O wszystkim co nie pasuje do pozostałych for np.: Hobby, Muzyka, Kino, Film, TV, Sport, Gry i zabawy, Internet, Książki
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
Skoczek
- Nowy(a)
autor: Skoczek » 04 lut (sob) 2006, 14:38:29
Tak wyglada moj temat na Maturke

Zastanawiam sie nad porownywaniem:
"reklam dla Kobiet a reklam dla Mężczyzn"
lub
"reklam dla młodziezy a reklam dla Dorosłych"
Prosze pomożcie mi w wybraniu jednego z tych tematów i jakiejs propozycji REKLAMY
-
Havoc
- Loża WSR

autor: Havoc » 04 lut (sob) 2006, 20:31:50
Ja bym wybral pierwszy bo drugi to taki obly podzial. Z reklam? Hmm zrobic reklamy skierowane do females np. proszki do prania, kosmetyki, ubrania, a dla males samochody, sprzet rtv, piwo. Cos jest waznego tez nei kazda reklama jest skierowana do odbiorcy tego dla ktorego nam sie wydaje. Np. niektore reklamy perfum dla kobiet tak naprawde robione sa zeby sie facetom podobaly, tak samo jest z odzieza dla facetow lub kosmetykami dla nich, to kobiety je glownei kupuja. takze najpierw zastanowic sie kto co kupuje dla kogo a potem szukac przykladow w reklamach tv, prasie i outdoorze(bilbordy).
Tu masz strone gdzie znajdziesz rozne reklamy do sciagniecia
nie tylko smieszne.
http://sztuka-reklamy.info/
Pozdr. i powodzenia w przygotowaniach

Ostatnio zmieniony 04 lut (sob) 2006, 20:33:31 przez
Havoc, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Skoczek
- Nowy(a)
autor: Skoczek » 04 lut (sob) 2006, 23:01:52
Dzieki za odpisanie.

Ale niestety mam jeszcze jeden problem. Ten temat znajdowal sie w dziale "Nauka o Języku" co wiaże sie z oparciem głównie na SŁOWACH w reklamie. I znowu zaczynaja sie problemy bo nie bardzo wiem czego szukac.

co o tym myslisz ??