podziemny
Dzisiaj rano na stacji Imielin przyuważyłem na peronie metra "billboard" z nowym geniuszem politycznym. Niejaki Brożek z jakże zasłużonej partii SLD kandyduje do senatu z hasłem, cytuję: "Pamiętam inną Polskę..."
(te trzy kropeczki są na tym billboardzie).
No i tak się na chwilę boleśnie zasępiłem: jakąż to Polskę ten mąż stanu pamięta? Okupację? Stalinizm, sfałszowane wybory, kaźn dla żołnierzy AK, hańbę 1968 roku? Towarzysza Gierka? 300 tysięcy "bratniej" Armii Czerwonej stacjonującej na terenie Polski? A może ocalenie narodowe zwane niesprawiedliwie stanem wojennym?
Szkoda, że tow. Brożek nie ujawnił co tam w jego zakamarkach pamięci tak żywe jest, że aż hasło wyborcze (wjątkowo udane
) z tejże pamięci kleci? 
(te trzy kropeczki są na tym billboardzie).
No i tak się na chwilę boleśnie zasępiłem: jakąż to Polskę ten mąż stanu pamięta? Okupację? Stalinizm, sfałszowane wybory, kaźn dla żołnierzy AK, hańbę 1968 roku? Towarzysza Gierka? 300 tysięcy "bratniej" Armii Czerwonej stacjonującej na terenie Polski? A może ocalenie narodowe zwane niesprawiedliwie stanem wojennym?
Szkoda, że tow. Brożek nie ujawnił co tam w jego zakamarkach pamięci tak żywe jest, że aż hasło wyborcze (wjątkowo udane

- s_wojtkowski
- Wyrocznia WSR
Papier toaletowy, kartki + cenzura
Moim zdaniem towarzysz Brożek chciałby po prostu stanąć jeszcze kiedyś (na kilka godzin przed otwarciem sklepu papierniczego) w kolejce po zwykły, szary, trochę jakby ścierny papier toaletowy i dumnie nim obwiązany (rolki nawinięte na sznurek i przewieszone przez ramię) przemaszerować do swojego 35-metrowego M4 w którymś z pięknych (szarych jak ten papier) socjalistycznych osiedli typu Koło (na Woli w Warszawie).
Towarzysz Brożek z nastalgią wspomina też zapewne kartki na mięso, kartki na cukier, kartki na mąkę, kartki na słodycze (wymienialne na alkohol bądź papierosy), kartki na masło i kartki na benzynę.
Towarzysz Brożek uważa też, że dziś zbyt łatwo wyjeżdza się za granicę (szczególnie do zgniłokapitalistycznych krajów Europy Zachodniej) i że to co "się wypisuje" w gazetach i co "się wygaduje" w radiu czy telewizji dobrze by było dokładnie przejrzeć w Urzędzie... Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk.
Towarzysz Brożek z nastalgią wspomina też zapewne kartki na mięso, kartki na cukier, kartki na mąkę, kartki na słodycze (wymienialne na alkohol bądź papierosy), kartki na masło i kartki na benzynę.
Towarzysz Brożek uważa też, że dziś zbyt łatwo wyjeżdza się za granicę (szczególnie do zgniłokapitalistycznych krajów Europy Zachodniej) i że to co "się wypisuje" w gazetach i co "się wygaduje" w radiu czy telewizji dobrze by było dokładnie przejrzeć w Urzędzie... Kontroli Prasy, Publikacji i Widowisk.
-
- Loża WSR
Ja powiem w ten sposob : 'inna Polske' pamietaja rowniez ludzie ktorzy pamietaja komunizm obecny w Naszym kraju, inny rodzaj problemow im wtedy towarzyszyl. Zreszta wielu ludzi teraz sie smieje gdy sie ich zapytac co sie zmienilo twierdzac : kiedys idac do sklepu z pieniedzmi ogladalo sie puste pólki i nie bylo co kupic, teraz natomiast pólki sie uginaja od towarów wszelkiej masci jednak piedziedzy nie ma nawet czesto na te rzeczy najbardziej potrzebne i teraz trzeba kombinowac nie jak zdobyc w sklepie kawalek miesza czy wymi4nic makulature na papier toaletowy tylko skad wziac pieniadze by przezyc jakkolwiek do nastepnego miesiaca.
