Ostatnio (dzisiaj
Ostatni film, który oglądałeś - podziel się wrażeniami
Moderatorzy: zielonyszerszen, s_wojtkowski, sinar
-
paula007
- Czasami coś napisze

Ostatni film, który oglądałeś - podziel się wrażeniami
Jaki film ostatmio widzieliście (w kinie, telewizji, na dvd itp.)? Jak wrażenia?
Ostatnio (dzisiaj
) obejrzałam film "Zakochany bez pamięci". Właściwie zabrałam się do niego ze względu na obsadę (Carey, Dunst, Wood), a przede wszystkim moją ulubioną Kate Winslet. Spodziewałam się zupełnie czegoś innego i byłam zaskoczona. Tyle, że w pozytywnym stopniu. Film jest genialny, taki odrobinę surrealistyczny. Różni się od tych wszystkich hollywoodzkich produkcji. Kreacje aktorskie też świetne. Na prawdę warto go obejrzeć.
Ostatnio (dzisiaj
-
kamil_pld
- Zaczyna działać

A ja,
As it is in heaven.
Moge polecic z kilku wzgledow. Swietna historia, dyrygenta swiatowej slawy ktory wraca do swoich rodzinnych stron, zaczyna integrowac sie z ludzmi, zwyklymi. Rozne dziwne rzeczy powstaja... ale dlugo by pisac.
Czesc muzyczna jednak jest niesamowita. Te czesci gdzie spiewa chor, wokale jednej z glownych postaci, ciarki przechodza. Trzeba posluchac.
http://www.filmweb.pl/Film?id=146002
Zastanawia dlaczego w filmweb jako gatunek wystepuje "komedia"... no ale bywaja rzeczy niewyjasnione czasem
As it is in heaven.
Moge polecic z kilku wzgledow. Swietna historia, dyrygenta swiatowej slawy ktory wraca do swoich rodzinnych stron, zaczyna integrowac sie z ludzmi, zwyklymi. Rozne dziwne rzeczy powstaja... ale dlugo by pisac.
Czesc muzyczna jednak jest niesamowita. Te czesci gdzie spiewa chor, wokale jednej z glownych postaci, ciarki przechodza. Trzeba posluchac.
http://www.filmweb.pl/Film?id=146002
Zastanawia dlaczego w filmweb jako gatunek wystepuje "komedia"... no ale bywaja rzeczy niewyjasnione czasem
-
paula007
- Czasami coś napisze

Zauważyłam wątek "Poleć film" ale ten jest trochę inny. Tu opowiadamy o wrażeniach (pozytywnych lub negatywnych) z ostatnio widzianego filmu. Jeśli komuś nie podoba się ten wątek, to niech po prostu do niego nie zagląda. Chyba, że kompletnie się mylę i ten wątek powinien być zamknięty.Kali pisze:paula 007 tego typu posty zamieszczamy w temacie poleć film dziękuję
-
rynio
- Nowy(a)
szukam filmu
Kilka miesięcy temu oglądałem film w telewizji o człowieku, który całe swoje rzycie spędził na statku transatlantyckim. Został jako niemowle znaleziony na statku który przypłynąl do stanów zjednoczonych. Zapiekował sia nim i wychował go murzyn, który pływał na tym statku. Bohater będąc dzieckiem zaczął grać na fortepianie z orkestrą tago statku i nigdy przez 40 letnie swoje rzycie nie zszedł na ląd. Został wysadzony w powietrze i zatopiony podczas złomowania okrętu na pełnym morzu. Film bardzo ładny i chciałbym go obejrzeć jeszcze raz. Może ktoś oglądał ten film i zna jego tytuł. Będę wdzięczny za taką informację.[/b]
-
seize
- Loża WSR

Pamiętajcie : Wujek Google naprawde pomaga... :]
Zgaduje :
Czy chodzi o "1900: Człowiek legenda"; reż. Giuseppe Tornatore; 1998 ?
Czy chodzi o "1900: Człowiek legenda"; reż. Giuseppe Tornatore; 1998 ?
-
seize
- Loża WSR

Post edukacyjny bez ironii !
To może przy okazji mała wskazówka z cyklu Jak używać Google 
By znaleźć to w Google znając tyle treści wystarczy wybrac istotne słowa kluczowe i voila
W tym wypadku jako szukane elementy wystarczy wpisac choćby : transatlantyk fortepian film 
By znaleźć to w Google znając tyle treści wystarczy wybrac istotne słowa kluczowe i voila
-
Kali
- WSR Guru

-
Martha
- Ekspert

-
sinar
- Loża WSR

Wystarczylo w ostatnich miesiacach do kina skoczyc i wesprzec nasza krajowa kinematografie...
Dzien swira chyba moim zdaniem byl lepszy. Tylko trudno porownywac te filmy. Poprzedni film Koterskiego ocieral sie o komedie choc wg mnie wcale nia nie byl. Tym razem problematyka ciezsza powazniejsza miejscami nawet ponadczasowa.
Dzien swira chyba moim zdaniem byl lepszy. Tylko trudno porownywac te filmy. Poprzedni film Koterskiego ocieral sie o komedie choc wg mnie wcale nia nie byl. Tym razem problematyka ciezsza powazniejsza miejscami nawet ponadczasowa.