21. Warszawski Międzynarodowy Festiwal Filmowy

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
tns
Nowy(a)

21. Warszawski Międzynarodowy Festiwal Filmowy

Post autor: tns » 08 paź (sob) 2005, 17:50:44

Byłem dzisiaj na jednym z festiwalowych filmów. Żałuję,że opóściłem wcześniejsze pokazy, ale trudno się mówi i żyje dalej. Poza tym trafiłem do "Luny" przez przypadek. Mama bilety wygrała w jakimś konkursie i w ostatniej chwili stwierdziła, że nie może iść :cry: więc bilety trafiły do mnie :lol:
Tytuł filmu: "Szara ciężarówka w kolorze czerwonym" nawiązuje między innymi do przypadłości głównego bohatera. Jest on daltonistą.
Jak można się domyślać film opowiada o perypetiach pewnej czerwonej ciężarówki zresztą marki mercedes. Jednak ważniejsze od losów samochodu są losy ludzi, którzy nią podróżują...
Historia jest zgrabnie opowiedziana i mimo przykrych przeżyć bohaterów jest w niej sporo humoru.
Jako że nie chce pisać tu recenzji, bo ani nie mam czasu, ani nie czuję się teraz na siłach, przechodzę do meritum mojego zaistnienia tu i teraz. Mianowicie chciałbym się od was dowiedzieć czy byliście na którymś z festiwalowych filmów, jak wam się podobał i co wogóle sądzicie o 21. Warszawskim Międzynarodowym Festiwalu Filmowym?
A i jeżeli byliście na którymś z filmów napiszcie coś o nim, proszę :)

merkuria
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: merkuria » 10 paź (pn) 2005, 18:44:25

a ja napisalam newsa o WFF i nie został opublikowany :( a pozniej mi poweidza, że nie wysłałam :(
Byłam na "Za żywych i martwych" W skali 0-10 oceniam na 6 czyli dobry ale nie jakas super rewelacja

ODPOWIEDZ