Sesja egzaminacyjna po I semestrze 2005/2006 [grupy dzienne]

O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki

Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar

ODPOWIEDZ
Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Sesja egzaminacyjna po I semestrze 2005/2006 [grupy dzienne]

Post autor: Happy » 09 sty (pn) 2006, 10:56:31

Uwaga grupy dzienne!
W tym topiku będziemy zamieszczać wszystkie szczegółowe informacje dotyczące przebiegu sesji egzaminacyjnej!!!

Przypominamy o zbliżającej się sesji egzaminacyjnej po pierwszym semestrze roku szkolnego 2005/2006.

Termin egzaminów jest jeden, w dniach:

06 – 10 lutego 2006 r.

Następny termin 13 – 17 lutego jest sesją egzaminacyjną poprawkową, przysługującą osobom, które nie zdały egzaminu w sesji podstawowej.
Uczniowie, którzy z przyczyn losowych np. choroby nie mogą przystąpić do egzaminów w dn. 06-10 lutego muszą okazać w sekretariacie szkoły zwolnienie lekarskie lub dostarczyć do dyrektora szkoły umotywowane podanie o możliwość zdawania egzaminów w sesji poprawkowej.

Wszystkie egzaminy odbywać się będą zgodnie z planem i w godzinach zajęć.*

* Odstępstwo stanowią egzaminy z reklamy prasowej i strategii reklamy na które to egzaminy będą obowiązywały oddzielne zapisy.

Szczegółowe informacje dotyczące sesji!
Prosimy o zapoznanie się z nimi przed egzaminami!

Ogłoszenie to jest dostępne także na tablicy ogłoszeń!

Uwaga! Przed sesją egzaminacyjną należy pobrać z Sekretariatu kartę egzaminacyjną
1. Kartę egzaminacyjną mogą pobrać jedynie osoby nie posiadające zaległości finansowych względem Szkoły
2. Karty egzaminacyjne oraz indeksy są obowiązkowe na egzaminach. Osoby nie posiadające kart egzaminacyjnych nie zostaną dopuszczone do egzaminów.
3. Karty egzaminacyjne grupy dzienne odbierają w dniach
30 stycznia – 3 lutego 2006 r.
4. Przedmioty do indeksu wpisujemy według kolejności przedmiotów znajdujących się na karcie egzaminacyjnej
5. Uczniowie mają obowiązek zbierania (po ogłoszeniu wyników egzaminów) wpisów do indeksów i kart egzaminacyjnych
6. Po zakończeniu sesji należy złożyć (do dnia 22 lutego 2006r.) uzupełniony indeks do zaliczenia i wpisu na następny semestr w Sekretariacie
7. Prosimy o jak najszybszy odbiór kart egzaminacyjnych (w celu ewentualnego wyjaśnienia nieścisłości dotyczących opłat czesnego - czesne musi być opłacone ze styczniem włącznie)
8. Na karcie znajdują się także techniki sprzedaży (I rok), warsztaty negocjacyjne (II rok) oraz warsztaty internetowe realizowane przez grupy wrześniowe we wrześniu oraz przez grupy październikowe w lipcu - w związku z tym grupy wrześniowe wpisują te przedmioty do indeksu w I semestrze, natomiast grupy październikowe w semestrze II
9. Na karcie egzaminacyjnej w miejscu przeznaczonym na wpisanie oceny z dwóch przedmiotów informatycznych należy wpisać nazwę programów, które były realizowane w bieżącym semestrze (nazwę programu wpisujemy w wykropkowanym miejscu) oraz wykładowcę prowadzącego dane zajęcia.
Osoby, które realizują w semestrze zimowym więcej, niż dwa obowiązkowe przedmioty informatyczne wpisują pozostałe w rubrykach przeznaczonych na wpisy z przedmiotów dodatkowych
10. Języki dodatkowe wpisujemy w przedmiotach dodatkowych (fakultatywnych)
11. Uwaga! Uczniowie grup dziennych przystępują do egzaminów wyłącznie w terminach grup dziennych (w terminie grup zaocznych mogą to zrobić jedynie w wyjątkowych przypadkach) za zgodą wykładowcy oraz dyrektora szkoły
Ostatnio zmieniony 29 maja (pn) 2006, 11:47:43 przez Happy, łącznie zmieniany 2 razy.

Magdusia
Loża WSR
Loża WSR

Post autor: Magdusia » 09 sty (pn) 2006, 16:56:07

zapoznałam się. :lol:

vile
Nowy(a)

Post autor: vile » 04 lut (sob) 2006, 22:12:37

jakie to smutne:(

yogg
Nowy(a)

Post autor: yogg » 05 lut (ndz) 2006, 15:19:45

ops... zapomnialem pobrac karty egzaminacyjnej w piatek...

I co teraz?? :oops:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 lut (ndz) 2006, 15:29:52

Żeby mi to było ostatni raz!!! :x

To szybko odbierz przed zajęciami, ale dopiero jak wykładowcy załatwią swoje sprawy związane z sesją i pobiorą wszystko na egzaminy!

yogg
Nowy(a)

Post autor: yogg » 05 lut (ndz) 2006, 16:02:47

To sie juz wiecej nie powtorzy :D!!

