To straszne
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
- Początkujący(a)
-
- Ekspert
Andrzej Mańka
Zazwyczaj nasi rodzimi "biznesmeni" uciekali do Izraela, Szwajcarii itp. Przynajmniej taką wiedzę mamy z mediów. Dlaczego tam? Sam jestem ciekaw, to kraje o ustroju demokratycznym, a zatem takie eskapady chyba niewiele im dały.
Jakkolwiek w rzeczy samej w Irlandii mógłbym ukryć się na jakieś kilka godzin
Właśnie, jak ktoś napisał wpiszcie w google moje personalia. Albo samo nazwisko Mańka. Najbardziej podoba mi się strona niejakiej Dominiki Mańki oczywiście tuż po mojej private website
, którą muszę czem prędzej uaktualnić. Poza tym moja strona www prawie zawsze jest na pierwszej pozycji.
Co do nazwiska, którym z woli Rodziców i Opatrzności zostałem obdarowany martwi mnie to, że jakiś koleś z Chicago ma już domenę z moim nazwiskiem.
Poza tym kiedy bywam na Morawach (Czechy) lub na Śląsku zawsze ktoś musi mnie zapytać czy moim przodkowie nie byli "tutejszymi autochtonami".
A co do tego aresztowanego: na całym świecie najzdolniejsi hackerzy (w linku Racheli czytamy, że A. M. był "genialnym hackerem") bywają zatrudniani za niezłą kasę w firmach, tzw. komórkach do zwalczania przestępczości "wirtualnej". Tak bywa często w USA, bowiem po co jakiś talent ma się marnować w więzieniu, skoro można go mieć po swojej stronie? Tak przynajmniej można wyczytać w życiorysach najbardziej znanych hackerów. (BTW: hacker nie oznacza wcale przestępcy internetowego, jest na to inne anglojęzyczne określenie).
P.S. Rachela, rzuć okiem na historię Niewiast o tym imieniu. Mimo szlachetnej genezy / etymologii współczuję Ci
Jakkolwiek w rzeczy samej w Irlandii mógłbym ukryć się na jakieś kilka godzin

Właśnie, jak ktoś napisał wpiszcie w google moje personalia. Albo samo nazwisko Mańka. Najbardziej podoba mi się strona niejakiej Dominiki Mańki oczywiście tuż po mojej private website

Co do nazwiska, którym z woli Rodziców i Opatrzności zostałem obdarowany martwi mnie to, że jakiś koleś z Chicago ma już domenę z moim nazwiskiem.
Poza tym kiedy bywam na Morawach (Czechy) lub na Śląsku zawsze ktoś musi mnie zapytać czy moim przodkowie nie byli "tutejszymi autochtonami".
A co do tego aresztowanego: na całym świecie najzdolniejsi hackerzy (w linku Racheli czytamy, że A. M. był "genialnym hackerem") bywają zatrudniani za niezłą kasę w firmach, tzw. komórkach do zwalczania przestępczości "wirtualnej". Tak bywa często w USA, bowiem po co jakiś talent ma się marnować w więzieniu, skoro można go mieć po swojej stronie? Tak przynajmniej można wyczytać w życiorysach najbardziej znanych hackerów. (BTW: hacker nie oznacza wcale przestępcy internetowego, jest na to inne anglojęzyczne określenie).
P.S. Rachela, rzuć okiem na historię Niewiast o tym imieniu. Mimo szlachetnej genezy / etymologii współczuję Ci

Ostatnio zmieniony 01 lis (wt) 2005, 14:58:19 przez andy, łącznie zmieniany 4 razy.
-
- Ekspert
merci beaucoup Mademoiselle
Jakkolwiek NASZ wpędziło mnie w lekkie zakłopotanie bardzo mi miło KaWusiaKaWusia pisze:Z moich informacji wynika, że NASZ Andrzej Mańka

Merci beaucoup Mademoiselle

-
- Nowy(a)
ten jest z Lublina: http://www.bankier.pl/wiadomosci/articl ... _id=871074 

-
- Ekspert
sejm polski
KaWusia, rzecz w tym, że 5,5 roku mieszkałem, studiowałem, integrowałem się i takie tam we Krakowie. Tam jest ciekawy (no, powiedzmy, że ciekawyKaWusia pisze:Tak, NASZAndy ma kilka twarzy. Na co dzień jest posłem na sejm, a WSR traktuje wyłącznie jako hobby.

W Warszawie, gdzie relatywnie, że tak powiem, spędziłem najwięcej lat, także mieszka moja bliska Rodzina, ale na szczescie nic mi nie wiadomo, aby ktoś z tej "gałęzi" nazywał się tak samo.
Zaś co do Sejmu, fajnie tam jest, zwłaszcza w tzw. kuluarach

A jaką Ty jesteś Kawusią? Albowiem, proszę Pani, najbardziej to ja lubię taką, no, jak ona się zwie, wie Pani, taką po irlandzku