Cywilizacja

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Cywilizacja

Post autor: yarlan » 20 lis (ndz) 2005, 07:30:33

Sida Meiera - oczywiscie. Uwazam ja za kultowa gre strategiczna.
Ostatnio dokopalem sie do czesci drugiej :D 'Proba Czasu'.

Chce ktos pograc po necie ?:>

sinar
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: sinar » 20 lis (ndz) 2005, 09:23:04

Dwojka jest moim zdaniem najlepsza taka usprawniona podrasowana jedynka ;) Trojek to bylo chyba ze trzy bo oddzielnie robili je Sid i firmy ktore mialy prawa do Gry. Za czworke tez chcialem sie wziac ale jakos nie bylo okazji bo czasu nie mam. Ostatnio pokazywal mi ja brat. Pierwsze wrazenie bylo takie ze przypominalo mi to bardziej Settlersow. Jakos nie moglem sie do tego przyzwyczaic.

No a Proba czasu do zdaje sie sa wybrane scenariusze. To jest fajna sprawa bo ma sie jasno okreslony cel. Pamietam ze najlepiej szlo mi rewolucyjna Francja i dosc szybko realizowalem zalozenia zwyciestwa podbijajac Prusy i Austrie. Niestety na Rosje nigdy czasu nie bylo. No i skubana za duza byla ;) :D

Fajny byl tez jeden gwiezdny scenariusz. Gdzie zamiast zwyklej mapy byl kosmos a zamiast miast planety. Po pewnym czasie sam zrobilem mala edytke i przerobilem scenario na Star Treka :D Tylko ze chwile pozniej wyszlo Star Trek: Birth of the Federation no i to juz byla inna para kaloszy. Nie bylo potrzeby bawic sie atrapa ;)

W tej chwili to gram jak czas pozwala raczej w Europe Universalis 2 lub EU: Crusader Kings. Ale jesli ktos znalazlby jakies ciekawe polskie scenariusze do Civ2 to moze bym nawet sprobowal odkopac ta gierke :D

yarlan
Zawsze coś napisze
Zawsze coś napisze

Post autor: yarlan » 20 lis (ndz) 2005, 10:00:15

Ja glownie tluke orginalnego - starajac sie pobic kolejny rekord % cywilizacji :]

Ale w multi gra sie zupelnie inaczej i rutyna z gry z kompem potrafi czasami zgubic....
Np. Ludzie NIGDY nie zaplaca ci za zostawienie w spokoju... no chyba ze oklepiesz ich cywilizacje do ostatniego miasta :D
Wczoraj klepalismy pol nocy we trzech - i gralo sie calkiem.. zajebiscie :]

Ja by co to moge podac link na osoilku co Civ-PCz.

p0zdr0

abazigal
Nowy(a)

Post autor: abazigal » 01 gru (czw) 2005, 00:15:27

Pogrywam teraz w Civ 4 bardzo duzo fajnych opcji np religia :D
ale ma jedna wade strasznie ramo zerna min 1Gb by grać normalnie.

ODPOWIEDZ