Wedliny nie takdawno tez byly reklamowane haslem w stylu 'dobre jak za Gierka" - wiele roznych rzeczy czerpie z takich wlasnie zakorzenionych w pamieci skojarzen. Co bowiem ludziom po tym ze maja Ameryke w sklepach jak ich zasoby portfelowe niejednokrotnie przypominaja bardziej jakby zyli w Afryce a ich zasob butzetowy dzienny byl mocno ograniczony.
Sam pamietam jak jako wzglednie maly czlowiek biegalem z plakatami wyborczymi Solidarnosci, przynosilem do domu kolejne numery GW; jak wczesniej latalem i zbieralem ulotki z ulic wsrod milicjantow krzyczcych do ludzi "nie zbierac! nie zbierac! rozejsc sie!", jak spedzalem z Mamą czas w kolejkach do sklepupo to by w wiekszoscii tak zobaczyc puste haki i cala mase innych temu podobnych rzeczy. Wiem co to jest monopol partyjny i ideowy - tak jak pisalem wczesniej i lewa i prawa strona jest potrzebna jak dla mnie - i mozna mnie nazywac masohista z uwagi ze przeciez pamietam rozne rzeczy to wiem jaka strone obierze moj glos.
Wedliny nie takdawno tez byly reklamowane haslem w stylu 'dobre jak za Gierka" - wiele roznych rzeczy czerpie z takich wlasnie zakorzenionych w pamieci skojarzen. Co bowiem ludziom po tym ze maja Ameryke w sklepach jak ich zasoby portfelowe niejednokrotnie przypominaja bardziej jakby zyli w Afryce a ich zasob butzetowy dzienny byl mocno ograniczony.
Sam pamietam jak jako wzglednie maly czlowiek biegalem z plakatami wyborczymi Solidarnosci, przynosilem do domu kolejne numery GW; jak wczesniej latalem i zbieralem ulotki z ulic wsrod milicjantow krzyczcych do ludzi "nie zbierac! nie zbierac! rozejsc sie!", jak spedzalem z Mamą czas w kolejkach do sklepupo to by w wiekszoscii tak zobaczyc puste haki i cala mase innych temu podobnych rzeczy. Wiem co to jest monopol partyjny i ideowy - tak jak pisalem wczesniej i lewa i prawa strona jest potrzebna jak dla mnie - i mozna mnie nazywac masohista z uwagi ze przeciez pamietam rozne rzeczy to wiem jaka strone obierze moj glos.
-
- Zaczyna działać
Szczeże mówiąc to jak dla mnie nie ma jakiegoś konkretnego kandydata który byłby w stanie uzdrowić tą chorą polityke. Ale przecież głupotą byłoby nie pójść albo co gorsza pójść i zagłosować na pierwszego lepszego. Lepiej już wrzucić pustą kartke chociarz z drugiej strony jak by ktoś chciał kantować to już lepiej oddać nie ważny głos. Nie wiem na kogo głosować jak się nie zdecyduje to chyba oddam nie ważny głos.
I to chyba na dziś najleprze wyjście.
Nie chciałabym żeby byle kto pierwszy lepszy z listy rządził tym krajrem (jak to było chyba do tej pory)
Namawiam wszystkich rzeby poszli jednak głosować.
Pamiętam że w któryś tam wyborach były fajne reklamki puszczone typu "Daj głos zanim buraki ci go odbiorą"
W sumie mają racje.
I to chyba na dziś najleprze wyjście.
Nie chciałabym żeby byle kto pierwszy lepszy z listy rządził tym krajrem (jak to było chyba do tej pory)
Namawiam wszystkich rzeby poszli jednak głosować.
Pamiętam że w któryś tam wyborach były fajne reklamki puszczone typu "Daj głos zanim buraki ci go odbiorą"
W sumie mają racje.
-
- Nowy(a)