Mam kilka hipotrtycznych pytan, ktore ewentualnie moga sie przydac mi, badz komus na przyszlosc:

1. Co sie dzieje jesli ktos ze wzgledu na absencje na wiekszosci zajec danego przedmiotu nie zostanie dopuszczony??
2. Co jesli ktos nie zda egzaminu nawet w platnym terminie??
3. Czy ktors z tych powodow moze miec w konsekwencji tzw. skreslenie z listy studntow WSR??

Z gory dziekuje za info.
Pozdrawiam
PawełK

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 lut (ndz) 2006, 17:12:21

Jak masz zbyt duzo nieobecności i wykładowca nie dopuści cię do egzaminu to przysługuje ci egzamin płatny. Ale po takie szczegółowe informacje i to co masz zrobić zgłoś się do Pani Dyrektor w czasie trwania dyżuru dla słuchaczy. KONIECZNIE!! Szkoła stara się nie skreślać słuchaczy z listy, no ale dużo zależy od samego ucznia, jeśli okaże się, że ma same warunki to już jest pewien problem z klasyfikowaniem go na następny semestr.
To tak ogólnie, ale każdy przypadek jest indywidualny i wymaga skonsultowania z Panią Dyrektor Szkoły.

yogg
Nowy(a)

Post autor: yogg » 05 lut (ndz) 2006, 17:23:30

Tzn. mam troche nieobecnoascie, ale zaden z wykladowcow nie powiedzial mi, ze mnie nie dopusci. Pytam poniewaz kolega z grupy z angielskiego mial taki przypadek.

A co do niezdanych egzaminow pytam bo... bo kazdemu sie cos tam takiego moze przytrafic i chcialem miec zarys co ewentualnie potem :)

W kazdym razie z gory dziekuje za informacje

Pozdrawiam

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 lut (ndz) 2006, 17:32:31

Wszysto jest wyżej napisane. Termin sesji jest jeden [teraz od poniedziałku do piątku]. W nastepnym tygodniu jest sesja poprawkowa [bezpłatna] i jeśli jeszcze ktoś będzie miał coś niezaliczone [choć mam głęboką nadzieję, że nie będzie takich osób i mocno w Was wierzę] to Dyrekcja wyznaczy kolejny termin poprawkowy płatny.

Mam takie marzenie, żebyście WSZYSCY zaliczyli calusieńką sesję w tych dwóch pierwszych terminach i żeby nie było żadnych ocen niedostatecznych i nieklasyfikacji. Dacie radę?!?

rika
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: rika » 05 lut (ndz) 2006, 17:38:38

Watpie, zeby to sie udalo (przynajmiej w moim przypadku) z fotografii :(
oj, bedzie cieżko :(

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 lut (ndz) 2006, 17:47:33

Najważniejsze to uwierzyć w siebie! Pamiętajcie o samospełniającym się proroctwie, jeśli w coś głęboko wierzymy to tak się staje. A wykładowcy nie zaliczają egzaminów tylko tym, którzy już naprawdę nic nie przeczytali i niczego się nie nauczyli. A ci którzy coś zrobią zaliczają! Pouczcie się a będzie dobrze! Nie taki wilk straszny jak go malują! :wink:

Uwierzcie w siebie, wiara czyni cuda! :roll:

yogg
Nowy(a)

Post autor: yogg » 05 lut (ndz) 2006, 17:49:15

Impossible is nothing :P ( taki plakacik byl z Muhamedem Ali)

No niestety, ja tez uwazam, ze moze byc ciezko ale I'll do my best

rika
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: rika » 05 lut (ndz) 2006, 18:16:56

Ja juz odkladam pieniadze na egzaminy platne poprawkowe :)

Nawet jakbym bardzo wierzyła w siebie, to jutro i tak ta moja wiara zostanie zdegradowana do poziomu ponizej zera.

Przemek
Początkujący(a)
Początkujący(a)

Post autor: Przemek » 05 lut (ndz) 2006, 18:30:19

Ale poco masz jeszcze druga szanse ja tez mam sporo na glowie tzn duzo nauki procz tego ze sie uczylem oczywiscie w caigu semestru :twisted:

Happy
Wyrocznia WSR
Wyrocznia WSR

Post autor: Happy » 05 lut (ndz) 2006, 18:38:55

Dobra! Koniec tych offtopów. Od teraz piszcie tu tylko WAŻNE pytania dotyczące sesji a my będziemy umieszczać tu ważne informacje [dotyczące np. wpisów i innych rzeczy szczególnie tych, które będą się odbywać np. w innym terminie niż były zajęcia.]

Także już koniec z pisaniem tu o niczym! A Wy i tak zdacie! A ci co chodzili na zajęcia to już w ogóle nie mają się czego obawiać!
Trzymam za Was mocno kciuki! :lol:

ODPOWIEDZ